Заплатите в Гърция паднаха до нивото на пенсиите

Дoxoдитe в Гъpция нe cпиpaт дa cпaдaт, a зaплaтитe вeчe дocтигaт нивoтo нa пeнcиитe.

Обратно в новината

Коментари - Заплатите в Гърция паднаха до нивото на пенсиите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Същата 8-милионна нация като българската в една и съща година имат. При Т.Живков- от 8-9до11-12 милиарда валутни лева=долари дълг, както твърдят външни сили! А същият по брой народ в Гърция по това време е усвоил, известно след две десетилетия, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - 300 милиарда евро!!!! 300!!! Това прави 30 пъти, ЗАПОМНЕТЕ - 30 ПЪТИ ПО-ВИСОК ДЪЛГ от нашия, за същия по брой население и територия, а преди това за тази Гърция- наляти милиони, милиарди долари от САЩ и НАТ! Заради военни бази! Наляти от САЩ в най-бедната европейска държава в 60-те и 70-те години в Европа. Но само за 2-3 десетилетия ТАЗИ ДЪРЖАВА ГЪРЦИЯ Е: произвела над 30 пъти по-висок дълг от НРБългария!!! БЕЗ да е по-развита от Българи!.

Гледайте на положителното. Пенсиите в Гърция се вдигнаха до нивото на заплатите.

А заеми от над 800 млрд евро, които един път им опростиха и свалиха с 50%, после с още 30%, Сега са 325 млрд и никога няма да ги върнат. Гъркиня без 1 ден труд получава соц.помощ от 720 евро на месец. Държ.служители, примерно кондуктор на селски рейс, гушва 1600 евро заплата. Гърците взеха и вземат от ЕС кредити, няма да ги върнат никога, но пък поддържат незаработени заплати и незаслужени пенсии. Това е положението..

Как ще преживявам само с 12 заплати по 3000 евро? Без бонуси, че навреме идвам на работа,без бонуси, че не си тръгвам по-рано, без бонуси, че не пуша и не идвам пиян на работа, без бонуси за всеки празник, че и без празник, без13-та, 14-та и 15 заплата? С какво ще си поддържам 2-те вили и 3-те апартамента, само по 2 пъти седмично ли ще ходя на масаж, бар и ресторант? Ще трябва на харча от спестените с тежък труд за "черни дни" 300 хиляди евро в банката.Това живот ли е? Оставка на Меркел, на Ципрас, на Микронестия, и на всички!

Отново дир.бг правите някакви неуместни репортажи! Иначе ви харесвам. Но темата Гърция и доходи, на цялата наша действителност ми струва неуместна. Извинете!

Аз съм Елин които е роден в България но ще ви кажа че вашите митове за работливия българин и мързеливият Елин са ваши вярвания.всъщност мързеливците сте вие Ние имаме 35процента заети в селското стопанство. В Гърция идват 40 0000 туристи които се хранят с наши продукти .така че не ни мислете

Значи, да не ви мислим, вие ще се оправите и сами? Без да плачете за повече помощи?

Nqkoj si

Пич, извинявай, но нищо не ти е ясно... в България няма селско стопанство, не защото хората ги мързи да работят, а защото няма никаква полза за този който работи... не само не може да се изхранва с това, но и не може да си плати разходите...

Елин,в Гърция зеленчуко-производството се субсидира с 250 евро на декар+гарантиран пазар а в България е 20 евро на декар и пазар с чудовищна борба...

При стадото е така-ебът го то се кефи.

Пенсиите на половината български пенсионери са около 200 /ДВЕСТА ЛЕВА!!!/ Сравнени с гръцките... Скоро гърци няма да дойдат да слугуват в България.

Ти май не правиш разлика в стандарта-тук ако кило месо е 8лева там е 8 евро..почти като тук минимална пенсия ту е равна минимална там.

Зле сте с математиката както се вижда защото разликата от 8 лева при 200лева е бая голяма от 8 евро при 400евро:((((

Цените са по-високи от нашите дори на това, което внасяме от тях - ягоди, краставици, домати, маслини. Един обикновен сапун е две евро, в магазините локум, зехтин, маслини и узо.

нахалниците ядат парите ни и тези на другите европейски народи. А когато КРАДОХА не се оплакваха.

