€50 млн. от ЕС за Сърбия за газова връзка с нас

За интерконектора с България ще получим 50 милиона евро от ЕС, заяви сръбският министър на енергетиката.

Обратно в новината

Коментари - €50 млн. от ЕС за Сърбия за газова връзка с нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За обикновенният бЪЛГАРИН, всички цени са безумно високи, защото доходите са безумно ниски!

За тях 50 милиона, А ЗА НАС?

"Турски поток" - България - Сърбия - Унгария - Австрия / газов хъб "Баумгартен" /. Да ви прилича на трасето на "Южен поток"?! Евала на ХЪБ-аджията - гласът МУ се чува в Европа...

Маккейн Виетнамската яма, Нуланд кифлата и гербаджиите на съд в Хага за огромни пропуснати ползи на България от Южен поток

Малоумници пишат, че това е антимонополна полза за България. На каква цена ще купуваме газ - мълчат. ще мълчат, защото циганин на пазара ще ти каже кое е по евтино за купуване, стоката от прекия доставчик, или от посредника.

ЮП беше глупост в тоя му вид и руснаците логично се измъкнаха по терлици!

Ама каква лъскава жълта тръба с червена глава са ви нарисували, само се дръжте , че да не ви паднат шапките от налягането!

Диверсификацията ще снижи цените на природния газ. Без значение какъв газ ще потребява България- руски, азерски, американски шистов. До сега Русия беше монополист и ни извиваше ръцете. Резултатът- високи разходи за фирмите, фалит на азотно-торовите заводи и високи сметки за парно и топла вода. Освен това диверсификацията ще докара по малко приходи на Р.Овч, Гоце, Сидер и други руски петоколонници.

Ама мноо си проЗЗЗ ве! Кой же то снижи цените ве, и главното е, от къде ще идва гАзта на по-_ниска цена? Ей тва палячовците сте големи фантазьори!

Pesh0

това е малко като да си пуснем кабели за ток между комшиите и да чакаме да ни падне сметката от чез .

Браво на ЕС. Те знаят, че когато БХ-С санира газовия хъб във Варна, построи магистрала Хемус, газопреносната връзка със Сърбия е сигурна и интерк...връзка ще бъде крайно необходима за двете страни + и за ЕС.

И защо с България, а не с Турция от където ще идва газта???

От Южния газов коридор, през интерконектора ни с Гърця и оттам до Сърбия.

Сърбия е напълно посветена на реализирането на проекта за газовия интерконектор От къде ще дойде газа?Просветена ли е Сърбия?

при посещението му???

Веднага ще ти разкажа ЮП няма да има Русия ще продава на Турция Турция ще продава на Гърция Гърция ще продава на Сърбия Сърбия ще продава на България Ето ти и 50 милиона за тръбата през която сърбите ще ни продават А приказките за хъбчета на Боко са плод на фантазий и мечти

Хапчетата!

Бутни къща, направи колиба. Отказаха ни от ЮП, сега се чудим. 2019 идва, спират транзита през Украйна. Кой се уредил - Германия, Турция, Гърция - добре. Кой не - двойни цени + транзитни такси.

Как сръбския министър ни казва какво ще ни даде европейска институция, в която сърбите не членуват и никой няма критика към това? Нали се сещате, че това е манипулация, срещу която критичното скептично отношение е задължително. Защо? Когато представител на чужда държава ни дарява с добра новина, без да сме я получили от този, който дава кинтите, той ни управлява като ни прави зависими от него. Как? Като създава наше радостно поведение, което не съответсва на нашите задължения към ЕС. Той манипулира чувства и мисли, а не носи отговорностите ни. Прием на такава новина може да е финансово неизгоден, въпреки някои други видими ползи. Такава връзка по принцип е важно да има, но трябва ние да си я изграждаме, а не някой да ни казва какво да правим и как да харчим парите си. Най- вече друга държава. Ако свободата и независимостта означават нещо за нас, разбира се..

Сръбски министър говори за своя страна

Що пишеш коментар, без да си прочел даже заглавието? ЕС дава на Сърбия, бре! Ми, то, от материал за к.пути, какъв коментар да очакваш, де...

Шило

Ам до интерколектора?

От Русия ще да е.

И какво като има интерконектор със сърбите нямам спомени да добиват петрол или газ и те като нас зависят от внос така, че остава само далаверата от строежа.

Е, ако стане връзката със Сърбия, вероятността да се реализира нещо подобно на Ю.П.-две става още по реална. Иначе е Ю.П. си остава химера. Освен ако турците не ни помогнат. Напоследък пак гафове от тяхна страна - забранили акостирането на кораби от Крим в турски пристанища. Ще видим - нали сме гении в проиграването на шансовете си... ;-)

Ще има нови обръчи и комисионни.