88 страни по света са свободни и България е сред тях

88 страни по света са свободни и България е сред тях, според доклад на неправителствената организация "Фрийдъм хаус".

Обратно в новината

Коментари - 88 страни по света са свободни и България е сред тях | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Единственото, от което сме свободни, е здрав разум и мислещи хора. В смисъл, че точно това, от което имаме нужда, го нямаме.

свободни ама за крадене и манипулиране.....

Без да ви трябва да прочетете оригиналния документ ви е ясно. Който е враг на САЩ е не свободна страна. Който е конкурент на САЩ е не свободна страна. ;)

Нали в рашата всичко е по мед и масло? И най-големият бедняк получава месечно по три-четири квидрилиона биткоина?

отколкото е било преди 1878 г.

Свободни и независими сме. Нищо не зависи от нас...

новия виц на деня?!?

Свободни по крадене, манипулиране, шуребадженащина, корупция, таван на пенсиите, раздаване на лентяи изработените от частния сектор пари, по беззаконие, по напускане на държавата.....

Не зная колко сме свободни-зная колко сме жалки...А жалките-те колко могат да бъдат свободни?

А най свободни тук са циганите. Освободени са от спазване на закони, плащане на сметки, образование, семейно възпитание и т.н и т.н.

Това е поредната хвалбствена статия на подажните (в буквалния смисъл) жалки журналета от дирник.беге, част от голяма медийна манипулация и пропагандно внушение с което "либералните" господари на Света целят да продължат управлението на сатрапа Борисов - назначен от тях за генерал-губернатор на територията чрез фондацията "Ханс Зайдел". Босфор ТеВе, Нова-та парцуца, Шоросоидният Хоризонт, Дирник беге, знайни и незнайни парцали и тролове, напръчилите се отново всички подразделения на "Отворено общество" денонощно ни заливат с медийни помии и бодряшки приказки за колко е "дръпнала" (на къде?) БГ. Излизаш на улицата - разбити улици, липса на тротоари, кучешки фекалии, билет за трамвай 1.60 (1000 лв. средна запалата), на съседният е ъгъл поредния застрлян бизнесмен. Отиваш на работа - там поредната 30 годишна простакеса с купена диплома те наритва и възлага нови и нови задължения, оплакваш се, уволнен си. Отиваш в болницата - там ти казват, че лечението ти е безплатно, но трябва да платиш консумативи на стойност няколко месечни заплати (за начало). Прибираш се в къщи - обран си. Полицията не иска дори да дойде. Гледаш си сметките - пак си обран. Софийска вода, увеличила 10 пъти цената на водата за последните 15 г. ти иска 8000 лв. за жилище което не е твое, а на врата частен съдебен изпълнител вече ти отнася телевизора, Топлофикация .... ИНАЧЕ СИ СВОБОДЕН ....

Докато ГЕРБ е на власт свободни българи няма и няма и да има.

става с този сайт.Какви са тези хвалби? В коя държава живеят вече?

Интересното е защо свободните и демократични страни експлоатират населението в несвободните страни, което работи за жълти стотинки, за да може бизнеса от свободните страни да реализира големи печалби. Например Китай.

Понастоящем България е свободна от локално управление територия.Или иначе казано на Империята не и пука каво става но ако иска може да я направи и 100% свободна.

Четете внимателно в статията пише, че България е свободна. Никъде не пише, че БЪЛГАРИТЕ са свободни. Така, че коментирайте само България.

свобода да скочиш от 15 етаж,да вземеш свободно дрога,да слушаш "яката дупара",свободата да не спазваш законите!Голяма свобода, няма що.

Като не Ви понася свободата, намерете си някое някое несвободно местенце на планетата, другарю.

то се вижда онзи ден отстреляха точно такъв свободен българин! Колко му е тем да те изтрещят някъде и съответно свободно да продължиш в гробищата!

голям майтап... Поне да бяхте написали коя страна последно се е освободила, че ми стана интересно...

да наречеш съвременна българия свободна страна е все едно да кажеш, че Исус Христос е станал началник на лагер в сибир

Само тъп рублофилски комундел може да свърже Христос с концлагер в Сибир...

а бе душа, да кажеш също на капиталиста че е християнин също е смешно дори цинично

А преди да влезем в Гейса и да дойде Кафявият, бяхме на 30-то.

Само в България /"демокрация"/ и Камбоджа/Червените кхмери/ са успели в такъв мащаб да редуцират населението за такъв кратък период от време 1520 год. За каква свобода и демокрация става въпрос?

