Русия срещу Запада: Започна ли нова Студена война

Може да се каже, че сегашната ситуация в отношенията между Запада и Русия е по-тежка, отколкото през Студената война.

Обратно в новината

Коментари - Русия срещу Запада: Започна ли нова Студена война | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди 50 години Русия (СССР) бе социализъм борещ се с/у загниващия капитализъм. Сега, 50 години по-късно, социализма в западна Европа се бори срещу дивият руски олигархичен капитализъм. Нищо не се е променило!

Заглавието на статията е объркано! Не "Русия срещу запада", а "Запада срещу Русия", това е правилното заглавие!!

Отдавна е почнала

Ъхъм. Сирия. А помните ли - в началото бе... Николай Младенов и обединителната среща на т.нар. "сирийски революционери", която той организира в Правец през май 2012 г.? И къде бяхте вие тогава гу'сине Кючуков, дето сега раздавате на ляво и на дясно умни прозрения? Що не спряхте войната? Две трети от казаното вас гу'сине, е писано в коментарите в този сайт мноого отдавна...

Тука пишат всякакви хора ! Казвам кратко и ясно за всички ! Русия ще победи !

Щото иначе е вир-вода във всяко едно отношение.

Глей ся, образ, Не знам, кой ще спечели войната, но България при всички случаи ще я загуби. Въпросът е как - при нормална война ставаме само опустошено бойно поле, но ако е ядрена - ставме гледжосана от температура и радиация никому ненужна площ. Какво точно ще стане - не зависи от нас.

ВАТЕНКИТЕ ОТДАВНА СА В БЛАТОТО и няма измъкване, благодарение на джуджето...

Т.е като падне атомните бомби, руснаците ще се смеят?

Тя войната е вече топла, въпрос на време е да премине в гореща. Въпросът е къде ще се разигре театърът на бойни действия?

Това доказва, че основното противоречие, не е между комунизма и капитализма, както ни проповядваха соросоидите и другите подобни ментори, а срещу Русия, независимо каква е - царска, комунистическа, капиталистическо-демократична. И обяснението е просто, Русия е единствената държава в света, която може да изпепели Америка и западна Европа едновременно. Като се добави и Китай като съюзник на Русия, картинката става прекалено сложна за еднополюсния свят.

Не срещу Русия, а срещу Православието.Ще го пиша постоянно,защото католишката и еврейската истерия са безгранични по отношение на Православието.

в Русия? Освен това, вашият поп Киро окончателно клекна над православието на българите след визитата си у нас. Марш у лево с това православие!

В Русия могат да си изпепелят тъпите кратуни едновременно без западните страни да си мръднат и пръста.

на въпроса ЗАЩО. Единствената голяма империя, която е завладявала и държала в робство чужди държави през 20-ти век - СССР. Днес, 21-ви век, Русия продължава в същия дух - Абхазия, Крим, Източна Украйна. Схващаш ли?

1. В Русия отдавна няма комунизъм, а див олигархичен капитализъм! 2. Западна Европа сега е много по социалистическа от Русия 1986-та. Т.е пак капиталистите са лошите, както преди 50 години!

Така е,като сме си още по рускаму във всичко. Такива ЧЕНГЕТА и ДС/КГБ Мутри като Кючуков още дават мнение. До кога тази тиква лакейска ще има трибуна и не само той. Така ще си мъждукаме.......................!!!

Ох, пак трябват санитари ! г-н Морски вълк, моля, вдигнете си ръцете напред ! Санитари, нахлузвайте му усмирителната риза и го водете ! иуиуиуиуиу

досаден ставаш, кълвач прост повтаряш до втръсване банална фраза, ... с удоволствие бих ти се из...рал в устата

ами фактическата обстановка е еднотипна, затова и мерките са едни и същи - пълно със соросоидни лекета, тапаци и помияри.А щом толкоз ти се с е ре - ела и ще ти организирам икономичен затворен цикъл - се реш, после ср а но т о си го ядеш и така до безкрай. Друго тревожи ли те ?