Живи да ги оплачеш милите! С 1150 евро заплата! Аз с моите 350 съм си бомба

Нивото на заплатите се определя по това, какво можеш да си купиш с тях, а разходите в Гърция са много по-големи и цените по-високи, данъците също, затова и всички търсят държавна работа.

До 111, госпожо адвокат, навремето Кичето се занимаваше и с право.Относно ревандикационните искове ще ти предложа една илюстрация- чл. 78,ал 1 урежда оригинерни придобивни основания..... в чл 2 има изключения и колизията се урежда в чл. 80 ,ал 1- всички от ЗС. Чистя офиси,но съм грамотен човек.Схващаш ли?

Супер, ей сега ще ги науча! А госпожата не желаеше да ми ги каже! Сега и аз ще стана умен... и знаеш...и ....

Не знам колко са мързеливи, но храната им е несравнимо по-вкусна от нашата, а за качеството на продукцията им можем само да мечтаем. В пекарните покупките се слагат внимателно в устойчиви картонени кутии с различен размер, а у нас мачкат тортите в стандартни пластмасови, докато не станат на пихтия. В супермаркетите всичко се увива в качествена хартия и се пристяга с ластиче - да не ви се смачка или разлее. Абсолютно всяко нещо може да ви пъде доставено на адрес - дори кафе. Плащате си само цена по меню, не ви начисляват доставка. По малките населени места земеделците обикалят с пикапи по улиците и ви доставят продукцията си до вратата ви. В ресторантите храната е поема - и най-простото нещо приготвят с любов и сервират естетично. И ви благодарят, че сте решили да им станете клиент. Навсякъде. Всичко е отворено до късно. В Атина поне движението започва още в 07.00. Може и да са мързеливи - не знам, но във всеки случай категорично не повече от нас. Категорично. Просто там в частния сектор повечето работят за себе си от поколения, а у нас по известни на всички ни причини има висока експлоатация на труда. В центъра на Атина поне може да видите бизнесчета, датиращи от 50-те години на миналия век - има снимки. Мързеливи хора ще оцелеят ли толкова дълго?

Да да ... до преди беше "кога ще ги стигнем гърците със заплатите", "кога ще ги стигнем гърците по пенсиите" ... сега когато и двете са брутално ниски "кога ще ги настигнем гърците по кулинария" ... скоро очаквам "кога ще ги стигнем гърците, по чувство за хумор" ...

Грък и чувство за хумор. това виц ли е?

Както ти се харесва, драги. Аз споменах обективни факти. Ти си се радвай на кочината ни. Сигурно е голяма утеха, да се считаме за хипер-работливи мизерници и мърлячи.

качествата на техния ЧАСТЕН бизнес. Само дето имат твърде много мързеливи чиновници на държавна службица. А точно те, както и смотаните им студенти, протестират най-силно. Защо почти всички протести са съсредоточени в Атина, а не например по островите, където работят частниците?

Пълни лъжи са това!!! В Гърция сивата икономика върлува със страшна сила в момента!!! Осигуряват ги на 350 евро,а получават по 1200 евро и нагоре!!! Нито един българин не иска и да чуе да се връща в България,ако беше толкова зле,щяха да се върнат,но работата е там,че не са зле,а тук е много,ама много зле!!!! Над 200 000 българи работят в Гърция и са в пъти по добре от България! А пък в северна България,колкото и смешно да звучи,но вече има хора,които бягат в Румъния да работят...

В България е зле САМО за: - некадърните; - мързеливите; - необразованите; - недалновидните; - нерешителните; - хора с всички от изброените по-горе качества. А това, че в Гърция в момента е по-висок стандарта на живот е вярно. Защо ли? Защото 50 години лапаха и живяха на гърба на западноевропейските държави - със заеми, които сега не могат да върнат.

Я пък ти... В България ,колкото и да се напъваш,няма да вземеш повече от гръцки специалист!!! Колкото и да си образован,каквото и да работиш е все тая,твоята заплата ще е най ниската спрямо останалите заплати в цяла Европа по професии!!! програмист да си и то добър,пак ще вземаш по малко от гръцки или румънски,просто тук заплатите са най ниските в Европа,че и в голяма част от света!

