Министърът: За катастрофите има други отговорни преди МВР

За това, което се случва по пътищата, има отговорни много други органи, преди МВР - не го казвам, за да извинявам министерството, ние си знаем мястото.

Обратно в новината

Коментари - Министърът: За катастрофите има други отговорни преди МВР | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде видя органите на МВР г-не?Няма ги никакви и никъде.Само в патрулките и пред банкоматите ги търси. На пук на всички не работят.Така ги научихте вие.Само реват за заплати ,а задължения никакви. Аз лично полицай съм видяла преди няколко години пред народнато събрание дето ви охраняваха и когато пушат за заплати.

1.Кой поддържа пътищата и защо където има отбивки има боклуци и кой трябва да ги чисти? 2. Защо има проститутки по пътищата и кой толерира това? 3.Защо трябва полицаи да дебнат като може да има камери и след това да се изпращат съобщения по пощата и да се начисляват глоби? 4.Защо техническите прегледи са формални и защо се допускат неизправни коли по пътищата? 5. Защо се допускат неподготвени шофьори или без книжки? 6. Защо трябва да стане катастрофа, за да се вземат мерки, а не предварително и периодично да се провеждат дейности? Ние питаме, правителството и всички отговорни органи трябва да отговарят

Има камери които са по лошо и от дебнещи патрули.Поставени в повечето случаи за да пълнят касата на лапачите.Законно ли е на междуградски пут да има ограничение заради второстепенен и знак който е поставен така, че ако в момента изпреварваш, може въобще да не го видиш.Това а капани.Преди такива места трябва да има поне три предупреждения, а не един келяв знак.

Айде да идват избори, че да се махате, герберасти нагли !

ченгетата само изнудват гражданите за глоби и рушвети иначе по околоврстното и на други места има хора си карат с над 150 и нищо,чакат да стане катастрофа после идват и се правят че извършват дейност обаче пак нищо щото , праснат им лека глобичка и да си карат пак по живо по здраво както им падне .не един и двана са убили хора в катастрофа и само им се налага глоба и все едно нищо не е станало.

Приятелю, как така чак от Щатите видя че по нашите пътища няма полицаи? Или си плюеш просто така по навик.

Този "министър" продължава да се държи неадекватно и да говори глупости. От последните двама министри на вътрешните работи излъчени от ГЕРБ може да се направи извода, че партията има много сериозен проблем с избора на добре подготвени хора на най-високо управленско ниво. Той толкова време беше заместник - министър и на нищо не се научи. Явно толкова му е капацитета.

Ми то толкова идиоти има в тази страна , че е безмислено да се трошат средства за каквото и да е. По-добре да си трошат главите. Дано останат само нормалните.

Този кретен е за психиатър

Гербаджийските министри са един от друг по-прости, начело с най-простия.

Трябват много по-сериозни санкции, но не само към шофьорите, но и към пешеходци и велосипедисти. Защото намалявайки един риск като това че шофьорите много по-сриктно спазват предимството на пешеходците на пътеките, то и последните да бъдат така добри да пресичат на тях и то със съзнанието че това е място където ще пресекът пътя на автомобилите безопасно, а не че е алея в парка по която да се разхождат, да си правят снимки и уговарят срещи и комуникират с познати без да се интересуват какво става наоколо. Категорично в момента много по-голяма заплаха за пешеходците е тяхното поведение, а не водачите на автомобили.

Къде беше когато троловета на КАТ врещяха, че трябва да се премахне задължението на пешеходците да се огледат преди да стъпят и да се съобразят със скоростта на колите? Не знам, подмазвачите журналисти, писаха че НС е приело някакви изменения в ЗДП в този дух. Дали е вярно?

Ами то само в България летят автомобили с превишена скорост и затова прегазванията на пешеходна пътека са с летален изход. Ако шофьорът кара със съобразена скорост наближавайки пешеходна пътека, щеше да има пак ударен някой "заблеян" пешеходец, ама нямаше да е с летален изход. Тъй че не ми обяснявай, кой бил виновен. Родителите ти като одъртеят или детето ти, ако срешне ей такъв философ като теб на пътя, друга песен ще запееш.

