В 25 града у нас и в Европа протестират в защита на Пирин

Поне 25 града в България и Европа се включват в протестите в защита на Национален парк Пирин днес, 18 януари.

Обратно в новината

Коментари - В 25 града у нас и в Европа протестират в защита на Пирин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господа еколози, защо не протестирахте, когато държавата даде 54 дка от с. Тюленово на концесия за 35 години на "Нефт и газ"? Защо не протестирахте, когато "Зелени Балкани" построиха малко хотелче на брега на Дуранкулашкото езеро от страната на която е забранено всякакво строителство?

За разлика от теб ли? Ние спасихме Корал, Иракли, Странджа, Добруджа и много други. Ти къде беше?

С износ на революции се занимаваха комунистите, ама сега методите на комунисти се прилагат в ЕС, така че тези "протести" са всичко друго, но не безплатни и от грижа за Пирин.

Втори кабинков лифт не е потребен. Проблемите на Пирин и Банско ще се решат с оформянето на теснолинейката в Разложка долина като ЖП пръстен и се свържат селищата: Белица, Якоруда, Разлог, Банско, Добринище.... и т. н. Повече от половината пръстен отдавна е построен. Той е само малък участък от теснолинейката която минава през Родопите. Остават около 20 км. да се затвори пръстена. Площа на цялата Разлошка долина е приблизително колкото София. Хората в Банско" искат да вкарат СЛОН В АПАРТАМЕНТ!!! Влакчетата по "Пръстена" да бъдат луксозни, с отопление и най-важно -на често. При лошо време е неземно удоволствие за скиора, да разпусне в минералната баня на Добринище, а и други минерални извори има в долината които могат да се използват. СЪЩЕВРЕМЕННО ЩЕ СЕ ПОЛЗВАТ ОТ СКИОРИТЕ И СЪСЕДНИТЕ СКИ ЗОНИ, КОЕТО ЩЕ ПРЕМАХНЕ СТРУПВАНЕТО ПО ПИСТИТЕ НА ВРЪХ ТОДОРКА. Тъй като Разложката долина е оградена и от още две велики БЪЛГАРСКИ планини: Рила, и Родопите, може да се изградят и нови ски зони в тях. Ако на кабинката има много хора, ще може да караш по пистите на Добринище -Безбог, Беталовото, Семково и по други бъдещи нови писти. Сега, като се закотвиш в Банско, вариантите са само Чалин валог или Тодорина орница, или да си опропастиш почивката!

Kalin

С тази разлика че в София живеят над 1 милион пистите които имаше на Витоша са в пъти повече от там.Така че стига с това Банско и.......Т

НИЩО НЯМА ДА СТРОЙМ!!!!! Никакви магистрали, пътища, саниране, лифтове, писти, никакви ремонти. Ще си стойм и ще гледаме как другите си строят и се развиват, а ния ще си бъркаме в носа и ще подсмърчаме, защото сме т-по племе......

Напротив! Ще строим магистрали, тунели, мостове, сгради, съоръжения и т.н. Ще опазваме природата и красотата на Пирин и други планини. Защото, съгласи се, къде е възможно да има резерват и той да е застроен със ски писти? Как си представяш мечки, бухали, диви кози и други твари на Пирин да съжителствуват сас скиори? Сигурно ще ги научиш как да карат ски и да се качват до върха с лифта за по-лесно. Наивник! Или по-скора нагъл мошеник.

Собственик е кипърски клошар - Георгиус Георгиу.

За невежите тук имам едно предложение - представете си че Пирин започне да расте, дотолкова че набъбне и порасте дотолкова че в България нищо друго не остане...дори и тогава няма да превърне в конкуренциа на Алпите или с каквито други планини и зимни курорти обичате да се сравнявате...клоуни, бастуни, боздугани и навлеци в потури.

Всички на протеста довечера! Да покажем на Цеко, че ако досега си е накупил и държи в малкото си джобче продажни политици на кило да му обслужват бизнес интересите, няма как да си купи и целия български народ заедно с най- красивата българска планина Пирин.

