Пуснаха патета в езерото на Борисовата градина

Пет зеленоглави патета ще бъдат пуснати да живеят в Езерото с водоплаващите птици /срещу детската площадка/ в Борисовата градина.

Обратно в новината

Коментари - Пуснаха патета в езерото на Борисовата градина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Идеята е чудесна.Не знам докога ще са живи патиците.В парка разхождат едри невързани кучета,които може лесно да прескочат оградата и да ги хванат.Трябва охрана при езерцето!

За колко време?Да не се научат циганите на безплатно патешко.

А бе тия соколи някой виждал ли ги е? Да тичам да ги гоня с фотоапарата ако се виждат някъде, в моите ловни полета (около панчаревското езеро) тая година е тотално мъртвило, много малко пипета са преживели дългата тежка зима явно.

Не знам за керкенезите в Борисовата, ама една двойка гнездеше под покрива на МВР, преди няколко години. Какъв шум вдигаха...

Един от тях веднъж го видях от улицата - че го и снимах - но ми беше въздалече за да стане баш хубава снимка. Не живея вече там, като ходих при майка ми беше, та не съм имал шанса да го дебна по-дълго и нагоре по етажите.

От както се помня, това е сигорно вече 10 опит да се завъди нещо в това езерце. Само че Манго Ганьовски не разбира от такива неща. На него му дай да руши и убива, не да създава и да пази. А ако не е той, ще е някоя друсалка.

papion

Оградата няма да спаси патетата от набезите на ромите! Те на кралските лебеди посегнаха, та нашите патки ли няма!

Начинанието е прекрасно и е предназначено за децата,а не за дърти таралясници ,като нас.Детските усмивки нямат цена!

а кога ще я прекръстите на Бойкоборисовата градина?

Софиянци пак си правят шоу - тарамбуките ще показват ловните си умения.

иначе ще ги "наберат" за нула време

Браво! Старите софиянци помнят, че в това езеро имаше лебеди и патици. Казваше се Езерото на лебедите. Хората водеха там децата си и хранеха птиците. Имаше постоянна охрана от едни дядовци с ленти на ръкавите. Горното езеро под Братската могила пък се казваше Езерото с лилиите и беше пълно с червени рибки. Колко кифли са заминали там за тия рибки... Браво!

Лилиите са си там. Риби няма, но то е повече защото шадраванът замръзва през зимата.

Понеже малко патки имаме в парламата и кабинета та решиха и в Борисовата да пуснат ...Фандък да те управлява освен последно място като столица за живеене в европейския друго няма как да се постигне за града

ееееее, сега Манго ще хапне и патешка супичка.... :)

Мисия Лондон там имаше сходни патици и езеро :))))))))

Любимото ми от детцките ми години, покойната ми баба ме водеше при патетата в Борисовата градина, не вярвах че ще го възстановят отново езерцето с пилетата. Много добре, доволен съм.

детСки

Дам, правилно. Не внимавам достатъчно.

им казваме по нашият край! Проблема с тях е, че като чуят прелетните и се понасят и те...От друга страна като натежат много, хич не им се лети! Може и да останат, и да оцелеят!

Браво! Ще отида да ги видя!

КМЕТСТВОТО, ПОЛИЦИЯТА и ДРУГИ ИНСТИТУЦИИ ДА СЕ "СТЕГНАТ" И ДА ОСИГУРЯТ НА ГРАЖДАНИТЕ И ГОСТИТЕ СПОКОЙНО ДА ПРЕМИНАВАТ И ОТПОЧИВАТ В БОРИСОВАТА ГРАДИНА. ОБВИНЯВАМЕ СОЦА, НО ТОВА НЕЩО НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО.ИМАШЕ ЕДИН "ЖОРО ПАВЕТО", НО ЕДИН, А СЕГА? ПРЕЗ ДЕН СТАВАТ КАКВИ ЛИ НЕ ИЗДЕВАТЕЛСТВА, УБИЙСТВА....

Знаеш ти какво е имало в Соц-а! ....При това информационно затъмнение.... Изнасилвания, убийства ..... колкото щеш.