Любомир Кючуков, комунделска смрад, седнал да плаши гаргите, ... СеСеРе капитулира, военната мощ на днешна Русия се равнява само на една малка част от това което беше Варшавския пакт, сега в света има само една велика сила и това е САЩ

Краварчетата се мислеХА за велика сила. Днес с ужас осъзнават, че са просто квартален хулиган, дребен рекетьор. С дебела тояга, да, но срещу пищова на патрулния.....

краварчетата смазаха Русия и я изхвърлиха като мръсен парцал от Европа

Досега океаните бяха естестествена защита на САЩ,сега вече са кошмар.Взривянето на водородни бомби в океана ще предизвика мощно радиоактивно цунами,което ще унищожи живота за векове стотици километри навътре от брега..Идеята е била на Сахаров.И както той изтрезня,че това е безумие,време е САЩ да разберат,че идеята за световно господство ще ги унищожи.

Е след като НАТО се разширява непрекъснато знаете какъв Нападателен Щит има в Румъния какво се очаква Русия да не измисля нови оръжия ли или да чака Войстващите НАТОвци да я нападнат и унищожат . И защо се разширява НАТО нали все пак така са се договорили с Горбачов , през тези 26- 28 години Русия разширявала ли се е заобиколила ли е САЩ с оръжия ?

Горбачов строши Берлинската стена. Всички ръководители тогава, начело с Буш и Кол, заявиха" ИЗТОЧНАТА ГРАНИЦА НА НАТО ЩЕ БЪДЕ ИЗТОЧНАТА ГРАНИЦА НА ГЕРМАНИЯ".Черно на бяло. Къде е сега източната граница на НАТО ? Защо руските войски напуснаха Източна Европа, а американците останаха в Германия/37 бази/ и направиха бази вкл. и в България.Даже тук не плащат наем. Така, че агресивното НАТО обгради Русия , а не обратното. Следователно Западът е срещу Русия, а не Русия срещу Запада

ОБУЗДАВАМ -възпирам, усмирявам ..... Научи граматиката, вълчо!

айде сиктер със средношколските ти забележки, кво писал писал, кой разбрал разбрал, съдаржанието на коментара е важното а не правописа

ОБУЗДАНА.....

Руска песен- Американците не ни обичат.Германците не ни обичат.Англичаните не ни обичат.Японците не ни обичат.Нас никой не ни обича.Но всички искат да ни е..т.Но ще се наденат на руския х...

Русия превъзхожда запада по....ако някой знае нека сподели.

Интелект. Морал. Ресурс. И най-важното - родолюбие. "Чуждото не искаме, ни и нашето няма да дадем" - ето това характеризира средния руснак. Но е неразбираемо за промити прозападни мозъци.

Да Студената война е факт, но това е защото САЩ искат да са хегемоните на света и не могат да понесът една силна Русия. Освен Русия и Китай е силна старна, а като знаем силата привлича съюзници. Надявам се американските политици да са наясно с новото положение и да се примиря без да взривят планетата земя!!!!! Аз не се страхувам от Русия, срахувам се от САЩ, защото населението им е изперкало и се убиват един друг всеки ден. Ако един такъв човек е облечен във власт кат нищо ще ни взриви.

Все едно замръзнала или размръзнала- щом има конфронтация, все е зле.

Каква студена война бе? В неделя Китай са заявили, че ще предприемат дипломатически и военни действия срещу САЩ, ако прокарат закона окуражаващ връзките между Вашингтон и Тайван. Палячовците от кравария май не усещат как света е различен и, че на 2 мощни държави им писва от мръсните и номерца и скоро може да го отнесат много мощно. Ако беше игра...щеше да е голям фън, какъв ще го отнесат ЕС + САЩ от Русия + Китай + Иран, но това не е игра...няма "рестарт". А ние май пак сме на грешната страна...

охооо, наближаваш към брикс!?? не знам какво ти е казал китаеца, и кой точно от всичките китайци е, ама китай спря сила сибир, и пазарува от щатите, а не от раша!

Китай какво пазарува от САЩ точно? САЩ не произвеждат нищо освен скапани коли за вътрешния пазар и оръжия. САЩ пазаруват всичко от Китай и са им задлъжнели яко.