Пак журналистически глупости! Написалият горния текст има ли представа колко са 48% от едно цяло? Това е почти половината и как си представя застроена почти половината планина? Направо съм изумен как пишещите млатят клавиатурите без да вложат дори и наченки на мислене. Вярно, че то не се отдава на всеки.

Dimi

Ти или си малоумен или се правиш на такъв... според новия план реално в тези 48% МОЖЕ да се строи, а не, че ще се застроят всичките...

То и аз не си представях как до пазара в Младост насред улицата ще строят блок..ама на!:) Довечера сме на протест цялото семейство. Писна ми да ни правят на опитни мишки.

Аз съм за 2-рия лифт. Пък всеки да си протестира както му харесва. Нито с 2 нито с 5 лифта ще се свърши Пирин планина. И как да я посетя тая планина, като няма инфраструктура? На палатка? Аа, мерси. Искам нормален кенеф, а не зад боровете. Който иска да си живее в пещерите. Има много протестиращи пещерняци.

Напълно те подкрепям! А на псевдоеколозите препоръчвам да отидат да видят що борови гори са изсечени и прекарани в предприятията за изработка на дървен материал и пелети-между другото тия предприятия са собственост на хора с турски имена-и тогава да протестират.Тогава ще ги подкрепя с 2 ръце и аз!!!

Dimi

Вие не разбрахте ли че се протестира не заради лифта, а заради безумията, които ще разреши новия план за управления, чрез неясните си формулировки и противоречия...

Преди сто години държавата е теглила заеми в злато за да се залесят планините и днес да имаме природа. Сега държавата дава милиарди за да спаси банката, която унищожава природата.

Боян Петров нали внесе компромисно предложение, защо не го приемат? Май искат доста повече от втора кабинка.

Браво на протестите ! Чорбаджиите-изедници трябва да бъдат наврени в кучи г.з !

Интересно защо в цяла Европа на протестират срещу международните фирми в България по отношение на грозната дискриминация, която те масово и изгодно прилагат в заплащането на труда на българите спрямо "уж труда" на чужденците? В собствената им страна! пък толкоз се запалиха по Пирин! Те знаеха ли до сега що е това пирин и къде се намира?! Ми, да конкуренция на Aspen не трябва да има и европейската хотелиерска мафия се е задействала!

Конкуренция на Аспен - ХАХАХАХА. Ти рабираш ли колко смешни са ти воплите. Това е като да сравняваш слънцето и луната. Но така е, когато нямаме представа за това за което говорим.

Аспен е в Колорадо, САЩ. Каква европейска мафия брани Аспен.

да, чудесно е, че ме коригирате по отношение на Алпите, но всички останали твърдения по отношение на ситуацията са верни. А, дали вие на работите за някоя от "Зелените", които са по-черни и от мен. Да си зелен и зеленясал са две различни състояния.

БИЛЕТИ НА ЛИФТА В БАНСКО КЪДЕ МОЖЕ ДА СЕ ВИДИ?

ЕДИН И СЪЩИ НЕИЗВЕСТЕН СОБСТВЕНИК НА ЛИФТОВЕТЕ! ТОЙ ИСКА МОНОПОЛНО ВИСОКА ЦЕНА ЗА ДОСТЪПА ДО ПЛАНИНИТЕ!

Няма ли най- после някой да съобщи името на истинският собственик на концесионера Юлен? Защо го крият така нагло? Да не се окаже, че истинският собственик седи в креслото на министър председателят или на някоя подобна властова позиция? Българското общество трябва да знае кой е нейният истински собственик!!!!!

Да, нагло е постоянно да натякват, че е нормално да не се знае собственика, щото видиш ли който трябвало да го знае, го знаел... Логично е да си помислим, че някой властимащ е собственик, в конфликт на интереси, разбира се.