ДеДоВиЯ

Тъпако, не става дума за заблеян, а за такива дето си вървят по тротоара и идведнъж се втурват от нищото. И за сведение в по-голямата си част съм пешеходец та не можеш да ми говориш за пристрастност към дадена кауза, ама тиквата ти не може да го уври.

Абе никой мигагачи не дава (дето трябва само пръстчето да си мръднеш), а вие искате държавата да е наред. Matrqlaaaa...Санчо!

Едно умно изказване. Само глобите не помагат, очевидно. Не е там проблема. Окаяна и необезопасена инфраструктура. Слагаш знак на кръстовища 60км/ч и готово. Да, ама не. Слагаме патрулка или камера. Да, ама не. Направете пътя така, че да може да се кара нормално и да се избягват такива конфликтни точки. Но не ние ще слагаме знаци, глоби, камери и т.н.

Браво! Много точно си го описал - и това е накратко - селски манталитет, манталитет на каруцари у хората с власт. Като почнеш от ББ та до този министър и всички в НС. Идиотията с мисленото продължение на тротоарите, които стават пешеходни пътеки, сещаш ли се? Чист опит за убийство на много хора - пешеходци.

Явно да караш през деня с включени светлини не намалява катастрофите. Една от глупостите, натресени ни от европейския съюз, както и смяната на лятно и зимно време, смяната на номерата и др. бюрократични безсмислици.

Абсолютна лъжа е за ЕС. Никой освен родните ни депутати не ни налага такива безумни правила. Отговорността е на групичката в НС, която приема безумни изменения на ЗДП. Мисля че и нормотворческата дейност на професора от ДПС си е казала думата. Той се смята за корифей, а резултатите му сочат само безумия. Финансист бил, и той набеден. Спамисти.

Основната причина е в това че никой не си гледа съвестно работата. Пуснаха магистрала "Марица" и забравиха че освен нея има и главен път Пловдив - Свиленград. Главен, не третокласен. За дупките няма да говорим. Те са на всякъде. Храсталаците край пътя обаче така са се разраснали че стигат до средата на платното. Щеш не щеш караш по осовата линия, ама и колегата който идва насреща поради същата причина също е на осовата. Когато се срещнете на завоя, а не на някоя права вероятността по-късно да ви покажат по новините е почти стопроцентова.

Дир-а, и защо ми изтрихте краткия коментар, в който само написах, че разбирам министъра, който говори за катастрофите по пътищата, но не разбирам защо правителството не адресира много по-големия и тежък проблем за демографската катастрофа в България? Кое точно в тези няколко думи е извън темата или съдържа спам според вас?

Аз пък не мога да разбера защо се адресират и изнасят пред общественото внимание отделни проблеми, дори и сериозни - като катастрофите по пътищата, или драстичното намаляване на учащите се в България, А НЕ СЕ ОПОВЕСТЯВА И НЯМА НИКАКВА ЗАГРИЖЕНОСТ, поне публично, за ЕДИН ОТ МНОГО ПО-ГОЛЕМИТЕ, ЖИЗНЕНО ВАЖНИ И КРИТИЧНИ, КОМПЛЕКСНИ ПРОБЛЕМИ - ДМЕОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА, който до голяма степен лежи и в основите на останалите! Искам да кажа, че част от причините за далеч по-големият, незъизмеримо по-големият проблем от катастрофите по пътищата - демографската катастрофа, са и в основата и на другите, вкл. катастрофите по пътищата и по-малкото ученици в учелищата, и липсата на специалисти във всички области...и стандарта на живот! Как се вижда детайлът, някакъв фрагмент, а упорито не се забелязва общата картина, панорамната картина, в която са разположени тези фрагменти? Да поясня конкретно, с пример - една от причините за многото катастрофи и смъртни случаи, наред с останалите е и НЕРАБОТЕЩАТА, НЕФУНКЦИОНИРАЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА! Тоест липсата на правораздаване и справедливост в България, прокуратурата, ВСС и т.н.... Които проблеми са обаче и част от причините и за ДЕМОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА в България!!!

