ГДБОП спря незаконно разпространение на роман на Дан Браун

Служители от сектор „Киберпрестъпност“ при ГДБОП свалиха от интернет роман на Дан Браун, разпространяван незаконно, съобщиха от МВР.

Обратно в новината

Коментари - ГДБОП спря незаконно разпространение на роман на Дан Браун | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какво означава - свалили от интернет. С други думи, тази книга вече я няма в интернет пространството. Или са я свалили само от определено място. Защото книгата си я има поне в няколко сайта. и то такива, където изобщо и не знаят за съществуването на ГДБОП и някакъв български издател, дето иска цели 25 лв. за книгата. Да направят електронните е книги по 10 ст. и тогава ще имат печалба . Дотогава - споделяне.

Това може да го спре всеки гражданин с мотивирано писмо до модератора ! Ако това е новина ее.... му ......

Пълни шменти-капели.Реклама на един боклук,та мамата си клати.Я пък си го купих законно в хартиен вариант,от един ром на битака.От една седмица ходя с компоненти от него до нужника.

ЕДЕ БОБ :)

Това което се постига с подобни новини е само безплатна реклама и увеличаване на разпространението.само намаляне на цената може да спаси нещо от останалите приходи.

В rulit.me,Айде да я свалят от руския сайт да ги видим.Благодарение на тях всички ,които не знаехте може да си я свалите сега

Току-що си я свалих от Флибуста, вярно, че е на руски, ама пък е цялата, не е само фрагмент, както на посочения от теб сайт.

Винету изтеглете от пазара, че ни се разгони фамилията!! Потърсете докато не са го махнали и анализа на Григор Лилов за убийствата по Нова година - ще ви се изправят косите!!!

Веднъж качен в интернет . . . спиране/сваляне няма. Има само временна мярка . . . .

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Че какво му е на този детско-юношески роман, та чак ще го качват в интернет. Просто си е посредствено написана книжка - няма никаква авторска мисъл, нито пък художествена стойност - за забавление на плажа, за друго не става.

Имаш право. Жозе Родригеш душ Сантуш е в пъти по-добър автор в същия жанр / викат му научния Дан Браун/ но PR- акцията му не е толкова силна...

Няма по-големи престъпници в БГ от споделянето на книги...Е тези които ни управляват,крадейки и убивайки ни, са бизнесмени,а напоследък и светци и спасители....

В сегашното време на развита демокрация всичко се следи и контролира, има и по-фрапширащи случаи от този с книгата. Един абонат на SKY TV в Англия си платил 20 наунда да гледа боксов мач, но споделил през Фейса видео стрийма, който гледали 4000 негови приятели. Изненадата дошла, когато получил фактура от SKY за 80000 лири-стерлинги за пиратско излъчване. Значи, внимавайте с Фейса, от там всичко пеят и докладват за да ви накажат... най-добре ичобщо не използвайте тази пародия на социална мрежа !

книги, но никому не давам извън семейството. Който желае да чете, да си купи.

Нали това правят хората купуват си....цената е месечната такса за интернет ,а за някой и той е безплатен.

Значи те си го свалиха, а на другите не дават?

Забраняваме книгите с указ 3409 защото за изработването им се сечат дървета.

А на вас колко ви платиха за тази РЕКЛАМА???

Значи май като си купувам книга или нещо друго, нямам право да го заема на друг, така ли?! А ако му я дам, той няма право да си я преснима, да речем?! Малко е сбъркано с тези "авторски права"?! Трябва да им се заплати за труда на хората, но не могат да ни забранят или предотвратят презаписи или заемане !!!

Ако си купя пица за 10 лв и ти я дам на теб - аз няма ям нищо, а ти ще ядеш пица - за общо 10 лв. Ако си купя за 10 лв книга, аз я прочета и ти я дам ти да я прочетеш, ще сме я чели и двамата за общо 10 лв

Авторът е вложил време и усилие да напише книгата. Печатницата е вложила ресурси да напечата всяко копие, а издателя да промотира творбата. Обаче това дали 1, 10 или 100 четат едно определено копие не носи допълнителни разходи нито на автора, нито на печатницата, нито на издателя. Нямат допълнителни разходи, но искат допълнителни приходи. Защо?

Нали хората много четат та спрете и тези които го правят. НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!!!!!!!!!

Не знам кой какво е спирал. Намерих за около 30 секунди копие от книгата в пайрът бей. 390 сийдъра, 2 лийчъра, МОБИ и иПъб формати. И вероятно, тази книга е и част от всеки уважаващ себе си торент сайт. Трудно можеш да спреш нещо в Интернет.