Мили зелени олигофрени, това се нарича корпоративен свят! Защо не протестирате да ви кажат истинскйото име на собственика на Дънди прешъс, Кока Кола, Форд, Фоксваген, Сони, Леново, Филипс и т.н.

Не може концесията на две планини ,на два национални парка да се дава на офшорни фирми с неясни собственици и капитали ,трябва пълна данъчна ревизия на концесионера ,на банката ,която е пирамида както КТБ и държавата я спаси от фалит ,колкото до лифта за какво му е на Цеко ако не строи нови писти ,да се качат горе няколко хиляди и да се прескачат по пистата ли ,затова и хората на Цеко пускат лифта бавно за да не става навалица по пистата ,сега с новият лифт ще дойдат и новите писти ,да може би няма да има бетон и керемиди ,но ще има поголовна сеч и изкореняване ,и под прикритието на водохващане ще има каптажи и басейни за снежните оръдия.

Я да те попитам отворко знаеш ли КОЙ е реалния собственик на националните медии БТВ и НОВА?Или тия които ти пълнят тиквата всеки ден с новини и факти не е нужно да знаеш и на края вземи да прочетеш малко какво казва закона за офшорните фирми и се спрете като папагали да грачите глупости които изобщо не отбирате,като тъпо стадо сте

По принцип си много прав, НО е желателно собствениците не само на концесионерите на природни богатства, но и собствениците на медии да са ясни на обществото, в един обществен регистър, иначе ще продължават да ни манипулират безнаказано. Аз съм за втори лифт, но съм и за яснота в собствеността на Юлен.

Добре де, кой освен една съвсем малка група хора, би защитавал тезата, че е ОК да не се знаят собствениците на медии и големи структуроопределящи фирми?1?

ИМ ТРЯБВАЛО ЗА ДА ПОСТРОЯТ ЕДИН ЛИФТ! БА ТИЯ ЛЪЖИ!

За да се измисли, подхване, тиражира и набива лъжата за 48% строителство в НП Пирин, да се търсят Лео ди Каприо, Тед Кочеф, Ал Капоне, папата и майка Тереза да "защитават" Пирин - бъдете сигурни че зад това играят не малко пари.

Много си прав, т.нар. зелени са си платени боклуци, изпълняващи бизнесинтересите на неизвестно кого СРЕЩУ бизнесинтересите на ЮЛЕН, собственост на неизвестно кого... Т.е. един едър бизнес срещу друг едър бизнес, НО интересът на туризма и икономиката ни е да има втори лифт, това е разликата в позициите, мисля че това вече е ясно на всички...

А всички уверяват, че ще е само една втора кабинчица. Смятай, щом за една кабинка и Лео са купили кво ще стане ако верно бетонират Пирин. Ми то Австрия и Швейцария ще фалират максимум за седмица бе:))))))))) Тия тролове иззеха изцяло комедийния жанр барабар с WCпремиера

Dimi

48-те % не са лъжа. На едно място в плана се разрешава, на друго не като цяло е написано така че да бъде тълкуване според интересите на правилните хора... Като няма да се строи защо няма строга забрана? Като няма да се строи и самия министър каза, че има "случайни" пропуски на думички (важни думички) защо не се редактира така че уж случайно пропуснатите думи и противоречия да се корегират... отговора може да е само един и той е бизнес интересите на един човек, който си плаща на власта и целия държавен апарат го брани като матросов на амбразурата...

Невероятно! Такива масови протести няма, когато увеличават възрастта за пенсиониране. Такива масови протести няма, когато повишават цената на електроенергията. И изведнъж има масови протести срещу втори лифт в Банско. Бас държа, че поне 70% от протестиращите никога не са ходили там, не са виждали Пирин и не са се качвали на ски. И поне 90% от протестиращите изхвърлят боклук на места различни от определените за целта.

