ОП: Затвор за радикални имами и принуда към забулване

Да бъдат криминализирани проповядването на радикален ислям и различните форми за принуждаване към носенето на облекло, покриващо частично или изцяло лицето.

Обратно в новината

Коментари - ОП: Затвор за радикални имами и принуда към забулване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

опс. Бойкооо, Бойко, ела и си прибери вересиите!

Пак половинчати мерки - меки и щадящи идиотизма на фанатизираните малоумници. И като се има предвид, че почти никой няма да следи за спазването на тия разпоредби.... всичката пара - у свирката.

Само да попитам: Какво би се случило с 1 свещенник ако отиде в СА да речем или авганистан и почне да проповядва християнство и да втълпява на местните че ислямът е кофти религия? Дали ще стигне изобщо до съд и дали ще остане нещо от него? Смятам че сме прекалено меки с тези подчовеци , нужна е твърдост много по сериозна от тази в момента.

Още по твърдо трябва! По голями глоби, конфискация, национализация, депортация, кастрация на изродите, такива неща иска народа!

Ne se li seschtate che tova se odnasja za vsichki nas ... a ne samo za musulmanite ( s tozi zakon si betonirat dictaturata ): Затвор от 1 до 5 години и глоба до 5000 лв. за проповядване на радикален ислям или друга идеология, използваща верски убеждения за политически цели, както и за пропагандиране на промени в конституционния и правов ред, е записано в проекта.

ама те не ги принуждават бре. дават им пари просто... 200 лв на месец за мъж дето има брада и си е обръснал мустаците? или нещо подобно имаше. и 400-600 за да се чаршафоса Айшето... та де видяхте принуда - ако финансовия стимул е принуда - искам да ме принудят и мен с няколко милиона... няма да се дърпам много

В България отдавна трябва да се смени наказанията за най малкото нарушение мин.5 год.длри и за кражба от 10 лв иначе управия няма а Боко да строи затвори хем щте се напълнят с бесплатна работна ръка има много пустеещти земи така че да почва да строи и да сменят нак.кодекс

Рядко съм виждал по-неграмотно написани мнения.

ккакво значение има неграмотното писане на клавиатура с мнението ми.това ли ти е най големият проблем в живота моето печатане.Ти като си грамотен сигурен съм че с нищто не си повече от мене а това че си писал даскал само можеш да мечтаеш за такава прфесия защто то учител винаги щте разбере мнението на хората.По всичко си личи че вече си исфъскал.

Наказанието е малко за тези деяния , трябва поне доживотна присъда за тия убийци

Крайно време е на крайния екстремизъм в света да се отговори с поне крайни наказания, а не само с пожелания..... Иначе цивилизована Европа изглежда като психично неадекватен човек- това е!!!

това са глупости кои ще го храни в затвора?шест месеца условно; обществено полезен труд, нечисто съдебно минало-без право да гласува,....и сложности в търсене на работа и кредити, изпитан метод от баи тошо, и прилаган в западна европа

Като затворник също се полага общественополезен труд.Или поне навремето беше така,де.Например излежаващите наказанието си в Бобовдолския затвор ,работеха там в мината и даже им вървеше трудов стаж за пенсия. Сега не знам как е.

заженили един високопланински жител в родопите. довели му невяста забулена, минала сватбата, правили що правили, и тя на сутринта го пита: кажи мъжо кому да се показвам, и кому не? пък той, нали си била свалила фереджето и я бил видял каква е , и рекъл комуто щеш се показвай, само мене недей! та внимавайте, ако им свалите бурките, не се знае какви образи ще гледате сетне!

Кви са тия пингвини бе?

Докога в НК ще пишем текстове от рода: от 1 до 5г., от 1000 до 2000лв. НК явно го пишат адвокати, та след като излязат от парламента да не останат гладни, горките! Така никога няма да се изкорени корупцията в съдебната система, каквито и реформи да се напъвате да правите!

Не мога да разбера защо нашите предци не са изкоренили исляма по нашите земи след 1878 година.... Трябваше всички турци и цигани да бъдат прогонени доброволни или насилствено от нашите земи!

