Товарът ще премине през центъра на Бургас на 20 април. Съоръжението е високо 9 метра, широко 8 метра и дълго 48 метра. Машината е тежка 352 тона.

Поредният огромен колектор за комплекса  „Хидрокрекинг на гудрон” в „Лукойл Нефтохим Бургас” ще тръгне от пристанището, през булевард "Царица Йоанна", улиците "Цар Петър", "Христо Ботев" и "Одрин", за да стигне до бургаската рафинерия.

До края на месеца ще бъде възстановено движението на тролеите. През това време по техните маршрути ще пътуват автобуси.

Първите два колектора от комплекса на бургаската рафинерия преминаха през града миналия септември и се превърнаха в атракция за бургазлии и дори предизвикаха интереса на National Geographic. Телевизията направи специален филм за прехода, който продължи 24 часа. Самоходната модулна платформа, върху която беше пренесен мегатоварът, беше управлявана от специален пулт и тежеше 19 тона. Товарът тежеше 1 656 тона, заедно с платформата. Тя беше разположена върху 240 колела. На самата платформа бяха монтирани управляеми до милиметри оси, така че товарът да е разпределен правилно и при завои да не се позволява наклон в една или друга посока. Сега обаче се очаква той да бъде още по-широк, въпреки, че е по-лек.