Македонският президент не подписа закона за албанския език

Президентът Георге Иванов отказа да подпише Закона за употреба на езиците, с който албанският става втори официален език в страната.

Обратно в новината

Коментари - Македонският президент не подписа закона за албанския език | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще го подпише - няма къде да ходи, след като американските приятели го посъветват за това. Ако не слуша, ще организират един албански майдан, а може би и нещо по-лошо. Шиптърите са най-верните съюзници на Щатите на Балканите, само дето ще им оправят инфраструктурата не с американски, а с европейски пари главно за сметка на фондовете за нас - нещо, с което нашият вожд се гордее. Но това е друга тема.

И тук се забелязва дългата ръка на путлер. Много му се иска да размъти балканите

Очаквайте скоро и за турския в България. С тиквата начело няма да ни се размине.

Я не ни плаши, комунистическа подлого. Турция е наш верен съюзник и само понеже сме в НАТО не сме поробени и завладени от путлер

Прав си. Ердоган е интимен приятел на Тиквоча от Банкя.

Аха,бии самара да сеща МАГАРЕТО/за президент/.....Демек,турския---ПЪРВИ ЕЗИК....нищо лично ,просто БЕРЛИНСКИ договор...........

Споко бе,боко ще подпише....

БРАВО на президента!

Браво, при 15% албанско население, под външен натиск приеха няколко стотин хиляди албанци от Косово, а сега им отстъпват страната си стъпка по стъпка, албанското население не се увеличава, през Сърбия отиват в Германия, остава само един в семейството да гледа родителите, иначе по главните пътища строят къщи, които са безлюдни с миниатюрни джамии, завземат територии като в Косово.

АНКЛАВ СЕ НАРИЧА.....

принципно, трябва да го намирам за възмутително, велико-албанщината която натрапват сащ на европа и особено на балканите, е отвратителна, вредна, опасна! НО къде бяха тия макета, днес толкова кресливи, чупещи кото последни диваци българските паметници, като им изнасилиха и сърбизираха родния български език. като го превърнаха в смешен пейзански диалект, подходящ само за разказване на вицове и за кръчмарски песни?! не може да се отвърнеш от майка си, проливала илинденско-преображенска кръв за тебе, да я заместиш със сърболяшка коминтерновска мащеха и да очакаваш, че няма да те застигне жалка историческа съдба!

ПРАВИЛНО! КОЙТО ИСКА ДА ГОВОРИ ДРУГ ЕЗИК ДА СИ ГОВОРИ, НО ОФИЦИАЛЕН Е САМО МАКЕДОНСКИЯ ЕЗИК. ТАКА Е И В САЩ. ОФИЦИАЛЕН АНГЛИЙСКИ. А ГРАЖДАНИТЕ ДА СИ ГОВОРЯТ ПОМЕЖДЕ СИ АКО ИСКАТ И НА МАРСИАНСКИ. ТАКА ТРЯБВА И ДА Е В БЪЛГАРИЯ! САМО БЪЛГАРСКИ!

Правилно каза в САЩ е анлийски, а от къде го измисли този македонски език?

На братята македонци им смениха знамето, смениха им езика. Сега ще им сменят името на държавата. Заводите, мините - отдавна им ги взеха. Ще ги приемат в НАТО и ще им тръснат 2-3 американски бази. ЕС ще видят когато го видят украинците. А ако влязат - ще им вземат и децата. Като го искат - да действат !

По-лошо от враг на ЗАПАДналите наркомани е да си техен другар. Албанците първи дружки на ЗАПАДналите наркомани.

Македонците ако имаха за президент джендера Плевня, последния щеше да се изтъпани и да каже, че приемането на двуезичието е свещен момент и част от евроатлантическия път за развитие на Македония.

И сега какво излиза??че подписал не подписал все тая албанския е приет от ''велия македонец'' заев подлогата на албанците без които нямаше да види власт...Макета хак вие защото много го защитавате и не видяхте че и той за власт майка и баща продава..

макетата НЕ са виновни...козяк е силен,както и тука.......

Този човек е много смел щом се противопоставя на новите господари на Балканите- американците и ЕУ. Дано не му случи нищо лошо, а ако му се случи знаем кой стои зад тези шашми.

Имате поговорка "тебе думам дъще, сещай се снахо".Гответе се за двуезичие и вие. Пуснал съм заповедта, чакам да ми рапортуват, че е изпълнена.

Прав е!Продажните политици там, за власт и облаги извършиха това национално предателство.А и нашите управници ги подкрепиха да разкъсат държавата си. По заповед на началниците от НАТО и зад океана. Важното е там да има натовски бази с цел уплътняване обкръжаването на Русия. Няма никакво значение цялостта на държавата, историята, езика. Справка Косово.

Планът е такъв: 1. Създаване на остро етническо напрежение в Македония. 2. "Освобождение" на албанците от "тиранията" с помощта на САЩ и терористи от Косово и Албания. 3. Разпределяне на територията между съседните държави/ние се пригответе да сме най-ощетени/. 4. И като следствие - край на конфликта за името.

