Учени откриха тайната на дълголетието

Учени в Италия откриха необикновени общи черти в психиката на най-възрастните й жители, които живеят в южната област Чиленто, смятана за люлка на дълголетието, съобщи Лайф.

Обратно в новината

Коментари - Учени откриха тайната на дълголетието | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Вредно е да се живее, защото на края се умира"

си припомним, че май точно тази област е заселената от българите на Алцек и там са разни топоними с вариации на името България, но ние отсам Адриатика не можем да се похвалим с такива показатели за продължителността на живота.

Да бе...то това повечето хора го знаят интуативно. Проблема е в това че никой неще да иде да живее на село и да бачака на полето. Реално погледнато, хората не искат да живеят по дълго а по добре. По добре обаче значи различни неща за различни хора..стандарта е повече пари които дават достъп до повече материални облаги и изживявания. Преди време откриха че ако ядеш много малко всеки ден, ще живееш по дълго....но ще трябва да си постояно гладен. Както каза един хората върху които тестваха идеята "Предпочитам да живея до 70г но да не съм постояно гладен от колкото да гладувам до 90г възраст". Всичко си има цена. Често, цената не си струва. Цаката му е хем да го получиш хем цената да е по приемлива....а тука само науката може да помогне.

Няма нищо по-прекрасно на този свят от това да си гладен след като си рабитил на чист въздух цял ден, след което да хапнеш спокоен без напрежение;) Тези които се хранят/плюскат по 5 пъти на ден ''на крак'' никога не постигат ситост и истинско засищане;)

Това сме си го знаяли преди тия "велики" научени да го кажат и техните медии да го изпапагалат. Така са живели и даже МНОГО по-добре до последната генерация - тази на дедо ми и баба ми. Баба ми обаче беше уморена рано, от докторите след инсулт беше закарана у болница. Братът на дедо ми умре на 96, а моа дедо - на 87 без да е ходил на доктор, без ваксина, без изкуствено чене и без изпадали зъби, ходил е и на война.

"Дълголетниците в Чиленто се отличават с високо ниво на оптимизма, обичат да работят и освен това са много привързани към земята, на която живеят, и към близките си." Това явно е солта на живота. Да обичаш! Може би именно (лошото) здраве е огледало на лошотията ни и омразата един към друг.

Българина много отдавна, скъса със земята. По-точно му я взеха на сила. Българина много отдавна скъса с религията,по-точно му я забраниха без сила.Българина много отдавна скъса с роднините, защото му натресоха ''Партияа над всичко''! Е, не беше много оотдавна?! Има няма преди 75 години;)

не ни вършат работа. А ние толкова дълго ги гълтахме сутрин, обед и вечер..

Не е необходимо , нито да си профессор , нито да си учен , за да знаеш , че хубавият и спокоен живот е фактор за дълголетието !!!! Това не е никаква новост , НО има едни злобни , алчни и мръсни хора , които се грижат усърдно , и правят всичко възможна да измислят начини как да вгорчат живота на хората , и мислят само как да живеят на гърба на другите ,защото не са способни на нищо друго освен на подлости и мръсотии !!!! Когато обикновенните хора осъзнаят този факт и се противопоставят на това , животът ще е съвсем друг !!!!Дотогава ще си живеем само със статистиките на ''учените '' и ''професорите'' !!!

Тия учЕни са много прости. Да ходят да питат баба Лили и ще им стане ясно как може да се живее няколко хиляди години.

пречи ли ти ? Що не гледаш своя си конец, че не знаеш кога може да се скъса....

хм.. връзка със земята. баба ми живя до 95, със връзка със земята. Ама никой "съвременен" човек не може да живее така. В къщата има 3 стаи, в стая има 2 кревата, маса и 3 стола. Седи се само по двора. вътре се влиза д а с е спи. Да ви е честит 95 дълги години живота :) нема нет и фейс

аз отдавна зная тайната на дълголетието! номера е да живееш дълго!

Без малко да умериш - всъщност тайната е в рожденните дни. Колкото повече рождени дни честваш, толкова по-дълго живееш. И трябва да се избягва боб. Според изследванията, всички, които са яли боб преди 1912г. вече са мъртви.

"Констатирахме, че тази група дълголетници притежава уникални общи черти на психиката - упорство, позитивно отношение към живота, здрави връзки със семейството, земята и вярата" Каква изненада - аз пък мислех, че "нетрадиционната сексуалност", гмо-то, медийните промивки, отчуждението, кариеризма, "толерантността", ваксинациите, феминизма... са залог за дълголетие и щастие.