Няма как дати повярва заблудения-той трябва да го испита..но мързела не става иска се дупце.

В Гърция само 1.5 милиона гърци живеят на прага на бедността(коятопори тях е 1000 лв) ,а в България 4 милиона живеят под прага на бедността(който е 300 лв.). Как да разбираме,че рухналата Гърция е по-зле от нас? Нали затова ни ползват като слуги бедните гърци.

4 милиона под 300 лева, ама друг път. А ти товарищ я кажи при вас в Россията колко милиона живеят под прага на бедността, като заплатите и пенсиите ви са доста по-ниски и от нашите?

Какво ти пука как е в Русия, има самагон и ... Та как е в БГ-то, аз тук живея и не ме интересуват тези дето са по-назад. А, поглешдаш в класацията на ЕС, там трябва да се сравняваме, и какво виждаме, ПОЧЕТНОТО ПОСЛЕДНО МЯСТО, ама за всичко хубаво, но пък за КАЛПОВАТА класация, тотални Златни медалисти! Какви руснаци те гонят бе сорсчи???

Kalin

Колкото и да са зле са два пъти по добре минимум от нас при почти еднакви цени

Еднакви цени ама в евро тоест за нас са си двойни хаха

Заплатите в Гърция паднаха до нивото на пенсиите От статията разбирам,че явно пенсиите са им доста високи. Друго си е българският пенсионер където 3/4 ти получават по 350 лева пенсии , или180 евро.

След продължителен престой във Великия ЕС,това е резултатът!

на гръцките тетки слугуват българките, които са даскалици, пенсионерки с мижави български пенсии, счетоводителките... хора с образование, но без работа, достойна заплата, тези жени, дету не лягали под шефа, не се счупили за да затвърдят трудовия си договор.

Госпожо 111 доктор адвокат, някои трябва да копат,сеят,жънат,напояват, жънат,..... и трябва да се яде.Пледоариите ви пред съда не се ядат!

Пледоариите ми в съда спасяват имуществата на физическите лица. Защото онези, които орат , сеят и жънат, не живеят в гората и не гледат децата си в колиби, а в масивни къщи и им е много важно тези къщи да си останат тяхна собственост, при едно ревандикационно дело, например. А дано схванеш за какво ти пиша...

Хахаах, мола за още няколко адвокатски думички, а може и словосъчетания. Обещавам, ще ги запомня и с ваше позволение ще ги цитирам, ще ме възприемат за мнооого умен!

Ако започна да ти обяснявам ревандикационните искове и обосновката им във връзка със Закона за собствеността, ще ти се завие свят.Станах доктор по право преди 17 години!

И като си доктор по право, как не можеш да разбереш какво точно пиша, а и защо си написал коментар, в който се представяш за лице с друга професия? Общо взето, юрист разпознава на секундата писмената реч на друг юрист, защото- като всяка професия- правото създава и професионална деформация, та не е възможно юрист да не изпусне поне 1 правен термин в поне 1 свой коментар. Не си личи, че сте юрист или доктор по право или , че сте наясно с ревандикационните искове по ЗС....

е средната заплата в частния сектор? Пак противоречите сами на себе си, пак лъжите. я дайте тука такива средни пенис и заплати!!!!

Това поредната лъжа ли е? Нали гърците ще запалят държавата. Протестираха и срещу ударите в Сирия тези дни,свалиха паметника на Труман.Само можем да се учим от гръцкия народ.

На какво да се учим? Да лежим, а друг да плаща ли? Благодаря, не желая етиопски цигани да са ми пример в живота! Човек трябва да се стреми към труд и образование + принос, а не да паразитира на чужд гръб!

ТОЙ каза,че няма да допусне да станем,като гърците. И държи на думата си!

Българи слугуват на гърците, а не обратното, разбра ли, трол боклучав. Та кой е ТОЙ и какво точно обеща, ще поясниш ли?

Слугуват разни тетки дето в България не мога си намери работа щото са без образование....има и такива дето са се устроили там ама вече те са работодателите има и такива дето са легнали под косматите гърци и са ги вързали с брак...курви вякакави....та така...

Като ги пишете тези глупости, защо не дадете и източникът от където ги черпите!

