Родители на бунт срещу агресивен ученик

Родители от русенската гимназия по изкуствата излизат на протест срещу агресията на дете в училището.

Обратно в новината

Коментари - Родители на бунт срещу агресивен ученик | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отстраняване на всички ученици проявяващи агресия ,заплашващи здравето и пречещи на нормално протичане на учебния процес за един месец . При повторна проява -2 месеца , при следваща -самостоятелна форма на обучение ,която се заплаща от родителите и се държи изпит за пропуснат материал . Спиране на всякакви социални права и придобивки за семейството .Има начини и начини....просто трябва да се обединим учители и родители и да извоюваме това което е добро за децата ни.

А защо този гамен е в Музикалното??? Той очевидно няма желание за развитие, как го сложихте при тези даровити и емоционални деца??? Няма ли някое училище с повече хулиганчета та да си намери майстора и да се свърши? А от тези дечица никое ли няма по-големи и здрави приятели, които да му отупат праха че да разбере, че винаги има някой по-голям от тебе.

Затова не трябва да има такова нещо като задължително образование.Не щеш да учиш?Прав ти път!Нямаш работа в училище да пречиш а другите.В тая държава има нужда и от овчари и от метачи на улиците.Като попасе говедата 5-10 години сам ще дойде да се моли да го учат. Образованието трябва да е привилегия а не право, ако не цениш какво ти се дава хващай пътя.

Тези и за овчари не стават. Не обиждайте овчарите! На времето овчарите имаха по 200-500овце.Познаваха всяка овца на кого е, даже и агнета им знаеха. Когато съм купувал агне, само с поглед казваха колко тежи, разлика 0.5кг.

И още от Семейния кодекс- Чл. 124. (1) Детето има право да бъде отглеждано и възпитавано по начин, който да осигурява неговото НОРМАЛНО физическо, умствено, нравствено и социално развитие.

До гражданка ( нерегистриран ) 21.02.2018 10:50 Каквото и да е сторил, както и да се държи ТОЙ Е ДЕТЕ.* И точно защото е МАЛОЛЕТНО ДЕТЕ, следва да му се оказва КОНТРОЛ от родителя, защото- Семеен кодекс- Чл. 125. (3) Родителят осигурява постоянен надзор по отношение на малолетното си дете и подходящ контрол на поведението на непълнолетното дете.Чл. 125. (1) Родителят има право И ЗАДЪЛЖЕНИЕ!!!! да се грижи за физическото, умственото, нравственото и социалното развитие на детето, за неговото образование и за неговите лични и имуществени интереси.

Безсилието на образователната система заради неадекватни закони и наказания. 1.Проблемът е в семейството 2.В този случай местенето в друго училище не решава проблема. 3. Трябва да има глоба за родителя и ученикът ако желае да учи, да премине в самостоятелна форма на обучение/независимо на колко години е/.

Този гамен е завършен джендър,израснал по всички критерии на Истанбулската конвенция- без домашно насилие и шамари ! Чака го блестящо бъдеще -НПО активист,шеф на Дазд,правосъден министър ,омбудсман или премиер!

Милена Дамянова е виновна с нейния недомислен закон за средното образование. Как така училището не може да изключва ученици без съгласието на родителите? Не може да се разчита само на съвестта и адекватността на бащата или майката, за да се стигне до изключване е ясно, че родителите не са в час.

Възрастни срещу 13 годишно дете. Срам и жестокост. Каквото и да е сторил, както и да се държи ТОЙ Е ДЕТЕ.

МОМЕ А ТЕЗИ КОИТО ТОРМОЗИ ... СА МАРСИАНЦИ ????

Ами ако заколи, недай Боже твойто ма? Друга песен ще запееш!!! Защо трябва лично да пострада човек за да си разчовърка мозъчето?!!

За сега е дете! След някоя година ще те срещне и ,вярвай ми, няма да е дете! Затуй от сега една хубава, "мечка", пък да се чуди кой беше и защо!

Мисля, че проблемът е в семейството - бащата подал жалба и стопира всички стъпки на училището, докато неговият юнак беснее. Браво! Родителите да проведат лични срещи с лайното насаме и на тъмно. Като му счупят ръчичките и краченцата, ще спре да бие и да рита. След това да повторят процедурата с татенцето. После ще разследваме за неизвестен извършител, но няма да го намерим, защото всички пострадали ще имат заковано алиби. Няма друг начин с такива разюздани типове. И стига вече с това "детето" - бие, пребива - значи е престпъник.

българинът все чака друг да му реши проблема!

Е н'а'л закони , комисии ... ? Лесно е 2 счупени ръце ... ма било незаконно ( но държавната администрация ... законно получава заплати ... за нищо вършене ).