1520год.

Между 15 и 20 има тере.

Вие, май наистина не знаете значението на думата 'свобода'. Да сравнявате посткомунизма в България с Червените кхмери е меко казано неуместно. Вас не Ви интересува свободата, а да има някой да Ви напълни търбуха, ако може без никакви усилия.

кмерите са трепали наред чрез кръвопущане тук в бултгаристанката те трепят с липса на адекватно лечение, ограбване, изнасилване, глад ,бой по меки но напълно ефикасни форми на избиване

Държавният Департамент на САЩ, кои са свободни и кои - не. Несвободните подлежат на освобождаване с бомбени килими, ракети, окупиране и налагане на "правилни" правителства, охранявани от американски морски пехотинци. Оруелова действителност!

Това на Слави виц ли е ? Ние живеем в Мутро -Тоталитарен Режим , каква свобода , какви пет лева ? Да , свобода на кражбите , от Управляващата ОПГ Герб ! Това е Фейк Нюз !

Румене!!!-Конституция институции и закони ги създадоха бсп и сдс? За да бъдат те променени, трябват 2/3 от депутатите да са съгласни с това!Така че вицът е стар, разказан от Позитано и Дръгалевци.

Т.е. както беше казал (съвсем сериозно) един демократ - "Демокрация означава дикатура на демократичните сили". Абе Гьобелс трева да пасе...

толкова силна диктатура, че чак смазва "демоса"!

Явно искат да ни убедят че вървим в правилната посока на "развитие" ! След като ББ и сие не могат да ни убедят в това , в действие влизат НПО-та и ни убеждават, убеждават...

как сме я подкарали , скоро ние българите ще се освободим и от българия и ще заемем челно 1 място по свобода

ха ха хареса ми карикатурата. Тръмп си гледа телефона и пет пари не дава за демокрацията.

Свобода е доста лъжливо и относително понятие, а абсолютна свобода не съществува. Планетата ни Земя е в примката на гравитацията на Слънцето и и е съдено да прави милиарди кръгове около него докато я има. Човек даже и сам на остров пак не е свободен. Животът му ще зависи от наличието на храна, от поведението на животните с които се храни, или които го смятат него за храна, от наличието на вода, от климатичните условия и какво ли още не. За да съществува най елементарно е необходимо да робува на повтарящи се действия, без които не може.

никой тука не говори за гравитационно-времеви ограничения или за чисто енергийни.Говорим че едни са освободени от имперската власт да крадат и с парите да задоволяват повече желания от останалите ,които им робуват. Ние обикноените българи в България не можем да избираме каквото и да е, само с много труд и воля променяме живота си.

100% НЕАДЕКВАТНО ЗАГЛАВИЕ 100% НЕАДЕКВАТНА ТЕЗА

с думи като "свобода" се правят най-гнусните спекулации - няма такова нещо, като свобода изобщо, и любим трик на демагозите е да се жонглира с аморфния смисъл на думата; режимите в уса не спазват елементарните граждански и електорални свободи, например 'свободата на словото' или правото на лично пространство

Крадаха от българския народ както никой чужд не е крал. Византийци , после турци неможаха да ни унищожат. Ние сами най - качествено се унищожаваме. Бог да пази БЪЛГАРИЯ! Щото ний от себе си неможем я опази.

в българия се позволява свобода и се наливат пари само у плебеците, защото те тъй или иначе не могат да измислят нищо градивно и няма да я използват по "опасен" начин. модела е развит и се поддържа са "семе" в козлодуйското оперативно звено, където на завършени плебряци се позволява да пъчат шкембак и да развиват самочувствие, именно за да може наглостта на глупака да бъде полицейски копи - пейстната в последствие на далеч по - отговорни позиции в държавата, като допустима. полицейски. така се изчерпват жизнените сили на страната и модела е защитен. към момента етапа е такъв, че нормалните хора, вече далеч не така много на брой както, да кажем, 83 г. например, им гледат децата и внуците на влахундряка и влахонализираните, включително квотите за работа и учене в чужбина се отбиват

КОМУНИСТИТЕ СМЕ ПОВЕЧЕ ОТ ВАС ФАШИСТИТЕ :)) А ТЕ СА САМО 45% от общо 195 страни по света и над 2,9 милиарда души или 39% от глобалното население

България е свободна. Не го подценявайте, защото ако го няма ще усетите разликата. В някои страни като се разведеш и те линчуват. Или като се изкажеш добре за съседната държава, се смята за национално предателство и гниеш в затвора. Примерите са безброй.