"Cпopeд пeнcиoннитe cтaтиcтики зa фeвpyapи 2018 г. oт пoчти 2 млн. пeнcии, oтпycнaти пopaди възpacт, пoчти 2/3 (1,32 млн.) ca пoд 1000 eвpo бpyтo." Ало-о-о-о,балоните! Това е пенсия за старост.Какво ще рече " под 1000 евро"? Не ми се верва да е 300 евро.

Автора на писанието не е добре!Среден доход от основна и допълнително пенсия е 895 евро, горе доле 1760 лв.Мерси за вниманието!

Окoлo 40% oт пeнcиoнepитe пoлyчaвaт ocнoвнa пeнcия пo-мaлкa oт 500 eвpo, a кoгaтo ce изключaт oбeзщeтeниятa зa инвaлиднocт и смърт на съпруг/а, 30,7% oт тяx живeят нa ocнoвнa пeнcия, кoятo e cpeднo 372 eвpo нa мeceц. 70% получават по 500 евро.

А благодаря за разяснението, я сега сравни с пенсиите в България. Мерси!

За пенсията не се тревожа,сън спомен не остава! Грях е,но ще си призная- нерегламентирано работя в кухня, още 1300 евро.Не съм преуморена, за парички не полягвам, имат ми уважението. Такива,като мен миналата година изпратиха само по банков път около 1 млрд евро на близките си за да не умрат от глад.Щото те не са дофтори да получават три пъти повече от мен.Пенсията у нас отдавна съм я отписала,скоро ще я отпишете и вие!

Чистачка на три офиса,заплата 1200 евро,не мога да се оплача.За гърците-не съм срещнала мизерници!

Съпругът ми получава 3 пъти Вашата заплата в евро, но не е чистач, а с докторска степен и работи в частния бизнес в България, София. Така, че- всеки със занятието си...

А що се хвалиш със съпруга си? Той може да получава, а ти си харчиш... Бравос, щото жената искаше друго да каже, но ... Какво въобще се хванах да обяснявам на домакиня.

...и 100% е от герб.................

Киче, като ти дойде време за пенсия, не я чакай от тях. И аз работих там, плащаш осигуровки, а сега пенсията ми е на принципа " от умрял писмо." Това касае много българи, загубили години, работейки за тази крадлива, ненаситна пасмина. А Кичето нека се гордее, че им е чистачка, на българите открай време им липсва чувство за личностно и национално достойнство.

95% от българите мечтаят за "мизерията" на гърците

На граничните КПП-та са се струпали огромно множество от гърци, албанци, български и други гастербайтери, които се блъскат, за да заемат свободните работни места в процъвтяващата БГ икономика- да работят на морето като чистачки, камериерки, на полето и в множеството фабрики, и заводи.Но нищо, в крайна сметка ще задминем и гърците и американците- е може и германците.Най- важното при пазарната икономика и при/социализъма?/ е пропагандата!

До 7 години сме се срещнали с Гърците по снадар и ще ги задминем,те вървят уверено към дупката от където изпълзяха след 1981г.,а ние си върви обратно нагоре бавно но сигурно...

Никой не може да избяга от съдбата си... Не искаха брюкселски цени и български заплати, но ако изнесеното в статията е вярно, ги е постигнала още по-злощастна съдба. В крайна сметка- никоя кражба не остава ненаказана... Точно сега се сещам за онзи гръцки счетоводител, дължал за данъци на гръцката държава колосалната сума от почти 1 МИЛИАРД евро- мисля, че беше към 960или 980 милиона евро... Спомням си и изненадващото проглеждане на ужслепците от остров Закинтос, масовото неплащане на данъци от гръцките граждани на гръцката държава и т.н.