Какво тчно, според теб, означава на български език "защо се АДРЕСИРАТ проблеми ..."?!?!?!?!?!?! На английски знам какво е, не ми обяснявай, аз за български те питам! Понеже ти явно не си в час по въпроса, ще ти кажа как е по нашенски: АДРЕСИРАМ ПЛИК (на село за дядо ...) АДРЕСИРАМ КОЛЕТ, ПРАТКА - ЗНАЧИ, НАПИСВАМ МУ ОТГОРЕ АДРЕСА, НА КОЙТО ДА ГО ДОСТАВЯТ! Няма такъв израз у нас АДРЕСИРАМ ПРОБЛЕМ! Първо научи езика, който употребяваш, после пиши коментари и поучавай хората!

С една подробност. В едно кънтри нашенците като понаучиха има няма двеста триста думи на ингилизки и хоп взеха да имат затруднения с ползвнето на български. Примерно, говорят говорят на български и хоп изтърсят някоя измишльотина, подобна на 'адресирам' щото не се сещали ВЕЧЕ как е на български. По тяхному, това се приема като 'издигане' в обществото, българи са, ама не чак толкова. До това взеха да се хвалят как децата им почти не могат вече да говорят български или не се интересуват да го учат. Караха, караха така, докато в един прекрасен ден, най-накрая се сетиха да се огледат и повечето от тях, не всички за съжаление, видяха че останалите групи от други народи държат със всичко с което могат на тяхното си, на езика и на нравите си, културата по-късно. Та оттогава и 'ние' се сетихме че е полезно за нас самите да тачим туй що дедите са ни завещали и Господ ни е дарил. Защото както и да се 'адресират' някои, никой няма да ги приеме сред тяхните. Ще бъде учтив, ще им помага... но от тяхните няма да станат. Другите най-често не само че не са продажни към това което имат, но и бранят адреса на село до дядо със всичко и на всяка цена.

От 90-те насам, колко книжки раздадоха на неграмотни селтаци?! Тези хора, не само не могат да шофират, но не са чели и ПЗДПП. Обяви и реклами за шофьорски курсове: ''Станете шофьор за 2 седмици''?! За две седмици, ръчна количка не могат да се научат да карат някои, те ги пращат на пътя?! Какво повече да коментираме, поне милион и 1/2 неграмотни на пътя, няма как да няма последствия. Като добавим крадливата администрация, дето предпочита с парите за пътища да си строи частни вили и да изучи децата в чужбина, картината е пълна. Отговорността наистина тръгва от семействата, като социални единици, минава през училищните сгради и университети, през общински администратори и пътни фирми, които гледат да инвестират само 1/3-та от субсидиите за пътна инфраструктура, за да остане нещо и за тях... Като че ли, всички носим вина. И ние дето си мълчим и гледаме тъжно. Има и едни цветни групи, дето имената не могат да си напишат на български, как са им раздали и книжки?! Въпроси, въпроси...

абе и да не те утрепят на пътя могат я да те мушнат, я да те застрелят, я да те оберат... главният наркотрафикант и рекетьор на републиката и ГРОБ гарантират спокоен живот и тотална безнаказаност за престъпниците!

Прав си, г-н Гербераст - вие сте невинни, аз съм виновен.

Аз не мога да разбера какво спорите - кой виновен и кой не. Човека донякъде е прав - причините са И комплексни. Основна вина има шофера. Само се замислете с каква скорост е минал, след като спирачния му път е 30м ????? Друг проблем е, че сигурно едва ли има светлинна сигнализация. Един прител навремето, който е работил в Испания ми каза : Батка, там в най-убитото село, ако има пешехода пътека, слагат едни лампи като слънце! В крайна сметка,болно общество като нашето ражда такива трагедии. Преди години с един бивш колега бяхме командировка и той шофираше. Влезнахме в едно село с над 80 км/ч. Попитах го - защо не намалиш на 50 км/ч? Той ме погледна учуден, все едно сега осъзнава с каква скорост кара. Казах му - тук тичат деца, има стари хора, недей така. Представи си, че бутнат твоето дете!!! След няколко години се видяхме, и той ми каза, че от онзи ден насетне, винаги като влезнае в село или малък град намаля на 50 км/ч. Карайте по-спокойно, живота и без това е кратък. Който иска да беснее, нека иде да се трепе, но не и да взима други с него. Мир на Душата на детето, дано това е последната смърт там!

