Жегата взе жертва, деца и възрастни колабираха

40-градусовата жега в Дупница взе първа жертва. Десетки хора в страната потърсиха медицинска помощ заради горещините. Само на Спешния телефон 112 са постъпили 193 сигнала. Шест деца колабираха в Пловдив.

Обратно в новината

Коментари - Жегата взе жертва, деца и възрастни колабираха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нямат климатици автобусите....А пердета що нямат!?!?!....Пътуват хора с малки доходи, обикновено възрастни, може ли такова безхаберие и бездушие - навсякъде предупреждават за жеги - ами поне си затъмни автобуса бе -вземаш пари от тия хора! Българина открай време само се оплаква, а не прави и най-малкото усилие да си подобри живота - това, което зависи от него! То е ясно, че никой не му пука за българите, ама що сами не си помагаме?!?!?......:(((

Хора, май имаше ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ в 20.45 ч. В Стара Загора го усетихме слабо на 8. ет. Столовете, на които стоим, се разклатиха хоризонтално (странично). Вие усетихте ли нещо? Къде?

страааашна жега-35 градуса,а откъде знаете че инфаркта е причинен от жегата а не от безпаричие и други притеснения бе умници мамини???доктори и философи дървени

Еми, щяха да протестират!?!

Българинът не се научи , че с хляба шега не бива! Яде хляб, после сарцето не било добре, холестиролът също! Е, как да са добре. Една месна супичка без хляб или тараторче без хляб, един плод и си 6, да ама защо не се нагъчик с хляб. Сега оставка на здавния и социания министър за случилото се и на земеделския, че жената вярва на домашното , а не това на магазина!

ее страшната жега 35 градуса...елате да видите какво е в Дубай сега, пък умрели няма още

няма, защото не са на черешата, а в колата или хотела с климатик. освен това въздухът в дубай е много влажен.

Ако въздухът е по-влажен е по-лошо, защото тялото не може да се поти и да си регулира телесната температура и има по-голяма опастност от колапс и тем подобни

автобуси и климатици в Бг ? ... несъвместимост !!!!!!!!! Те парното не пускат през зимата за икономии, та климатиците ... ЗАБРАВИ!

"Рисковите групи са децата и възрастните хора между 70 и 80-годишни. " А тези над 80 не са ли рискови?

Във всяка нормална държава при очаквани такива горещини работния ден започва в 6 и приключва в 1-2 въпреки, че във всеки офис има климатик и градския транспорт има климатици и въобще всичко се прави за удобството на хората, а тука гледат да ни уморат по-бързо, че нали останахме много та...

В коя "НОРМАЛНА" държава си бил и е така? Ама си бил и си живял поне няколко лета и е било все така...нека да позная в НИКОЯ, чул си от свекъра на баджанака на комшията, които бил чул от сигурен източник че е така... Писнало ми е от съчинители дето веднъж били минали през Букурещ и знаят всичко за Запада и Нормалните държави...големи спецове бре

Хайде да се намеся и аз малко.Първо - баджанаците нямат свекър :) Може да имат тъст. Второ - в Испания и Гърция ти гарантирам, че в горещите дни като днешния работата приключва не по-късно от 14 часа.Евентуално може да има почивка следобед и привечер пак да се работи, но най-често правителството наежда работния ден да приключи още по обяд, защото ги е грижа за здравето на хората.И не съм го чул от шурнейката на зет ти ;)

А що не нмалят часовте в училищата бе Умници? Децата се варят в 40 градуса. Чакат нещо да стане и тогава както винаги сме много силни!

В Пловдив явно сте щастливци. А ние още се пържим из градския транспорт на столица, която претендира да е европейска.

Е, в София може и да нямат климатици в градския транспорт, но в по-цивилизованите градове в България като Пловдив например повечето линии имат климатици :)))

Евала майна при вас се местя

Това не беше така при предишното правителство! Оставка на Цветанов!

Да бе, да , тройката даже сключи договори с времето, ама не ги плати!

Умнико, в саваната и в джунглите слоновете не се разхождат по напечен асфалт, когато е 50 градуса. Тогава те си седят под дебела сянка или сами се накисват в близкото езеро - до другарчето хипопо, за да оцелеят. Освен това на саванския слон животът му преминава в движение, той има кръвообращение, адаптиран е и т.н. - не е като в клетката! А тук, в нашата ZOO, която е лунен пейзаж, се налага да се поливат с маркуч. Добре, че някой се е сетил!