Ходил съм на Банско, качвал съм се на лифта, ей така, нищо че не карам ски. Хубаво беше, но града наистина изглежда зле. Протестите са най-вече срещу начина по който се взе решението на МС и че това решение нарушава закона на страната. Протестите са вече и срещу корупцията в страната, защото това решение на МС видимо обслужва корпоративни интереси.

Хайде стига с тези протестиращи! Няма ли кой да ги озапти? Безродници, платени "зелени", които подскокоросвани от външни фактори действат против интересите на България и българите. За справка на кресльовците, защитници на национален парк Пирин - на самите Доломити, защитени от Юнеско като общочовешко природно наследство, има лифтове. А тук не може в гората да се построи един лифт защото някой отвън не дава и плаща яко за това!

Абсолютно си прав, ама виждаш ли ги тези платени зелени боклуци как пъплят навсякъде, осират всяко обществено пространство, включително и целият интернет... Да си зелен е хубаво, но стига това да е призвание, а не бизнес - който им плати, за него вряскат, подават жалби в съда, спорят и прочие, не по убеденост, а за пари, МНОГО ПАРИ... При това доказано, всички помним репортажите със скрита камера със "зелена" организация - дайте пари, за да си оттеглим жалбата в съда! Това са зелените боклуци в България!

ВИ ТРЯБВА ЗА ДА ПОСТРОИТЕ ЕДИН ЛИФ???? ЛЪЖИ ПО МАЛКО?

Понякога една кола върви стабилно и добре. В един момент минава през някое камъче и се обръща. ГЕРБ движеше сносно нещата, кое добре, кое не. Но направи два сериозни гафа. Единият е мутренската продажба за съсипване на националния парк Пирин. Вони от всякъде на корупция и лобиране. Толкова е очевидно, вече всички разбраха кой какво ги върши. А изключително противно е лицемерното изпълнение на Бойко Борисов. Всички разбрахме какво се случва, той продължава да ни играе представление. Същото изпълнение с признаването на третополовите. Схема, която се опитва американската сатанистка секта да ни наложи чрез рекет и изнудване. И вместо да разчитаме правителството и премиера да ни защитят от тази атака, той с готовност отваря вратата на сатанистите, като залогът е да съсипят българското семейство и българското общество. За да ни натрапят чужди на нас сатанистки ценности и морал, които нямат нищо общо с нашата култура, бит и ценности. С узаконяването на психичните отклонения, обществото ни ще бъде хвърлено в хаос. И това е второто камъче, което обръща кола. А след изборите , ще има да "анализират" причините за изборната загуба. И да се чудят защо. Ето защо, сега ГЕРБ си твори бъдещето. Унищожаването на парка и прословутата конвенция ще видят сметката на ГЕРБ. тази партия сякаш е загубила инстинкта за оцеляване.

Колкото и да ви плаща прокопиев и ко. няма да му стигнат парите да спре това което е нужно за страната и туризма-платените зелени мафиоти трябва някой много яко да ги нарита и да ги сложи на мястото им защото те са новата бухалка на мутренските бизнесмени

Мда защо тогава не кажа точно и ясно имената на собствениците или е нещо супер секретно?

НА ЗЕЛЕНИТЕ ЛИ???;)ХАХАХА

HAHAAHAH ооохоохо колко ми е смешно. Миии да кажем на всички? Концесията всъщност е даване под наем на държавна собственост, така че всеки един гражданин на тая държава има право да знае на кой и при какви условие е дадена държавната собственост под наем, а не сега да ми пробутват името на някакъв социално слаб византиец.

ЗЕЛЕНИ?Не става ли думи за $???И то много....

Що не пишете, в колко града ще има анти протести срещу тези зелени боклуци?

В колкото съм платил

а да видим кой има повече гущери за да ме надцака

Шило

В колко ще има?

Така и така сте почнали, що не изокате и срещу безогледната и варварска циганска сеч която върви от години из цяла България? Или срещу цигани не може? Или дървената мафия не е ваша работа? Кое от всичките?

