Аталай:Не е работа на политиците да се месят в частни сделки

Парламентарната комисия, която ще изяснява обстоятелствата около сделката за ЧЕЗ, е създадена за да отвлича вниманието, каза депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

Обратно в новината

Коментари - Аталай:Не е работа на политиците да се месят в частни сделки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бай Аталай, като си рекъл така, нека повърнат париците от "Цанков камък", или това е друг шербет???

Няма частна сделка, когато в нея учавства ДЪРЖАВА, и то ЧУЖДА!!!, и СТАВА ДУМА ЗА АКТИВИ В БЪЛГАРИЯ, КОИТО ИМАТ ОТНОШЕНИЕ КЪМ НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ! Няма значение колко пъти и кои ще изрекат тази лъжа - и Борисов, и шефът му на ДАНС и министри и други "компетентни" наведени глави, ИСТИНАТА Е, ЧЕ ТОВА НЕ Е САМО И ПРОСТО ЧАСТНА СДЕЛКА, В КОЯТО ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖЕЛО И НЕ ТРЯБВАЛО ДА СЕ МЕСИ, а точно обратното! Не само това - държавата ни И ДОСЕГА СЕ Е МЕСИЛА, и точно затова се е стигнало до тук, точно затова ЧЕЗ са изгонени от Борисов и подчинените му органи и институции, регулаторни органи и ТОЧНО ЗАТОВА И НИ СЪДЯТ ЧЕЗ, и то за сума по-голяма от цената на продаваните им активи в България! Така че тази опорна точка вече се изтърка и компроментира окончателно, крайно време е да измислят някаква друга!

внушението, че сделката е между ДВЕ страни - ЧЕЗ и ГИНКА. КЪДЕ СА В ТАЗИ СДЕЛКА МИЛИОНИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ, КОИТО С ЦЕНАТА НА ТОКА ЩЕ ПЛАЩАТ КАТО ДЛЪЖНИЦИ ЛИХВИТЕ И ГЛАВНИЦАТА НА ГИНКИНИЯ ЗАЕМ?! НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ГИНКА ГИ ПРЕДСТАВЛЯВА И ЗАЩО ТЕ НЕ СА КОНСТИТУИРАНИ В СДЕЛКАТА?! Но нека КЗК узакони този ПРЕДВАРИТЕЛЕН договор. След това предстоят ДЕЛАТА СВЪРЗАНИ С ИЗМАМАТА довела до неправомерно облагодетелстване на Гинка и КРЕДИТОРИТЕ Й. Понятието ОМРАЗЕН ДЪЛГ ще стане реалност и в нашата съдебна практика.