Sm3hurk0

Младите са свободни да бягат, а старите са свободни да умрат свободно в мизерия...

Правете разлика между свобода и свободия.

България 1938-германска подлога, България 1978-съветска подлога, България 2018- американска подлога. Извод :Който и да е на власт България си остава подлога.

БРАВОО, България е СВОБОДНА!! Бравооооо!!! Свободни да умират по улиците като кучета. Свободни да се самоубиват. Свободни да живеят в мизерия. Свободни да крадат. Свободни да убиват. Свободни да просят. Свободни да ровят по кофите. Свободни да хапват МакДоналдс, да носят дънки и да ядат банани. Свободни да си кълчат задника на чалга. Свободни да бъдат извозвани за роби и трудово месо за богатия Запад. Свободни да бъдат просяци, АМА на Запад! Свободни да плащат кожодерски данъци. Свободни да останат гладни до смърт. Свободни да нямат работа. Свободни да бъдат без бъдеще. Ах, и Южна Африка ЗАВИДЯ на България за свободата й! България и българите са изключително свободни - Дания, Швеция, Англия, Франция, Германия и куп други страни от света ЗАВИЖДАТ на прогреса на българската демокрация. В България цари с-мърт-вобода. ЗАВИЖДАЙТЕ НЕСВОБОДНИ, България е сред свободните!!

Урааа...прав си брато! Не мога да разбера само за какви и.ди.оти е писано това "изследване"!!! Прилича на зомбирането от Кашпировски! За съжаление внушението тука въобще не помага! Но най-смешното е споменаването на Китай! Явно шорошчетата превключват атаката натам! С руснаците вече не се получава, давайте нататък, важното е парички да се прибират! Пфффуууу....отврат!

Michael J. Abramowitz е президент на тая организация, като преди да поеме поста е бил директор на Института "Левайн" за образованието, свъзрано с Холокоста, към американския мемориален музей на Холокоста (U.S. Holocaust Memorial Museum's Levine Institute for Holocaust Education), както и изтъкнат журналист във в. Уошингтън Поуст. С други думи - евреин.

ако погледнете във википедия(не на български!!!! Ще разберете кои финансира тази организация САЩ правителството и наи вече Георг Сорос.

Значи в прав текст българия е сред 88 страни в мрежата на американците.

Не е свободна, разпасана е!

Кво значи ""Свободни"" ?? В България живеем ПО- ЗЛЕ отколкото при комунизма, до 1989 г. Затова и населението намаля.. Само разни Крадци и Богати капиталисти живеят добре... А в същото време идват някакви НАГЛИ чужденци- араби и искат да ни вземат Парите, рабтата и къщите, и да наложат техните обичаи в България...Ако живеехме добре- всички те тия щяха да ги избият- Крадци, Крадливи капиталисти, Чужденци- нашественици... Ама нашите управници, стоят и гледат като накакви ИДИОТИ. А " Свобода е когато Законите са еднакви за всички Българи". НЕ е свобода, когато един краде, но НЕ го пращат в затвора, а друг ако краде - го пращат. Или някакъв НАГЪЛ арабин идва БЕЗ да ПЛАЩА за ВИЗА, и дори иска България( Европа) да му дава пари, щото казал че е бажанец. Чакай бе НАГЪЛ ПЕДЕРАЗ- арабин !! Ние живеем зле, а ти искаш да ни ОТКРАДНЕШ залъка. Само куршуми за такива араби.... Аз ако отида в Турция или Саудитска Арабия, колко Къщи и Пари ще получа като ПОДАРЪК ?? Отговор- Нищо.

Колко е свободно самото НПО "Фрийдъм хаус"?

Според Уикипедия получава финансиране от американското правителство и се занимава с отстояването на демокрацията, политическата свобода и човешките права. С други думи - щеше да е по-добре, ако ни беше очернило, вместо да ни хвали. + това президентът му е евреин...

Хаааааа ХАААААА ха ха ТОВА Е НАЙ-НОВИЯ ВИЦ!!!!:)))))))))) България била свободна???? Хааааааааааа

България че е свободна страна няма съмнение (ако и да няма свободни медии), в крайна сметка никого не задържат тук насила, границите са отворени. Разбира се част от раслите по съветско време не разбират думата 'свобода', мислят, че означава някой друг да се погрижи за тях. И са в голяма степен в правото си да го мислят разбира се, прекалено късно в живота си са получили свободата си за да могат да се научат сами да се грижат за себе си. Жестоко е но това е положението, животът е жестоко нещо.

