Войната в Сирия: дните на ИД са преброени

През последните дни Сирия остана в сянката на Корейската криза. Обстановката в близкоизточната държава, обаче, също се развива бързо и динамично.

Обратно в новината

Коментари - Войната в Сирия: дните на ИД са преброени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да не би дните да са 36500 !? ;))) това май прави 100годинки... ИДИЛ ми, ДОЙДИЛ ми броячът

Руснаците си казват тежката дума!

Ми те руснаците го бяха преброили още миналата година. Сега ново летоброене ли ще има ?

Молете се ИД да издържи възможно най-много! Ако знаете опосканата ни Родина колко пари гълта от продажбата на оръжие в това направление в момента...

Молете се руснаците и армията на Сирия да избият възможно най-много джихадисти. Защото след завземане на заетите от тях територии, ние ще ги очакваме гостоприемно като бежанци..

С отвръщение ще констатирам че и двамата сте прави в заключенията си!

Гълта ги някой частен мошеник тия мангизи , в държавата и за народа не остава нищо, бъди сигурен!

Бо Бо

След намесата на Русия, терористите се отказаха постепенно от апетитите към Сирия и пренасочиха всяването на хаос към Корейския залив.

Само да напомня, че вече няма информационно затъмнение, и вестници като "разбойническо дело" и "комсомолская правда"

Така ли?!?!

дир.бг захлебва рубли от решетников!

От картата е очевидно, че ИД и "умерената опозиция" никъде нямат гранична ивица. Изключвам кюрдите. Всякакви твърдения, че "умерените" се бият с ИД стават безмислени.

Зелените и черните имат общи граници.. малки но имат. Едната е на юг от Дамаск (лагер Ярмук), другата е до Дараа, на границата с Йордания и Израел.... в сравнение с другите области тези са много малки но все пак , имат и един малък анклав на Голанските възвишения.... Тук има и друг въпрос... Ал-Нусра.. от кои са .. от черните или от зелените???

Онова до евреите на картата изобщо не го видях. Не очаквах, че и от онази страна има.

Тия приказки ги слушаме вече две години и ИД все още е там.

Хамовете и слугите им, включително и терористичните, напоследък губят по всички фронтове. настъпиха изключително щастливи дни за всички угнетени от кретенската им глобализация, представляваща най-тоталната и поради това - най-всеобхватната диктатура, която човечеството познава. Гоу хоум, хамове, в собствения ви дом вече чергата ви гори!!!

През август 2015 г. Дамаск беше обкръжен от ИДИЛ, правителството контролираше само няколко града в Латакия и Сирия беше на път да падне окончателно. Тогава обаче се намеси Русия. За по-малко от две години руснаците от въздуха пречупиха гръбнака на терористите, обучиха и въоръжиха сирийската армия, която под тяхно командване се зае да прочиства стъпка по стъпка черния тумор от сирийската земя. Сега окончателната победа е въпрос на месеци. В същото време задокеанските гейове в Ирак буксуват вече три години и Багдад разбра, че без руски танкове няма да се справи с ислямистите. Светът видя, че да се бият умеят само руснаците и затова вчера Либия официално поиска военна помощ от Русия, за да изрине лайната на задокеанските гейове, а според мен скоро същото ще направи и Ирак.

Единствени пе4еливши в Сирия ще бъдат кюрдите,но Турция няма да е доволна от това положение и ще влезе с армията си.

За кюрдите не е много сигурно... В момнета те си имат вътрешни противоречия.... Между другото има нещо, което малко се знае, защото не се дава много гласност на такива неща но .. например -Въпреки че Табка, се води под контрол на Кюрдите, то язовирната стена при Табка е под контрола на Правителството като там текат в момента ремонтни дейности. После, американски журналист разки съществуването на координационен център между САА, Кюрдите и Русия на 20-тина км от Ракка., като има информация, че след превземането на града Кюрдите ще предадат административното управление на Дамаск.... С Кюрдите е много тъмна и кървава....там има и други .. по-стари договорки....