Дървената мафия, както и всяко друга мафия е работа за полицията и прокуратурата...ако те не могат и не искат да се справят, другите какво да направят, живи вериги около горите ли...

И КАК ТОЧНО ЗЕЛЕНИТЕ РЕШИХА ЧЕ ПИРИН ИМ Е "РАБОТА" И КАКВО ПОЛУЧАВАТ КАТО ЗАПЛАТА????:):):)

Марионетките на олигархията не се наиграха .Тия педалчета с шалчетата и с шарените шапчици не се осещат че жестоко са използвани от Прокопиевата олигархична група и от боклука Сорос .Те си гушкат парите и си пазят незаконно придобития бизнес,а глупаците се хващат на въдицата и ги използват като СТАДО ОВЦЕ. Не разбират че не им пука на олигарсите за никакви планини,тях ги ИНТЕРЕСУВА ДА ИМА ПРОТЕСТИ-НЕЗАВИСИМО КАКВИ.Важно е МАФИЯТА ДА СИ ЗАПАЗИ БОГАТСТВАТА.

А според вас какъв е механизма да не се изпълнят погрешно взети решения, които не са в интерес на България - протести да не се правят, как по друг начин хората да изразяват мнението си и да ги чуят, вие какво предлагате? Какъв би бил полезния обществен ход???

Кой Ви излъга, че решенията са погрешни? На последният протест хората бяха по-малко от колкото на опашката пред кабинката в Банско през събота и неделя! На последните избори зелената фракция получи 26 000 гласа. Заради 26 000 лумпена като Вас, аз и моето семейство плащаме по 10 000 лева на година на чужди икономики, за да караме ски! Партията от която Тома Белев не беше издигнат за депутат предлага национализация на Витоша ски. Вие сте по лумпенизирани и от пролетариата през 1947г.

Какъв е смисълът да има само втора кабинка без нови писти? То и сега по обяд като се качат всички става нахалница по пистите, а ако всички се качат още в 9 часа просто ще трябва да се прескачаме.

Какво означава "става нахалница по пистите"? Нещо на диалект ли е?

"нахалница" означава навалица от нахалници. Не съм скиор ама живея в България вече 50 години, та знам :)

E кой още вярва на ББ ?

Тя, природата у нас бързо ще се възстанови, щото скоро няма хора да има. Основният проблем е, че сме егоисти и не правим деца, но като поостареем ще се чудим защо няма да има кой да ни бърше насраните дърти задници.

бършат задника ли си ги направил?

Протести ..една шепа лумпенчета за по 10лева..те толкова си и струват де...

Заповядай на протестите за да ги преброиш! И БНТ съобщаваше за "десетки" протестиращи, а те били ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ!

Тези зелени ли са, бембени ли са. Това са едни рекетьори, които очакват рушвет за да си затворят устата! Аз също съм планинар, но искам и България да се развива! Как в Австрия има над 50 лифта и един "зелен" не излезе да каже, защо строите? Заради такива отрепки, България е на такова ниво!!!

Словакия.Територия 48 000 кв. км Най висок връх 2655 м. Поне 8 ски курорта с лифтове писти и т.н. 1.6 млн туристи годишно при население 5.4 милиона. Това не са Алпите за да ми разправят че Алпите били по големи и по високи и там лифтовете не са сред гората. Хората работят и печелят от това което имат. Ние имаме природни условия повече от Словакия но нямаме техните доходи.

Имаме ги, ЗАЩОТО СМЕ ГИ ПАЗИЛИ! ЗА ТОВА СЕ НАРИЧА НАЦИОНАЛЕН ПАРК КЪМ ЮНЕСКО!

Италия.Доломитните Алпи.Обект на ЮНЕСКО. 1260 км ски писти.12 курорта и 496 лифта.

За да не вися на опашките по лифтовете, ходя редовно да карам ски в Швейцария. Пък вие умнице се изтрепвайте тук в очакване на чудеса, които няма да се случат заради зеленочервената мафия.

