Делото за Хитрино тръгна, поискаха отвод на прокурора

Шуменският окръжен съд прие, че делото за жп катастрофата в Хитрино му е подсъдно и няма процесуални пречки за разглеждането му. Стартът е на 7 март.

Обратно в новината

Коментари - Делото за Хитрино тръгна, поискаха отвод на прокурора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ИМА ПРИРОДНИ ЗАКОНИ!!!! КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ!РАЗПОРЕДЕНО Е ПРЕЗ СЕЛИЩЕТО ДА СЕ КАРА С 40 КМ/ЧАС!!! ПРОСТОНЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО ОЩЕ СЕ БАВИ РЕШЕНИЕТО НА СЪДА? ЖАЛКО ЗА МАШИНИСТИТЕ, НО ЗАКОНЪТ СИ Е ЗАКОН!!! А КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА НЕВИННИТЕ ЖЕРТВИ??? Б О Г. ДА ГИ ПРОСТИ.

Дедо Иване, прав си, че машинистите са сбъркали, но за да не сбъркат НКЖИ не е взело нужните мерки... Държавното предприятие НКЖИ, с бивш директор Милчо Ламбрев, не е изградило Автоматична локомотивна сигнализация (АЛС) пътно оборудване по основната железопътна мрежа на Р. България, както и бордово оборудване на локомотивите превозващи пътници и опасни товари. Тук виновник е НКЖИ (държавата). А НКЖИ не е изградила АЛС на железопътната мрежа и в локомотивите, защото нормативните законови и подзаконови актове не са я задължили. Тук виновник е 1)Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС), 2) Народното събрание, тоест, пак държавата. Контролът на изтеклите цистерни пак не е извършен от съответният държавен орган... Затова, пешкирът трябва да операт машинистите - те са нарочени за виновни за всичко... Радвай се, дедо Иване... до следващата катастрофа... Да ти поясня, че ако имаше АЛС, то скоростта на влака щеше да бъде намалена до 40 км/ч автоматично!!! Чаткаш ли, дедо Иване:):):)!?

Пълно густо , за крадците на прехода , И: Виновни и осъдени , няма да има . Това е Бг !

Главните виновници няма да са осъдени. Пешкира опират бачкаторите.

Георгиус ще го викаме ли ? За един приятел питам....

Това е все едно да нацелиш дупка на пътя, да спукаш гума и извикания патрул на КАТ да ти напише акт за движение с несъобразена скорост. Частната компания, взима бизнеса на БДЖ за товари, обявява фалит или е на път да го направи след катастрофата, с изпразнени сметки. А зулумите ги плащаме ние данъкоплатците. Впрочем хич не вярвам, с моя досег със служители на НКЖИ, че всичко е било както го описват мед и масло. Я са подали сигнал към семафора, я не. Я машинистите са знаели, че пътуват приоритетно, защото някой някому е бутнал нещо, я нещо друго.

Сравнението ви куца. Това е все едно да караш такси с 180 в града, да катастрофираш и убиеш 7 човека, а после да обясняваш, че собственикът на таксито е виновен, а не шофьора.

Така, машинистите ще го отнесат, разбира се, макар, че и друг път влакове са минавали с по-висока скорост... А за вагоните, че част от тях са румънски и употребата им е разрешена само на румънска територия, това май се губи като информация /поне в тази статия, но иначе има източници за това/.....

А КОЙ СПОРЕД ТЕБ Е ВИНОВЕН БЕ. И Д И О Т????????????????????? ХОРАТА, КОИТО СА. С П Е Л И. В ЛЕГЛАТА СИ?????????

Започват постановките,нареждам се на първия ред с пуканките!

Чистачката пак се е измъкнала от листа на обвинението. Уредена жена е тя, знае всичко ... Те за КТБ не я хванаха като изнасяше милиардите с чували, че сега ли!