Полетът на Радев на „Рафал“ - изпитание за Франция и НСО

Полетът на президента Румен Радев на самолета „Рафал“ ще е изпитание както за НСО, така и за френската държава.

Обратно в новината

Коментари - Полетът на Радев на „Рафал“ - изпитание за Франция и НСО | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

раздавал акъл военните били на маневри

И кому е нужно това изпълнение ? Да беше си останал летец .А сега "изпитание" за Франция ....

Ами на Франция е нужно, най-малкото. Не можеш ли да разбереш от текста - французите доброволно организират този полет, никой не ги принуждава, даже форумните мъдреци не го правят. Значи на французите е нужен този полет. След това е нужен на Радев, непосредствени участници са той и французин. За нас е нужен, като цяло - издига ниския авторитет на нацията ни в международен мащаб.

А дали някой има интерес да отърве ЕС и НАТО от Радев?

дирниците пак не са разбрали, кой всъщност вдига самолета

кой му дава тези безумни акъли, дали не иска някой той да се пребие и да отстъпи мястото в президентството

Как кой му давал безумните акъли? Кака му Корни го лашка в небето, белким нещо ИНТЕРЕСНО там да стане с изборът на самолет или на "летяща бойна чиния", като тези апарати които са попилели ескадрата на адмирал Бърт, през пролетта на 1947 година край Антарктида.

Не бийте музиканта. Или свърши нещо за което те избрахме или се разкарай.

Наблюдението е много добро. Не мисля, че президентът е дете нито Юрий Гагарин. Колкото по- скоро го осъзнае толкова по- добре. Той се превръща в слабо място вместо да изпълнява функцията си. Дори и да има възможности на летец, предназначението му на президент изисква да спазва правила. Това е съображение за ред и власт.

"... предназначението му на президент изисква да спазва правила." Дано не ги спазва както ББ, който след едно събитие, щеше да ме отнесе с колата си / шофирайки я САМ / , ако охраната му не беше реагирала на мига...

Много дълга статия, вя! Много сте го разтегнали!

Господин Президент, нали щеше да смеяш този пудел Ангел Антонов? Пак ли му се размина, да не съжаляваш после

Ще вземе да забегне..

вместо французин като втори пилот да седне ББ за дава кураж на Президента

аз пък се чудя ,десислава как не е седнала...

Позьор. Ако беше гинеколог, Макроновица ли щеше да киризиш ?

че те не са ли за делянчо джуката ве? и ГЕПаджиите у парламента? хих

Като разбрал, че президентът Румен Радев ще лети на самолета "Рафал" във Франция, Бойко Борисов поискал преди това да подпалят този самолет, за да го загаси ТОЙ лично.

защото никой от гардовете не може да се качи заедно с Радев в изтребителя - то пък ако се качи че ще я закърши ...най-много да почне да пуска жълта следа рафалът

Това е първият наш президент с който се гордея.

С кого се гордееш?С този Путьо-Маринкин ли?Срам ме е от тази КОМУНИСТИЧЕСКА ПОДЛОГА!

ясно. само не е ясно, за чий се прави всичкото това?! а, да, това са "страхотните" идеи на "страхотните" му пиари, а вероятно и на десито му. е, това е май единственото, което са научили-лоша реклама няма.

ми да прав си не всеки може да е простак, да не го осъзнава и да ходи с некъв урунгел-пиарка дато е зад него и му дава тъпи акъли щото той горкият с таа кухандра, галена от три папи ....нали се сещаш)))))

с пулс 47 явно се е нагласил за 5 годишно спане докато изтече мандатът.

От какво точно трябва НСО да пази Президента ?? Та той е боен пилот, и ще лети на боен самолет, в мирно време и в цивилизована държава!!! Реално цялата ПВО на Франция ще пази този самолет. Дори и парашут не му трябва, защото катапултното кресло е оборудвано с такъв.... Могат обаче да пратят два български МиГ 29, с по един пилот и отзад да качат и по един гард от НСО ... не знам дали останаха две летящи спарки обаче. А Бойко ще търчи по земята с пожарникарски костюм и ще надува голям батут на който евентуално да падне Президентът ако всичко се обърка.

