Мария Кюри: Историята на една радиоактивна любов

Преди 150 години - на 7 ноември 1867 г., в полската столица Варшава се ражда първата жена носител на Нобелова награда - Мария Склодовска-Кюри.

Обратно в новината

Коментари - Мария Кюри: Историята на една радиоактивна любов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На 67г от левкемия, при положение че е носела герданче от радий, играла си е с тонове уран и стотици ренгенови апарати...... Излиза че радиацията е абс безвредна, ако не и полезна в малки дози.

доста често я публикувате тая статия.... сменяйте заглавието поне....

Когато поляците са имали нобелови награди, българите са пасли кози по чукарите.

Абе тя просто се е родила в Полша. Добре че е отишла да учи във Франция, иначе щяха да я заврат в кухнята да готви и чисти.

Преди 150 години - на 7 ноември 1867 г- нямя държва полша.

Ние 500 години сме се борили за свобода, докато другите са се развивали. По това време се правят едни от най-големите научни открития. Да не говорим сега за тайните договорки на европейските държави с Османската империя - вие нямата да настъпвате повече към Европа, а ние няма да ви закачаме и си правете каквото искате с поробените народи! Така, че докато нас са ни клали за правото да бъдем свободни, другите са се занимавали с наука. Въпреки това, след освобождението българи все пак успяват да се включат в научната надпревара и са направили или участвали в много открития и технологии, които се използват и до ден днешен или са основа на съвременните технологии. Така, че изказването ти е напълно неуместно!

А мога ли да попитам защо булевард в София не носи името на Мария Кюри, а на комундето неин зет, който е известен с това, че е съпруг на дъщеря и. Сетих се защо, защото името са му дали шибаните комундета, за които е по-важно да си комунде отколкото учен.

Кой си ти, та заедно с тъпаци като бившия министър Танев-Склодовски-Цилоковски, ще коментираш носители на нобелова!?

Това, че чисто човешки е повярвал на голямата лъжа за идеалът на комунизма, не го прави по-малко учен.

на дереджето, на което сме - злобари, невежи простаци. Моля да ме извините. Преклонение пред живота, делото и духа на тази велика жена. Повече няма какво да се каже.

Не е толкова умна колкото я представят. Просто много умело е използвала мъжете и е имала малко по-различна цел от останалите жени.

По-умен ли се почувства като написа тази глупост?

. . . каза носителят на 3 нобелови награди . . .

Прекрасна, велика жена! Чест за славянството! Но и мъжът й е бил прекрасен човек и истински мъж- не я ограничил по източному и по балкански, а и е дал крила

lu4ka

Хайде сега, докато хвалим другите, пак да се понаплюем сами. Я да видим, дали някой поляк ще направи същото! Комплексите ти за малоценност, започват да те ритат в главата, десет минути преди да се събудиш

Много даровити коментатори! Дори и за тези безспорни световни учени намират повод за плюене.

абе кво ще си говориме - не е по велика от Корнелия Нинова, ще видите как синът ѝ ще стане нобелов медалист. То в този университет в Бъркли, в който синът ѝ завърши с отличие поне 10 негови възпитаници са нобелови медалисти.

които носят името на жена си и то от интерес. И защо у нас има улица Жулио Кюри, а не Мария Кюри, той п -велик ли е от тъща си?

Защото е шлякано комунде, а името е дадено от още по-шлякани български комундета и русофистилични еничари. Името на улицата трябва да се смени!

Велика.

Ето това е Човек, ето това е Жена! Какъв дух и какъв ум само! В сравнение, днешните дрисльовци и най-вече дрисли не могат да стъпят и на атомче от малкия ѝ пръст...

СЕСТРА И ЗОФИЯ .... ПОРАДИ ЩО НЕ КАЖЕТЕ ЧЕ СЕСТРА И Е СОФИЯ ??

В такива случаи по-добре да си замълчиш с риск да те помислят за тъп, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всякакво съмнение.

ЗОФИЯ , ЗОФИЯ , САМО ПРОСТАЦИ ОСТАНАХА В ТЕБ И БАНКЯНСКИ МУТРИ :))

затова днес полша се управлява от жени !