Да кажем две-три думи малко по-сериозно по въпроса! Всеки сериозен бизнес (не говоря за престъпна дейност, контрабанда, наркотици,..., пране на пари) ИМА НОРМА НА ПЕЧАЛБА! А този бизнес Е С РЕГУЛИРАНИ И КОНТРОЛИРАНИ ОТ ДЪРЖАВАТА, по-точно от БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВНА ИНСТИТУЦИЯ ЦЕНИ, които се наблюдават, защото освен всичко друго са и социално и политически "много чувствителни", а и така е по закон и регламент! Гинка дала 5 милиона евро (които НЕ правят договора окончателен, а това е просто депозит, който губи ако не изпълни всички условия по договора, в който плащането е отложено (и тук стои въпросът пред ЧЕЗ ЗАЩО е сключило този договор, и то не с кандидата с най-високата цена и с такова отложено плащане, но това е работа и на чешката държава и органи..., както и на нашите служби по проверка за пране на пари и пр.) и след това до мисля 9 месеца трябвало да върне, да изплати цялата сума, която е около половин милиард евро! И сега стои простия върос - ПРИ ЯСНА И РЕГУЛИРАНА ЦЕНА НА ПРОДУКТА, ТОЕСТ НА НОРМАТА НА ПЕЧАЛБАТА, приемайки, че Гинка от Пазарджик се справя не по-зле от специалистите от ЧЕЗ, които имат огромен опит в този бизнес, КАК И С КАКВИ СРЕДСТВА Гинка ще изплати тази сума за по-малко от година? Това е много прост въпрос, който има съвсем конкретен отговор за всеки, който разбира оне малко от финанси и бизнес! Да отговорят представителите на българската държава и контролните институции КАКВА Е ТОЧНО СРЕДНАТА ПЕЧАЛБА ОТ ТЕЗИ АКТИВИ В България за този период, и откъде Гинка ще намери останалите средства, и кой и защо ще й ги предостави, и през кои и какви офшорки, и на кого точно са те! Защото ако допуснем, че този бизнес е толкова печеливш (а ни убеждаваха, че не е и че печалбата е мижава), ТО ТОГАВА СТОИ СЪС СТРАШНА СИЛА И ЗАЩО ЩЕ ИМ Е НА ЧЕЗ ДА ГО ПРОДАВАТ НА ТАЗИ ЦЕНА И КОЙ И ЗАЩО ГИ Е ИЗГОНИЛ ОТ БЪЛГАРИЯ, А НЕПРЕКЪСНАТО ТВЪРДИ, ЧЕ ИСКАЛ ДА ПРИВЛИЧА ЧУЖДИ ИНВЕСТИЦИИ И ИНВЕСТИТОРИ!

"Те имат ОКОНЧАТЕЛЕН договор. Фирмата е платила съответните средства в рамките на 5 млн. и е поела определени ангажименти" Как договора ще е ОКОНЧАТЕЛЕН след като са платени само 5 млн € а предстои плащането на още 315 мил. € които Гинака може и да не плати?! Или може би ще се опитате да прекарата през КЗК един ПРЕДВАРИТЕЛЕН ДОГОВОР за да го обявите за ОКОНЧАТЕЛЕН. ТОВА ВЕЧЕ НАИСТИНА ЩЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ЗАЩОТО СТАВА ВЪПРОС ЗА ЕДНА ФИКТИВНА ПРОДАЖБА при която без да има представителност в СДЕЛКАТА е изключено участието на една ТРЕТА СТРАНА Иде реч за ТРИ МИЛИОНА българи които като ЗАДЪЛЖЕНИ лица ще плащат "КРЕДИТА" на Гинка. ТЯХ КОЙ ГИ Е ПРЕДСТАВЛЯВАЛ ПО СДЕЛКАТА? СОРИ АТАЛАЙ, НО ТОЗИ ПЪТ НОМЕРА НЯМА ДА МИНЕ.

А, кои са "Нашите инвеститори". Кои - една Предълга Мутренска Верига, започнала "бизнеса си" с Наркотици, Проституци, Рекет и Убийства. Те се Узакониха вече и станаха "Почтенни Бизнесмени", като да не са били други. Чиста "Изворна вода Девин", дето а наливат от Чушмата. ------- Да, това е Частна Сделка и тя ще се състои. Не "прегласям" на Аталай, защото това отдавна съм го написал.

Г-н Аталай, нали целта е да изгоним чуждите инвеститори, за да може българите с офшорни сметки и натрупани пари от контрабанда, рекет, ддс измами, рушвети, точене на еврофндове да си легализират и инвестират доходите!!! И понеже те бизнес не създават искат да вземат наготово нещо работещо!!! Може да се обърнеш за повече информация към Шишака да те светне за модела БУЛГАРТАБАК!!!!