30 метра са някъде към 60 км/ч

Пусти апартаменти, пусти леки коли, пусти да са!

след удивителната трябваше да поставя многоточие, защото явно списъкът е много дълъг и накрая, предполагам, завършва с нещо от сорта на" ако няма обич и разбирателство между хората и народа да бъде МИЛ!"

та така

Кой е виновен,че пътя между Ботевград и мездра е натоварен, движението е тегаво и много изнервящо. Колко ТИР-а дневно пътуват от и за Дунав мост и за ферибота в Оряхово? Нима крепят тези ТИР-ове икономиката на северозапада? Защо няма нормални пътища? Това не е ли предпоставка и каква е статистиката на катастрофите в този пътен участък?

ЕВРОПАРИТЕ за пътя - ВИДИН-КУЛАТА.. При БОКО ВТОРИ проглушихме ушите на ЕС да ни даде пари.. При БОКО ТРЕТИ - дадоха ни парите за ПОЛОВИНАТА ПЪТ - ОТ ВИДИН ДА СЕ ПОЧНЕ... Ама АПИ и МОСКОВСКИЯ казаха - НЕ ГИ ИСКАМЕ..

От този министър досега само оправдания слушам: - за ало-измамите - ами "трудно се ловят, щото те доброволно им дават"; - за Спас/Александър - "ами като има "тарикати", дето искат евтини билети...; - за катастрофите - всичката отговорност е преди "тяхната"! Господин министре, при това положение по-лесно ми е да ви задам въпросът така: Има ли нещо, за което МВР да отговаря първо и пряко? Това в контекста на : - милиардния ви бюджет - най-висок като % от БВП, който над 90% се харчи за ЗАПЛАТИ; - брой полицаи на глава от населението - един от най-високите в целия ЕС!

И още нещо. В съседна "Мамалигария", дето 40 години им се смеехме, МВР написа актове и глоби не една и две общини заради дупки, хълмове и липса на маркировка по пътищата. ГЛОБИХА ОБЩИНИТЕ заради създаване предпоставки за ПТП. Този милиционер дали ще посмее да се озъби на която и да е община, а?

Абе, милиционер, защо не споменеш дебилната администрация, която има 80% несъбираемост на глобите по постановления? Защо не споменеш дебилите с униформи, които карат без колани и говорят по мобилния, докато преминава на червен светофар, без да е пуснал сигнализация? Защо не споменеш дебилите каруцари на министри, депутати и метресите им, които непрекъснато нарушават правилника, като описаните по-горе униформени? Имаше едно време в София един побелял моторизиран полицай с една Хонда, който веднъж ме спря, че карам без каска. Прати ме пеш до нас да си я взема и ми каза: Когато ме видиш мен без каска, тогава и ти може да караш без. Та, те така!

Предлагам на този да разпусне целия КАТ за 1 месец в неплатен отпуск, пък да видим, дали ще се усети някаква разлика...

Най-виновни са майките и бащите на олигофрените с трошляци и тенекета петдесета ръка и без не само основно, ами елементарно образование, не ви ли се струва? Защото следващите сте вие!

ОЩЕ КАМЕРИ.. Ама %-тите на ОБРАБОТЕНИ И РЕАЛИЗИРАНИ ДОКРАЙ НАРУШЕНИЯ са обратно пропорционални на броя на камерите.. Към момента КАТ сколасва да доведе до края към 20% от регистрираните нарушения.. Кат натургат още камерки - дето не пазят сами, а само регистрират, на 10-15 ша им падне процента..

"Има пътища, за които отговарят ОБЩИНИТЕ!" Кметовете му сега виновни, че по тези пътища КАТ НЕ СЕ ВЯСТВА.. Освен ако не извикат за ПТП. Да тичат след събитията и да са чудят, как да не заведат произшествието.. Та не им се овапца стъкмистиката..

