Бургас се обединява в помощ на 24-годишна жена, която се бори за живота си след тежка катастрофа, съобщава кореспондентът на Нова тв. Жители на морския град организират благотворителен концерт в нейна помощ. На пострадалата ѝ предстоят няколко операции.

Росица Динева е студентка по плуване в Националната спортна академия. Тя катастрофирала на 3 март на връщане от Шипка. Автомобилът, в който пътувала, се преобърнал на пътя, след това се влачил около 100 м. Росица изпаднала през задното стъкло.

Младата жена е настанена в Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив. Жизнените ѝ показатели се подобряват, сподели брат ѝ Стоян. Сестра му обаче има много тежки травми. Пет от гръбначните ѝ прешлени, тазът и лакътят ѝ са счупени. "Има удар в белия дроб, който е нарушил целостта му. Състоянието ѝ е критично", допълни Стоян Динев.

В колата имало общо трима души, но единствено Росица е пострадала. За лечението ѝ няма конкретна необходима сума, защото операциите са няколко. "Много млади хора в Бургас, които имаме рок групи, подемаме инициативата да направим концерт на 10 март в Модерен театър", каза организаторът на благотворителното събитие Красимир Язов. Съученичкик на 24-годишната жена са поставили кутии за дарения из целия град.

Ако желаете да подкрепите пострадалата Росица, можете да го извършите на следната банкова сметка:

BG40STSA93000026800567,

титуляр на сметката: Дончо Динев Динев - бащата на Росица.

Снимка: Архив на семейството