Да, държавата е безсилна пред офшорките, или поне така се опитват да ни внушат и убедят! ТЯХНАТА ДЪРЖАВА! ПРЕД ТЕХНИТЕ ОФШОРКИ!!! Защото нали не всички са идиоти за да НЕ разбират, че ЩОМ ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА ИЗГОНИ ДЪРЖАВАТА ЧЕХИЯ ОТ ТОЗИ БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ ПРЕМИЕРА БОРИСОВ И ДЪРЖАВНИ ОРГАНИ И ИНСТИТУЦИИ ( и затова ни съдят с всички основания да спечелят за сума, по-голяма от цената на сделката...!!!), и ДА СЕ ОКАЖЕ БЕЗСИЛНА ПРЕД ГИНКА ОТ ПАЗАРДЖИК И ДВЕ СКРИТИ ЗАД НЕЯ ОФШОРКИ, е пределноп ясно И КОЙ стои зад тези офшорки и в какви подчинени връзки и зависимости са ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ И НА ДЪРЖАВНОСТТА (а и в Чехия, в ЧЕЗ) спрямо ... ТЕЗИ "НЕИЗВЕСТНИ" ОТЛИЧНО ИЗВЕСТНИ ЛИЦА И КРЪГОВЕ, КОИТО СЕ КРИЯТ ЗАД ТЕЗИ ОФШОРКИ! ================ Всъщност истинският акцент на скандала тук е изместен - ТОЙ ТРЯБВА ДА Е НА САМО И ВЪРХУ ТОВА КОЙ СТОИ ЗАД ГИНКА, А НАЙ-ВЕЧЕ ВЪРХУ ОСНОВНИТЕ ИРГАЧИ ОТ БЪЛГАРСКА СТРАНА И ВИНОВНИТЕ, КОИТО СА ДОВЕЛИ ДО АРБРИТРАЖА НА ЧЕЗ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ И СТОТИЦИТЕ МИЛИОНИ ЗАГУБИ, АКО ТЕ НАИСТИНА ИМАТ ОСНОВАНИЕ С ИСКА СИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ! Още повече, че двете неща са свързани, уверен съм, онези, които са виновни за потенциалните стотици милиони НОВИ ПОРЕДНИ ЗАГУБИ ЗА България са същите лица, кръгове и обръчи, които организираха и далаверата Гинка купува ЧЕЗ.. А и Кражбата на века - КТБ, между другото България е малка държава, няма място за две големи и силни български мафии, иначе досега да се изпоизбили!

Те всякакви глупости внушаваха, само да могат да се облагодетелстват за сметка на бедняците, защото 1/3 от българите са бедни. Ами като е безсилна държавата да пази парите на данъкоплатеца, да се пребори с престъпността, да вдигне на крака здравеопазване, образование, след като администрацията и съдът работят срещу хората, ами за какво ми е тази държава? Да ми събира само данъците ли, за да ги насочва към такива неизгодни сделки, които ограбват българите - КТБ, ЧЕЗ (защото данъкоплатеца ще плати делото на чез срещу България, а този отворкото под мен не било работа на държават) и реди други, няма да изреждам, че се ядосвам.

За какво е на българина такава държава, която не може да гарантира нито здравеопазване, нито образование, нито справедливост, нито законност, нито сигурност, нито да гарантира, че парите на данъкоплатеца няма да се източват в частни фондове и фирми и ред други. За сметка на това се измислят всевъзможни глоби и такси, които нямат никаква правна и морална стойност- като например антилихва, че си държиш парите в банка, данък, че ползваш банката и ред други недоразумения. И за какво му е на българина държава, която РАБОТИ СРЕЩУ него и ценностите му?

Като чета постовете човек си мисли че живее в страната на идиотите. Какво точно не разбрахте та коментирате и коментирате. НЕ е работа на Нинова и Румен Радев да се бъркат в частна сделка. Да изтрещяват и да манипулират народа....., който явно от постовете няма връзка с главния мозък да изтрещява и той...

Не може да не е работа, когато частната сделка е НЕЗАКОННА И особено, когато това е отрасъл от стратегическо значение за държавата. Всезнайко, кой построи Козлодуй? Данъкоплатецът на България, защо след като даде пари не ползва цялото електричество от Козлодуй? Кой ще отговаря за парите на данъкоплатците, които отидоха да платят РАЗГРАБВАНЕ ТО НА ЧАСТНИ БАНКИ, като КТБ И РЕД ДРУГИ. Ами БЕЛЕНЕ и там ли не се наливаха пари от данъци, тези всички милиарди, ако бяха спасени- щяха да отидат за здраве и къде по-полезни неща за хората на България. Недей много да знаеш, че вбесяваш с наглостта си. Нагъл, глупаци сме били, ами да глупаци сме, че търпим такива като теб да ни нареждат и решават кой е умен и кой глупав. Да.