съдбата на сирия зависи от това какво ще реши русия

Кувейт е територия на Ирак-исторически ! Великата Британия отдели провинцията ,чрез по-добро оръжие!В Авганистан СССР помагаше на законно избран президент ! САЩ въоръжи талибаните със "стингър" и др. ,а после, поискаха помощ-/наземна операция/ от армията на г-л Достум /руска сглобка/,за да не им секне хероина на амер. генерали!

Мдааа.... САЩ и съюзниците превзеха Мосул и почти Ракка и сега Русия и КГБ се опитват да спасят каквото може от отрочето им ИДИЛ.

Вярваме ти, не спирай да го пишеш!

На ИДИЛ - да, но на тероризма едва ли.

Интересно е кога и дали САЩ ще бъдат изтласкани от Сирия, в която сирийското правителство не ги е канило.

Като изчезне една групировка ще се появи друга. Тези джихадисти там нито са се изпарили, нито са избити. А най интересното е, че голяма част от тях са от русия, европа, кавказ, средна азия, балканите. Като останат без работа, нали че очаквате да се върнат по родните си места да се захванат с нормална работа. В сирия има още доста групировки. Едни поддържани от турция, други от саудитска арабия, трети от катар. И всички взаимно се надцакват. Да не забравяме и кюрдите, на които и през ум не им минава да оставят оръжието.

И на този форум кретенизма на еврогейчета е доказателство, че приобщаването към гей-културта вреди сериозно на интелекта!

Е дано да я унищожат, но много ще,ще, ще....абе както се кава ..а дано но....щото кюрдите обкръжиха Ракка и кво прайм сега....ми трябва да спасяваме рускоговорящите путлеристи!

След като руснаците избягаха от Палмира те оставиха там пълна военна база с оръжия и техника на своите братя от ИДИЛ.

Корекция.. оръжие при това 4- склада с тежко оръжие, артилерия, танкове и Хамъри, оставиха на ИДИЛ американците в Мосул преди 2-3 години (според западни анализатори въоръжение за 4 дивизии).... Руснаците "оставиха" (по-късно ще обесня защо в кавички) леко стрелково оръжие и металотърсачи.... в Палмира руснаците имаха 2 роти сапьори.. това "оставиха". Да си дойдем на кавичките... склада, в който се намираше лекото оръжие на руснаците около час по-късно е бил поразен от няколко въздушни удара в това число удар от 3 бомбандировача ТУ-22М3. Общо взето се счита, че ИДИЛ са успели само да фотографират склада!!!

час и... 3 дена по-късно

Какво стана с Палмира бе? Още ли не могат да я превземат руснаците след като избягаха от там с насрани гащи?

игил приклюци в сирия и си се прибира в россия!

Има и 3-ти вариант. Според мен той е по-вероятен. Тигрите да продължат настъпленито към Сухна от север и така да затворят един голям котел като същевремно си пазят фланговете с 11-та дивизия и 5-ти корпус, които сега са в Сухна. Същевремнно 4-ти дивизия ще напредне от Итрия към Палмира и ще разцепи анклава на 2. Заедно с това се развива и още един фронт по границата с Ирак, където 18-та дивия е вече на около 30 км от Абу Камал.... не вярвам да се чака пълно разчистване на централна Сирия... по скоро след като стане всичко това (до около 10-15 дни) 4-та и 11-та ще разчистят тилът на тигрите, а те заедно с 5-ти корпус ще тръгнат към Дей-Ей-Зор от 2 страни (от към Сухна и от север по Ефрат, а от юг по Ефрат ще тръгне 18-та дизивия...

Генерал Петков?

Не се подигравай, човека е много прав. Всичко е точно така, както го е написал.

За разлика от Вас, аз следя ситуацията там непрекъснато. Достигането до Дей-Ей-Зор е по-важно от колкото подсигуряването на централна Сирия, защото от месец насам тече струпване на сили от страна на Кюрдите на изток от Дей-Ей-Зор и достигането на Сирийската армия първа до града ще бъде бонус след това при преговорите с Кюрдите.... Не случайно Сирийците се опитват първо да подсигурят границата с Ирак при Абу-Камал....именно за да изолират Кюрдите от там....

Маршал Петров !!!

