Швейцария ограничава дългосрочните разрешителни за българи

Правителството на Швейцария взе решение за по-строго следене на броя на издаваните дългосрочни разрешителни за работа за български и румънски граждани.

Обратно в новината

Коментари - Швейцария ограничава дългосрочните разрешителни за българи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има някакъв проблем със самопознанието. Българите по цял ден плюят и се отвращават от българите като боклук, така и го тертират и го одобряват, достатъчно е да те блъсне кола и разбираш къде живееш - определят 150 лева пенсия ина практика те доубиват и довършват това което не е успял да стори пияния боклук.Пред чужденци сменят плочата и не им дават право да изпитват същото отвращение към българите искат същия боклук там да го приемат за велик. Дават примери с араби, цигани , индийци, негри , че били и по лоши. Ами хайде оставете хората и те да имат собствена преценка в тяхната си страна. Тук видяхме кво стана в Белово и кои сме , няма нужда да се обяснявате в Швейцария кои сте те по- ,добре знаят без да са стъпили тук, много акъл и познания не се изисква.

Важно е за резаците да няма ограничения другите не са важни.

Истината е , че тук сме необрязани резаци , без екзотиката на резаците. Хората това и виждат.има някво тънко малцинство наподобяващо европейци, колкото за параван пред Европа, че не сме в западно продължение на Анадола или Подмосковието.

Защо непрекъснато ни слагат заедно с Румъния? Румъния има 3 пъти по-голямо население от България. Иска ми се западноевропейците да имат по-висока обща култура. Явно трябва да не спираме да им обясняваме - къде е България, кои са българите, какви достижения имат, колко население имаме и т.н. Факт.

Прегледах коментарите и ми стана малко чоглаво. Огормна бездна дели швейцарците от българите като народи! И не е в наша полза, за съжаление. Повечето тук коментиращи, а явно и повечето от бъгарите и габер от понятие си нямат от Швейцария и швейцарците, тък се разглежда въпроса лично и персонално, говори се за цигани, индийи, араби, как швейцарците ни били дискриминирали и как след няколко години арабите щели да ги превземат и прочие. Че в това решение ИМА ЕЛЕМЕНТ НА ДИСКРИМИНАЦИЯ срещу нас (и румънците), това е ясно, но мисля са ясни и аргументите им, КОИТО НЕ ВИНАГИ СТАВАТ ПУБЛИЧНИ, не поне всичките. Швейцарците имат един от може би най-високите стандарти на живот в света, те - средният швейцарец - са и доста заможни (отново - в сравнение с останалите народи по света, и особено българския!), и ДОСТА ПО-ОБРАЗОВАНИ от нас, българите (говоря отново като ниво, като среден представител на нация). Да, кофти е, неприятно е, но ТОВА Е ИСТИНАТА и няма какво да се заблуждаваме. Швейцария е много известна със своята ПРЯКА ДЕМОРАЦИЯ, тоест за всяко решение се прави допитване и думата на хората Е РЕШАВАЩАТА, понякога се правят такива допитвания дори и за наглед маловажни въпроси! Но ако някой си направи труда да се запознае с НЯКОИ ОТ ПРОБЛЕМИТЕ, КОИТО СЕ ПОСТАВЯТ ЗА ДОПИТВАНЕ НА ШВЕЙЦАРЦИТЕ, КОНКРЕТНИТЕ ВЪПРОСИ И ТЕКСТ, аз (когато съм ги чел) СЪМ СЕ ЗАМИСЛЯЛ И ПОМИСЛЯЛ, ЧЕ - отново, истината си е истина, колкото и да ни е неприятна - ПОНЕ ПОЛОВИНАТА ОТ БЪЛГАРИТЕ НЕ БИХА РАЗБРАЛИ ДОРИ САМИЯ ВЪПРОС, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА СЪЩЕСТВОТО МУ, АКО ТОЙ СЕ ПОСТАВИ В България!

Иначе, за да бъдем честни - спомнете си за това как бяха посрещнати едни срийски бежанци в Елин Пелин - на нож от местните! Ами интересно колко са онези тук (и въобще) които ХЕМ ПОДКРЕПЯТ ОНЕЗИ, КОИТО НЕ ИСКАТ СИРИЙСКИТЕ БЕЖАНЦИ ОТ ЕЛИН ПЕЛИН, И СЪЩЕВРЕМЕННО СЕ ГНВЯТ, ЧЕ ШВЕЙЦАРИЯ Е РЕШИЛА ДА НАЛОЖИ ДОПЪЛНИТЕЛНО ЕВЕНТУАЛНИ ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ И РУМЪНЦИТЕ!