Ти пък откъде знаеш ,че е незаконна, знаеш ли какво количество документи се дават за международни търгове и не само. Има участници и те подават офертите си който са огромни папки с изискванията на продаващите. И ако е незаконна Чехите ще си отговарят пред законите!!!!!!!!!

Когато има прането на пари няма частна сделка, държавна сделка?! По тая логика Прокуратурата що се бърка в сделките на Цветан Василев, на Прокопиев , на Софарма и т.н?! ДЪржавата винаги проверява когато има съмнение за пране на пари и укриване на данъци!!

Аталай ефенди, не е работа на политиците да се месят в някоя сделка за продажба, примерно, на малко магазинче за детски играчки. Но за компания със стратегическо и жизненоважно за една трета от населението на държавата значение, е важно. Дори много важно. Намесата е задължителна !

От давна тази стратегическа компания е продадена!!!Сега пак се препродава!!!!И нали всички не харесваха ЧЕС. Е сега защо Българи да не могат да я купят.. Защото не са Нинова и компания, Румен Овчаров и другите, затова дай да ги тормозим та да се откажат

Виж какво бе отворко, я влез малко в час и стига сте се оправдавали на баба ти Пена с праните гащи. Чуждата вина не е твоя невинност. Ами между редовете ти се чете: Ами защо след като те откраднаха от приватизацията и ние да не окрадем. Ами учете се от враговете на обществото и заприличвате на същите. Това, че някой е извършил нещо не морално, не е оправдание и ти да го правиш. Ценности!

Как се правят на убити лисици тия от ДПС!!! Да не се бъркала държавата!!?? Напротив, трябва да се бърка защото: 1.Това е сделка, която има пряко отношение към националната сигурност. 2.това не е сделка с която се продава/купува една сладкарница или селска баня. 3.Това не е съвсем частна сделка, защото зад продавача стои чешката държава. 4.Купувачът няма нужния опит и човешки ресурси за такава сложна дейност. 5. Не случайно Албания изгони ЧЕЗ като мръсно коте от страната си!!

Забелязвате ли до къде, до какви невероятни абсурди се стигна в България, а и по света! Замислете се само - народът, гражданите ДА СЕ БОРЯТ И ЗАЩИТАВАТ ДЪРЖАВНОСТТА И ДА ИСКАТ ПОВЕЧЕ ДЪРЖАВА ОТ .. УЖ ОФИЦИАЛНИТЕ ИМ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ДЪРЖАВАТА, ОТ ОНЕЗИ, КОИТО ПО ЗАКОН И ПРАВО, ПО ПРЕЗУМЦИЯ И ОБЩО УТВЪРДЕНИ НОРМИ ТРЯБВА ДА ПРЕДСТАВЛЯВАТ ДЪРЖАВНОСТТА И ДЪРЖАВАТА. КОИТО СА ДЕ ФАЛТП ДЪРЖАВАТА!!! И това е, защото на практила ДЪРЖАВА В България няма - където и да погледне човек, в която и област в България, където и да е и се вужда и усеща едно нещо - КРЕЩЯЩОТО ОТСЪСТВИЕ НА ИСТИНСКА ДЪРЖАВА И ДЪРЖАВНОСТ!!! И това идва и се налага най-напред и постоянно и ПЛАНОМЕРНО, ЦЕЛЕНАСОЧЕНО И СЪЗНАТЕЛНО ОТ НАЙ-ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ДЪРЖАВАТА, от премиера, главния прокурор, ВСС, шефовете на основни институции като МВР, ДАНС,...БНБ, КФН, НАП,...парламента с комисиите му!