Тотални смешки. Какво ще разчистват, като там Идил няма. Само на книга се водят че са там. Циркаджийскии истории. Все пак ИДИЛ е творение на КГБ и Башар Асад

А млъкни беееее... Няма толкова глупав човек... наистина!!!! ИДИЛ е творение на американците и по специално на ЦРУ... Това го казаха самите американци и от в Сената на САЩ преди 2 години!!! По този въпрос 2-ро мнение НЯМА!!! Разбрали го НЯМА!!!! Вчера 18-та дивизия е загубила 15 човека при екслозия на кола бомба.... преди 2 дни тигрите са убили над 50 Идилци по време на въздушен десант, при отбраната на Палмира 11-та дивизия губи 800 човека... Защото ИДИЛ ги няма там.... то затова (защото ИДИЛ е творение на КГБ) са загинали над 3 хиляди сирийци при отбраната на Дей-ей-Зор.... То пък бива да си изрод ама втори като теб няма .. честно!!!!

Този "професионален чуждестранен ресурс" е руски. Руснаците научиха сирийската армия да воюва, тотално ги преобразиха. Снабдиха ги с модерни свързочни техники, подобри се взаимодействието между отделните родове войски, артилерия се научи да стреля от закрита огнева позиция, а преди изкарваха оръдията до танковете и стреляха на право мерене, сега вече не е така.Старите сирийски самолети бяха оборудвани с модерни мерници и уреди за наблюдение и заснемане... И най-важното-върнаха им вярата в победата.

Успех им желая ...въпреки ,че след тях янките ,ще запалят друг пожар ...

Те вече си подготвят: Северна Корея или Венецуела

САЩ пренасочиха финансирането си към "умерената опозиция" в С. Корея

Спонсорите свършиха парите, или ще купуват оръжие за по-големи дивотии от големия брат?

Идил е създадена от Русия с активната помощ на Башар Асад през 2004 г. Те въоръжиха и събраха през Сирия всички терористи в района. В Сирия основната роля на ИДИЛ беше да се бие с опозицията.

Рррррррр Пенке!! Ррррррррррр на пасището, че да те доим ма.....

Е много тъпаци има във форума, ама ти чупиш тъпомера!

Всички путлерасти сте тъпаци, каквито няма на света. при вас тъпомера избухва с ядрена експлозия.

БРЦК

Ахахахаха. Не знаех ,че Джон Макака е руснак. Не беше ли американски сенатор? Щото негови снимки лъснаха с лидерите на ИДИЛ да си пийват кафенце.

Няма негови снимки със лидери на ИДИЛ , има снимки с лидери на опозицията!! Ти познаваш ли някого от снимките или вярваш на руските глупости?

Лъжеш естествено. Има на снимките един арабин приличащ на един от по-късните лидери на Идил, но не е той.

Затова халифа на Даеш Ал Багдати се е срещнал с бащата на цветните революии американският сенатор МакКейн преди "революцията" в Сирия. А и нещото интересно странно как офанзива на Даеш винаги съвпада с "грешки" на американските ВВС. Визирам Деир Ез Зор - там САЩ са до някъде виновни за сегашното разцепление на града, както и атаката срещу Ал Шааби преди няколко дни край границата със Сирия,които са им от съюзниците в Ирак

Къде сте бе, недоутрепани изтървани от Белене платени кресливи соросоидни диви квичалки?????? Що под тая новина не можахте да изсерете 500 "коментара", да не ви се запушиха задниците??? Или ВОВА ВИ ГО НАВРЯ ЧЕТВЪРТИТ в устенцата и сега не можете да поквичите???

Ама не мога да разбера какво точно е станало, че получаваш такива полюции?

Не е единственото, което не разбираш!

Май хвана дедовия.... и не в устата

А всичко трябваще да преключи за три месеца, както го обявиха през 2014 година.

Щеше! Ако беше спряла помоща от през океана!

То и прЕключи за 3-месеца!А ще прИключи когато му дойде времето!

Надявам се скоро и на управляващата шайка в САЩ.