Аре стига лъга и ти ... гърците яли и пили, на баба ти шортите ... 1 милиард знаеш ли коя фирма дължи? Фирмата лапала по строежа на атинското летище и олимпиадата - HochTiefBau AG, която е толкова гръцка, колкото ти ... Фирмата е със забрана на дейност в Австрия за същите простотии ... Гърците минават по тънката лайсна не повече от нашите работодатели, не се пъни толкова, не сме пример за липса на корупция и за спазване на законите. Големите заеми и лапането дали гърци го спретнаха или западни банкери, а? Кой продаваше на Гърция подводници, самолети, танкове? Кой им даваше кредити, знаейки, че не могат да се върнат, а? Кой като допря ножа в кокала плака на Меркел и Саркози и те собственоръчно без да питат никого прехвърлиха частния дълг на Гърция от раменете на техните приятелчета банкери на раменете на данъкоплатците на ЕО? Гърците ли ги спретнаха тея неща? Далаверките с пенсионните им фондове пак ли гърците ги спретнаха? А отворете си очите, европейския "елит" коли и беси, нито в Гърция, нито у нас някой има думата ...

Лъжат!!!

Гърците винаги лъжат!!!

Ами така е, защото просто пенсиите са им 90% от последната заплата... Решението е просто - сега им намаляват пенсиите с 50% и си осигуряват марж да им свалят после и заплатите! ;-) ...Така де, нека и те да видят кон, боб яде ли?

...и магаре вода пие ли?

Идея за предприемчиви българи - да организираме курсове "Сървайвър" с гост-говорители избрани БГ пенсионери, които да показват нагледно хандс-он как да се справяме с живота при такива доходи. Ще има и ютюб канал с 1мин видеа от типа Хау-ту... рецепти за готвене за 0,5евро, атлетично ровене по кофите, лекуване на тежки заболявания с билки от обоколоблоковото пространство и т.н. Мисля да кандидатстваме за евро проект или поне да търсим финансиране от някоя фондация. Има на какво да ги научим все пак

много осроумно и свежо

никой от дир не е бил в Гърция. За това публикуват такива статийки поръчани от банкя.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

лелелелееее чак се просълзих ... ужас !!! да помогнем на хората Те Ни Уважават изотзад !

Направо да им завиди човек че и с това ''спадане'' са пак по добре от нас при ''увеличението'' на средната:(((((

То че за гърците тези нива при сравнение с предишните са шок е ясно ама ако трябва да се сравнят с тукашните са си направо екстра. От статията за съжаление не ми стана мъчно за гърците, а по-скоро ме доядя за супер мизерията, в която са принудени да съществуват родителите ни, както и част от работещите българи.

И у нас е тъй! Дядо е от резерва полковник и взима 800 лв пенсия! Аз взимам 410 лв заплата. Дядо вика че му е ниска пенсията, а шефа ми вика че ми е висока заплатата!

Странна статия. Толкова години в Гърция, грък вземащ под 600 евро не познавам.

ами сигурно не си виждал грък.кои ще се занимава с некакъв си гастарбаитер.нали 95 от нашенците в чужбина живеят в собственни гета(като всички гастарбаитери от третя свият) шъкат из турските и арабски магазини,набиват лютеница,сирене,кисело зеле и всички балкански спецялитети+ халва,боза и локум.това е тужната истина,ааа забравих наи важното -ракията

ти не си излизал от маалата!!!!!!!!!!!!!!!!

Как се оцелява със "cpeднa бpyтнa мeceчнa зaплaтa oт eдвa 383 eвpo, и 40% oт пeнcиoнepитe пo-мaлко oт 500 eвpo" ? Давайте да им помагаме!

дайте за БГ подобна статистика тогава ще стане ясно на какво дередже сме а не да ревеш на чужд гроб !?

"Заплатите в Гърция паднаха до незаслужено високите, плащани с чужди пари, нива на пенсиите там, което не интересува гърците, които най-обичат да взимат а като имат да връщат е виновен ретроградния меркурий" Оправих ви заглавието.

"Не е важно аз как съм, важното е Вуте да е по-зле!" Празнувай, народе! И на гърците им е гадно.

А аз си мечтая заплатите в България да достигнат нивото на гръцката пенсия!

За да не може да изкараш 800 лева заплата при 6% безработица, значи не ставаш за нищо..

Гръцката пенсия не е 400€ а доста повече. И безработицата в България, не е 6% а доста повече, защото се отчита грешно но удобно за статистиката и управляващите. Които са готови да доведат куцо, кьораво и сакато от чужбина, само и само да не се увеличат заплатите в България.

Като се има предвид колко "работят" тия мързеливи етиопци и това им е много!

Когато се раждал грък,двама евреи плачели...