Ние все подскачаме , че не ни смятали за равни, но истината е , че сме доста изостанали интелектуално. За технологично да не говорим. Швейцарците са доста богати и ще продължават да наемат българи за по-нискоквалифицираната работа по две причини: 1. Има доста по-голям процент българи , отколкото швейцарци, които нямат образование и квалификация. 2. Българите смятаме, че ако наемем някой за работа той ни е роб, нищо, че е българин и така условията, които му предлагаме са по-лоши от тези в Швейцария. Та освен, че сме по-необразовани сме и доста по-лоши хора. Нямаме го аристократичното отношение към живота - искаме не просто да сме по-добре материално от ближния , а да го мачкаме и унижаваме. За да си знаел мястото. За да не вдигал глава. Не, че извън България няма такива хора, но са по-малко. Тук е масово просто. Дължи се на ниската култура и образование. Та не скачайте - не ни познават достатъчно иначе щяха да имат още по-лошо отношение към нас.

Хората просто се пазят, като гледат какво става тук. Дали им трябват хората които са го допуснали!

Комундетаааа, я кажете сега, и швейцарците ли ви накараха да виете срещу Луната! Ами мъжа на Мария Габриел?

За какво ви е Швейцария, поемайте всички към Канада, там ни чакат с отворени обятия, и даже без визи.

за захарната тръстика не е необходимо разрешение

Що все хората дето ги касае най-малко са най-обидени? :))) Хем не можете тока да си платите, хем ви спират от големите пари в Швейцария... :) Ами, имате ЕС, пробвайте там. Ако толкова обичате швейцарски шоколад, споко има из цялото ЕС. Швейцарците нали много им се радвахте, какви са умни и как не са в ЕС. Още ли им се радвате? Ех, мъко русофилска... :)))

А сервилните пе.али от ГЕРБ се дупят на Америка на Канада и на ЕС за комисионни по личните си сметки но го отнасяме всички ние - раята българска. И така ще е докато храним и носим на ръце националните предатели в парламента! Кой малоумник гласува за ГЕРБ и статуквото? Нов бардак със стари к.рви ли ще правите ве мишоци жалки?

Какво значение има. То вече няма кой да емигрира освен циганите. Може би е заради тях да си ги държим тука. Другите прослойки в България са тези на хората които нямат намерение да емигрират защото са устроили живота си и на мързеланковците които само мрънкат и се оплакват.

Чада Божие - датата 31 май 2017 г още не е дошла. Затова, не се месете предварително в Божиите работи .... Грешници !

А не беше ли 19-ти Май?

където и да идете, ако има ограничения, наи-добрия начин за оставане е на основа на връзка, тогава отпадат всички ограничения, но да е по лъубов, не фиктивно, хем без ограничения, хем ще имате помощ от човек, роден там и всички негови роднини, приятели, никаква работа не може да ви даде толкова много и близки социялни контакти.

Абсолютно прави са швейцарците. Ние тук не ги търпим циганите, та те ли?

Отдавна ви предупреждавах за това, но ми писахте само минуси. Сега идва ред на Англия да направи същото, а след нея и други държави- това е новата стара тактика на запада. До канада ще разрешават само на разходка- тоест да си оставят хората парите там. Който не е разбрал всичко това ще го разбере скоро. Описах ви случай- с тяхно образование, в сектор който казва, че има недостиг на кадри- за нас няма работа, но за новите им неквалифицирани граждани- няма проблеми.

ТОВА Е "дискриминационна мярка спрямо българските и румънските граждани"

ние като дискриминираме мигранти и деца в беда?

Аз викам всеки да си седи на гъза.

нормално.не ни искат никъде и има защо.кражби,проституция,български манталитет.циганите на европа.

Зависи за кои българи става въпрос. Тези, които отиват в друга страна, за да работят законно, да плащат данъци и спазват правилата, никой не ги закача. Другите, които отиват, за да източват социални системи, да работят на черно и да бягат от законите, разбира се, че никъде не са желани. Познавам хора от първата група и знам, че нямат никакви проблеми и са приети добре в държавите, които са избрали. От вторите се срамувам, защото имат същите лични документи като моите и не създават добро впечатление за страната ни.