пулс 47 !? Пак объркате цифрите !

На кого е необходим този полет ?

нека се повози, че ще умре от скука. А напролет - на Търлата в Русе! Виенско колело, самолетчета и ракетки, люлки на синджири, захарен памук....кееф!

той Боци у РусИ че оди по покана на деси двуцевката

тъпака-продажник,а?!

ти за Боко нали??))))

Спокойно, вече има решение за гардовете на НСО. В специални контейнери под крилата се качват двама по-ниски от ген. Антонов гардове въоръжени до зъби и водят наблюдение през специални отвори. В задната част на контейнерите има парашути в случай на авария или ситуация с двигателите на самолета да преценят целия самолет. Същия е брониран специално за президента. По-розов начин президента няма да напуска убежището. В краен случай ще бъде постоянно с личната охрана. Проблема е къде да седне ген. Деси. Ако самолета е от типа су-34 или по-старите су-24 щеше да седи до Радев и да го държи за ръка! А сега?

Проблемът е, че самолета се управлява с лост (тип джойстик) и ръката на Президента ще е заета да го държи, а тя за какво ще се хване, засега не ми идва на акъла.

за джойстика.

Ами ако бяхме избрали Цецка, на какво щеше да се качи...

...Курнелия...щеше,да се качи!

що ма обижадет сега пък....хе хе

На маркуча, държан в ръцете на Батето Бойко!

бяха тренирани и можеха да издържат натоварването, КАКВО майната си щяха да правят в изтребителя? Как ще го охраняват и от кого? Може би ще ловят с голи ръце ракетите "земя - въздух" или "въздух - въздух"? Хахахаха, всичкото е голям въздух....под налягане.

Ако четете правилно, Радев казва:..Футбол не играя! Това е повеч от дастатъчно да повиши рейтинга му пред този на Б.Б.

Мисля, че основно лашка.

Много хубаво е написала статията Калинчето. Обаче се излага с "прихвати". Защо Калинче? Трудно ли е да провериш, че няма такава дума в българския език? Може би да си я научила от някои пилот с диалект? От търновско или пловдивско. Общувай с по-културни хора, пиши "прехващания", няма лошо да знаеш родния си език.

ще е шанс за България!

Нали знаеш,че клетвите се връщат обратно?

Да ти се връща стократно всяко пожелано зло към другите около теб!

Би трябвало да мине през предварително обучение за самолета. Освен това не е летял от отдавна. Самите изтребители са едноместни и двуместни, като вторите са и за обучение. Реално на задната седалка май бе обучаващият - основният пилот. Не случайно има имена като Gripen C/D, Gripen E/F, F-16 A/B, F-16 C/D и така нататък. Релно тези с втората буква са друместни (Gripen D), а с първата едноместни (Gripen C), но ги пишат така за по-кратко. Що се отняся за изтребител за закупуване, то най-евтиният за подръжка западен изтребител трябва да е Gripen C/D. За всички други сме просто БЕДНИ! Ако сравняваме този Грипен с другите предлагани, на всеки летящ изтребител от другите, ще се падат по 2-10 летящи Gripen C/D. На Грипен цената на час полет е 4700 долара. На старите Ф-16 почва от 7000 долара. На Ф-16 Вайпър варианта си го оценяваха с допълнителни разходи на 22500 долара. А Ф-22 стигаха и до 58000 долара на час. Тези биха стояли само в някакъв музей като експонат, но няма да летят, което е основната цел все пак. Голям е разхода и на Рафаела и Юрофайтера. По-новият Gripen E/F сигурно изобщо не е за нас и шведите идеално го знаят, но нашите не го разбират. Просто защото са с един американски двигател F414 на Генерал Електрикс. Ф-18 са с 2 такива. Цената за ремонт на такива двигатели може да е непосилна за България. Тук се дърлят за двигателите на МиГ-29 от около 1 милион евро, а онези ремонтите ще са им примерно 10+ милиона долара. Австрия се отказа от Юрофайтера, защото им е по-изгодно да купят нови, от това да ремонтират старите. Така че за България вероятно въпроса е само да взима ли Gripen C/D или да се отказва изобщо от западен изтребител. А най-голямото предимство да офертата на СААБ е офсета. Това че ще строят завод(и) тук. Което с последващите плащания на данъци е приход за България. Слепете линка, за да видите разхода на час полет: gripenblogs. com/AnalyticsReports/Cost%20Trend1.jpg

Най-после да прочета едно рядко обективно и професионално мнение сред боклука, бълван от платените герберастчета!

