Отличници ужасени заради ”оптимизиране” на училища

Общината в Сливен обяви, че е „отворена за идеи”, за да спрат протестите срещу закриване на училище.

Обратно в новината

Коментари - Отличници ужасени заради ”оптимизиране” на училища | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре е да помислят в общината, защо в Мокрен има ОУ и също в Пъдарево, като в последното има сигурно 20 ученика. Така стои въпросът и с ЦДГ в двете села. Разстоянието между двете е 4 (четири) км.

Обединяване и сливане на училища се извършва заради демографската криза. Във всички български градове има закрити училища от всякакъв тип. За селата, да не говорим. За всичко това трябва да питаме Борисов, защото точно той управлява почти 10 години. Нека каже защо е така! Нали за всяко нещо има обяснение. Сега аз имам въпрос. ЗАЩО Е ТОЛКОВА СТРАШНО ОБЕДИНЯВАНЕТО НА ХУМАНИТАРНА С ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ В СЛИВЕН? Какво страшно е станало? За мен това са чиста проба лигавщини! Доста по големи градове от Сливен не си позволяват отделни такива училищата, защото просто няма деца. Има и друго. Не може всички училища да създават кадри на лафа, на лакардията! А кой ще работи? Трябват и ръце, които да работят, а не само хора, които да приказват! Преди имаше много училища и във всичките кипеше живот. Включително и по селата. За има, няма 25 години всичко разрушихме. Браво! А всички знаят, че на едно село като му затвориш училището, край със селото.Колко села обезлюдяха точно за това!

За всичко е виновна демографската криза, просто няма ученици за прием. Оправдано ли е само 1 или 2 паралелки да представляват цяло училище. Мислете трезво преди да обвинявате някой.

В ход е програмата за затриване на България! България се управлява от безродници! Докато не изгонят младите и не уморят старите, няма да мирясат!

Езикова гимназия е едиствена за град Сливен. Децата, които учат там имат желание да бъдат в близост до библиотеки, театри, община. Господа управляващи не бъдете егоисти. Щом може да има пари за огромен център набързо посроен в кв. Надежда, защо да няма за българските деца , защо трябва да ги смесвате, вливате, ЗАТРИВАТЕ.

Езиквите гимназии са развъдници на безродници! По-добре да си вземат читава професия и да работят в България, вместо да лъскат задниците на западняците! Като данъкоплатец, не съм съгласен завършили в България и във високобюджетни езикови и математически гимназии, да работят зад граница и да се възползват от местните придобивки. В същото време, аз да храня българските пенсионери, като техните деца са офейкали в чужбина. Всяка година пенсионерите се надяват на коледни, моледни и прочие надбавки, а децата им се вихрят в странство! да си ги хранят! Нали такива "интелигентни и образовани деца" са си отгледали - като литературните герои от "Пази, Боже, сляпо да прогледне". Попарата от цялата тази помия ще се досърба след има-няма десетина години. Бих се радвал, ако не ми истриете коментара. Правя дисекция на българското образование - нищо повече!

Не намесвайте децата в политиката. Просташко е.

"Писмо до мама" - всеки трябва да си припомни думите й ( на песента ), а колкото до нашата песен, ние отдавна оставяме други да пеят наместо нас !

Някой ще ми обясни ли, как сливането не две училища ще помогне да се отговори на изискването на закона за една смяна и как ако училищата си останат две, как това ще попречи ???

събираме всички ученци от 1-ви до 4-ти клас заедно и оп - ето ти една смяна, Същото правим с гимназистите. Няма значение кой какво учи, защото по-големите ще помагат за по0-бързото развитие на по-малките. След това ще съкратим малко учители или ще ги пенсионираме и ето ти - рефирма в образопванието! Супер.

Мое ли да се върна в 9-ти клас и да съм в едно училище с тия дето учат за стриптизьорки ?!?!?

Ако едното е полупразно, а другото на 2 смени, мисля, че има логика.

липса на деца. Във Възраждането преди 200 година селяните са събирали пари помежду си да си открият селско килийно училище, в което техните деца да научат азбуката и сметалото. Сами са вадили от джоба си пари за да платят на учителя. А сега?