Русия е под санкции, уж е в нещо като криза, уж някакви ушанки, землянки, боярищници и прочее фентъзи истории. Обаче. Грузия 2008 беше насъскана срещу тях и загуби две спорни провинции. Завинаги. Украина беше насъскана-в резултат и тя загуби завинаги едни неща, които и без друго не са нейни. И ще губи тепърва. В Сирия Русия тихомълком победи. Както е уж в криза. Загуби 20-на души и един самолет. Не затъна в никакви виетнамски блата. Насъскаха едни турци-резултатът е стабилизиран на власт Ердоган, който устройва Русия. Вървят Турски потоци, С-400, Аккую. Вижте в Гугъл БВП на страните на човек и ще видите къде е Русия. И вярвайте на пропагандата колко са зле, слаби, тъпи, поркани и т.н. Едни много красиви хора живеят нормално и много добре обаче. В една страна много по-свободна от "свободните". Браво Русия! Так держать!

Къде е Русия по БВП на човек? След 60-то място с под 9000 долара годишно. България е още по-надолу де, ама ние нямаме менделеевата таблица.

Няма какво да ми пишете минуси. Общодостъпна публична информация и числа. А това, че русофилите в БГ са си кръгли идиотчета неможещи да броят до 10 се знае от всеки. Ако ти трябва немислещо стадо - набираш от селските пенсионери русофили.

Русия вече победи с лекота цялото Нато начело със САЩ, в Сирия.

"очевидно подкрепяна от професионален чуждестранен ресурс" :))) И кой ли е той? Или за този чужд ресурс само лошо и нищо друго?! :)

Добре,че бяха руснаците, че иначе щеше да стане страшно ! Онези главорези се бяха засилили много здраво !

В зоната контролирана от американските сили, да не почват едни "неизвестни" хеликоптери да предоставят оръжие на терористите както става в Афганистан.....

Те не са спирали!!! Иначе отдавна ид да не съществува!

Сега са в комбина с оня от Северна Корея да се заплашват взаимно за да стоим тука мирно......Дето е феудал и ни говорят за "комунизъм"...:):)))))))

Руснаците дойдоха, организираха, обучиха и помогнаха (с авиация). Резултатите са налице. Скоро с масовия тероризъм в Сирия ще бъде свършено.

и Иран вкара редовна армия... Силите на терора победиха създадената и спонсорирана от тях ИДИЛ през далечната вече 2004 г за война със САЩ

Като гледам и твоята война с логиката, не върви зле....:)))))))

Ще остане само российския тероризъм!

Това не го ли слушаме всяка седмица от 3-4 години? На мен ми е чудно друго. Сега кой ще изгони турската ПЕХОТА от Северна Сирия или си остава за тях?

като се яви кюрдската държава,и ердоганя ще стои мирно,щото по голяма сила от него чертае в сирия

Знам ли. И ти не знаеш. Ще видим.

За голямо съжаление силите на тоталитаризма и мракобесието надделяват, но моралната победа остава на страната на самотвержените борци за демокрация и евроатлантически ценности. Тяхната саможертва не е напразна, защото приближава деня, когато целият когатао светлината на евроатлантическите ценности ще озари целият свят и хората ще се радват на демокрацията.

От Карлуково, викаш, пишеш колега... Значи сме съжители!!! В коя стая си, казвай бързо, че ако ми види докторът пред компютъ.....ааааааххххх, не бе докт...оооооххххх....Няма повече обещ....аааааааахххххххх!!!!!

Не схвана ли иронията...

тежки загуби за Пентагона, много тежки...

Дреме ни. Тежки са за евроатлантическия данъкоплатец.

Тия не са техни, тия са на ЦРУ.

хайде соросчета,да видим кой помогна на сирийците да изметат говната на цру от страната си,пък после ми обяснете за мосул и афганистан как храбрата краварска армия громи идилци

кой?

той!!!!!!!!!!!

Идил е създадена от Русия с активната помощ на Башар Асад. Сега метат собствените си говна с циркаджийски изпълнения.

то бива да си глупав,ама ти удари тъпомера в земята бе гаровия мицифай

9/11-Световния търговски център, Бил Гладен ли го събори? Наш Тръмп, Шаломов-Эпщейн ли го НАЗНАЧИ за президент на САЩ? Не на нас, тези FAKE NEWS!