Като президент ли,... според мен като държава ги интересуваме най-малко. Освен да цоцат от нас французите нищо хубаво ние не можем да очакваме. От карай време се гледа на Франция като на старата хитра лисица, която е заспала и се събужда само когато има личен интерес. Качествата на Румен Радев са неоспорими, но какво добро това ще донесе за БГ.

Малко внимание от френска страна!Иначе вече никъде няма да го канят от както обяви,че е назначен от Москва да защитава руските интереси! И целта му е да Изведе България от Европа

България е била в Европа и пред повече от 1300 години. ЕС не е Европа. Над 38% от територията на Европа е към Русия.

Като президент много малко държавници се интересуват от него. И за да е все пак в светлината на прожекторите се изявява като водач на самолет. Медиите като че ли се занимават от немай къде повече с туалетите и изявите на генерал Деси.

нещастни неграмотници!Пише се тОалет.

Прав си пич, така е. Всяка грешка е човешка. Сега вече можеш да ме напсуваш за да ти мине злобата.

Не манипулирай,причината е съвсем друга.Президентите на държавите в Европа и не само,имат различни конституционни правомощия,българският има предимно представителни.

може да шофира бомбардировач

също да карат изтребетели, но не обичат са де хваляг.

Българина трябва да мине през този исторически момент и да го изстрада за да има винаги обица на ухото кога е имал полицай-пожарникар за премиер и шофьор-летец с жена манекенка за президент. Това не са позиции на които трябва да поставяме кухи лейки. Това са позиции на които трябва да стоят най-мъдрите, най-честните и достойни хора. Летеца и пожарникаря са достойни професии, но не са мъдри, не стават нито за търговско нито политическо отстояване на интересите. В тези полета трябва да считаме че битките ни са предварително загубени.

На български отдавна се казва "длъжности", може да ги четкаш за позиции от време на време, но в случая е неясно за какво става дума. Та имат си задължения хората, правото им е да получават заплата и защо ли - доста привилегии, че и пенсия. За съжаление си абсолютно далеч от истината, като сравняваш пожарникар с боен летец. Проявяваш древното недобро качество - завист.

Кому е нужно това? П добре да открие някой ремонтиран асфалтов път.

Ушко тестов пилот ли иска да бъде или президент.

Едновременно с това ще гаси пожари. Много са високи изискванията бе дебили

Това вече изправя службата на нокти, защото никой от гардовете не може да се качи заедно с Радев в изтребителя, а и никой от тях не може да издържи на огромното натоварване, което имат топпилотите. ЛЕЛЕ ДИРОВЕ ВИЕ СТЕ ЗА КАРЛУКОВО

Ми той, нашия, е бетер Супермен! Само си протяга ръцете напред и полита ... Защо му е да се вози на самАльот?

действащ президент се съгласява на подобно предизвикателство и естествено се питаме ,какво се крие зад това !?

трибестан

А каква е ползата от такъв полет,това е въпросът?

На това му викат: ТЕСТ ДРАЙФ Ще разберете сметката след време чрез портмонето си!

драйф ли, драйв ли...

Шарли Ебдо се казва. Журналистите там не си поплюват. Как ли ще отразят хвъркатия ни президент?

С пола и яхнал метла ...

Ами,ако Радев беше акушер-гинеколог как щеше да се доказва във Франция?!

Сигурно щеше да оправя бидетата на Елисейския дворец, а президеншата да му ръкопляска...

Това е най-дейния президент от най-новата история на България, който оказва реален натиск върху властта с всички механизми. Трябва да му се разширят правомощията само за неговия мандат, че току виж Тъпото ви е излъгал с некоя друга баба Цеца.