Този официално призна, че държавата е безсилна срещу "ошфорки" и всякаква друга измет, източваща обществените фондове. Те си мислят хората, че след като приватизацията бе законна, то и след нея всичко обществено трябва да се съсипе и разграби. Психология на крадеца и тариката- ама те всички в Парламента са така, повечето де. "ошфорки", че утре да не вземе Гинка да ме съди за плагиатство. Те и смисълът на плагиатството не го разбират, толкова са жалки.

Вместо да четете лъжите и простотиите на тези пошли марионетки на мафията и организираната престъпмност във властта и парламента, вижте това, което изтече като новина по въпроса: Инерком не е дала най-високата цена за купуването на активите на ЧЕЗ в България фрогнюз Бизнесът на фирмата се финансира от банки и ДВЕ НЕПРОЗЕАЧНИ СТРУКТУРИ Score Trade и Global Victory Trust. Това става ясно от ново разследване на чешки медии, съобщава бнр. Според разследването индийската компания "Индия Пауър" заедно с малка българска компания "Фючър Енерджи" са предложили малко над 17 милиона евро по-висока цена за българските активи на ЧЕЗ от компанията на Гинка Върбакова. Въпреки това офертата на Инерком е оценена като по-благоприятна. Това съобщи за "Хоризонт" чешкият журналист Петър Кубка. Най-големият информационен портал на Чехия seznam.cz публикува материал и видео на репортерката Зузана Кубатова, където тя съобщава, че Индия пауър, съвместно с по-малка българска фирма, която се казва "Фючър енерджи", е направила почти 20 милиона евро по-висока оферта в търга. Тази оферта е била за 360 милиона евро и падежът е за пет години. На второ място е била Инерком, която иска да купи ЧЕЗ за 342,5 милиона евро, но падежът - девет месеца. На трето място е ЕНЕРГО-ПРО с 304 милиона евро. Въпреки това ръководството на ЧЕЗ преценява офертата на Инерком като по-благоприятна за тях.

Не се чудете, тези хора мислят,че държавата трябва да ги обслужва, като например да измисля закони с които те трябва да крадат и безчинстват. Я колко такива закони се създадоха при управлението на тази антиобществена партия ГЕРБ, с които ограбиха КТБ, нагласуваха си титли с които ограбиха парите за наука, примери много, продадоха ЧЕЗ, данъците и глобите растат, а справедливост- няма никаква. Всичко, от обществените дондове отива в частни ръце- Белене, Козлодуй, КТБ, ами те се научиха да грабят законно от обществените фондове, та защо се чудите, че този така разсъждава. Тези по нищо не се различават от каскетите, които дойдоха след 1945 - тогава противниците на каскетите бяха богатите, а сега противници са им честните и интелигентни хора. Това си е изпипана политика- първо разлагаш морално и съсипваш интелигенцията и после безпрепятствено грабиш и превръщащ обществото в роби.

Този от ДПС (Делян-Пеевската Свита) ли е?

Докато не изринем кочината онбашии ще ни управляват и грабят отечеството.

Може ли някой да ми обясни а този идиот откъде се пръкна и как изобщо се е докопал до позиция да се изказва по въпроса и в парламента?

Разбирате ли що за идиоти ни управляват! Там, в сделка между две фирми, едната от които е ДЪРЖАВНА!!! И ТО НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА!!!, и другата на ЧАСТНА ИЗМИСЛЕНА ФИРМИЧКА НА НЯКАКВА ФИНКА ОТ ПАЗАРДЖИК, ЗАД КОЯТО ЯВНО СЕ КРИЯТ НЕЛЕГИТИМНИ И ПРЕСТЪПНИ ИНРТЕРЕСИ И КАПИТАЛИ, И СТАВА ДУМА ЗА АКТИВИ ОТ НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ И С ОТНОШЕНИЕ И КЪМ НАЦИНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ, .. НЕ МОЖЕЛА ДА СЕ МЕСИ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА!?!?! Значи чешката може, Гинка от Пазарджик може, става дума за БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА СИГУЕРНОСТ И 3 МИЛИОНА БЪЛГАРИ, но ... ТОЧНО И САМО БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА НЕ МОЖЕЛА ДА СЕ МЕСИ! Това ли измислихте за толкова време за да оправдаете тази ПОРЕДНА далавера на някой от Борисов, Пеевски, Доган и сарайско-библиотекарската мафия зад тях ли. БЕ ГЪОНСОРАТИ И ДЕБИЛИ!!!