Защо да се срамуваме за тях !? С повечето от тях имаме само "общи документи", не общ етнос. Първите ни представят, не вторите. Швейцарците също го разбират.

Пишеш пълни глупости- на принципа. на мен ми върви значи е добре.

идеааалка! Много ми е интересно какво ще гласи следващата мярка срещу българите. Сега искат да разкарат мангите като наказват българите но вдействителност са толкова тъпи, че даже и не могат да си представят. На манго му трябва само да им стъпи в къщата и каузата е загубена.. Да не говорим, че тези изкукали плужеци от трети пол, в очите на "джелезарите" са като гол кабел на поднос. Човек като погледне как се пенят швейцарците и каква цензура сече, веднага му става ясно, че е дошло време да си платят и оценят благините, които им направи навремето онзи, злият човек. А, и за открадното еврейско злато !!! Във всички случаи, ако учат с тази скорост и докато се научат, батсаали може да им стане президент.

То хубаво да идем да работим в Швейцария ама като нямаме пари за да заминем, как да стане? А и без уредена работа там на място да се търси....със среден английски... Ако не ме вземат никъде само дето ще съм с няколко хилядарки на минус за екскурзията.

има ниско тарифни полети на цени от 9-10 евро ,които всеки може да си позволи ,проблемът е дали знаеш език и какво може да работиш :)

А къде ще спя? На улиците ли? Не говорех за полета а за квартири. Около 800 евро, но обикновено искат и депозит две вноски като ще е за първи път. Значи 1600 евро трябва да дам от раз за квартира и поне 400 евро за храна минимум. Т.е. трябват поне 2000 Е за заминаване. За докато си намеря работа и докато ми платят първа заплата след месец.

Няма да забравя полет от Дубай за Цюрих беше с авиокомпания Емиратс. Икономичната класа само индийци, кои боси, кои с пръстени по краката, кои с халки по бузите и носовете! Имах чувството, че боклука на Индия се извозваше за Швейцария! Потрес! И всички, предполагам, отиваха там да работят. За тях явно има разрешителни за българи не! В самата Швейцария е пълно и с араби! Швейцарците ще духат супата като Германците с турците, които си ги навнесоха през 80-те и 90-те години, и французите с техните печки!

Явна форма на дискриминация!!! Къде е ЕК? И Великия МП?

вие и втора ръка хора не сте, а пета с тези ченгета от ДС , генерал министър-председател, президент - генерал , държава пълна с пенсионирани генерали, че и управляват все олигархични слуги

Че какво недостойно има един човек да стане генерал ? И да се пенсионира ? В Америка също е "пълно с пенсионирани генерали".

хубава държава и затова има плюсче на флага си, а не сърп и чук и не приема ДС агенти дългосрочно е парите им са там разбира се

Па ти като имаш лъвче на флага , явно затва си вечно надупен на четири крайника в евронивата та да приличаш на лъвче, взасада!хахахаха Аве чалгин, просто не ви искать хората там, и тва е!

Агентинът се обосра от ядъ от яд!

Забележете! Става въпрос за ДЪЛГОСРОЧНИ РАЗРЕШИТЕЛНИ за РАБОТА!!! Т.е. ще бъдат ограничавани и контролирани тези, дето отиват там да работят честно и добросъвестно за ДЪЛЪГ период от време! Това не се отнася за Бай Манги и другите паразити! Ако не отиваш там да работиш - може! Ненормална работа. За сведение на евроФобите: Швейцария НЕ Е член на ЕС!

но пък там не се краде и затова няма роми и е една от най-богатите страни в света и умни

Ами, според наблюденията, които имам, едва ли точно ромите са тези, които са се засилили да бачкат "дългосрочно" :))) Та, за това ми беше думата.

Не е член защото е нормална държава която не би допуснала народа и да е подлога и да тъне в нищета.

Призовавам ВСИЧКИ да спрат да купуват швейцарски стоки и най- вече - бонбони и шоколади. Като ще е война - да е двустранна!! Иначе си е живо надупване!!

момче младо ... ние сме дупедавци и това няма как да стане ... не виждаш ли че 70% от писателите тук са с промити мозъци и купени за 1 телефон ...

