В Белгия назрява скандал покрай смяната на изтребителите

В Белгия се разгаря скандал покрай замяната на изтребителите Ф-16 с нови машини, съобщават местни медии.

Обратно в новината

Коментари - В Белгия назрява скандал покрай смяната на изтребителите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защото американците карат всички да купуват само тяхните . морски хич те няма. главата ти е празна

И как така карат? Нали американците никой вече не бръснел, техниката им била боклук, БРИКС-МРИКС, безаналогови самальоти, смехзвукови, химер-звукови..

Бе, я ние да ги купим тези белгийските Ф-ве! Според докладите на производителите ще си летят още 27 години, когато ще станат на по 80 години! Ако не друго, поне ще се гордеем, че караме "ретро".

И какъв самолет според теб най-добре отговаря на финансовите ни възможности?

от терорестичните атаки в Брюксел на идил - както и на атаките на моста в Лондон. Няма ли да има тема по въпроса? Или това е по-маловажно от скандалите покрай оръжейни сделки...

Цитат: "Ф-16, взети на въоръжение след 1975 година." Това е преди 43 години! Някой твърдеше, че първата серия Ф-16 А/Б било забранено да лети в САЩ. На нас ни предлагаха F-16 MLU - последното съкращение в превод е "обновление в средата на живота". По памет това обновление се разработва 1989г. и се прилага от 1991г. Тоест оценили са за среда на живота на Ф-16 преди 29 години и го прилагат обновлението от 27 години. Били много по-лоши поне като радари от F-16 C, каквито имат гърците и турците. Ние тепърва разглеждаме да се въоражаваме с по-лошо оръжие от потенциални атакуващи (съседите), които искат да ги сменят. Докато ги доставят ще са почти модел на половин век! Вече никой не ги произвежда и може да е проблем да се ремонтират. Заводи имало в Турция (спряно производство) и Сингапур. Най-абсурдното е, ако ще трябва да разчитаме на Турция за ремонт на Ф-16. Цитат: "Дружеството "Сааб" (Швеция) се отказа от участие със своите машини "Грипен"." Белгийците искаха да може да носят ядрени ракети, а Грипен-ите нямат съответното закачване. Иначе половината ракети на Ф-16 се закачат на тях, плюс още много. Някакви ракети Метеор давали огромно предимство пред Ф-16.

Вярваш ли си на това за последната версия на Грипен? Грешката на шведите е че са корпорирали доставка на някой части за тези самолети с американците. Щом шведите искат да продадат и американците казват- сега не можем да ви доставим тези части. Орталъка във всичко води до това.

КООПЕРИРАЛИ и ОРТАКЛЪКА !!!

Имаше статия тук в този сайт, че Грипен отпада, защото не може да носи ядрени ракети, а това е изискване. Иначе по-новите Gripen E/F са със сищете двигатели като на Ф-18, модел F414 на Генерал електрикс, само че с един. Само че са сигурно по-скъпи и за подръжка и не са за нас. Gripen C/D се водят най-евтините западни изтребители за подръжка. Ако са ни скъпи Gripen C/D на нас, то никой западен изтребител не става за нас. Имал много предимства пред Ф-16. Най-малкото ще са нови и всички последващи ремонти на Ф-16 ще са много повече пари. По-голям разход на гориво. Каца Грипена и на магистрала, а Ф-16 е претенциозен. Има по-добри радари, вътрешно оборудване и ракети въздух-въздух, както и повече модели ракети. Имал по-добра защита. И така нататък. Само за ракети въздух-земя е по-зле. Вероятно ще изтъкват товароносимост и дължина на полет.

североатлантическият военен бюджет е 1 трлн долара годишно; в този бюджет над 60% са предвидени за корупционни отчисления; после се чудят как руснаците с 5% от такъв бюджет успяват да ги смачкат с високотехнологично оръжие

то на думи всеки може да смачка сащ и вие постоянно ги мачкате ама като бяха тук американците войници не отидохте да се пробвате а ви приканих многократно!

50 изтребителя било малко число вие имте ли представа 50бр. ф35 що руски щайги могат да изтребят?? поне по 20 умножете! и то без да изгубите ф35ците

Кафезите по-добре ли фъркат?

да, да. по-важно е дали могат да действат в района на Мьоленбек, че там работа е напечена...

моля ти се що е то мьоленбек, че е доста необразован.

А защо не пишат за скандала с норвежските самолети преди няколко години? Американците подляха вода на шведския Грипен за да принудят норвезите да купуват скапания Ф35. Шантажа на американците им е в кръвта. Вероятно затова и сега шведите не са участвали в конкурса. А норвежците сега отчитат че е било грешка да закупуват Ф35.

Познайте кой ще купи старите белгийски еФове...

При това на цената на ф35.

ще купуват самолетчета белгийците, разбира се! краваристан трябва да кърпи бюджета и по линията на нато ще кара лакеите си да купуват самолети на завишени цени докато им изсмуче кръвчицата

Май пак те е оставил без крава азиатския чорбаджия.

15 мрд. за 50 самолета тия са луди. Накрая Европа ще остане без авиация.

Путин дари на Сърбия 6 МиГ-а, 30 танка и още 30 бронирани коли, само щото не го ругаят и оплюват. А на нас някой братски европейски народ няма ли да дари барем 1-2 самолетчета 2-ра ръка ?

Ба, ще ти подари! англичаните до 2006 година изплащаха доставките по американския ленд-лийз от ВСВ, ти искаш на нас някой от 'най-могъщия военен съюз в света' да ни даде нещо без пари.

После... нашите продажни журналисти тръбят навсякъде: България най-корумпирана и т.н....

А не бе.

Единствени което може да изнесе България в Европа е опита и в корупцията!!!

Ей заради тези си нихилизъм и негативизъм, живеете като кучета и докато ги подхранвате ще продължавате да живеете така!!!