Град Бургас ще е домакин на първото издание на къмпинг фестивала Explore The World 2024. Той ще се проведе на 27 и 28 април на Морска гара и ще предложи на посетителите безплатни места за кемпери, състезания, викторини и много награди, съобщават от пресцентъра на Община Бургас.

Събитието е насочено към запалените почитатели на почивката на колела. В програмата му са включени презентации на различни модели кемпери, каравани, палатки, продукти за къмпинг, спорт и свободно време, специализирана екипировка, както и най-съвременните технологични решения за комфортна почивка на открито. Ще бъдат представени и най-атрактивните къмпинги по Южното Черноморие.

Всички, които желаят да посетят фестивала със собствен кемпер, могат да се възползват от безплатен паркинг. За тях са предвидени и редица развлечения, дейности на открито и разнообразна програма с възможност за посещения на забележителности, музеи и атрактивни места от Южното Черноморие, както и разходка с кораб до остров Света Анастасия или Ченгене скеле.

Събитието ще има и музикална част, като през двата дни на откритата сцена във фестивалната зона ще се изявят група Four, Атанас Миларов и Самуел Мануелян, Иван Притъргов, група "Силует", Христина Гугучкова, Преслава Минасян, Пени Ставрева, Чавдар Пеев, Краси Тенев, допълват организаторите.