Санират 720 000 панелни жилища и сгради

1 милиард лева ще бъдат изплатени до края на 2011 г. по оперативната програма "Регионално развитие", каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Обратно в новината

Коментари - Санират 720 000 панелни жилища и сгради | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А какво ще прави Плевнелиев и ДНСК с хилядите държавни обекти без акт 16 и напълно без документи като Проходът на републиката,като станцията на Министерския съвет в чашката на язовир Искър,като хотела на Дюн на плажа... А кога Плевнелиев и ДНСК ще бъде направена проверка на всички държавни и общински обекти без акт 16 и строителни документи и да бъдем информирани? Законите важат не само за обикновените хора, но и за държавните обекти и за милионерите свързани с властта!Вижте си сградите в които ходите на работа дали имат строителни разрешения за ползване и за всички реконструкции които сте напрпавили там?Иначе гражданското общество трябва да премине към разрушаване на сградите в които работите по закон и които също са незаконни!?

Забрави китната виличка на скалите на Черноморец, собственост на същия, "струпана" в разрез на всички възможни закони на страната.

На теб ти куца четенето.

Преди санирането моля министъра да си изпълни обещанието и да даде работещото решение за близо един милион незаконно усвоени балкони в цялата страна. За какво саниране ще говорим като в момента имаме незаконно строителство масово по панелките, вина за което носи държавата и общината!

В паниката за запазване на министерските столчета, джуджетата министърчета, са извадили голяааамата торба с обещания и ръсят ли ръсят.

Не на санирането и ограбването на българина със скъпи и прескъпи фашистки проекти !Искаме си бозата от 6 стотинки,кореком,Вълко Червенков,Яне,Трактора,Наглите и Сергей.Патрашкова пък я искам гола между 2 стола !

Ще задължат бедните хорица да теглят големи кредити от по 5000лв? Това е малоумие. Ами, ако нямат възможност да изтеглят/погасятват? Ако имат други кредити?

"Ще стартира" и още как! Тези мушмороци ще направят всичко възможно да си платим жилищата в които живеем повторно!

Името на княз Григорий Потьомкин става нарицателно, след като през 1787 г. издига ДЕКОРИ на спретнати селски къщи по пътя на императрица Екатерина Велика през новозавладените украински и кримски земи. Това искат и тези - да задлъжеем, та да ни вземат къщите и същевременно да им направим хубави ДЕКОРИ, да им е приятно на окото, докато пърпорят с Майбаха!!! Никой луд човек не си оправя къщата, преди да има какво да яде - за 80% от обитателите на тези , подлежащи за саниране постойки, храната е проблем #1... ама това от Майбаха се не вижда!!

Я виж ти, държавата нямала пари казват и затова не искала да участва с финансиране в икономически проекти а искат да задължат човечетата да участват в такива и то с 50% дялово участие . Ти щом виждаш логика да не ти подсигурят средства за санирането стани домоуправител и води просветна агитация. Щом виждаш логика да ставаш зорлем длъжник на банките и въобще длъжник на някой,дерзай.

Нищо от това няма да раздвижи икономиката и да ни извади от блатото. Просто личи как управляващите мъдрят всякакви глупости за да симулират действия и да прикрият пълната липса на концепция за управление.

Ам, че туй много пари бре. Туй пигмейче плевнелиев, кво'т сънува, все го разказва, че има кой да му вярва.

Приятелю, много далече отиде с мизерията - 1 километър. Само на 500 м от Министерския съвет, от Президентството, от Парламента и на 50 м от Омбудсмана на РБ има един мръсен, неугледе, пълен с цигани пазар - Женски пазар. Но никой не го е еня, и Фандъкова дори. Кметицата на община 4възраждане" си пълни джобовете от тоя пазар.

С толкова пари и толкова залежаващи апартаменти, защо не се купят празните жилища, а старите блокове, които са пред разпад не бъдат бутнати?

Трябва да си голям наивник, че ще стане нещо със санирането. Всичко е един голям блъф

Драги ми господине, ще стане, ще стане. И лапане ще има и работа ще се свърши. Може да прескочите до съседна Румъния, където от 2 години ги правят тези работи. Даже много добре им се получава. А ние какво, по-кьопави ли сме от съседите, а...

ОООО даааа кьопави сме и още как, при това ни личи. Я си пусни ТВ-то довечера и виж мутрата-премиер и пробвай да помислиш ...казах да пробваш ;)

Пак ще падне лапане.