Плюеш по комунистите ама по комунистичиски говориш, само с лозунги и заучени квалификации. много дрънкане без да кажеш нищо.

исмяхса

Фрог сезира главния прокурор за скандално обаждане на бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров 16.01.2018 Фрог нюз сезира главния прокурор за скандално обаждане на бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров. След участието на главния редактор на медията Катя Илиева в Шоуто на Слави на 10 януари т. г., той позвъни на мобилния й телефон и отправи куп грозни намеци и реплики, които могат да бъдат възприети като скрити заплахи. Ето само някои от тях: "Некой ако ти заведе едно делце, ще си кажеш източниците, за да отървеш кожляка", Какво си била ти, бе? Откъде? Говорител си била на ГДБОП и си била пресаташе. Откъде да знаеш такава оперативна информация ти, бе? Питам те само. Откъде я знаеш тая информация? Ми аз ако бях един човек, който съм разследващ, щях да те извикам да те попитам: Ти откъде ги знаеш тея неща, бе, Писнало ми е от такива като тебе, дето говорят глупости, Ако някой те извика, ще дадеш информация, иначе ще дадеш някой лев. В яростта си Флоров каза, че всичко в тази държава е пари. Възмути се от разкритията на Катя Илиева: Какво от това, като кажеш истината! Многократно журналистката го пита къде според него не е била права, но Флоров, макар, че я упреква, не дава никакъв отговор. Неволен свидетел на безпрецедентния телефонен разговор стана и директорът на Биволъ Асен Йорданов, който пусна малка част от записа.

Припомняме ви, че по време на предаването журналистката разказа за натискът, който се упражнява върху хората, разкрили групата за мокри поръчки Килърите. Обясни, че у нас политиката, бизнесът и криминалният свят са свързани в обща спойка и това ясно проличало по време на мегапроцеса. Тя допълни, че в натискът активно са се включили и пеевските медии. Катя Илиева се възмути, че никой в България не може да защити прокурорите, полицаите и свидетелите, ангажирани с делотоКилърите, които получиха доживотни присъди без право на замяна. Тя разкри подробности и за единствената си среща с убития наскоро бизнесмен Петър Христов, според когото у нас бизнес не може да се прави без благословията на корпулентния бизнесмен и депутат от ДПС Делян Пеевски. За Христов се твърди, че е бил в особено близки отношения както с Флоров, така и с зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Фрогнюз и Катя Илиева никога не са отричали приноса на бившия директор на ГДБОП Станимир Флоров в разкриването на поредица от тежки престъпления. Въпреки това медията остро осъжда подобно недопустимо поведение, зад което ясно прозира опит да се окаже натиск върху свободата на словото. По неофициална информация в момента Флоров се изявява като съветник по въпросите на сигурността на Цветан Цветанов. Двамата са кумове. Твърди се, че Флоров има кабинет в централата на ГЕРБ.

Просто съм любопитен......на кое място е Колхозия по свобода ??? Оооо.....моя грешка. Класацията е за страни, не за кочини...Сори

ДИР любопитен ставам, вие медия за пропаганда и дезинформация ли сте? Вече все по-отчетливо се вижда тази ваша дейност. Лично моето мнение, че това е мръсен бизнес и не си струва да си унищожите авторитет, граден с години. Вземете сложете една рубрика Платени статии и пропаганда и бутайте там всичката плява, като тази статия. Или си направете още един сайт Жълт ДИР и бутайте там такива статии. Сайтът ви губи все повече сериозността си и си струва все по-малко. А тая пропаганда може да си я видим по БНТ, БТВ и останалите псевдобългарски медии, които аз поне отдавна не си правя труда дори да включвам. А конкретната статия е една малоумна порнография за малоумници.

Каква новина само, чудя се дали да падна от коня :))) Някакво американско НПО, дето се занимава с пиар и пропаганда на американския начин на живот, както и дезинформация и дескредитиране на неудобните държави, решило да направи някаква класация. И ние, с тиха гордост, че сме в класацията. Това е унижение, това означава, че Бълкгария е под надежден американски контрол. Само част от медиите не се контролират от тях. Всички неудобни са диктатури. Айде стига простотии, времето на цветните революции поотмина и вече ги знаем американските номера. А у нас, решенията правителството взема по инструкции на американското посолство. Щото сме много свободни.