Високо напрежение и скандали на плаж Корал - охранители и летовници си разменят заплахи и обвинения заради достъпа до екологичния плаж и ограничението да къмпингуват. Поредният повод е изсипването на един камион с пръст на пътя за достъп, предаде bTV.

Не е ясно кой е изсипал земната маса на пътя за плажа. От община Царево коментираха, че пътят не е общински, а представителите на фирмата, заградила терените, не знаеха.

Според охранителите хората, които плажуват на Корал, премахват коловете на оградата, за да могат да влизат с автомобилите си по-близо до ивицата.

Къмпингарите и плажуващите се оплакват, че подходът към плажа е ограничен от всички страни.

"Допускам, че е възможно самата охрана да си вади коловете, защото коловете са и откраднати, но затова ни набеждават нас, хората, които посещаваме плажа", каза Атанас Русев от сдружение "Да запазим Корал".

От министерствата на туризма и регионалното развитие изпратиха заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин да провери на място поредния сигнал за къмпинг Корал, но резултатите не бяха обявени.

В проверката са участвали кметът на Община Царево Георги Лапчев, главният архитект на Общината Даниел Калудов, изпълнителният директор на Агенцията по геодезия картография и кадастър (АГКК) инж. Михаил Киров, главният секретар на АГКК Емилия Ангелова, началникът на СГКК - Бургас инж. Светла Кутлева и началникът на РДНСК - Бургас инж. Милен Ненчев.

Резултатите от проверката ще бъдат обобщени в доклад до министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, обявиха от министерството.

Междувременно къмпингарите се готвят за голям протест в началото на юли.