Ето ти един разумен текст: След като са осигурили парите които са нужни за саниране и пр. се хващат на работа и почват да санират безплатно на 100% всички сгради. Така и хората ще са доволни и парите усвоени. А тези тарикатски номера не вървят-на практика собственика да си плати ремонта понеже някой искал да подсигури работа на чужди фирми и да си пише активи че нещо прави. Хората ако имат излишни пари то тогава сами ще се санират. Нека с европейски средства да стане тая работа на 100%. Тогава както каза министъра ще се икономиса от атомен реактор. В този смисъл няма лошо държавата щом е убедена че един реактор ще компенсираме по този начин, направо да дофинансира липсата на европейски средства. По този начин и собствениците ще са доволни и реактор печелим:)Разумно нали? Поговорката на чужд гръб и 100 тояги са малко е народна мъдрост

Те за тия пари им требват домоуправителите- затова и закона ако трябва ще променят. Мислят мащабно хората, що си мислите че назначените домоупровители ще се мъчат само със сметки за парно и други подобни, не господа-другарите кроят по-голяма капа на съсобствениците . Що да ни питат искаме или не искаме- слаб интерес към общите събрания и хоп вече си кандидат за евро пари.

Абе защо ще се влагат толкоз пари? Българинът търси да му е ефтино, и най вече да прецака някого като купува. Пари на вятъра са това, българина е по евтиното, не по качественото. Прасето си е свикнало в кочината, и да му я изчистиш, то пак ще я освини.

Защо пишеш глупости? Каквато и теме да погледна все ти си се тъпосала с тъпите си коментари. Прочети, поинтересувай се коъ какво трябва да плати за саниране на жилището си, пък токава възклицавай и са радваи на "хубави новини"

Това заглавие и текста го разбирам като ремонтиране на апартаменти и сгради - вероятно обществени сгради, а апартаментите може да са стотици хиляди, защо не? Има и малки, и големи апартаменти, и външни, и вътрешни, за различни суми. Що сте такива черногледи и вечно се противопоставяте на всяка инициатива? Като ги гледам тия блокове по София - трима от 33 направили едни изолации като кръпки, всеки балкон - различна конструкция, всичко олюпено и грозно ... и ме обзема мировата скръб! Никой не помисля как да напише един разумен текст, за да станат проектите, всички гракнали да смятат как и защо парите ще се окрадат, кой ще ги вземе, как няма да стане ... затова сме на тоя хал - защото всички са против по принцип! Чвор до чвора, и всички - на терсене!!! Постройте си отделни къщи тогава, като сте толкова печени и не можете да се съгласите дори да вземете пари, които ви се предлагат!

АВРОРКЕ пари чедо никой нема ти даде, шъ са наложи ти самичка да си ги изкараш. Като ти не аресва да живееш тъдява фащай автобус 84 и ей го де е самолето. Ако па вземеш и пожарникарчето с цялата му сган цена няма да имаш.

Аз моя апартамент отдавна съм го направила и преправила - имам си външна изолация, дограмата е петкамерна, подовете са изолирани, и никакви заеми или помощи не ми трябват. Но се опитах да кажа нещо за масовите случаи на грозни панели из цяла България, защото не ми е все едно как изглежда градът по принцип. Но разбирам, че не е лесно да се спори с изроди, живейте си както искате. Всеки създава изродската си среда по свой образ и подобие. Иначе идеята да се напусне въпросната среда никак не е лоша. Ще си помисля много сериозно, крайно време е вече.

Няколко милиона българи ще бъдат задължени да изтеглят кредит по тази програма за да санират.Програма Джесика пари няма да подарява !

Върху темата за нежаланието на българина да се зарадва на нещо хубаво психолозите могат да напишат томове. Това е много добра новина - Браво!!!

време е за хапчето.

Най-много ми допадат такива комсомолски изказвания, за розовото бъдеще. Милиарди, милиони, да се радват хората, нищо, че е нереално. Е с нещо трябва да се замазва управленския провал...позната игра.

Ай да посметаме малко, а ;) 5 'иляди дава европата и 5 'иляди давам я. Стават общо 10 'иляди. Саниране - водопровод, външна изолация, дограмица. Водопроводчето е към стотина лева на апартаментче, изолацийката е към 40-на лева квадрата (без отстъпка за площ), дограмицата според зависи, но средно не по-малко от 650 на джам (пак без отстъпка). Вземаме една средностатистическа панелка от 60 кв. и почваме да сметаме. ВиК - 250 лв (максимум), изолация (приемаме, че имаме външен апартамент - 70 квадрата максимум) - 2800 лв, дограмица за три стаии с екстри (комарници, К-стъкла, подпрозоръчни дъски, уж маркови профили и т.н.) - 3000 иляди. Да теглим чертата - 250+2800+3000=6050 иляди. Он ми сака 10 иляди е да де ама оно е 6 иляди, оти да му дам 4 иляди. Аааа общи части, убаво ама те са към 10-15% от цялата площ и там са към има няма 500 лв максимум на апартамент. Аааааа да бе идват избори, трябват парици за плакати и за чалга "звезди", па и Симо има дупка в бюджета. Та значи 720000*4000=2880000000. Има няма почти 3 млрд, та колко ти беше дуката Симо? Е да ама не - спомняте ли си крилатата фраза на Петко Бочаров? А па я веке съм си сменил дограмата и нечу я сменям па! 5 хилки от мен нема вземете най-много да ме фанете за маркуча, пожарникарския имам предвид ;) Ай сполай ви!

