Любимо място за срещи на едно предишно бургаско поколение ще придобие нов облик, обещават от Община Бургас. Тя се зае да обновява пешеходната част на улица "Георги Кирков", разположена от така наречените "Дупките" до пресечката с ул. "Възраждане".

В годините на късния социализъм улицата бе една от най-популярните дестинации в града - заради големия магазин за обувки, детския фризьорски салон и сладкарница "Детски свят", известна със своите пасти "Мелничка" и декоративното езерце с живи рибки, припомнят от общината.

В последно време настилките и цялостния вид на уличката са амортизирани, което налага спешно обновление.

Община Бургас предупреди ВиК, че има намерение да я ремонтира и държавното дружество вече работи на терен по своята част - подмяна на старите тръби. След това ще стартира същинската реконструкция.

Предвижда се тази част от улицата да си остане затворена за автомобили. Ще бъдат монтирани нови настилки, включително паваж. Ще има много зеленина и ново осветление.

През последните години Община Бургас обнови почти всички малки улички около главните пешеходни "Александровска" и "Богориди". Тя продължава да разчита на партньорство с местния бизнес, което да направи градския център още по-интересен и посещаван, по примера на "Капана" в Пловдив.