Браво на ГДБОП! Прецакаха гадните книжни плъхове! Не стига, че повече пари изкарват тъпите висшисти, ами и книги без пари да четат! Я марш на улицата да си купите някоя дрога . . .

Ако взема книгата от приятел да я прочета, това интелектуална кражба и нарушаване на авторското право ли е? Авторът заслужава пари за труда си, но всички навързани по веригата смучат в пъти повече от неговото произведение, без да си мърдат пръста.

Ето с това се занимват в звената за борба с организираната престъпност... Не с ДДСарите, не с мафиотите, а с нарушените права на Дан Браун... Плача

Много ясно! Къде къде по-лесно е да пребиеш две цайсати инженерчета, отколкото 20 напомпани стероида разпространяващи наркотици в квартала!

Браво!!!! Тия са истински професионалисти.. Само истински престъпници хващат...

Няма такова нещо "авторско право". Това е пълна глупост от която веднъж завинаги човечеството трябва да се откаже. Няма да влизам в обеснителен режим за да зоказвам защо е така. Просто след като продаде нещо човек то вече не е негово и новия собственик ако искаш ще го продава или подарява. Ама то могло да се правят копия и да се размножавало. Еми може технологиите го позволяват и всяко копие е отдален продукт. Точко по въпроса. Ама така щели да измрат от глад. Ами няма ако измислиш и произведеш друго. Ти какво искаш открил си топлата вода и аре поколения наред да лежат на това. Аре у лево. Нестига че си открил или изобретил нещо благодарение на гена си, знанията които си получил на готово благодарение на милиони други преди теб. Ако и те почнат да си искат авторство какво правиш? Аре нагли алчни капиталистическо-комунистически копелета , марш от тука!

"Няма да влизам в обеснителен режим" По-добре недей! И с първите 2 изречения достатъчно глупости написа.

не са глупости това сие мое и ще го давам на който си искам. Ако го продавам и печеля това вече е друго.

издателските права не са авторски, ако има значение за някого

Авторът преотстъпва частично и възмездно своите авторски права на издателя да издаде в уговорения тираж и да разпространява на уговорената територия авторовото произведение.

то пък един роман...

То па едно ГеДеБОП...

Ирина Чмихова води 5 години дела за нарушение на авторските й права и файдата беше никаква. Де бяха боп-а и кво вземаа от "издателите".Да ве я и измекярите!!!

Късно е!

Време е БОП и ДАНС да ги разпуснат!

В книгата се разказва за това, как изкуствения интелек ще превзема човешката раса. Нищо ново и нищо особено. Много архитектура, изкуство и криминални приключения, но като цяло е това. Не е голяма загуба :)

Направо ме накара да преосмисля позицията си. Когато точно определена книга е обект на такива действия, крушката винаги си има опашка!

Да не пиша кво ги бОли руснаците примерно,че Яворчо се прави на мъж...А свали ги от руските сайтове бе ...Обичам да чета книги,но не съм си купил такава от поне 5 години...

А и нашите издатели са лакоми гъ...ве.Пусни я книгата в електронен вариант срещу 2-3 евро и кво изкараш-това е...

И аз така и с книгите и с филмите ,имам си огромен телевизор със всички ефекти ,много добра озвучителна система и за книги ,филми и музика не пълня гушите на издатели и тем подобни.

Нямам съмнение, че говорите за Достоевски ;)))

Правилно, измишльотините на Дан Браун е вредно да се чатат. Пълно светотатство на Бибилята.

Взехте ми думите от клавиатурата ;) Тъкмо си помислих, че тъпните на Дан Браун е по-добре да НЕ се разпространяват изобщо у нас.

Има едни хора, които през целия си живот четат само ЕДНА книга, знаят я наизуст и се кланят от сутрин до вечер.... Всяка крайност е родна сестра на ограничеността не мислиш ли? До извора могат да водят много пътеки...

Напълно си прав! Тоя тарикат е поредният, милионен по ред, хамериканец, който словоблудства на воля и се опитва да изопачи историята!

Нормално е да се заплаща за труд, за услуга. Само дето, аз няма как да платя преди да видя качеството на услугата!!! КЛЮЧОВО! Ще си купя книгата, единствено и само с опция да си получа парите обратно ако не ми хареса !!!