И този е прост или се прави на прост, но при всички положения говори пълни глупости и неистини - не било работа на държавата да се месела кой щял да захранва близо половин България с ток и как, и откъде взима парите- СТОТИЦИТЕ МИЛИОНИ ЕВРО, КОИТО ... НЯМА И НЯМА КАК ДА СПЕЧЕЛИ ЛЕГАЛНО И ЗАКОННО ОСВЕН ... ОТ ПРОДАЖБАТА НА ТОК НА 3-ТЕ МИЛИОНА БЪЛГАРИ! Ако не се перат някакви пари, разбира се...

abasador

не е, тъжно а направо е страшно, когато сме управлявани от политици като Аталай. Този глупак трябва да се благодари на ..., по-добре е да не пояснявам за да ми бъде добронамерен коментара, че е дУпетат от противоконституционна партия и ... абе по-добре е и да не продължавам, че тези от дир. бг не си поплюват... когато трябва да си пазят хляба. Та така Рамадане, цяла Европа знае, че ЧЕЗ е държавна фирма, като Чешката република е собственик на 70 % от акциите на Чешките енергетични заводи (ЧЕЗ). За съжаление такива прости и неграмотни хора като теб (и не си само ти, има и други управляващи) все още не са го разбрали до сега! Непростимо е, и е пълна катастрофа за България, че доста хора като теб пълнят българският парламент. Лек ден.

Аталаи зашитава сделката понеже е сьдружник с Ц.Цветанов и сина му Ревин Аталаи с фирми за строежа на оградата с Турция за 200 милиона Имено строителни фирми на Аталаи и бившия шеф наХсковската полиция построяват 6те апартамента на ЦЦ в софииските баровски кв ИЗТОК /1 време място за приливигеровани ДС номенклтурчици ВКРслужители а сега за сикаджи висаджии и крадливи нагли гербери цвните там почват от1500 Е за кв.м жилишна площ/

Когато бизнеса е от стратегическо значение за страната, тогава правителството е длъжно да се намеси. А тези от ДПС като че ли намекват, че са намесени в сделката и имат интерест тя да не се развали.

Toчно така там кьдето се касае и отнася за НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ /Енергетика Здравеопазване Отбрана Телекомуникации Интернет Доставки на Храни Грижи за Язовири и Водоеми Демография Летища Митници и КППта / Дьржавата да се намеси и контролира 51% акции дялово участие както прави Китаи при джоинтвенчьр с чужденци

Трябва да го обясните на стойнев

Този дебил наясно ли е, че сделката не е частна, защото ЧЕЗ е държавна фирма, която незаконно владее български държавни активи и капитали?

Вие не сте политици, вие сте обикновен башибозук нещастнико! Готови сте да продадете дори електората си гласувайки за ИК, гласувайки срещу решението на мюфтийството ви! Кухи сте та чак дрънчите!

Това го кажи на бившите си коалиционни партньори, че те не искат да го разберат!

Правилно, в тая държава само частния сектор го проверяват контролират, рекетират, вие сте недосегаеми.

Ей, този селянин от с.Мъдрево-Разградско за 20 и кусур години в политиката и жителство в столицата на Република България и работно място-Депутат -не се научи да говори БЪЛГАРСКИ!!! И много добре знаем защо скочиха от ДПС да защитават частният бизнес-ми сделката за ЧЕЗ е сделка на техен кадър;))))