52-ма изгоряха живи в автобус в Казахстан (видео)

Петдесет и двама души загинаха при запалване на автобус в Казахстан днес. Петима са оцелели по чудо, съобщиха местните власти, цитирани от РИА Новости и ТАСС.

Обратно в новината

Коментари - 52-ма изгоряха живи в автобус в Казахстан (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Повечето, ако не и всички, са се задушили от дима, който при това е и отровен. Конструктивно трябва да се заложат мерки като в самолетите - автоматично гасене на пожари и индивидуални средства за дишане за поне минута-две.

представете, това са хора, които заминаха за Русия за да спечелят пари за семейството си, защото в Средната Азия (щом са узбеки) е много зле с работа, а семействата там са големи - с по много деца. Колко семейства загубиха близките си!

Такова видео в Германия се наказва с до 4 години затвор !!!! Вместо да отиде и да окаже помощ на пострадалите (както е ПО ЗАКОН за водачите на МПС) - той застанал видео да прави. Ба си измекяра.

едно време хора се събирали на площада, където обесваха някой. Сега пък зяпат по интернет чужди мъки и трагедии. Затова и снимат видео с телефоните. Нямат състрадание, защото нямат любов към никой освен себе си.

Дали не е атентат?

много стар автобус "Икарус" - от онова време. И претоварен. Гастербайтери. "Москва. 18 января. INTERFAX.RU - В департаменте по ЧС (ДЧС) Актюбинской области Казахстана считают, что причиной пожара в автобусе, жертвами которого стали 52 гражданина Узбекистана, могла стать неисправность транспортного средства. "Предварительная причина пожара - замыкание проводки", - сообщили в ДЧС в четверг на брифинге в Актобе (административный центр региона). Кроме того, по данным ведомства, автобус был перегружен."

голяма трагедия! Само че какво правели узбеки в Казахстан? Защо пътували за Чимкент, който е в Казахстан? Да не бъркат нещо дирници?

Може би същото каквото правят българи в Западна Европа.

Виш какво, Казахстан е малко по-различно място от Западна Европа. Въпреки че е малко по-добро от Узбекистан.

Каквото правят и руснаците и другите народности в България - търсят препитание или по-хубав живот. Добре е при това да научат български език.

руснаци в България купуват недвижими имоти. половин милион собственици от Русия по Черноморието. Излиза, че не са чак толкова зле. Освен това този автобус се движел точно от Русия - от Самара. Но е от казахстанската фирма.

Не мога да разбера що за идиотщина е да снимаме за фейсбук вместо да помагаме за гасенето на пожара и да се спасяват хора.

не е идиотщина. Много по-лошо. Дори и да не можеш да помогнеш, пак е много лошо да снимаш.

Миналата година при самолетни катастрофи на пътнически самолети за цялата година повтарям, в целия свят - има само 47 жертви! Това при около 4 МИЛИАРДА превозени пътници! Бог да прости загиналите в този огнен ад.

Е, и! Пробвайте да идете със самолет до местоработата си или до малко населено място или където и да било без наличието на писта, и тогава ми вадете 'сухи статистики'.

Имаш ли идея колко милиона хора пътуват със самолет ЗАЩОТО ТОВА Е ЧАСТ РАБОТАТА ИМ ? Дай да се юрнат и те с автомобил като теб, или кораб?

Отивам да си купя пожарогасител за колата. Викам ще взема по-голям и ще го сложа до мен под седалката, че в тия жеги.... Продавача в магазаина ми казва. Пожарогасител се ползва само първите 30 секунди, след КАТО ВИДИШ ДИМ! След това всичко става факла. По-добре да спираш и бягаш, ако си на магистрала и си карал със 120 км в час например. Повтарям 30 секунди след пушека . Нямам личен опит с пожар в кола, пази Боже , просто споделям мнение на професионалист пожарникар, продаващ само пожарогасители.

автобусът е цял целеничък както се вижда от филма. з0 секунди са шофjорите са с вахта и в автобусите има подръчни средства за трошене на стъклата.

Верояно шофьора когато забелязва пожара , не е имал възможност веднага да отбие и спре. Може да е изпреварвал, може да е имало колона, или Бог знае какво и до като се е ''моткал'' вече да е бил неадекватен от обгазяване, или направо пламъци. Ако автобусът е карал срещу вятър, тоест да е имало силен вятър навън и пламъците да са тръгнали отпред, или да се е повредилатова системата за отваряне на врата,това прави нещата наистина страшни;) Това е само вероятност ,разбира се.

Това на снимката е друг автобус, които е спрял пред изгорелия. Според мен се вижда,че пушека идва от малко по-далече.

това може да стане само ако са спали и са зе задушили от CO2. но шофjорът и вахтата до него би трябвало да са се усетили и да евакуират пътниците. очевидно няма взрив.

ако шофjорът е сред оцелелите (или/или вахтата му) да ги съдят за убииство на 57 души.

УЖАС!!! 8((( Да са загинали при катастрофа, ама при пожар!? Това дори при пробит пропанов или метанов резервоар, не си го представям, с толкова много жертви. Да не се окаже пак някой демократичен опозиционер, който за разнообразие се е върнал в родината, да разнесе учението на най-миролюбивата религия?

От както руснаците си тръгнаха Казахстан върви стремглаво надолу. И в морално отношение също. Жалко за загиналите.

Няма да е зле да погледнеш статистиката за брутния вътрешен продукт на глава от населението на Казахстан и да я сравниш с България. При това казахите нямат нашата задгранична диаспора, да им праща пари, а и са ужасно мързеливи.

И за арабите се отнася това. Да спомена ли ключовата дума за това благоденствие?

Никой отникъде не си се тръгвал. Продължават да си живеят мирно и дружно казахи и руснаци, а автокатастрофи и злополуки стават навсякъде по света.

Явно някой е прибрал чукчетата за чупене на стъкла, а сеирджиите и снимащите можеше с някой камък или ключ за гуми да разбият стъклата. Простотията ходи навсякъде.

Па това, трябва резервоара да е бил хубаво нагрят, за да пламне тази нафта толкоз бързо че никой да не успее да излезе. По скоро да е имало взрив заложен на резервоара.

последно време все катастрофи с автобуси стават... Бог да ги прости

този дето снима можеше да помогне на хотрата да излязат....

като гледам как дими - едва ли.

дори и така да е! човек трябва да остава човек! Да има съвест, да има състрадание. Това не е театър!