бях ученик, тези проблеми си ги РЕШАВАХМЕ самите ние - УЧЕНИЦИТЕ.

Ма сегъъъъ димухрациъъъъъъ .

Точно! Като го ступат няколко пъти, ама якооо ще се замисли как да се държи."Народен съд" му е майката първо за така наречените родители и после за сополанкото с нож. Ще му резна ръчичката с неговия нож!

Училището, родителите и децата не могат да направят нищо срещу насилника, защото държавата-партиите мълчаливо подкрепят насилието. Така хората се учат на подчинение към по - силния, а жертвите са виновни. Ползваме руската система за контрол.

Дали е руска или ,,демократично гейската " ?

абе знаех си, че и за това Путин и Русия са виновни!

Я пак да чуя, коя система се ползва? Престанете да се изавявате, а си пийте редовно хапчетата. Заради такива малоумници се шири агресията. Вие сте най-прави, всичко ви се полага, всички трябва да ви се кланят, ..................

Напъна се, напъна се и накрая се изака. Това бездушие си е чисто евро-гейска запазена марка.

Макаренко.. И после- за един шамар- нещастния учител да го гонят като мечка стръвница - дебилите от господари на ефира,нова и бтв с въпроси,,Кажете как изтезавахте детенцето??,,Кажете какво удоволствие изпитахте?

А защо другите не го бият? Да не би ръцете им да са в задника?

Просто, вече са джендъри. Обичат да ги попляскват... Всъщност, повечето деца (и родителите им) държат да завършат образованието си подобаващо, вместо да губят времето си по обяснения и справки в полицията, да рискуват да бъдат вписани в листите с насилници и т.н.

,,Защото не е демократично " и ,, Има закони и законни методи ." .

ДругарЕ, боя изгражда! Но не може да поправи нищо счупено вече. На 13 години ефект от шамарите няма да има. Това разбира се не пречи да се даде пример с родителите на детето какво се случва с изтърваните деца - или да им се отнемат родителските права, или да ги задължат да започнат терапия при психотерапевт за деца.. Както посочи някой по-долу възможно е детето да има нужда от лекарства. Или ще се оправи, или ще стане на зеленчук до края на живота си.

И като се отнемат правата ... ,, Държавата е длъжна " ???

Бодро расте нова европейска смяна- рекламни лица на Закона за закрила на детето от насилие!

И според ,, Истамбулската конвенция " кой е жертвата ???

То има лесно бре! Родителите да се организират и да направят масово напускане на това училище. Да видим дали няма да има ефект върху хрантутниците загнездили се в системата.

Ша съ развърти деректорката из Чарудейка, и за идин ден пак шъ напълни гимназията с донори на субсидия... Зад туй "момче със свободен дух", найш колку защитници съ строени? То БХК, то (ух, кък ни съ сещъм!), ама се НПО -та, на смукало към бюджета. Де сти тръгнали?

ще бъде, понеже на тази възраст вече са семейни и ще трябва да осигури условия за отглеждане на бебета.

d4

Макаренко. ТВУ. няколко шамара в районното. остригване 0 номер. родителите и "ученика" всеки ден да се разписват в участъка. изключване без право на продължаване на "образованието".. и т.н и т.н. начини много, но няма кой да ги изпълни.

Аааа, при ДЕМОКРАЦИЯТА такива неща не се разрешват.

им при макаренко?!?

Този да си го вземат в къщи шефката на ДАЗД,Захариева ,Цачева и Мая Манолова за да му отдадат своята безкрайна майчинска любов ,нежност ,разбиране и топлота!

Училището нямало какво повече да направи. Нямало законови средства. Голямо оправдание, няма що. Еми затова хората ще излизат на улицата докато на институциите започне да им пука.

а факт,че училището е с вързани ръце. но за това са виновни законотворците, а не учителите! Много ли ти е трудно да го схванеш?!?

Да, законотворците и изпълнителната власт -със сигурност. Но и това, че директорката е направила "всичко възможно", при настоящите условия, също е лъжа. Познавам системата и зная, как процедират кадърните директори в такива случаи. Повярвайте, почти във всяко училище има подобни случаи и кадърните директори се справят без шум по медиите. Проблемът е, че не останаха такива -причината е и това, че отрекоха Макаренко. Така останаха почти навсякъде, само некадърни нещастници, които не умеят дори средствата по оперативни програми и по проектите в образованието да усвоят.

Абе ,пратете катилите от господари на ефира и трътките от нова и бтв да се оправят без насилие с този гамен,те нали само дават акъл с любов, нежност и топлота ! Не е зле към тях да се добавят и образователните калинки на Борисов ,-2-т нпо психоложки 4-т любвеобвилни лелки от ДАЗД и къдрокосата актриса Елена Петрова ,която си отглеждала децата без насилие- с две гувернантки и издръжка от гръцки милионер!