Обаче Чърчил е казал - сключвайте каквито искате договори, водете война с когото искате, но не закачайте руснаците.

Слагайте минуси на Чърчил - а той доказано е бил умен човек.

чърчил е бил умен, нещо което не може да се твърди за тебе!

"герой" в човешката история. Славата му е резултат на успешен маркетинг и нищо повече.

Бе вече три часа минаха, и никой от шестимата крепостни не се сеща да пише за брикс!! давайте дрОгаре, в хор: брикс, брикс, брикс, брикс, б р и к с сссссс!

Каквото и да става, българите са на страната на братска, православна Русия

Всъщност, тъпият запад, в последно време е нападан само от едни черни орди, които нямат никакво намерение да се съобразяват с каквито и да е норми и евроанални ценности. И какво е поведението на малоумния зомбиран запад срещу тази атака и избиването на европейци? Точно така: "Елате повече, ние имаме кроасанчета и кафе за вас, заповядайте!"

русия?? няма такава държава! русия я сринаха товаришчите през 1917г! имаше росия, няма я! после имаше ссср, дрогарите и него сринаха! сетне и онд! сега с голям успех дрогарите затриват и рф !

Тази война започна още през Май 1945 година от Чърчил който тогава подготвяше нападение над СССР.

онази война, тъп.чо, свърши на 26 декември 1991г!

Тя никога не е свършвала умнико!

Ало автора има три версии 1,Твоята 2,Тяхната 3,Истината

Ако до преди изборите минаваше версията, че антиевропейската политика се дължи единствено на шепа политици в Кремъл то сега стана ясно, че болшинството руснаци са враждебно настроени към Европа. Не виждам каква е логиката да допускаме в Европа хора, които ни мразят. Не виждам и каква е логиката да идват тук след като ни мразят. Да направим един анализ коя страна колко ще загуби от намаления брой руски туристи и да компенсираме загубите пропорционално. Европа е достатъчно богата за да може да си позволи такава политика. В крайна сметка печалбите ще са повече от загубите в средносрочен план. Разберете, че в крайна сметка руснаците направихе своя свободен избор да подкрепят враждебна към нас политика. Всеки руснак е имал възможността да се информира не само от държавната пропаганда , отказа да владее чужд език е лично решение, отказа да види по-далеч от своето село също.

Враждебна за България политика водят западните държави. Целта е унищожение на държавата България. А най-плодотворния период за българите бе когато бяхме в съюз с Русия

Руснаците не са враждебно настроени, те са си самодостатъчни. А това за чуждите езици не е вярно, говорят ги. Западняците не могат да ги разберат, защото според един външен министър от 50-те години, изразил се метафорично - докато западът играе футбол, руснаците играят и футбол и баскетбол и хокей.

Като са си самодостатъчни да си ходят на море и ски в Сочи, да си отглеждат портокали, лимони и банани зад полярния кръг. Не виждам смисъл да разбирам хора, които не ме харесват. И въобще не виждам нищо лошо то това за да получи виза всеки руски гражданин да попълни анкета в която да се види, че няма нищо против европейската политика, че възприема идеята за непромяна на граници и за правото на всеки на индивидуална свобода. Не виждам защо трябва да даваме визи на хора, които смятат, че нашите ценности са заплаха за тях.

сега на руснаците ще им хване г.за паяджина.Само водката им остана,а като няма пари-одиколон

В Русия само гастарбайтерите без квалификация и незнаещи руски език вземат минималната заплата.

Студената война е спасение за някои държави. Западът скърца от всякъде. Тереза Мей изкрейзи и изпадна в малоумно говорене. Тя е самотна и бездетна жена, която не може да се контролира. Освен това има проблеми с Брекзит, Шотландия и Ирландия. Дядо Тръмп се напъва да върне величието на САЩ, но времето мина. Днес никой не може да спре Русия да бъде един от центровете на новия многополюсен свят

тъпи, ти помниш ли как завърши студената война?? не помниш? ще ти припомня! ссср умре! великият непобедим ссср се срина заедно с великата червена армия, без пушка да пукне! с него умре и баршавският договар, страж на мира в целия соц лагер! и сим умре, нищо че беше носител на прогреса в икономическите отношения на соц лагера! а сега и студена война няма да има! ние, запада, ще стоим и гледаме как россия се скапва, и този път никой няма да и се притече на помощ както през 1991 и 1998г!

