Ларгото се разпада, виновни няма

Две години след основния ремонт на комплекс "Антична Сердика" се оказа, че част от инфраструктурата е в окаяно състояние.

Обратно в новината

Коментари - Ларгото се разпада, виновни няма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

съдържанието на черепните им кутии е запълнено с нерво - парализирано вещество

"Кво искате бе кауни с кауните "- извика вожда и погледна строго в далечината, където едва едва се виждаха останките на една хилядолетна държавица сега превърната в руйни...

Бул.,,Витоша" и ,,Солунска" също се разпадат и държавноста и държавата са в разпад ,а се тревожите за едно Ларго .

Нали целта е да се усвоят средствата. Какъв прекрасен чисто български термин-усвояване на средства (т.е. правят средствата свои). А то си е жива кражба. Така е навсякъде и не от вчера.

Докато никой не носи отговорност, ще има разпад и разруха. Обвинения валят под път и над път, после ги оправдават и освобождават, защото пак някой не си е свършил работата.

ДЪРЖАВАТА СЕ РАЗПАДА ТОТАЛНО , А ВИЕ ЗА ЛАРГО ГОВОРИТЕ.

Не се косете, чужденците са свикнали с такива картинки. Така е по цяла ЕВропа. В Германия каквото си купиш със сигурност не работи или се чупи след 1-2 месеца. Да им дадем пък за пример новото летище на Берилн. Връх на европейската безстопанственост на новото време. Това е евроположението днес.

Абе не ви ли писна с тея антиевропейски негативизми ??? Поне един път годишно обикалям любимите ми Баден-Вюртенберг и Северен Рейн-Вестфалия, но няма такива неща ??? Селца, градчета са подредени като китни градини, всяка педя земя е перфектно обработена, градовете са пълни с чуждестранни туристи от Европа и Азия, Германският Народ е нахранен, облечен и се весели спокойно и щастливо, а тука пишете само небивалици ???

Така е защото само обикаляш, а не жвееш там. Иначе ще видиш обезлюдяващи се градчета и села в планинските райони на Баден Вюртемберг и почти навсякъде ва Северен Рейн Вестфалия, там даже и в говемите им градове. Циганизация в големите градове и на двете провинции. Ще забележиш че къщите им са но по повече от 100 години, стари гредореди, които се борят с влагата по мазетата. До сега са имали средства да ги поддържат от робския труд на източноевропейците, но вече и това не могат. После като си купиш някоя стока, ще има доста да я рекламираш. Пък ако се наложи да ходиш на доктор, или няма да намериш в радиус от 20-30 км, или ще е някой нашенско набързо излюпено момченце или момиченце или даже арабче.

Защо само Ларгото? На бул. Витоша половината плочки са извадени, а другите са на вълни - не изкараха и три години. Ами старините под ЦУМ. Тази остъклената половина така и не отвори врати за туристите - милиони евро са заключени под булеварда, без никакъв смисъл...

Закривайте този жалък, 1300 годишен експеримент.

Стига сте капризничели бе. Ще го ремонтираме от бИджета.

Е, нашето ларго пък днес осъмна под вода - чак се чудех по едно време да не са решили за сезона нова охлаждаща атракция да предлагат на драгите гости;) После разбрах, че нямали такава идея, а "само" някаква тръба се спукала, ама дълго не можели да идентифицират мястото, пък и трябвало да развалят новите ни плочки, пък поставянето им било много трудно после...И така до към обяд си течеше чиста водица, която после от ВиК любезно ще ни включат в сметките...

Леле,сега остава и метрото да пропадне и ще си е майката от всякъде!!!!

Интересен парадокс се получава! Докато Борисов е на власт се строи масово,инфраструктура,саниране,строене на сгради и какво ли не,но след като си отиде Борисов няма да остане нищо,всичко ще се разпадне,като след земетресение и с нищо няма да се запомни във времето,че това или онова е построено при Борисов и ГЕРБ! ГЕРБ строи,но след тях потоп...

Ларгото е следствие! Не само от лошо управление ,а от няколко вековна безхаберност на лижегъз.ци подържащи чужди интереси !

Тя цялата държава се е разпаднала и вони ужасно! Та едни плочки ли няма да се разпаднат ... Пръскайте с ароматни води и благовонни масла да не разберете, че сме затънали в л..йна!

Щото е държавно, както си беше едно време, на никой не му дреме, защото е на '' никой '', избрал си ги да се грижат за общото, те веднага започват да го крадат, преди се разпадна държавата от безразличие и безодговорност, сега ще е от същото плюс много кражби.

Ларгото се руши,но всичко е точно, България загива,но всичко е точно, корупцията расте,но всичко е точно, управляващите нехаят за мизерията в провинцията,но всичко е точно.Докога ще ги траем драги "зрители"?