Значи родителите трябва да вземат нещата в свой ръце. Да го видим тоя дрисльо, как после ще се напикава насън.

това няма да помогне, щото 13-годишният след 10-15 години ще се размножи и неговите ще са същите, ако не и по-лоши.

Те са делегирали това свое задължение на държавата, на която плащат данъци, за да върши това. Но не го върши? Ми сменете я бе! Ама не я сменяте? Ми опъвайте си последствията! Ай, на здраве!

Ама нали всички искахте заплатите на даскалите да се определят на брой ученици, т.нар. "делегирани бюджети". Блеехте от радост, когато слабоумниците от МОН определиха това правило, защо мучите сега?

Едва ли това е причината. Със сигурност вече поне 5-6 ученика са се преместили, вместо да чакат разрешението на въпроса, така че директорката е на загуба от него, финансова имам предвид.

и колко училища по изкуствата има в "Русийе"?

Не са някакви си там служители на МОН. Това е лично проект на онази ендесевейска гад, която вървеше подир вмирисаната пръмова и после стана министър. Този законопроект си има личен вносител и автор - Даниел Вълчев. Гадовете трябва да се познават по лице и име и когато попаднат на точното място да получават горещи благодарности за делата си. Винаги и в пълен размер. Докато престанат да могат да носят сами благодарностите си и започнат да се хранят само със сламка!

Знам. Даниелчо като министър ми идва на крака в ядрения институт да ни дава акъли за науката. Бях в групата дето отиде да го бие и си тръгна много бързо.

Да бъде преместен в училище,където учат децата на министрите и мутрите и тогава да видим дали ще е така.

директорката няма причина да направи каквото и да е. парите следват ученика....

А ако 200 ученика напуснат заради този, колко ще спечели директорката?

и колко училища по изкуствата има в Русе?

Въпросът е, че и родителите на гаменчето играят с него. В такъв случай по-добре тях да ги почнат - плащат ли си редовно данъци, работят ли, как са отношенията в семейството... Все отнякъде ще изкочи "заек", на база на който да ги санкционират. Що се отнася до напускане на другите, изобщо няма да стане, някой много умело ще използва коза, че е училище по изкуствата. А и човек е такова същество, че предпочита да не прави големи промени, ако ножът не е опрял до кокал. А процедурата по местенето е несравнимо по-сложна, отколкото децата да си търпят:(. А и в крайна сметка децата са на топа на устата, не родителите. Наай-много да напуснат 1-2-5 учника.

Както има училища за умствени инвалиди, така трябва да има и такива за малолетни престъпници (нанесъл е средна телесна повреда) под денонощен строг контрол !

Няма такива училища. Интегрираха ги.

МОже да е хипер активно и би трябвало да взема лекарства.

Даа трябва да пие лекарства и да се храни със сламка!

По скоро, трябва да го лекуваме, като му осигуряваме по две три деца на ден за успокояване на любовта му към причиняване на телесни повреди. И така, докато му омръзне и се преориентира.

Все някой трябва да е отговорен за поведението на келеша! Ако той самият не носи отговорност - тогава - родителите, или психологът, или директора на училището, шефа на районното - а не да си го подхвърлят като горещ картоф!

Другарчета, придържайте се към опорните точки за възхвала на кумунизма и отричане на демокрацията. Използвайте изрази като ТВУ и възпитателен ефект! Копейките ще си получите както винаги на ПОзитано 20. Венсеремос!

Кутев вие май като малък са ви изпускали и сте падали на глава? И после в училище сте се заглеждали по батковците :) Доктора каза да не ви се смеем

Къде си я видял тази демокрация у нас? Няма такъв филм засега... Колкото до ТВУ ли ще е, интернати за малолетни престъпници ли ще е, трябва да съществуват мерки за подобни деца. Да местиш малолетен престъпник от едно обилновено училище в друго такова е пълна идиотия. Все едно да местиш нормален престъпник от един квартал в друг... След толкова провинения включващи телесни повреди и носене на хладно оръжие келемето си е направо за ареста...

Ти не си Кутев. Ти си бащата на изродчето.

Демокрацията е най-ужасното нещо ,което може да се случи в едно общество! Ще Ви го повтарям докато го разберете!Демокрацията създава проблеми ,тя твори проблеми и несправедливост ,толерира проблеми и мачка нормалния,порядъчния и разумен човек.Смърт на Демокрацията!

Дзън! Спечели 2 копейки с тъпия си тролски пост, жалко пъпчиво кумунярче! ;)

Ако печели -печели цял народ! Забравил си го, а само преди 2 дни ти го припомниха. Явно си малоумен.