Тъпчо, на мястото на СССР се появи силна Русия с достоен президент. Това стана за радост на българите. МОСКВА Е НОВИЯТ СВЕТОВЕН ЦЕНТЪР

Студена война викат! Достатъчно е Запада да замрази руските капитали и путя ще се мята от последния етаж в кремль на жълтите павета долу! МУХАХАХАХАХАХАХА

НЕ Русия е срещу запада,а алчният запад е срещу Русия! На тъпанарите да поясня защо: Русия реши да си гледа интересите.За да стане това,първо си подсигури гърба,и после каза на идиотите от запад,да си таковат мамата-та затова са настръхнали англо-сакските хиени!!!

Точното заглавие е "Западът срещу Русия"

Българският народ винаги е на страната на праославна и славянска Русия - както винаги

българите не сме славяни, а русские не са православни, а варвари! та те и до днес се кланят на мумията на един сиф.илистик в центъра на столицата си!

Ватвари са украинците

Ми да си приберат лудите говеда тия. 800 бази по света, и да спрат да правят войни по света като в Ирак, Сирия,Либия,йемен,Сомалия,Афганистан,югославия,крайна, и то носейки педокрацията с крилати ракети и бомби с обеднен уран, и нещата ще се оправят!

Кравите никога не са спирали-може да се пробват срещу Путин.

преди да пишеш, поне попитай чичо гоогле за "средняя заработная плата россии 2017"

На руските слагачи ,лизачи и мазачи настроението и нагласите си ги усещаме от време оно,ама това са малка,незначителна част от народа.Радостно е,че сегашното младо поколение,а както и следващите не ги интересуват нито руснаците,нито "матушка" Русия,само няколко кариерисчета за власт около БСП-то.Те това е положението."би трябвало да си направите изводите,какво ви чака!!Отвратителната русофилия постепенно ще изчезва,изчезва до пълното си заличаване от следващите поколения.Особенно когато почнат да изучават другата история,истинската.

Шило

Тъй като на приказки не вярвам, ще се позова на един пример : 3-ти март Шипка! Млади хора, десетки хиляди. С български и руски знамена. Та, пробвай пак.

що на 3 март?? пребройте се на седми ноември!!!

алоооооо-такива като теб сме ги виждали! Като се обърне политиката,и вие обръщате приоритетите????

В смисъл комсомолски активисти на заплата.

Първо казваш 4(четери) лъжи. И после предлагаш "почнат да изучават другата история, истинксата"! Бре юнак!?! Но знай, че НЯМА ПО-СИЛНО ОРЪЖИЕ ОТ ИСТИНАТА! Защото истината е само една. А власт имащите винаги ще изопачават историята. Но всичко това е временно, както властимащите, така и предлаганата от тях история. Остава само истината накрая. А истината е, че българите в мнозинство си, са православен народ със славянски корени. Истината е, че и руснаците, украинците, беларусците.. са като нас. Затова, българина ги нарича братя. ... а другото е "история".

тъпи, ние българите не сме славяни, русские също не са! славяните живеят в словения, словакия, сърбия,полша, чехия!

"безкрайна спирала на конфронтация" Нещо ми се струва, че "натрупваните епизоди", като се почне от първите мъмрения и сочения на пръст срещу Русия, мине се през всякакви санции срещу нея и сега се продължи със случаи като Скрипал и дори военни сблъсъци в Сирия или друга "неутрална" страна. Всички тези "епизоди" ми напомнят на дозите на един наркоман. Всеки път наркомана иска повече и повече, защото предното количество доза, просто вече не действа. Дано не съм прав, но ако е така, то съдейки как повечето наркомани свършват, не ми става болно за англосаксонците.