И поради що се спамиш да караш на Боровец?

1. Застрояване на 48% от Национален парк Пирин НИКОГА не е предвиждано. Трябва да си идиот, за да си помислиш, че някой, някога може да застрои 48% от Пирин. Нека прочетат текста, в който изрично е записано ВОДОХВАЩАНЕ /което по смисъла на закона е строителна дейност/. Няма нищо общо с какъвто и да е било строеж. 2. Оставка на Нено Димов може да бъде искана по всяко време, но само ако наистина има нещо, за което е виновен. В случая е работила комисия и други подписи стоят под документите. Тъпаци ли сте, че не го разбирате? 3. Обявяване на реален собственик на офшорка е АБСОЛЮТНО забранено по смисъла на търговсия закон. Това е НАКАЗУЕМО ДЕЯНИЕ!!! - води се търговска тайна. Ако толкова държат еколозите да се изнесе такава информация, нека първо инициират промяна в търговския закон. Но еколог и закон са оксиморон. Апропо, като сме почнали да искаме информация, защо не изнесете данни за финансирането на НПО за последните 15 години? Колко взехте за броене на червеногъзите патки? за броене яйцата на тъпоглавата костенурка, за създаване хабитат за гнездене на опашати лебеди и тем подобни глупости? Милиони вземате. И искате да продължава все така! А милионите ги дават швейцарците. За това и кючека по тяхна музика го въртите!!!

1. За водохващането си има язовири. Банско НЯМА НУЖДА ОТ ПОВЕЧЕ ВОДА! Цеко иска това водохващане за машините за сняг! Но в тази вода се поставят различни соли и след това тя не може да се нарече ЕКОЛОГИЧНА! ДИМ OFF изправи на крака половин България за да му иска оставката! КАКВО ЧАКА ОЩЕ?

наистина си WC и като такъв си си продал задника за жълти стотинки защото нито ски караш нито в планината ходиш,че ще се изпотиш а по-лесно да подскачаш на жълтите павета и да крещиш за 10лв......КОЛКО ДЪРВЕТА НА ВИТОША ЗАСАДИХТЕ БЕ ЗЕЛЕНИ МАФИОТИ?Всеки уйкенд съм там и жив зелен сополанко не съм виждал камо ли да засади нещо.....скоро ще ви лъснат продажните задници и тогава ще ви питам къде ще се скриете

Бре, как не съм ги забелязал!!!

за какво протестират но след като има парички за усвояване и и модерно...

То скоро хора няма да останат в България, а зеленочервените се загрижили за природата която вече унищожиха самите те. Това ми звучи като назад в пещерите, само, че ако не дойдат китайци, индийци .. и пещерите ще останат празни с тоя отрицателен прираст.

Тиквата си е Тиква ! Лъже Мутрата като Дърт Циганин , за това на Западните Балкани му викат Лъжльо ! Оставка на правителството веднага и нови Избори без намеса в изборите на САЩ !

Юрка,нови избори ще има през март,тогава ще можеш да гласуваш са нискостебления си идол ако се пръждосаш от земята ни и отидеш там където те влече-ПОНЯЛ???

Абе друго си е да си правиш пикник сред незастроена природа. Да тръскаш крушата до някое вековно дърво. Или да забравиш барбекюто и да лумне половината незастроена гора...

Питате защо не протестирали за това и онова. Ами лесно, протестите се плащат от Швейцарците, това си беше казано отдавна. Аз пък искам да протестират срещу ски пистите в Швейцария, Франция и Австрия. И там има нужда от природа. И наистина е нелепо от майната си да протестират за Банско, все едно в Банско да протестират за презастрояването на морето или дори за нещо, което ще се строи в друга държава. Но очевидно много интереси за засегнати тук и някой в чужбина яко го тресе страх да Банско да не измести техните курорти. Много богато платена и добре организирана кампания. Иначе да протестират срещу всички по-долу изброени безобразия никакви ги няма. Но за това не плащат Швейцарците.