Шило

Посегнаха на здравеопазването, сега на образованието. Правилно, не им трябват здрави и образовани хора, защото те са кошмара на невежите, които управляват.

вземат пример от София...Нали там закриха училище за да дадат сградата му на СУ, а отнетата сграда на СУ да я дадат на данъчните... Ако някои от възрожденците ни можеше да стане от гроба и да докопа някоя картечница, щеше да има ново Възраждане....!

по-добре да бяха наизскочили от гробовете няколко хиляди възрожденски семейства, че да вдигнат раждаемостта

Тези години ще се изучават като ГРОП робството на българския народ.

Последният да изгаси лампите.

Братята ромляни няма ли да компенсират с бройката като не достигат ученици. Сливен е много мизерен град. Цялата местна икономика се крепи на търговията с наркотици и проституцията. 25 % от населението на Сливен и Котел вече официално са мангали. Общината е практически фалирала, ама не го обявяват, за да не създават паника. Дължат 2,5 млн лв на частни фирми, които вече ги осъдиха и си ги искат обратно. Проектът за водния цикъл е до никъде, а са разкопали половината град и хората пак стоят без вода. Хората масово бачкат в Язаки по 12 часа на ден за 500 лв. Работните места са предимно барман, сервитьор пак за 500 лв. Тия, дето са към военните, уж, са по - добре, ама и тва е спорно, щото и те зимат към 700 - 800 лв, освен ако не са някакви генерали и полковници, ама такива почти няма.

Като е мизерен град, хотела на Данчо Лечков от какво е на добра, да не кажа отлична печалба?

За мафиота винаги ще се намери начин да печели. То и Зимбабве е мизерна държава, ама местния диктатор си живее царски и хич не му пука. Пък и икономически в Сливен са мега зле. Няма работа и да намериш ти дават некви измислени 600 лв ,които даже не ти ги плащат редовно. Обаче, важното е, че има синя зона. На 80 хил. души тва е бутафорно. Тия още малко и метро ще искат да сложат.

100 милиона за полицията има, спокойно. И 300 милиона за бизнеса, че им вдигат тока тия същите, дето им дават парите...Спите ли, българи? Спете си.

с население над 100 000 дето отдавна са под 100 000. Сливен, Добрич и Шумен. Забравете за тези градове. Подобна е историята с училищата в тях. Сега Плевен е наред предполагам. Да се готвят Русе и Ст. Загора. За периода 2009-2017та имаме раждаемост падаща от 80 000 на 63 000 годишно.

Хуманитарна гимназия трябва на модерна, духовно извисена нация. На бандитска и малцинствена нация и трябват чалгаджии и неграмотни избиратели. Те неграмотните и като избиратели и като потребители са все с предимство. Лесен им е маркетинга. Имаше един вицепремиер по демографската криза. Той нещо няма ли да каже.

Депутатаджиите се грижат за бъдещият си електорат. Той трябва задължително да бъде необразован, иначе тези боклуци няма как да влязат в парламента.

само не ми казвайте, че тия дечица от снимката някой смята да ги "обедини" и "интегрира" с чавета. нормални, учещи, изкъпани , човешки деца на нормални данъкоплатци с отрочета на "родители" без грам отговорност за каквото и да е, които отрочета се чифтосват на 9-10 години и не могат да научат години наред една азбука от 30 букви и десет цифри и за които учението няма никаква стойност, а и не го могат. ако е така, това е просто престъпление!!!

+10

Е, закриват училище, голяма работа, вие вижте какви работи се откриват и ще се откриват - МОЛ-ове, хотели, "защитени жилища", европарламенти, "конвенции" и прочее евроатлантически ценности... Никъде в евроатлантическите ценности не се споменава за училища, те са безполезни, важно е евроатлантическите ценности, демокрацията, бюджетният излишък, толерантността и прочее, и прочее... Какво ти значи тук няк'во си училище пред общочовешките ценности, хуманизма и т.н.,...

Мирише на апетитни имоти .

и на дезертирали българи ...

В съвременния свят необразованите потребители са много по-ценни от образованите. Така че, нищо лично, просто бизнес ...

е то цигани не могат да са хуманитари,нали това е главния електорат който избира кмета на сливен