Цитат: "Санират 720 000 панелни жилища и сгради."

И стига с това ЛАРГО - стига с тия жълти павета - на 1 км от центъра София тъне в мизерия - кал, мърсотия липса на осветление счупени плочки, липсващи тротоари - изобщо ПЪЛНА МИЗЕРИЯ в европейска "столица"!!!!! Да не говорим за уличните кучета и циганите с каруците!!!!

Прав си - всеки ден минавам по ул. Сердика - май е най-осраната от всички в центъра ....

Дано най-сетне потръгнат този род инициативи, че от 7 години направихме завод за производство на топлоизолация по повод на тези изменения .. ама още нищо не е в ход

Ама ти верно ли си мислиш, че ще купят изолационен материал от български завод. Те се чудят как да си пробутат собствените боклуци и затова измислят тази схема.

Ех, най-после една добра новина сред цялата помия от доноси, СРСта, идиотски коментари за тях ... Поздравления за министъра, за успехите на програмите му, да се санират, да се обновяват, да се боядисат тия сиви блокове, да се разведри малко тая атмосфера, че вече не се издържа! Честито на печелившите от спонсорираните санации!

Само на пръв поглед изглежда добра новината. Иначе си е жив рекет. Пример: Казват им на панелкаджиите че ще им подарят половината от парите за саниране, което струва примерно 20000 лв. при посочените им чужди фирми. Иначе струва примерно 4 хиляди. Така собствениците плащат 10 хиляди вместо 4. Освен това, ако нямат парите ще ги накарат да си ипотекират жилищата срещу уж нисколихвен кредит. А банките в последните години масово не си спазват договорите и вдигат безконтролно лихвите и така ще ограбят апартаментите на нещастните хорица.

това е като да ти направат основен ремонт на колата, на сила, и да ти представят сметката накрая... при това без да имаш думата кой ще ти прави ремонта и с какви материали! очевидно хората които живеят в панелки не са с високи доходи.. няма да е изненада ако над 80% от санираните апартаменти не успеят да покрият и една 1/10 от парите които "държавата" ще изиска. е значи какво? да поробим тези хора в огромни заеми и при първа възможност да ги изгоним от собствените жилища! Санирането естесвено само по себе си не е нещо лошо. Проблемът е, че процесът по саниране няма да протече както в Германия например. Тук ще се завъртят чудовищни далавери за сметка на хората.. които най- вероятно ще се окажат в некачествено санирани домове и непосилни /умишлено завишени/ сметки за "услугата".

Хубаво, само да не искат като в някои други проекти ОПРЕДЕЛЕНИ БАНКИ ДА ПРЕВЕЖДАТ ПАРИТЕ ЗА ТОВА САМО НА ОПРЕДЕЛЕНИ ФИРМИ и хората сами да си го правят , че ТАКА било гражданското общество - изобщо не виждам как пенсионерите от блока ще се накатерят по терасите ПЕНСИОНЕРИТЕ ОТ БЛОКА !!!!

Въпросът ми е към тези хвалещите се намериха ли толкова народ да додаде по близо 5000.00 лева за апартамент към отпуснатите????

720 000 стари сгради != 720 000 панелни жилища. Отново сте много зле! Търсете сензациите, не ги измисляйте!

Ако сте в час със Закона за ет.с-ст ще разберете,че става въпрос за саниране на обществени сгради-училища, театри и т.н.Трябва да има създадени сдружения за да се предприеме санирането им.Такива освен вСофия, в провинцията няма...направете проучване...

тези обществени сгради - училища и др. се поемат от общината - на повечето училища в София вече са подменени отдавна дограмите ...

В цяла България няма 720 000 сгради, вероятно става въпрос за жилища (апартаменти).

Извадиха кошницата с обещанията за чужда сметка, колкото повче затъват герберистите, толкова по-голи обещания.

Още един с комплекси за малоценост?

ти за последните 5 етаж на небостъргача кажи мушморок мухльов

Росен-усмивката е новият посредник между строителните фирми и Вожда.В близкото минало имахме един подобен крадец.

Пак някой се изказа неподготвен. Аман от комплексари!

амане,не ми подценявай подготовката!Твоя си работа-радвай му се но не обиждай защото сте осрани.

Абе к'ви европроекти, к'ви милиони? Тъпанарите в българия се интересуват от интриги, подслушвания, шап и други помии. Що ги занимавате с въпроси, които не могат да проумеят?

Кат' не мойш' да разбереш недей чети. Аман от тъпи коментари ...