Интересна реплика, с още по-интересно заключение! :) Значи, първо, твърдиш че си дупедавец ( "ние сме дупедавци..."), както и да го разбираме това! И второ, възмутен си от тези, дето, според теб, са с промити мозъци, отново каквото и да разбираш под този израз! Сега, много те моля, събери първото и второто и ми кажи какъв би трябвало да е резултата? :))) Ей, хора! Внимавайте какво пишете, че ставате смешни бе!

Да въведем ограничения върху издаваните на швейцарци дългосрочни визи за работа в България .

оттам с вулгари и т.н., та как искате да се отнасят към нас с такъв произход ??? Друго щеше да е поне траки да ни назовават ?

Нищо общо с истината. Булгари-Вулгари и Болгари-Българи нямат нищо общо. Гърците не могат да произнасят нашият звук "Б", а нямат и такава буква в азбуката, поради което :) Ето, например ние наричаме един народ "руснаци", а те пък се наричат "россияни"! Кое е правилното? Грешим ние и аз не напразно винаги ги наричам така, както те самите се наричат - россияни, а страната им - Россия, а не Русия. Россия и Руссия са две съвсем различни неща. Както Булгария и Болгария, например. Между другото, единствено май россияните наричат страната ни правилно - Болгария. Сигурно си има причина. :)

Кичо

+++ гърците пишат нашето Б с дифтонг МП но звучи повече като мучене а не като Б..

асистент в Университетската болница в Цюрих и няма никакви проблеми с разрешителни, визи и всякакви там формалности ???

ами да е жива и здрава да плаща 50% от доходите си като данъци. все някои трябва да ги хрантути тия мурзеливите дето влизат там без проблем.

та нали това им е целта бе братва ... изтегляме мозъците ( които вече почти са на изчезване ) , вземаме младите да бачкат , а в българя остават мангали и пенсионери ... лесно контролируема плячка . радваи се за дъщеря ти ... :)))

Нас ни спират. А няма да ви казвам колко косовари и арабюги идват непрекъснато за ''убежище'' и цоцат социални, не за да работят, както идват българите.

Алоо , Щурев , какво става с тая Европа бре ?

Стоките им свободно тук на пазара, а ние там с ограничения... Е бре хитри излязоха... Не купувайте швейцарски стоки- малко е, ама от сърце...

Всичко това правят само за ради цветни паразити.

Правителството на Швейцария взе решение за по-строго следене на броя на издаваните дългосрочни разрешителни за работа за български и румънски граждани. Явно, българските и румънските мангали са допринесли значително за това решение.

Чисто дискриминационна мярка спрямо българските граждани завоалирана с красиви думи.

По-скоро взимат мерки срещу циганската паплач.

Ние сме втора ръка хора в Европа , виновни са нашите тиквени Управляващи и Евро-комисари ! За това няма ББ да се бие в гърдите че сме в ЕС , но секън хенд , очукани окърляни , отмираща нация ще останат да продължат рода на тиквените ЦвЦв , ЦеЦа , ББ, Главчовци и ментета !

Ами като не щете българи вземете си албанци.То без това половината ви национален отбор по футбол са албанци

Не било дискриминация, а какво е тогава, може би европейско лицемерие. Заслужават си арабските нашественици та и африканските. Нека си ги дундуркат.

България и Румъния отгледаха милиони напълно неинтегрирани, антицивилизовани ромляни, които масово ги направихме към Западна Европа да зулумят. Що щете? То и по-белите не се отличават много по менталитет, де!

Нищо бе, швейцарци-не щете Българи и румънци----добре! ..... Обаче следващия кантон на Швейцария-ще се казва""АЛ ДЖАБУРИ"!!!:))))

До кога ще ни подмятат така и ни е ще си мълчим?

Ако ще и в марсианския съюз да си...доверието и уважението трябва да си ги градиш сам. И малко...самооценката и самочувствието трябва да са реални.

Ти па? Да не са ти отказали швейцарска виза?

България е член на ЕС и ЕС третира българите като цигани. Циганите от Сирия отидоха в Западна Европа и ги приеха като братя. Пак гласувайте за Бойковото и Станишевото.

Ония ден бяхме у самолето... половината си бяха цигане! Освен това Швейцария не е в ЕС, що ревете?

..."Ония ден бяхме у самолето... половината си бяха цигане!..." Аферим на ромляните! Дойдоха от Индия и Египет, показаха ни как може да си гледаш кефа без един трудов ден в живота. Сега се интегрират в Зап. Европа, а ние - истинските българи сме на умиране след 40 години задължителен трудов стаж и пенсия, колкото за киселото мляко.