нещо все плащания ти се привиждат, да не си цеко????

Този лаф се изтърка. Отговори на въпросите по-долу щом ти не си Цеко. Защо не протестират срещу циганската незаконна сеч? Защо не протестираха срещу изсичането на Рила от Симеончо? Защо не протестираха в подкрепа на Добруджа? Защо не протестират срещу цялостното състояние на България в момента? И още много защо. Не е като да няма срещу какво да протестират. Отговор, защото за това не им плащат. Цялата тази истерия говори за голям страх в чужди среди срещу развитието на зимния ни туризъм. Подготовката и изпълнението също показва чужда намеса. Ама много хора протестирали чистосърдечно. Че те и през 1989 г. скачаха чистосърдечно, но после разбраха, че са ги използвали. Протестърите също бяха 50 човека платено ядро и останалите заблудени хорица.

ИНТЕРЕСНО МИ Е КАКВО ЩЕ КАЖАТ ЕКОЛОЗИТЕ ЗА ТУНЕЛА КЪМ СЕВЕРОЗАПАДА,ЧЕ ДОСЕГА СПЪВАТ ВСИЧКО НАВСЯКЪДЕ;)

Ако не го дадат на швейцарците за строеж - ще вдигат пак стачки. Иначе ще мълчат, като бити п*дераси! Има ли нормален българин, който да не е разбрал, че хранилката им се пълни от WWF и ще защитават швейцарските интереси до последно? Защо не стачкуваха срещу презастрояването на черноморието? Много просто - Швейцария не граничи с море!

около 47 % "Маринго трейдинг лимитид Кипър

сори говеда но цялата тъпотия с пирин можете да си я заврете в мизерните..

Абе коментаторите гадно правите като казвате къде бяха еколозите за добруджа за незнам си още къде за слънчев бряг и елените и горите на царя в Рила

точно еколозите спряха шистовия газ, дебил проз!!!!

Е ДА ДЕ,ВСИЧКИ ПРОЕКТИ В КОИТО МОЖЕ ДА ИМА НЯКАКВА ПОЛЗА ЗА СТРАНАТА;)

Хей Гневния я успокой топката та КО пишеш-Еколозите спряли шистовия газ в Добруджа я пак НЕ еколозите хората го спряха и Боко наложи мораториум.А сега знаеш ли олигарсите които искат наново да дупчат Добруджа кой си е сложил подписа за еко -оценка че видите ли нямало да има проблем кой-подобните на същите "еколози" !!! Но населението на Добруджа настръхна направиха и референдум и не искат да си дават ни земя, ни въздух ни вода и НЕ чакат на измислени "еколози" които хич ги нямаше на протестите ни един сигурно бяха на ски в някой западен курорт !!!!!

Е как пък никой не се надигна срещу незаконната сеч, срещу циганската престъпност,срещу мизерните пенсии, срещу масовите самоубийства в Българи? Царя изсече половин Рила , никой и дума не каза за това.

абе дебил, ако някой не си е свършил работата, то това е държавата, горите са държавни!!!!

и какво от това бе, тикво

А защо в Перник не се направи протест да се разрушат хотелите по Черноморието? Не съм привърженик да се концентрира целия ски туризъм в Банско. Според мен трябва да се развият още ски зони в района, а не да се разширява тази в Банско, но ми е малко странно Бургас да протестира срещу лифт в Банско при положение, че не оставиха незастроена ивица по морето. Все пак строителството в Банско, с което се прекали е предимно в ПОЛЕТО , а по морето е НА БРЕГА.

Нямам мнение дали за или против, но защо същите така наречени "еколози" не направиха протести в страна и чужбина за земята и водата на Добруджа къде бяха и защо мишкуваха и това не е ли много съмнително ? Нали и Добруджа е наша нали се "борят" за чиста вода, земя гора и т.н или го правят само където им е изгодно и ако яслата е пълна може ли някои от тях да отговори ???

Браво!!!