Експерт: Дупка до дупка и кал по пътищата

Министърът на регионалното развитие чурулика като птичка по тв студията, но нищо не се прави реално.

Обратно в новината

Коментари - Експерт: Дупка до дупка и кал по пътищата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ниама да пкастам данаци. Каде отиват парите. Идиоти

Далаверата с дупките е голяма. Асфалто-бетонът, като материал е доста устойчив на горива, масла и на повечето киселини и основи. Уязвим е от ГЛИНЕНАТА ЕМУЛСИЯ. В обикновенната улична кална вода, се съдържа и известен процент от нея. Калната вода, компресирана от автомобилните гуми в малките наравности, разрушава настилката. Получилите се малки дупки ускоряват процеса многократно, до образуването на цели ями. За да не се получава това е необходимо, водоотвеждащите щахти да са в изправност, а не както сега, много от тях запушени, или направо липсват. Необходимо е стриктно да се спазват нормите за разположение на шахтите. Същото се отнася и за крайпътните отводнителни канавки, които също трябва да се почистват. Преди да се направи и 1 кв. метър асфалтова настилка е нужно да се ремонтира дъждовната канализация. Да не се допуска попадане на земя (пръст) върху платното от прилежащите сервитутни ивици, или от кални автомобилни гуми. Без изпълнението на тези изисквания, ремонтирането е само една огромна злоупотреба с обществени пари. Свойството на глинената емулсия да разрушава тежките въглеводороди е било използвано в миналото, когато жените са миели косите си, от саждите полепнали по тях от огнището с хума.

вече и полицай до полицай по пътищата !

Дупка до дупка , винетка до винетка , данък до данък , гражданска отговорност до небето ......... идилия , кеф ..

от няколко години слушам как строим пътища,заводи и т.н., гледам и не виждам пътища, не виждам заводи, изглежда строителят на държавата се е престарал,щото са станали езера и кратери по пътищата, а заводите хич не ги виждам никъде, но се чудя по кои пътища се движат строителите на държавата,че не виждат какво е дереджето не само на пътищата и една джендърка да не си измисля,как е добре,че на балканите го има строителят, иначе загиваме, това е един от глупавите шедьоври на клакьорите, а те дупките нека си стоят, като свидетелство за майсторски строителство и лъжи

нека да се строят паметници /някои ненужни/, пък пътищата и липсващи линейки не са толкова важни.

Го натрапват този олигофрен по студиата. Нечистоплътна, грозна и отвратителна физиономия.

Оня ден пък даваха негово копие - експерт по здравеопазване!

Йонко-с полувисшето от Сливен... и Йонко М.- ,,лифтинга",дето се пише...,,доктор"...

"Влизат коли със замърсени гуми, не се мият на входовете на столицата и калта се разнася из целия град" ?? Тоя лалугер изби рибата! Калта в София си е от неподържани улици, тревни площи и строежи!!

колите да се мият на излизане от София, за да не замърсяват "магистралите"

Знам какво /примерно/ щяха да направят гърците - никой ... ама НИКОЙ нямаше да си купи винетка или да си плаща ... докато не си оправят ла.няните пътища ... а ние ... плащаме винетка ... плащаме си ремонта .... плащаме заплати .... плащаме за благотворителност .... абе плащаме ... КРАДАТ и МЪЛЧИМ ...

Министърът на регионалното развитие чурулика като птичка по тв студията Ми той толкова си може пък и за това е сложен след "крупният специалист Румяна П."

ПЪТЯТ СТАРА ЗАГОРА ХАСКОВО НА 10 КМ ПРЕДИ ДИМИТРОВГРАД Е АД НЯМА МАРКИРОВКА,НЯМА БАНКЕТ,ДУПКИ -ТАНКОВ ПОЛИГОН И ТИРОВЕ, РУМЪНЦИ -УЖАС КАКВИ ВИНЕТКИ КАКВИ 97 ЛВ БЕ КРАДЛЬОВЦИ...

Които съм сигурен че не си платил ще запълниш една от милиардните дупки, които правят 10-те милиона автомобили по пътищата.

Ма кви дупки ве ? Магистрала Тракия около Стара Загора средните ленти във всяко платно са неизползваеми. Всичко що е запознато с проблема кара в левите ленти с кайсерска скорост обаче има някой олигофрени дето карат с много над позволената и при нужда да им направиш път оня от зад се чуди в коя лента да те блъсне. Връхлита като ракета не следи мигача и после се самопсува. Така докато стане мазало. И кой ще е виновен?

Моля незабавно да се патентова българската дупка пътна разбира се и се регистрира в ЕС като иновация с най-голям корупционен потенциял. Предложение за име : ,,БГ дупка със златно покритие"

Писането в интернет със сигурност запълва дупките

да плащаме по 200 лв винетки тогава. да може дебеланат да си купува чанти по 10000 лв

Щом си против писането за бащата слънце и министрите му иди запали една свещ за спомен от него че дано нещата се оправят след това

българската дупка,по улиците,булеврдите,автомагистралите,патрина принадлежност и партиен цвят нямат! българската дупкита дупка, за кото се срамите са резултат на бизнес статуквото на всички днешни партии от времената на саморазпадналата се бкп!там където свички са виновни подведени под отговрност няма да има!първо обуздаите своята мафия независимо от неината партиина принадлежност!иначе се вътртим във вечна спирала, светът се развива и живее!

