Млад мъж предизвика гонка с полицията, след което катастрофира, съобщи БНТ.

Случката се е разиграла вчера малко преди 20:00 ч. В близост до игрална зала в бургаския кв. "Черно море". Служители от Пето районно управление подали сигнал за спиране на лек автомобил с бургаска регистрация. Водачът не се подчинил, а рязко ускорил скоростта и се опитал да избяга.

В резултат на високата скорост шофьорът загубил контрол над автомобила и челно се блъснал в крайпътно дърво. След настъпване на пътния инцидент водачът напуснал колата и хукнал да бяга.

Задържан е от полицейските служители, като е установено, че това е 31-годишен мъж от квартал "Рудник", който е неправоспособен водач.

Тестван е за употреба на алкохол, като пробата е била отрицателна, но водачът категорично отказал да бъде тестван за употреба на наркотични вещества, както и да даде кръв за химичен анализ.

Задържан е със заповед за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Общо 14 души са ранени при девет тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха на сайта си от МВР.

От началото на месеца са станали 294 пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 16 души, а 356 човека са пострадали.

От началото на годината живота си са загубили 52 души, а 989 са ранени при 803 катастрофи.

В сравнение със същия период на миналата година 11 души по-малко са загинали при пътнотранспортни произшествия, съобщават от МВР.

В София са станали 28 леки и три тежки произшествия, при които са ранени пет души.