Във фокуса на НАП това лято при проверките ще са концесионерите, хотелиерите, атракционните и увеселителни паркове и заведения. Това съобщиха от приходното ведомство в Бургас.

Данъчните ще извършват и внезапни проверки по отношение на обявяваната свободна леглова база по Южното Черноморие. Държавните контролни институции и общините ще обменят информация, за да подобрят контрола. От НАП Бургас напомниха, че при неиздаване на фискален бон, търговският обект ще бъде запечатван за срок до един месец.

При проверките това лято приходното ведомство ще си сътрудничи с държавни и местни органи. Една от основните цели ще бъде промяна на поведението на задължените лица в посока доброволно спазване на законите. Междуведомствен координационен център, който е в областната дирекция на МВР, ще синхронизира действията на контролните органи.

Общите действия на институциите са били уточнени днес по време на среща в Бургас, организирана от НАП с участието на представители на морските общини и контролните държавни институции в региона.

От приходното ведомство предупредиха, че ще има денонощен контрол за спазване на фискалната дисциплина. За лятото в Бургас и проверките по Южното Черноморие ще бъдат командировани служители от вътрешността на страната.