ми правителството няма да реши никакви проблеми защото подхожда много високомерно към експертизата на нечелновете на правителството и по този начин се стига до безумни чиновнически решения и пълна съсипия. София в момента прилича на село - мръсна, цялата в дупки, паднали табели и рекламни пана, разруха от всякъде. За какво се бори самоковската кметица да прави големи проекти като те засягат малко населението, а дребните неща ги забрави...

Самоковската кметица за нищо не се бори. Тя послушно изпълнява каквото й спусне отгоре Баце. Нали не си мислите, че е независима и действа единствено според както я съди главата? независима е до толкова, доколкото от нея нищо не зависи. Тя е една пионка и нищо повече.

тази страна ще се оправи само през съдилищата

Каквито и лакардии да ви разправя Боко, да знаете че той не желае да реши проблемите. Единственото което го интересува е строителство на магистрали, саниране и източване на еврофондове. От тези трите неща се краде най яко, за това само за пътища говори ....

То ако няма дупки няма да е България... нали всяка година трябва да се взимат някакви пари за има няма 5см турски асфалт :-)

Това е нещо като "Заразно зло" - дупките и тинята са в пленарна зала. И понеже колите на НСО ги разхождат по цялата татковинка, заразата се разнася. Хигиена му е майката, хигиена! Крайно време е да си изхвърлим боклука.

Три мандата герб. Начепихте ли се най-сетне по дупките. Хак да ви е. Магистралните кражби са ли факт или не са последно. Пътя Русе-Разград-Шумен навсякъде където го разбутаха за да го правят трилентов е менте. За 5 години има места дето по 5-10 пъти ги правиха. В същото време продължението Шумен-Каспичан за Варна например , което е от Станишев откривано, но реално още при Симеон правено е в по-добро състояние. Факти. Изкара пповече от 10 години без да го пипат.

Първи мандат - "Градим България"; Втори мандат - "Видими резултати"; Трети мандат - "Дупка до дупка и до всяка дупка - чиновник"?!;))

Ако ги няма тия дупки с какво ще си пълнят властващите джобовете???Великият ''жрец на света'' не забрави да спомене и виновника за това - ПРИРОДАТА:))))защото видите ли се сменяли градусите дето му рушили ''асфалта''

Всичко е така коректно както се описва от години и всички го съприживяваме, но явно очевидно това не е достатъчно. Трябва да тръгнем по друг път трябва радикалност ако все още желаем нещо да се оправи, а не само да чуруликаме както се констатира.

нещо провокаторче ми се виждаш. Как е Курни днес?

С Б 3 ,дупка до дупка ,некадърен министър до некадърен и така живота си върви,а българина си пее ,,Забляло ми агънце.".

Кал, дупки, цигани и корумпирани българи.

"Водача не се е съобразил с пътните условия и е влезнал с голяма скорост в локвата без да прецени, че в нея може да има дупка." Колко познато, нали! Докато КАТ измъква постоянно собствениците на пътищата, в частност държавата, няма нищо да се промени. А виновни ще са винаги умрелите.

- Дупка - винетка! Дупка - винетка! - скандираха с Лили магистралните мажоретки.

"Министърът на регионалното развитие чурулика като птичка по тв студията, но нищо не се прави реално" Ами да откриваме сезона за отстрел на такива птички...

Както комунистите отстреляха интелигентните българи след 9.IX.1944. Сега откъде мозък у българина?

Не е патент на комунистите. През 1925 година управляващите избиха цвета на интелигенцията заради левия уклон /Гео Милев загина заради поемата "Септември"/. Явно си го можем, пък и не търпим мислещите различно от властта.

Най-после едно делово предложение! Дано си го спомним на настъпващите избори. В противен случай ще трябва да оставяме отпечатъци във всеки селски здравен пункт, възцвеличавайки Москов с ваксините...

Ей т'ва дупката национален символ направо;) По време на соц-а на Тато "дупки пробиваме всякакви", сега при "демокрацията" на Баце - "дупки запълваме всякакви"...

Не символ, а направо за герб става: дупка в хасфалта, обрамчена от подкова суджучец. Най-отгоре (дето навремето имаше петолъчка) - една хубава, окръглена тиква.

Гледам карикатурата на Комарницки днес - и той върху дупката се съсредоточил - цяла България една дупка и Баце я пази с бухалката... обикновено карикатурите му ме разсмиват, ама днес не ми е смешно...

Дупките трябва временно да се запълват с чакъл, докато им дойде реда за ремонт през лятото. Така щеше да е, ако България бе нормална държава.

А пътя под АМ Хемус - стария на пр. Витиня не е бил ремонтиран НИКОГА от построяването на магистралата... Знаете ли на какво прилича? А така са сигурно поне 80% от междуселските пътища! За какво плащаме винетки повече от 10 г.?

Питай павлова .