"Само" Тетово и Гостивар ще им вземат. Не цялата Македония ! Отива и Куманово - остават без връзка със Сърбия и Европа. Отива си и половин Скопие. И то какво остава ?

Спокойно, че ще се гътнеш, те албанците ще ви асимилират до няколко десетилетия, след като се цепите от РОДИНАТА Си - БЪЛГАРИЯ ... Въобще няма да ми е жал за вас, """каквото сам си направиш, никой друг не може да ти го направи""" ......

И ние като се цепим от майка Русия направо се набутваме в устата на вълка и ще се гътнем.

Защо пък Русия да ни е майка? Ти българин ли си или руснак???

Luna0102

Очакваме скоро закон за премахване на македонският език.

Поторение на ситуацията в България - президент русофил и премиер, честно да си призная не зная какъв - напоследък доста залита към Москва, и това може да му коства много!

то имаше един преди него дето залиташе кам Вашингтон.

ТИЯ МАКЕТА НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВЯТ ,А СА ТРЪГНАЛИ У ЕВРОПА КОГА-НИКОГА А ИНАШ БОКО ГИ ЛЪЖЕ!!!!!

Пред Македония има два пътя:първият е към ЕС през България,а вторият е към Азия през Турция.Всяко бавене на топката ги праща далече на изток и назад във вековете,във време,когато и името няма да има никакво значение.Дано македонските политици разберат тази проста истина,че инак ги чака безславен край.

Борисов повече се прегръща и целува със Заев

В Македония все още има политически мъже, като президента Иванов. А не политически джендъри, като премиера Заев

Ще подпишеш и хоро ще играеш. Кой си ти бе? Сръбско мекере. По неведоми пътища станал президент на най-измислената държава в света. Вие сте безродници. Отрекохте се от народността си само и само да сте на власт.

Така е! Който отрича, че е българин , сега да говори на албански, Гърция да му определя името и никой да не го признава. Ако бяха се обединили с нас, сега щяха да са председатели на ЕС, но македонците не успяха да преодолеят насажданата омраза към нас, не можаха да кажат: това , което са ни натрапили е грешно, ние сме българи и говорим български. Жалко, но не фи съжалявам , една чат от македонците ни мразят истински, но сега ще си говорят на албански. до 50 години Македония ще е заличена. Кой каквото прави, на себе си го прави!

Умнико, ти как си представяш цял народ да надмогне десетилетия на пропаганда и да се опълчи на власт, тайна полиция и т.н.? Все едно нашият народ да преодолее насажданата обич към Русия. Говорим за стадото, не отделни единици.

мАсква на макето...

Хайде почна втората Балканска война. Сега ще видим кой ще се намеси и на чия страна. Забравихме че македонците много бързо се палят....

Англия си прави Брекзита ,щото си има Британска общност , а ние , като тръгнем да излизаме , в кой кучи гъ.. ще се наврем?

На Балканите американците ,,набиват акъл,, с бомби ..София 1943-44 , Сърбия,...и още може

Съвсем скоро Рукия ще реши въпросите на Балканите! ...и то е ясно на всички - само езика от македонските земи и ..кирилица ...

Българската мафия от управляващата СИК подписа предателски договор с албанската мафия за Македония под натиска на САЩ и с художественото оформление на танца със саби. На Баце в България може и да му се размине въжето, но в Македония - не.

тия македонци имали мъже с топки ,а ние....джендъри!!

за членство на Македония в ЕС.

Не се притеснявай, Георги. Ако стане напечено с шиптарите, ще дойдем ние - с танковете.

Ние сме си сложили турски фесове в законодателната власт, защото преклонената главица е по-дълговечна! Освен това ни е по-лесно ходим да чистим (да не казвам кое) на запада от колкото да гласуваме, та по тоя повод и танкове нямаме.

Чак сега се замислям, че танкове и воля за оцеляване имаха сърбите, а не ние!

Какви танкове? И кой ще дойде? Надигащите чашката ганьовци, които си скубят веждите, бръснат краката, не са държали никога оръжие и слугуват на селски парцали от женски род ли? В сериала "Столичани в повече" много добре е описано 90% от населението на страната!

И нас това ни чака. Първо турски, след това и цигански. Три официални езика. Ще станем Швейцария на балканите, поне по този показател.

Швейцария е конфедерация умнико...Преди да пишеш почети малко, как се правят тези неща. Дори САЩ не вкарват , като втори език испанския или немския, независимо , че там става дума за общности от над 60 . 70 милиона.

Лъжеш, дрогарю трол. В много щати, напр. Флорида, испанският език е официален

"Македонският президент не подписа закона за албанския(Т) език" Ех, Калинка, Калинка, Петрова...

Дамите сутрин все пълни членове им се привиждат ;-)

Дама? Вони на джендър от километри. При това от типа "селски бек"...

Някой трябва да преговори кога се полва пълен член :)