всеки който работи и си плаща данъци и осигуровки има право да се нарича българин, независимо от вярата му. всички вероизповедания в крайностите им са пагубни и вредни.

АКО ЧОВЕК УМЕЕ ДА МИСЛИ АНАЛИНИЧНО ЩЕ РАЗБЕРЕ, ЧЕ В СЛУЧАЯ НАЦИОНАЛИСТИТЕ ЦЕЛЯТ РАЗДЕЛЯНЕТО НА РАДИКАЛНИЯТ ИСЛЯМ ОТ ТРАДИЦИОНИЯТ. НИКОГА ПРЕДИ В БЪЛГАРИЯ НИТО ЕДИН ХРИСТИЯНИН НЕ Е КАЗАЛ ЛОША ДУМА ЗА НАШИТЕ МУСЮЛМАНИ. СКРОМНИ, ТРУДОЛЮБИВИ, МОРАЛНИ. И ПАТРИОТИ, НЕ ПО МАЛКИ ОТ БЪЛГАРИТЕ. НАМЕСИХА СЕ ОБАЧЕ ЧУЖДИ СИЛИ, КОЙТО НАЙ НАПРЕД ЗАПОЧНАХА ДА УБИВАТ СВОИТЕ УЖ БРАТЯ МУСЮЛМАНИ, КОИТО НЕ СПОДЕЛЯТ ТЕХНИЯТ ЕКСТРЕМИЗЪМ. ЗАПОЧНАХА ДА "КУПУВАТ" СОЦИАЛНО И ПСИХИЧЕСКИ СЛАБИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ, ЗЛОУПОТРЕБЯВАЙКИ С НАШЕТО ТЪРПЕНИЕ. НА ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ. И КАКТО ВИНАГИ, НА ПЪРВА ЛИНИЯ СА ПАТРИОТИТЕ. БЕЗКОМПРОМИСНИ КЪМ ВРАГОВЕТЕ НА НАШАТА ДЪРЖАВА И РЕЛИГИЯ. ДПС ДА СИ ПРАВИ ДОБРЕ СВЕТКАТА КОГО ЗОЩИТАВА, ЗАЩОТО ВРЕДЯТ И НА СЕБЕ СИ И НА СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД.

аз пък не искам нито една религия да ми се натрапва. трябва да се наблегне на социалния и образователния статус на хората, така няма да търсят спасения в обятията на секти и религии.

Ама този законопроект натрапва ли ти някаква религия?

Всички облечени по ХРИСТИЯНСКИ МОДЕЛ!!!БУРКИ-МУРКИО-У РЕЗАНЯШКО!!!ЗАТВОР И СМЪРТ ЗА ИСЛЯМИСТИТЕ!!!

Всички секти, ислямски или не да са извън закона. Йеховисти, Евангелисти, и всяка друга смрад АУТ от БГ

Снимки с имената на осъдените крадци + окрадените вещи + обектът на кражба да се поставят на табла в кметствата на селата, така че хората да знаят кой ги краде........... Надяваме се на съдействието на председателя на Обединени патриоти" на София-област г-н Б.Бранков, защото това беше приоритет в предизборните им кампании и за президент и за парламент. Кметовете да съдействат.

Аз

Принудата към забулване трябва да се криминализира. Принудата към разбулване - също. Всеки има право да се облича и съблича както си ще. Религията няма нищо общо. Има си Закон за защита на децата и майчинството. Според него използването на деца за религиозни цели е забранено. От където директно следва, че кръщаването на деца, например, е забранено от Закона. Вие Вашето дете кръщавали ли сте го? Значи сте престъпник и детето Ви трябва да бъде отнето. Просто факти от Закона. Нашия Закон, който и в момента е действащ.

А тия от другите религии които режат чурките насилствено на децата си тях какво ще ги правите ще ги затваряте ли или тях не ?

Тия същества имат право да носят бурки и фередета точно колкото и аз имам право да ходя по улиците облечен в SS-овска униформа с пречупен кръст на ръкава ! Ако на тях им е позволено, значи и на мен ми е позволено !