Просто сме си родени да мислим за себе си !!! Общото ....кучета го яли!! Никой не ни е виновен,а случващото е плод на мисленето ни! Жалко ,отчайващо и долно !!!

Ето това е лицето на корупцията. Комисионните стигат до 80 % и с останалото се произвежда брак.

На това му се вика "Бойков ремонт"!

Корупцията няма цвят.

Да ама от бая години гербераси крадът от Столична така че няма начин пак други да са им винбовни

Поредната Герберска издънка - някои ако се сеща нещо направено от ГЕРБ да е издържало, моля да пише - крадат се пари и съответно всичко се руши почти веднага - е няма такава крадлива паплач и толкова необазовани калинки - надминаха БСП по всички показатели!

Сградата отсреща е правена при комунизма и освен умишлено свалената петолъчка, всичко и е на 6. А строеното при гербавите.......няма нужда да се коментира..то говори само за себе си с вида си!

Че за две години може ли да няма счупени плочки ? Да ремонтират и да пазят, хубава си е експозицията.

Попитай кой идиот - "ПРОЕКТАНТ", предвиди покритие с такива ПЛОЧКИ за това място! Кой ПРОУЧВАТЕЛ е сервирал подвеждащи данни за натовареността му, за условията на експлоатация. Виждал съм из Европа строителство на пешеходна зона, например, покривана с 30 см дебели "плочки" върху 70-80 см основа! Нашите строителни пародии включват проучване, проектиране и строително доосвинчване. И съответстващо "приемане" ...

Kalin

Борисов много се бие в гърдите с това кво строителство кипи при него но я ми кажете едно нещо построено при него което да е качесвено ?От една страна завишават в пъти цената на обектите за да има далавера за всички по веригата от друга крадат от материали за да лапат още повече

омръзна ми от хора, които се бият в гърдите, че са патриоти"пишман" не ги ли е страх от господ ще им се връща тройно върху най милото!

Ердо да си ни прибере за да се възстанови някаква държавност по тези територии. Так ще избегнем и скандалите с руснаците за освобождението . Абе с един удар няколко заека направо!

ППГЕРБ и кратуните, които са там да отговорят кой открадна парите за Ларгото, на кого колко са върнати и защо ремонтът е толкова некачествен, грозен неестетически и прочие...

Софиянци що ревете?Да не би аз да съм ви избирал кметицата (Мария Магдалена-Борисова-ГЕРБОВА) и то многократно -до живот.Хайде да ви е жива и здрава.

В случая издънката не е на общината, а на министерството на културата тоест на правителството иначе сте прав за картофената сами си я избират.

Ларгото е бледо копие на България и никой от властта не го интересува. Всичко е тотално изгнило в тази държава. Спомняте ли си девизa, с който ГЕРБ взе местната власт 2007-ма година? Той важи и сега - единадесет години, откак са на власт: ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ! Всичко "построено" от СИКаджията се руши със скоростта на светлината. 60-70% от разходваните пари са ОТКРАДНАТИ (разпределени по веригата чак до Борисов) и мат'ряла спи като новородено Малък, но за сметка на това мнооого прост народ....

Ами да се намерят виновни! Докога!!

Лицето на управляващите.Също толкова уродливо..

Не "Ларгото" ... "ДЪРЖАВАТА" се разпадна ..... не знам КОЙ и КАКВО е в състояние да спре тази повсеместна разруха в България!? Ама нали по важно е: коалицията, "стабилноста", председателството, западните балкани, хъбчето, гадовете ....

Покажете ми ЕДИН обект, който е строен/ремонтиран през последните десетина години и който до около две години след строежа/ремонта не е дал дефекти. Или изначално е бил направен видимо некадърно - справка новите тротоари по Дондуков, които са на вълни от ден първи. Цариградско, което беше с ОСНОВНО ремонтирани участъци през 2015-та в същите тези участъци от миналата година е вече напукано. Нови подлези протичат. Нови плочки се отлепят. Нови мазилки падат.

европейските програми станаха срество за подхранване на дс мафията но красиМиГ караподлогов си захранва МиГ

"две години след основния ремонт на комплекс "Антична Сердика" се оказа, че част от инфраструктурата е в окаяно състояние." ГЕРБ - Видими резултати за София!

Как не ви е срам така безочливо и безконтролно да крадете!? Как да се получи ремонт,като половината средства,предварително са отчислени!?Ние,българите го плащаме-вие се подигравате с нас и с труда ни.Никога,ама никога не е имало подобна наглост.Да живее ГЕРБ на Власт!Избирайте ги пак,80% дебили.

Съвсем контролирано и методично се да краде !!!

Тя работата не до срам. Нали не мислите, че като дойде Курнелия и сокола, ще е по-различно. Да се назначи служебно правителство и главен прокурор от Германия и може и да стане нещо. Ако не ги развалим и нях...