има начин да се пооправят нещата с престъпността въобще, не само по пътищата. Просто трябва милицията да си влезе в ролята - а именно, да е по улиците и по площадите, а не в канцелариите. Няма такова чудо по света, да намираш 95% от наличния състав на дадена полиция, не навън, за да има контрол и превенция, а в стаите на регионалните дирекции. Освен това, когато нашите милиционери (не случайно употребявам точно тази дума) са на пътя, то идеята им е не да помагат, а да създават проблеми. Това е очевадно, най-вече когато ти зададат въпроса "ко праим сиа"... Стрелбата с радар не решава проблемите. Отвратително е да видиш колко е безсилна милицията да накара нашите тарикати да не паркират където им скимне, да не карат в забранени улици, да не хвърлят фасове от колата, да не те притискат всякакви джигити и тунинговани мадами с цигара в едната ръка и телефон в другата, да не надуват клаксони, да не зачитат никакви правила и закони... И точно когато трябва да има милиция наоколо, те, милиционерите ни родни, се крият или в канцелариите, или в храстите за рекет.

някой друг, а не именно КАТ издава фалшиви шофьорски книжки.

Горкия "Министър" ако знае къде се намира...та безумните значи с ограничения и забрани които се срещата по пътищата са една от причините за катастрофите, контрола и подпомагането на трафика от КАТ клони към нула, а това им е основното задължение! за качеството на настилките дори не си заслуважа коментар. Но пък може да е горд, че служителите му успешно се правят на партизани и бирници на хазната!

Поредният неграмотен ! Знаци и ограничения може да са по предложение на МВР , но се одобряват от общините ! Търсете другаде проблема ! МВР може и да предлага разумни неща , но ако общинарите(в повечето случаи) са идиоти нищо не помага ! А за състоянието на пътищата си държавна агенция която няма нищо общо с МВР !

Така е, не са виновни. Те за нищо не са виновни и за престъпносттта не са виновни. И за корупцията не са виновни.. А бе те са свидетели и санкиониращи органи само...

И тоя се из*сра на метеното... Кой отговара за събираемостта на глобите, от което зависи превенцията по пътищата - МВР Кой отговаря за контрола на шофиращите без книжки - МВР Кой отговаря за контрола на обучаващите се и издаването на документи за провоуправление - МВР Кой отговаря за спазване закона по пътищата - МВР Дебилизъм.. ти не знаеш къде се намираш ....

Много неграмотен народ ! Обучението и протоколи за взети изпити не отговаря МВР и реципрочно КАТ. Ти някога явявал ли си се на изпит ?!

Какви протоколи бе ? Ти някога чувал ли си осъдени изпитващи и инстуктори за фалшифициране на изпит ?! Кой ако не МВР да ги залови ? Дебил...Как по-ясно да ти го кажа ?

Нямаш си на представа колко си прав. Проблема не е в закона а в неприлагането му.Но това никой не иска да го разбере ,а самоо се прават много и безмислени законони колкото да има нещо на книга не наяве.

Инсталирани са камери навсякъде, които не работят. Катаджии на всеки километър и това е! Изтрепа се тоя народ. И курсовете да се удължат. Ограничения за конските сили на млади шофьори. Ревизия на пешеходните пътеки!! Сложени са където им е мястото и където не им е. Осветяване, обозначяване. Има начини, но трябва и акъл.

вършат ли нещо друго освен да стачкуват за увеличение на заплати и да вземат рушвети?

Министърът: сиганин в учебна кола виждал ли е?

ПОНТИЙСКИ не е виновен.. Не сте виновни още откак сляхте Охронителна полиция и КАТ.. Та оттогаз в отчетите за работното време пише - Задача: "Работа по безопаснот на пътя", а в отчета се мъдри - "Работихме по охрана на обществения ред"; Задача: "Охрана на ОР", отчет - Работихме по КАТ.. А иначе цял народ ви вижда къде работите - по цял ден в кафенето..

МВР и КАТ са най-виновните държавни органи. Не се упражнява никакъв контрол, а дори някой да бъде хвнат в нарушение се взима подкоп и се пуска. Всеки ден, на всяко софийско кръстовище стават десетки нарушения, а наказаните реално са под 1%. Убийците сте вие, за дето не прилагате закона. Да те хванат от КАТ в нарушение е все едно да удариш 4-ворка от ТОТО-то късмет си трябва.....