Можем да го направим генералисимус като Сталин, фюрер на българския народ като Адолф или направо да му налузим една тенекия на плешивата глава и да го обявим за Румен I Дебиловладелец, цар на българите. Разбира се никоя титла не изключва останалите и така се получава генералисимус Румен I Дебиловладелец - фюрер и цар на българите. Разбира се всичко това пожизнено.

Ама ние нямаме ли вече самопровъзгласил се фюрер в лицето на "Ало, Ваньо"? Я как врънка умни мисли по микрофоните - "Аз дадох това... Аз реших онова..." Само не си признава "Аз се олях тук...Аз се понасрах там..."

Полетът на президента е изпитание преди всичко на 80-те процента - видно от коментарите. ... "Емоциите се задушават още в зародиш. Иначе не можеш да оцелееш, камо ли да победиш! Кефи ме небрежното му спокойствие на човек, който няма какво да доказва. Животът е доказал, че пробив в 1 сфера води до пробив в други, коренно различни... Невероятен късмет извадихме с този президент. Евала на избора на Корнелия. ЕВАЛА! Вдига самочувствието ни в облаците :)

Наистина, няма какво да доказваш, нито какво да кажеш, при положение че имаш само една мозъчна гънка. Остава ти само да се возиш на самолет или да висиш на прозореца на вагон, докато влакът прави маневра.

Борисов: С Ангела Меркел се прегърнахме и й дадох кураж

иска да смае френските бабички. Ние, обаче, предпочитаме чужденците да са смаяни от богата и високо развита българска държава. Засега по света знаят основно Христо Стоичков и толкова.

внимание французойките, били те млади или стари. По-скоро иска да напомни на дебилоидния БСП електорат за собствената си "смелост" и значимост. Вдига си рейтинга човечеца. Нищо повече.

Бойко си го криеше зад гърба си. Важното е, че надхитри и бсп то. На следващи избори 100% ще е сам.

Важното е, че му гласуват доверие да пилотира машина за 100 милиона. На Тиквата не му доверяват един джип дори.

Ама какво му дреме на фатмака,че това е изпитание за Франция и НСО,че притеснява домакините финансово и по отношение на сигурността?!Ганьо трябва да покаже колко е "велик".

Целият басейн закипя. Като че бяхме под някой водопад. Вълни запляскаха към краищата, вериги от капки бризнаха чак до насрещните стени. - Туй се казва "по гемиджийски" - извика през вълните тържествующият бай Ганьо; - чакай сега да им покажем "вампор" на кое викат. И като се обърна по гърба си, той почна да нанася такива немилостиви удари с нозете си по повърхността на разпенената вода, щото бризги летяха чак до тавана. Той завъртя бързо ръце, за да изрази колелото на парахода: "Тупа-лупа, тупа-лупа, фйюууу - и бай Ганьо изсвири с уста. Немците окаменяха на местата си. Те, по всяка вероятност, приеха моя другар за някой новодошъл, не постъпил още в лудницата възточен човек и аз забележих по лицата им не толкова негодувание, колкото съжаление. А бай Ганьо, вижда се, прочете по лицата им безкрайно удивление на неговото изкуство и затова възлезе бързешката по стълбата, изправи се малко разкрачен, изгледа високомерно немците, почна да се удря геройски по влакнатите гърди и извика победоносно: - Булгар! Булга-ар! - и още по-силно се удари в гърдите

Ха, сега да анализираме КОЙ слага минуси на ВЕЛИКИЯ Алеко Константинов и ЗАЩО?

съвсем спокойно. Ако зловещата "Звезда на смъртта" увисне над българския небосклон чутовният герой Рум Скайджокър Радев ще и види сметката.

Хубаво е, че не всички са като Боко пожарникаря и Цецо физкултурника дето не могат нищо, освен да крадат и лъжат!

Ако се запали къщата ти стане наводнение, или (да не дава господ) земетресение, КОЙ ще дойде да те спаси? Няма да Е пилот на боен самолет(Те са тренирани да унищожават) Ще дойде, ПОЖАРНИКАР, учели и тренирали да СПАСЯВАТ такива, като ТЕБ и МЕН?