Стана ни ежедневие народът да гледа как го крадат, а той живее в мизерия.Навсякъде далавери, кражби, корупция. Но явно свикнахме с това и не ни прави впечатление.Има някои, които реагират на тези престъпления, но ние тях ги считаме за луди.Казват, всеки народ си заслужава съдбата.

Това е само един малък щрих към НЕИЗЛЕЧИМИТЕ "УСПЕХИ" на ГЕРБ и Борисов .... с десетилетия няма да можем да се оправим след "сътвореното" от тях!? И КАК ТАКА - НЯМА ВИНОВЕН!?!?! Може би древните са виновни, че "ЛАРГОТО" е там където е!

Е то всичко в тая държава е или в окаяно състояние, или е в процес на деградация до такова и всеки път, в който изляза да се поразходя по софийските улици или да покарам по бг инфраструктурата се убеждавам колко окаяна държава сме! Направо ме е срам в 21век да коментирам състоянието на инфраструктурата! Та вижте тракия на какво прилича, сигурно в Сирия имат по-хубави магистрали!

20.04.2016 г. - министърът на културата Вежди Рашидов откри след много перипетии реставрирания античен комплекс Сердика на столичното Ларго. Очаквано, на официалната церемония присъства почти целият кабинет, начело в министър-председателя Бойко Борисов. 5.05.2016 г. - Откритият преди около 2 седмици Античен комплекс "Сердика" в центъра на София (Ларгото) протече заради некачествено извършена строителна дейност и липса на хидроизолация. От Министерството на културата заявиха, че обектът е в гаранция и...

Проектът за Ларгото е за общо 16 млн. лева по европейската програма "Регионално развитие" и се изпълнява на етапи. Първият започна през 2012 г. при правителството на ГЕРБ и първия мандат на Вежди Рашидов като министър. През следващите две години беше спрян от кабинета "Орешарски" заради множество жалби, а през април т.г. работата беше възобновена. ИЗВОД : ВСИЧКО Е ПРАВЕНО ПРИ ГЕРБ И ПРИ МИНИСТЪР РАШИДОВ! ЕТО ГИ ВИНОВНИТЕ

Иначе, отчитайки международното положение, виновни са Ким, Путин и Тилърсън.

важно че едни пари там се взеха нещо уж се направи и така..ако искате пак заповядайте ама пак пари ще дадете...

ларгото се разпадна министерския съвет..там стан сборище от послушни неграмотници ,верни на един тиквоглав празноглавец, скитащ като цветарка по света без да го е грижа как се разпадна всичко тук!

Има двама виновни. Единият е министърът на културата по време на ремонта - Рашидов. Другият е Фандъкова. Те носят отговорност за всичките простотии, извършени от подчинените им.

Майната им на парите, руши се нещо, което няма цена. Сигурно се е превърнало в място за пикаене и спане на бездомници. Това сме българите, големи претенции, чупки, гъзарии, но хора с ниска култура, възпитание и хигиена...Веждито, е толкова художник и скултур, колкото аз съм космонавт.

Посочете един строже (какъвто и да е той), който е направен по времето на управлениято ГЕРБ (близо 10 г.) и да не е помръднал. Няма такъв. А какво да кажем за гаранцията от 5 г. на основни булеварди? Огромен, законов грабеж без капчица страх от правосъдие.

Vinetou

Поредната далавера с усвоени пари от ГЕРБ. Некачествено строителство и ремонт на пътища, обществени сгради, санирането и т.н., и т.н. Никога в новата история на България не е имало такава злоупотреба с обществени средства. НИКОГА!!! A осъдени - НУЛА!

Та кога е имало виновни гербераси та и сега да има?????

Представяте ли си,какви пясъчни кули се строят в София,щом улици,тротоари и цялата инфраструктура се руши само за няколко месеца?!? Купуваш си жилище за 200 000 евро,което струва 15 000 лева и докато влезеш, и то ти падне на главата!!! Б*си клоаката!!

Точен коментар.

Точно така е, и като гледах как в най-студените дни не спираха бетоновозите и само си мисля...Дано БОГ ни опази да няма земетресение. Защото какво ще остане после от новото строителство не знам!

РАШИДОВ КАТО МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА СЕ ХВАЛЕШЕ С ДВЕ НЕЩА: Ларгото и Бълг.Лувър. Сега да чакаме да се срути Лувъра ли?

И как за медиите никога няма виновни, ако е правено по времето на Герб?Няма виновни за Ремонта на ремонтите, за ремонтите на новите скъпи магистрали, за некачественото саниране, сега за Ларгото... и т.н. Ако нещо е правено при БСП - веднага се намира и се пише кой е виновен.

Лувърът няма да се срути, защото е строен преди 1989 г. Може само да протече или новите инсталации да го подпалят.