Газова бутилка гръмна в апартамент

Битов инцидент уплаши хората в блок на столичен квартал.

Обратно в новината

Коментари - Газова бутилка гръмна в апартамент | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Масово се използват туристически котлони които са за работа на открито.Ако пък котлона е за кухня никаква защита не помага ако има пропускане на газ от системста а само прекъсва газа ако по някаква причина изгасне пламъка.

Така да се каже невежеството е опасно за здравето.В затворено пространство една кипнала манджа може да изгаси горелката и след това при повторно палене без добро проветряване влизаш в новините .В този случай със сигурност ще има пострадал.Може разбира се да стане и когато системата пропуща газ и помещението плавно се насища докато се получи взривоопасна концентрация и се взривява от пламъка на горелката..Ако стане на остъклена тераса тя вече няма да е остъклена което е най-малкото.

Ако уреда е с защитя няма как да стане -явно е стара система и негодни ползвачи.

Ползвах 4-5 газови бутилки от 1974г до миналата година когато се включих на газопровода. Тогава преди да ти разрешат ползването на газ за битови нужди, задължително се минаваше един курс/от 2-3 часа/ и даваха тапия, без кочято не можеш да купиш бутилки. Сега е масово безхаберие- хората/особено възрастните/ не поглеждат връзки, уплътнения правилно ли е поставен вентила и т.н. Резултата е налице. И само тъпите журналя не разбраха, че гърми изпуснатата газ, а не бутилката.

gonzales

тапията не е гаранция за липсата на инциденти. за справка - пътните инциденти с участието на хора имащи тъпии.

То минаваме курс за кола пък какво става избива ме се ...забрана на колите.

Онзи ден пък падна асансьор в панелка в "Света троица ".А той сигурно е имал авариен бутон,който не е работил,заради неплатена такса в сим картата !Така е !

Не е паднал асансьор, ами възрастен господин, който се е измъквал сам от заседнала кабина.

Да,а това е забранено !Но въпреки всичко авариен бутон е имал асансьора,вече всички имат.Дано дядото да го е натиснал.

Газта откъде е била, тука не ни казват нещо много важно ! Коя страна е отговорна за тази трагедия !? :)

От Лукойл Нефтохим, естествено. Откъде да дойде в дома ти бутилка с пропан-бутан?

Пак фалшиво заглавие! Ако бутилката е гръмнала поне половин апартамент е щяла да разруши.

изтичане на газ е износването на едно дребно уплътнение на газовата бутилка /става въпрос за онези, върху които директно се завинтва котлонът/. Случи ми се веднъж да пламне изтичащата вповече газ. Господ е бил с мен,че точно в момента не бях зарязала тенджерата и веднага спрях газта. Край, това беше с готвенето на газ. Страх лозе пази. Вече и каквито и защити да измислят, не мога да преодолея ужаса от тази бомба с непредсказуем взривател.

gonzales

на гумено уплътнение не се ЗАВИНТВА нищо. то просто уплътнява и няма резба.

Не се научиха да работят с газ. При газ всички грешки са фатални. Затова решението е малки ТЕЦ на газ с когенерация , а в домовете да влиза САМО ток.

идиотът и с ток ще намери как да се гръмне, подпали или утрепе...

Трябва да забранат и ел бойлери има много случай бутат половин къща виждал сам това.

И водата да забранят! Виждал сън удавени.

А дали не е крайно време да се забрани използването на газови бутилки в общи жилищни сгради, като блокове и кооперации?Някои спазват инструкции за безопасност, други не го правят, а трябва ли при взрив да го отнасят и съседите?Ако е в отделна еднофамилна къща да си ползват, каквото искат.Така рискуват само собствения си живот и дом.

Да дено ха да забраним и газ в жилищни сгради а? При взрив на бутилка може да падне панел или стена но при взрив на газова инсталация съм виждал цял вход съборен е и ?

Гърмят им щото нямат мозък. И тариката, сакън да не се мине нещо. Народопсихология му викат. Не се пълни до горе и резервни бутилки не се държат до печка. Четиридесет години се отоплявам на газ, по пет бутилки резерва съм съхранявал и нищо. Ама простотията стана доста модерна напоследък и започна да взема дължимото. Гледам ги как зареждат, когато ходя и аз и косите ми се изправят. Редовното "Давай, има още място!" Ами то това е идеята бе, дебил, да се оставя място. Рискуваш си живота за 50-60 стотинки. Отделно, изобщо не ги проверяват. Ама от кога е в експлоатация, изрядна ли е, проверка минала ли е...няма. Тъпчем ползваме и каквото дойде. Най са ми интерсени някои, като се изплачат. "Мирише ми!". И следа едно тъпо изражение. Ами това е то, какво още чакаш?! Да се погледне тази бутилка, при някой специалист да се отиде...няма. Тъпчи до горе и после проблем.

СПРЕТЕ ГОТВЕНЕТО ПО ТЕРАСИТЕ колко хора искате да загинат и да пострадат

как да го спрем като не сме на разкладка към народното събрание от народни изедници и да ядем кебапчета по 0.18 стотинки

ми готви си в кухнята защо хитруваш за сметка на съседите

Е, терасата вече не е остъклена.