Трябва да се занулят дълговете. За двата мандата на Барак Обама като президент държавният дълг на САЩ се е удвоил - от 10,6 трлн през 2011г. до 21 трлн USD през 2017г. По време на кампанията за изборите Тръмп крититуваше предшественика си това нарастване и обеща да го ликвидира за два президентски мандата. При встъпването му в длъжност като президент през м. януари 2017г. държавният дълг на САЩ е бил 19,9 трлн USD. По данни на финансовото министерство към 20.003.2018г. държавният дълг на САЩ вече е надминал 21 трлн USD (точно 21 034 109 394 094.77 или по 64462 USD на глава от населението), При тези темпове на растеж се очаква до края на 2018г. той да достигне 24,58 трлн USD, (виж размера на държавния дълг в реално време - https://link

брой си само своите пари, голтако! като гледаш в чуждата кесия, няма да станеш богат!

В момента минималната заплата в Русия е 660 наши лева!

СМИИИИЙГЪЛ

россия срещу запада?? а бе смешници, до 1991г имаще ссср, който владееше половин европа, половин африка, цяла азия, малко от южна америка! 20 държави, повече от половината население на света!! и се срина без пушка да пнукне!!! днес россия е разкапваща се територия с която никой не иска да има нищо общо! 140 000 000 индивида, от които половината не са русские, и се чудат как да се откачат от гадовете!!

...га бяхме млади и красиви...сега сме само И... Преди и ние сме били на 3 морета. Света е различен и е страшно динамичен и се променя с голяма скорост. Дъртата пачавра Европа още не може да го схване и някои живеят в 19-20 век със спомени за колонии... Други пък продължават да са под краварски ботуш и да си мислят, че са в "свободен" свят... Ама кво да правиш, докато има говеда, ще има и касапи, докато има идиоти като теб с промити мозъци, ще има и кой да ги експлоатира...

ее, аз какво ти пиша, деб.илче?? света се променя, ссср го нема, онд се скапа рф загива! прошчай, наташа, навсегда!!!

въздържа и усмирява "миролюбива" Россия - постоянно присъствие на кораби и подводници на НАТО във Черно море,мощни ПРО-системи в Румъния и България,по една база на ВМС,ВВС и Сухопътните сили в Румъния и България.По време на соца не се чуваше за военни руски бази в България,ама на всеки български генерал имаше съветски представител,офицер който да му набива канчето и всичко минаваше през него.Българската армия всекидневно беше под командването на съветските"другари" и без тях нищо не се вършеше.

Шило

Видяхме го "героя" "Доналд Кук"

Явно че и доктора си да смениш на тебе няма да ти помогне.

усещате ли настроенията и нагласите на българския народ,когато обявявате Русия за враг ?!а,слагачи и лизачи на американците !!би трябвало да си направите изводине ,какво ви чака !!

тъпи, нали ви преброихме колко сте, на митингите на атака с развени руски знамена?? не можете един протест като хората да спретнете, срам ви е да кажете публично аз съм русофил, смешници смешни!!

Лекувай си подаграта и си трай в твойта Украйна. Скоро ще ви освободим от вашите нови приятели.

Русия има шанс, само ако тръгне заедно с Китай. Иначе UK + DE > RU, а ако сложим + USA... Ама дано никога не се стига да се премери това уравнение, че ...

Сериозно ли? САЩ може да помогне на ЕС само с ядрено оръжие. При масирана конвенционална война, логистиката е толкова сложна, че докато пренесат достатъчно сили оттатък голямата локва (повечето, от които ще бъдат унищожени на път), ЕС ще бъде размазан. А ако говорим за ядрено оръжие, Русия има най-големия и най-модерен ядрен арсенал, сама може да потопи всички останали. Безумие е да се говори за война с русия, но безумци и управляват света...обезумели от алчност и наглост.

При всеки разговор за евентуална война на европейците, се сещам за военните бази на американците в Европа. Сещам се и за американските адрени бойни глави в Европа. И някак си, действията на ЕС почват да се придобиват доста по-разумен характер. За нещастие.

СМИЙЙЙГЪЛ.