логика трябва да върнеш заплатата си на работодателя,щото нищо не си свършил срещу нея,ама той ти я дава без да си я иска обратно,при положение че не е получил никаква услуга

Работодателя ти дава заплата след извършването на услугата ти труд. Негов е проблема че ти е дал заплата за неположения труд. А книгата си я купуваш предварително.

По тая логика трябва да плащаш билет СЛЕД концерта. Тъпо .

Колко струва на пазара тази чалга на Браун да знам дали да си я купя или сваля .

Двайсетаче.

25 лъвчета с меки корици, 35 - с твърди, а мисля, че в началото имаше издание само с твърди. И после защо я споделяли хората ;)

Един приятел си я купи и обеща да ми даде да я прочета. Аз пък му давам други, които съм купил. Не ми е проблем да купя книга, но вече подарявам на обществени библиотеки, защото нямам място в моята.

Дир-а трие повече от киберите в боп-а!

Много важна работа са свършили антимафиотите. Занимават се с административно наказателни дела и търговски взаимоотношения. Къде го пише в закона и в правилника за основната дейност на тия качулати? Това е работа на КЗК и един районен инспектор. Страната е разтърсена от убийства, грабежи, наркотрафик, имигрантски трафик, крупни далавери свързани с корупция. Нито един висш държавен чиновник или минстър не е заловен, бившите министри, разграбили държавата, мафията, олигарсите си живеят доволно и необезпокоявани... А тая скъпа служба се занимава с неразпространение на романчета... Боже, Пази България! Министърът да подава оставка веднага, главният секретар също!

И Боко Тиквата.

Абе ей! Аз съм земеделски техник по образование! Толкова мога! Кви книги! Аз съм обучаван да копая с мотика. Ще ми четете вие. Ай сиктир!

Хахахахаха, хахахаха, по безсмислена работа от на кибер нинджите в ГДБОП няма в България :)) Да спрат RuTracker .. да спират .. те самите са толкова спрели, че сами се смеят на себе си, ама айляшка работа, има си хора, за които да ти плащат за правенето на нищо смислено, е супер :)

Е убу, тогава ще чакам да излезе филма... в Замунда.

Значи убиеца от Нови Искър няма кой да го потърси 9 години, но за една книга - и хоп, скочило цялого гдбоп. Браво бре! Юнаци! Сега и медали да ви дадат, и още да ви вдигнат заплатите. А колко такива като убиеца Росен са на свобода и не си мръдвате пръста да ги намерите?

Ама и ти си написал простотия!

Мдаа ... книги са горени на клади. Сега не е модерно. Сега четящите трябва да бъдат затваряни в затвори. Евентуално в казарми, според последните тенденции.

Че, кой ти пречи да четеш? Купи си книгата и чети никой не те спира!

Свободата до словото бедни ми Кихот, свободата! Не е само в салама!

Редиохед направиха един експеримент. Пуснаха си цялата дискография безплатно, без ограничения. Ако някой потребител я хареса, да плати колкото реши. Резултатите за тях бяха колосални. Никога не са получавали толкова пари! За размисъл си е.

Браво на ГДБОП! И не само за тази акция! Браво!

Ми то за друга не съм чул.

Браво, оправдаха си високите заплати. Хванаха най-големите престъпници в България. А тия дето убиват и насилват възрастните хора по селата няма кой да ги хване, нали? Ама за една книга - веднага се надигнали. Имитират полезна дейност.

И ти ли не правиш разлика между киберпрестъпления,авторски права и битова престъпност, защото в такъв случай и твоето е имитация на коментар.

отиваш на Tor Browser и си я сваляш както обикновено

В момента в който книгата се появи, вече можеше да се свали от чуждите торенти. И все още може. Не бих я чел на български, като знам какъв ще е превода и че нашите издатели се стискат да наемат коректори и редактори. Благодаря, но не си купувам книги на български, ако мога да ги прочета в оригинал. А гдбоп-а ще спрат ли книгата и в световен мащаб?

Ама с това ли се занимава ГДБОП ?!?! Сериозно ли?! С преследване на четящи хора?! Не не .... толкова ми е абсурдно .... Сума престъпници с присъди се разхождат на свобода. Наистина съм втрещен!

И най-интересното в случая - разпространява се срещу доказателство за дарение! Как не ви е срам??? Хората са пускали смс-и за болни дечица! Дечица, които не трябва да събират пари по тоя начин. Браво на ГДБОП!

В режим на бърз прочит реших, че са предотвратили продажбата на книгата...