Прав си . Арабаконак е обхванат от растителността - все едно си в джунгла.

Калта идва от 90% МПС в София, паркирали в калта! И да, като си купиш кола общината не е длъжна да ти осигури 20 кв.м за паркиране! Няма къде да паркираш - пеш, колело или градски транспорт! Ако искате да ви е чисто де!

Но уфчинътъ прави по-атрактивен градския транспорт , като ... вдига цените на билетите и съкращава линии .

А кой е отговорен за инфраструктурата в града? А за паркирането? Общината! Който е пътувал из Европа знае как изглеждат големите градове. Пример ми е Барселона с подземните паркинги, започнати още в XIX век. А тук дадоха право на частника да върши каквото си поиска, без правила и контрол. Другите могат - ние не! Затова София е класирана 116-та от 231 града по света.

А готов ли си да плащаш данък, като в Барселона? И не започвай да сравняваш заплатите тук и там. Аз съм готов да платя 2 хиляди евро данък на апартамента си, за да живея в хубав град, но 99% от съгражданите ми ще писнат, че нямат пари. За сметка на това претенциите са им, като на английски аристократи. От друга страна Фандъкова се грижи за тези 99% от софиянците, които мразят да плащат но са ценни като избиратели и не и пука за 1%, които са готови да платят, но да живеят нормално. Омагьосан кръг.

Да не забравяме прословутите строежи. Абсолютно следвайки първата част от лозунга си "расте". Лошото е, че става все по-мръсна и от там все по-грозна. Не случайно четем, че не е не добро място за живеене. Основната причина е малоумно-огромната алчност и от там невероятната корупция. Основната причина за тях е нашият ориенталски манталитет, здраво подплътен с овчедушие. Просто трябва да си извървим пътя от началното натрупване на капитала до състоянието на сегашните държави от Западна Европа, а това си е повече от век. Така че стискайте зъби може децата на внуците ви да усетят нещо положително, ако до тогава не са станали чужди поданици.

Ганьо Тиквов вече десет години я кара все така. С як популизъм и лъжи! Снежинките във въздуха щяха да ловят! До дупките полицаи щели да стоят! Администрацията щяла да излезе по улиците! Стига ПОПУЛИЗЪМ И ЛЪЖИ! Оставка и дълбоко в политическото небитие.

Не "политическото небитие", а "затворническо битие"!!! Там е мястото на мутрите от 90-те години, които все още са живи, и са си присвоили държавата!

Чрез поддръжка н апътищата, чистота и снегопочистване се източват общинските бюджети. Тези дейности трябва да се извършват САМО от ОБЩИНСКИ ФИРМИ. Само така ще има контрол и отговорност.

За съжаление, по всички въпроси се вдига само пушилка, по-голяма или по-малка, но проблемите не само, че остават, но и се задълбочават. Не казвам, че не се върши никаква работа. Но при работата акцентът е какво да се отвлече, отколкото трайно да се реши даден проблем.

дупка до дупка, А И В ДУПКАТА ДУПКА!

Почваме ремонтите на Цариградско, Дондуков и Орлов Мост

Още 10 години Бойко Борисов и разрухата ще е тотална. Не само пътищата

Кво хубаво беше преди 10 години а? А преди 20 при Жан Виденов.

Поне не беше такава разруха

Па драсни как е били преди Христа .

така ще е докато 20 годишните таралясници плащат данък от 20 лв годишно.

те точно "таралясниците" копат дупките! и ела да плащаш данъка на таралясника ми ама е много пъти над 20 лв и няма да можеш! На кой свят си въобще геребрастче кухо?!?

Всички таралясници са направени да се движат по нормални пътища, а не по лунен пейзаж.Може би новата кола не се чупи от дупките.Явно си от АПИ и си мечтаеш за по-голяма заплата и премии.Парите които изцеждането от народа отиват незнайно къде.Какво става със 7 % фонд републиканска пътна мрежа от всеки литър гориво продаден в Булгаристан.Това са милиони за да не кажа милиарди фгодишно.Потъват като в буре без дъно.

къде е моя коментар.защо публикувате само на комунисти

къде е моя коментар

Освен дупки, има и много кал по пътищата и улиците, дори в София... А оня се блъска в гърдите какъв европеец е.Смешна държавица със смешника отпред.No coment

И смешни мрънкачи с претенции като тебе.

ОНЯ не си е измил гумите и затова цапа твоите пътища. А лятото това гу дишаш. ОНЯ е виновен. Да си дава устафката. По-бързичко.

айде да говорим вече за черната дупка в манталитета на българина ! това е безхаберието ни ,което ни превръща не в човеци ,а в жалки диваци .

докато и в главите ви експертски е дупка до дупка, нищо няма да се оправви!Калта по улиците на София, пък и на всичките ни градове и селца е от липсата на изискване пръстта на градинките, алеите и тротоарите да е ПО-НИСКО от бордюра и банкета на пътя да е също по-ниско! Нещо, което на Запад са го възприели преди повече от 100 години! Ама като ходите там , не гледате...!

Булгаристан 2018- дупки, кал, мизерия, корумпирани българи, цигани.