Дано милите оцелеят. Не се притеснявам особено много от кучетата, повече се притеснявам от циганите - определено са по-опасни.

обикалят из града.....

"милите" Вие хора наистина не знете какво е парк. Тук (извън ЕС и САЩ) ,във всяка квартална градинка има езерце с патета, папагали, ибиси и какво ли още не. В по-голените паркове плуват златни рибки, корморани, фонтани от водата... Чудя се къде са ни цинагните :)

По вероятно е кучето на някой българин да ги изпапа отколкото циганин.

Сега поне ще има кой да обвинят за случаите на побой - агресивните ПАТИЦИ !!!

В блатата на Южния парк открай време има доста патки и патенца. Дали са зеленоглави - не знам. И не изчезват.

Взети ли са мерки патетата са се пазят от естествения им враг в природата - мангалус циганис?

Ти внимавай твоето куче да не ги сдъвче. по-вероятно е. Онзи ден видях един си насъска кучето срещу една катеричка. Добре, че беше бърза.

Нямам куче. Продължавай си разходката.....

В никакъв случай няма да изчезнат заради мангалите, просто в парка се е появила и лисица, чистата околна среда в европейската столица позволява завръщането на всякакви диви животни.

еми става софия като лондон смешници

еееххх... мечтииии ще стане софия като лондон, ама ако планетата спре да се върти, само софия продължи, и след около 1500 години. След като има валидни закони в София от над 800 години, след като кралицата от София е кралица на още 50 държави по света, след като хартията от която кралицата на София чете речите си е планирана да издържа 500 години.. Е тогава софия ще стане като лондон, тъпак!

В статията пише, че патетата са 5, а н ла клипчето, което сте качили, ясно се виждат 6 патета :)

Споко. ще станат 5.4.3.2.1.......

в тая просташка държава доминира от престъпност и циганско беззаконие това красиво нещо е обречено -жалко за животинките освен ако не се сложи полицай да ги пази денонощно тая територия наречена българия е доминирана от урангутани и примати за които няма закони и всеки ден го доказва та е неужна охрана за всичко понеже няма охрана в държавата изобщо!!!!

Даа бе, хем патките да изядат, хем и полицая да набият.

В Южния парк има патки, никой не ги пази и не изчезват. Така, че не се превземай чак толкова. Смешен си.

Около ПАТАРОКЪТ кръжат патеца. Рядко срещана, красива новина. Хахха

Ако не ги пазят ще ги изядът

Няма да споменавам къде се развиваше действието, но на подобно място имаше две сърнички. Не се страхуваха от хората. Повечето ги хранехме със закуски, обаче не вземаха от ръка на хората. Това продължи около 7 месеца. След това никой не ги видя.

много сладки патароци пуснали в езерото

Мдааа... Ами, браво, много хубаво!... Лошото е, че у нас хубавите неща не траят дълго...

Мангалите ще ги изплюскат! Те на кралските лебеди в Лондон видяха сметката, че някакви патета ли ще им се опрат...

Ами сега ако някой ги набие........

Залагам 100 лева, че до края на седмицата пилитата ще фръкнат за некоя фурна в Филиповци

Пили, зели, тиче, капи, битон... :))))

Тъкмо щях да изкажа същите опасения;( Не е смешно знам, но когато в залива на Несебър се появиха една зима двойка черни лебеди, въпреки предупрежденията че не стават за ядене, бай мангау не се вслуша и ... изчезнаха!

Навремето имаше патета, къщичката им беше на островчето. Всички много им се радваха, особено като се излюпваха малките патенца. Хвърляхме им парчета от кифла, за да дойдат по-близо и да им се порадваме. Дано сега разни хулигани и цигани не им видят сметката.

А дано, ама надали...

" Надяваме се, че след като сложихме ограда и допълнителна зеленина в езерото, то ще бъде достатъчно привлекателно за зеленоглавите патета и те няма да го напуснат" Принципно аплодирам идеята. Само има един малък мургав проблем, който ме кара да съм песимист относно дълголението на обитателите на езерото...

принципно съм съгласна със всичко, написано от теб. Само дето гореспоменатия проблем никак не е малък...

още един проблем...патешко конфи.