Трололочо, това, че на тебе мирогледът ти е ограничен и не може да вирееш в демокрация, не означава, че другите не могат. Като липсата на авторитаризъм ти причинява душевен дискомфорт - кеф ти Африка, кеф ти Турция, кеф ти арабските държави и не на последно място - кеф ти Русия - тя барем е голЕма държава, ще се намери място и за теб.

Тук е демокрация -един бие, всички носят. Иди някъде, където не е така -примерно Русия. Там поне, всички мразят диктатора Путин. А тук си го обичаме -нека бие!

Абе стига с това местене, вие малоумни ли сте?! Все едно ако извърша престъпление, за наказание да ме преместят в друг квартал!

След като родителите на келеша обжалват и не взимат мерки, да се направи един общ иск от родителите и да подадът в съда за масов тормоз и психоза над децата им и то срещу самите родители на хулигана! Той за да е хулиган явно в къщи не е съвсем читава ситуацията! Социалните да влязат в семейството му и да разучат защо се държи така!

Трябва! И не е нито забранено, нито отменено. Просо директорката, която твърди, че е направила всичко по закон, трябва да сигнализира социалните, със съответни предложения. Защото, ако просто прехвърли топката при тях безучастно, те ще си измият ръцете с разговора с психолог. И това се е случило. Такова бездействие на директори се наблюдава все по често, защото благодарение на толерастката политика на правителството, в образованието вече има глад за кадри, а това води до заемането на такива постове от хора без качества -просто няма други. И не само до директорите стига гнилежът -от МОН ежедневно се спускат противоречиви указания и алогични наредби, които не само объркват преките ръководители, но ги и демотивират да вземат решения и да правят каквото и да било, защото, каквото и да предприемат, все е са в нарушение, а бездействайки, снижават шанса за отговорност. Рибата мирише от към Бойко!

аха, "мирише от към бойко"- да не е паднал от луната, нали зад него стоят избирателите му, някой го е сложил на този пост и вече 10г тая миризлива риба се слага там от един "матр"ял", те в него е проблема, те там мирише.

Няма такива филми бртао! Сеге вече има ДЕМОКРАЦИЯ! Когато аз бях ученик такива като него отиваха в ТВУ и ги поскаха само един път седмично навън.Сега обаче имаме ДЕМОКРАЦИЯ миризлива ,която постолира следното:ЩЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАТЕ С ТЕЗИ КРЕТЕНИ И РОДИТЕЛИТЕ ИМ .ДЕМОКРАЦИЯТА НЯМА НУЖДА ОТ СПОКОЙНО И НОРМАЛНО УЧИЛИЩЕ А ТЕРОР И СМУТ.ЕТО ТОВА Е ИСТИНАТА !

Гейска история! Отстраняват го, да учи с малоумния си баща и да се яви като частен ученик. като дойде нова тв показват медицинското и да го д--ат

А пък едно време, когато не бяхме демократи, а проста народна република, имаше изключване от училище и ТВУ.

Очевидно законът трябва да се заеме и с бащата.

5 младежа и му завират ножката дълбоко дет не огрява слънце и ще се кротне. Тях не могат да ги барнат за това,както него не могат да го барнат защото имал права дивака.

има недорабтока в закона. след две премествания, например, просто се отстранява от училище! колкото и да го местят такова същество-все изрод остава!и още нещо-това е ужасно, което пише. значи, ако беше възрастен, след средна телесна повреда(!!!) щеше да има присъда, а дори може и затвор. а така-малкото изродче след средна телесна повреда продължава да е сред нормалните деца на хората! до тежка телесна повреда ли???!!! поставям се на мястото на нормалните родители и се питам-как пък няма начин да бъдата НАКАЗАНИ родителите на изродчето?!

ТВУ ТАМ СЕ ПРАЩАХА ТАКИВА ИДИОТИ .Трябваше да се запазят тези правомощия !

Конвенцията .....

Ха така, напред към светлото демократично бъдеще - всичко на всичко събеседвания с психолог след нанесена средна телесна повреда...

зарад един келеш е луднало половин село.... едно време щеше да бъде превъзпитан от първия срещнат даскал или родител за 5 мин.....

Беззаконието и ей такива кретеноученици умориха мои колеги, а мен ме накараха да взема едно от малкото добри решения в живота си - направих си подарък за рождения си ден и напуснах завинаги по.нографията, наречена българско училище...

Психиартрия се нарича мястото за младежа!

Феминизира се системата и няма кой един шамар да удари на лигльото. Вместо това разговори с психолози, наказание "забележка", събиране на педагогически съвети, заплаха с преместване в друго училище - ужЪс . А децата, които искат нещо да научат - техните права как са защитени?

Явно нещата 'со кротце' няма да се оправят. Ще трябва и малко кьотек.