Влиза хипопотамът при ветеринарния, а на главата му залепнала жаба: - С какво мога да ви бъда полезен? - Докторе, нещо ми се закачи за задника, докато си плувах в езерото - отговаря жабата - ако може да го махнете! Докторът казал: - Няма нищо страшно, представяте ли си, ако Ви се беше закачил крайцерът Аврора!?

Ха-ха, крайцерът се вре навсякъде. Сега съм си купил консерва с риба и ме е страх да я отворя, че кой знае какво ще изскочи...;)

''Да не се яде и солено, тъй като тялото губи сол при потенето, препоръча още медикът.'' Това не го разбрах, обяснете, моля!

Кво има да му разбираш толкова ??? Пий бира и тва е :) Колкото повече толкова по-добре :)

Естествено, че това е глупост - поредната неточност в текстовете на дира. Точно обратното трябва да се прави - да се пие много вода и да се яде солено и сладко /ако можеш, щото в жегата на човек не му се иска, освен плодове/, за да се възстанови нарушеният електролитен баланс. Много соли се губят с потта - не само NaCl, но и други, затова е най-добре да се ядат много плодове и зеленчуци - те ги съдържат във вид, в който се усвояват бързо и пълноценно. Може и витамини да се пият, ама не много, защото могат да направят алергична реакция, не знам точно как, но така съм чела. И биричката върши работа, ама трябва да не е ледена, за да не колабираш, а топла бира ... нали разбираш...

"Да не се яде и солено, тъй като тялото губи сол при потенето, препоръча още медикът." АЛО-О-О-О! СЛЪНЧАСАХТЕ ЛИ? НЕ МОЖЕ ТОВА ДА Е ПРЕПОРЪЧАЛ МЕДИКЪТ, ОТ ВЧЕРА ВСИЧКИ МЕДИЦИ ПО РАДИА И ТВ ПРЕПОРЪЧВАТ ДА СЕ ПИЕ ВОДА И ДА СЕ ЯДЕ СОЛЕНО, ЗА ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ ЗАГУБИТЕ НА СОЛ В ОРГАНИЗМА!

И тъй като автобусите са херметически затворени и нямат климатици, те са на практика неизползваеми. Човек може да оживее максимум спирка-две. А в София преходите от кварталите до центъра са десетки километри. Затова управляващите да не ми говорят за спиране на маршрутките. Там поне има прозорци.

+1

''Да не се яде и солено, тъй като тялото губи сол при потенето, препоръча още медикът.'' Това не го разбрах

за старците м/у 70 и 80 год. разбрах. ами ако са на 82 примерно, вече не е ли опасно? малко си четете това, което пишете, преди да го публикувате де

Ами за старците на 40 не е ли опасно?

Навън на сянка, рано преди- и късно след-обяд . Много течности ( С не-повече от пет процента, ей ! ) и лека храна . Макар-и-накъсан -- сънят трябва да е достатъчен . Умната с упражненията . ( А евентуални поражения са възможни за всички възрастови групи; в някои са просто забавени и/или изненадващо-ориентирани ) ... И повишена готовност ( И подготовка ! ) на екипите от спешна помощ .

Да, ама някои сме на работа. Като ти каже шефът - сечи дърва от 8 до 17 часа, ти к'во пра'йш?!

Как да Ви кажа я ?! ... Понеже не смеят и да се приближават до работното място ( Не че са малко на брой ... или лесно-плашункащи-се) -- по тъмна доба се отпочва ... малко чело-отбръсване около обяд (ако има такъв де) ... та чак до тъмна нощ ; И никакви сънища в лятна полунощ ! ( Извинете, ако излезе на много шум за нищо ! ... Предполагам -- и при Вас е същото, нали ?! ;-) )

какви са тези родители оставили децата си на плаж на тези горещини по обед!?!? синоптиците нали предупреждават - колкова ще са градусите и това и това. ама шантава работа, хората не се пазят, това са елементарни неща!

Ей тия комунисти кво ли не правят само и само да ни уморят!

Без съмнение, те са...Ами до сега никой не се сети да провери досиетата на синоптиците...

и как да нямат климатици? 204 имат и не ги пускат,за да не хабят гориво...