Патриотите са лайнари дето си играят с огъня--Призовават за война с исляма--защото нерадикален овчи ислям--няма --ислямът е един В случая --или всичко на масата --или не ако несте сигурни--не раздухвайте жарта -дане избухне огън Ситуацията е като от 1986-1989г--тогава с всички сили се натискаха турците -дастанат българи--турския езис ивсичко турско -ислямско бе забранено-- Резултатът-- сега Бг е по- вечеот никога под турско -мусюлманско влияние А може би Патриотите нямат съюзници за тия искания--- и в Европа и в Русия и по света--- тогава обратът есигурен Проблема е в образованието и технологиите--- ние изоставаме в тия области ине сме пример за подражание ----хората ще подражават на ИРАН и ТУРЦИЯ--където има наука и държава ---това епроблема--а там ходят забулени и не се ебът голи по площадите като в Европа

не сте прави! трябва да се зачита желанието на хората! вместо да им забранявате да носят бурки, просто ги товарите от тук, и ги стоварвате там дето всички са с бурки, и настъпва щастието ! и за нас, и за тях!

Мръсна рязана сган.

е На който България не му харесва, да бъде /дори и насилствено/ изселен и да му се отнеме гражданството! Да не отглеждаме врагове.

ДА- КРАЙНО ВРЕМЕ Е. НАШИТЕ БЪЛГАРИ ОТ ТУРСКИ ПРОИЗХОД НЕ СА ТОЛКОВА ПРОСИ .ЯВНО ГИ ПРИНУЖДАВАТ И ИМ ДАВАТ ПАРИ ЗА ДА СИ СЛАГАТ ТЕЗИ ЧЕРНИ ПАРЦАЛИ ПО ГЛАВИТЕ.

Те нашите мюсюлмани в 90 процента са с български произход. Но дори и 10-те с турски произход, тук не носят бурки. Бурките носят цигани срещу заплащане. Техния произход е от Индия.

Всички ибрахимови/авраамови религии да се забранят и глоба. Ами няма как да стане, когато мнозинствоти диктува. А те ще стават все повече. Затова свиквайте.

Малко ли ни бяха 500 години потисничество от диваци от нейде някъде си? После ни изядоха "гладните" капиталисти, и накрая се изсипаха комунистическите цървули, които ни ядат и до ден днешен. "Мюсюлмани", "ислямисти", "турци", "помаци" - все привилигеровани, все "онеправдани", че чак и политически партии да ги защитават от мен, дето ги храних за моя сметка в продължение на 35 години. Няма ли кой да защити мен най-после? "Онеправданите" раждат по десетина деца, а аз имах пари само за едно, за да храня техните - и единственото, с което се гордея, че моето дете все още е тук, в България.

Всички педеро-магало защитни организации да бъдат НЕЗАБАВНО ЗАБРАНЕНИ СЪС ЗАКОН !

"както и за пропагандиране на промени в конституционния и правов ред, е записано в проекта." Туй ако го приемат всички, начело с Дългия, отиват да правят от големите камъни малки камъчета... Малоумници!

Няма "нерадикален" ислям! Разберете го!

Има, но както историята е показала много пъти, определени хора просто използват религията за да подчинят и манипулират масите, или просто за извличането на лични дивиденти. Важи не само за исляма. Никоя религия не е създадена за да бъде използвана за насилие. Другото е само манипулация над масите...

Има ..ама е изповядвам от няколко малобройни "секти", които примерно сунитите не признават

Така е - това го потвърди и самият бъдещ (или настоящ?) султан на новата Османска империя, а той би трябвало да е наясно с тези неща. Имам предвид думите на Ердоган: "Ислямът е един!" Даже и тези мюсюлмани, които изглеждат "умерени", много лесно се радикализират при различни обстоятелства, така че са "бомба със закъснител" за този, който наивно им се доверява.

Такъв закон отдавна трябваше да има.

не е ли по-добре, хората да имат образование и работа, а заплатите да са прилични? само неграмотни и мизерници се палят по радикални течения