Без да чета статията, съм готов да дам верен отговор. Най голяма вина носи Путин, а след това, разбира се Тръмп, и хибридната война, която се води у нас.

Ох аман от простаци, до гуша ми е дошло от тъпи полицай.

Определено едно от най-глупавите министерски изказвания! По-добре да беше помълчал пред импотентността служителите в МВР пред убийствата по пътищата. Или го е казал, колкото да си изпросипътувания из Европа, където този проблем е решен.

МВР не работи! Уж няма достатъчно служители, а сме с най-много служители на глава от населението в ЕС! И въпреки това разкриваемостта на престъпления е плашещо ниска, като случая с Йордан от Варна, който беше приключен като самоубийство, при факти категорично изключващи тази версия! Но според тиквата гербаджиите работят невероятно за народа!

прав е министъра,защото тяхната работа е само да глобяват и да събират парите от глобите

ChatGPT

Само дето и това не правят

ChatGPT

Типично по български сочат с пръст и играят на прее*би другарче

Прав е човекът. МВР е статистически институт, не се опитвайте да им вменявате дейности по контрол и превенция по спазване на закони, ред и т.н. За заплати кога ще говорим пак?

За катастрофите са най- виновни служителите на КАТ заради корупцията, която се шири сред тях. Даваш на служителя половината ( а често и по- малко) от санкцията, която иначе ще ти наложат в КАТ и продължаваш по живо по здраво без да си извадеш поука от това.Та, и вълка сит и агнето цяло. Това е истината, най- голямата истина. Има и десетки по-малки, за които може да се напише много, но защо като всички ги знаят , а големите в КАТ се правят, че не ги виждат защото и те са заинтерисувани да не ги видят и да не ги отстранят.

За всяка катастрофа си има конкретни виновници - първо този, който я е причинил, после този, който му е дал/продал книжката, след това често е семейството му, което му е купило мощна кола, когато той още няма ни акъл, нито опит, нито съзнание и отговорност да кара такова нещо, след това цялото ни общество, което допуска такова поведение и не натиска общински и градски власти да обезопасяват местата за пресичане и да изграждат качествени пътища и кръстовища ... А полицаите с наистина последни в тая редичка - защото няма как до всеки шофьор да седи полицай и да го чука по тиквата, когато прави нарушение, нито пък на всеки сто метра да стои един с палка и да им намалява скоростта ... Със смяна на всичките чипове по веригата трябва се почне, ама нещо не се и почва дори, напротив - наглостта и арогантността се увеличават, доколкото виждам, а не намаляват, въпреки многобройните смъртни случаи и нараняванията на хора, които пресичат или дори просто стоят на спирки, ходят по тротоара или сменят гуми в аварийната лента ... Ето, преди пътеката и спирката над село Атия е имало знаци, и самата пътека е добре очертана, и всички от региона знаят за нея и че има спирка от другата страна на шосето, от която се качват хора всеки ден - и какво?! 48 загинали досега на това място!!! Колко полицаи да назначат денонощно да стърчат пред всяка пътека или завой, за да накарат шофьорите да спазват знаците?!

Тия, дето ми слагат минусите, сигурно са убийци и редовни нарушители по пътищата и в градовете, и родители на такива убийци и самоубийци! На вас все някой друг ви е виновен, нали? Путин, Меркел, руските хакери и океанските течения, ураганите по азиатските крайбрежия, НЛО и демоните от келтската митология! Вие не сте виновни! Вие сте си ацццки готини - бичите на макс, само на газ, никога спирачка, никакви знаци, камери или палкаджии не могат да ви впечатлят! Браво, продължавайте така, естественият подбор си действа, и постепенно намалявате, лошото е само, когато убивате и невинни хора, деца и възрастни, иначе лично аз нямам нищо против и се радвам при всяка новина за идиот, скочил в река, канал, канавка или забит в някоя дебела стена - с летален изход за "водача"!

Аврорке аз плащам данъци и от тях се дават заплати на едни катили наречени КАТ (контрол на автомобилният транспорт). И същите тези имат законови правомощия да глобяват собствениците на пътищата ако те не са изрядни. Така че айде моля да не ми обясняват как не са виновни че не си вършат работата