75% от пътуващите българи в църква на празник

Над 75% от българите посещават църква или религиозни храмове по време на пътуванията за празниците.

Обратно в новината

Коментари - 75% от пътуващите българи в църква на празник | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

17.04.2017 Бачковски Манастир. Трудното шествие на Чудотворната икона по маршрута. -За Нова Телевизия пътя е 5.0 км. -За БТВ пътя е 2.0 км. .За БНТ пътя е 4.0 км. Познайте верният отговор. Предлагаме за идната година да се обяви конкурс за точното измерване на този път и победителят да получи признание и награда от Бачковския манастир.

gonzales

"75% от пътуващите българи в църква ..." това е заглавието. и българите пътуват в църква. все едно пътуват в някоя страна. :-) некачествена редакция в дир-а

Пътуващите българи сме си вярващи

"Поклонението пред свети мощи и чудодейни икони са също обект на религиозния туризъм", e класическо езическо идолопоклоничество, което няма нищо общо с Божието слово. Тъжно е как враговете на Гопода са вложили всичките си усилия за да заблуждават хората и да представят езичеството и неговите култове като християнство. Култа към майката с младенеца е древноезчески и няма връзка с християнството. Той се поддържа от римокатолическата църква и е привнесен от нея в нашата "православна" църква, напълнена с езичеството, езически традиции и ритуали. Как да проверяваме дали нещо е от Бога или не? Като четем Неговото спасително слово и изпитваме всичко чрез него. Християните се покланят само на Господа и са приели Неговият Възлюбен Син като единствен ходотай пред Бога и наш Спасител. Който сам бе грях в мисли и дела, живя напълно правен живот, устоя на изкушенията на лукавия, изпълни докрай закона на нашият свят Създател и стана доброволна изкупителна жертва за нашите стари грехове за да направи възможно нашето спасение чрез искрено покание за греховете ни и освещение по Божият воля. Той освети тясната пътека на спасението за вярващият в Него и в Отца човек, който иска да живее спроед Божията воля. Защото това единсвено има смисъл. Останалото е човешка суета.

Тази същата нация пращаше хора в космоса, строеше атомни електроцентрали, развиваше химическа промишленост, създаваше електроника и даде инженери и лекари на половината свят...

Но не без Вярата

Като не могат да си измислят по - интересни занимания ... а бе ходят по църкви и манастири.

От новината се разбира че има министър и министерство на ТУРИзма.

Ама въобще не си правете илюзия,че българинът е вярващ!Ходи на църква,щото е модерно сега!Върващ българин ,е нещо като бял негър!

от суеверие

А как са пътищата, водещи до по-малките манастири? Хич ги няма. За пример - Преображенският, където можеш да се уповаваш на някой свише да пази возилото, ти докато се опитваш да стигнеш до там.

А на Исус пътищата асфалтирани ли са били.Как иначе до усетим старание....

gonzales

ами постарай се да усетиш старанието :-)

се тръгва пеш.

не като волен на кон като турски паша(околчица)

Всеки гледа да се покаже повече от другия и юруш на евтина почивка в чужбина... нищо че едва свързват двата края! КОМПЛЕКСАРИ

Защо пък не ? След като преди нямахме право да пътуваме. Всеки има право да пътува и да прави каквото си иска, в рамките на нормалното.

Снимката е малко плашеща...

лесно се командва

елате при мене всички хора аз съм истинския Месия

Стани добродетелен и хората сами ще те търсят

От това заглавие нищо не се разбра, но и дразни с безсмислието си, затова няма и статията да чета. Освен неграмотност, безсмислени заглавия в пълна алогичност. Покъртително!

Вие ни превърнахте, в най- релегйозните! Молитви за Пенцийте, и плач за Правосъдие Няма и здравеопазване, гробари пълнят гушите

Лозето не ще молитва, а мотика! Хората гласуват за ГЕРБ, а комундетата си се молете за помощи и пенсии!

Олигофрени и такива на хранилката гласуват за ГРОБ, никой друг! Лозето, когато го копаем, дава, а ГРОБ - само взима! Та, дано и вас да ви опее скоро попа, че да се пооправим!

Каква е, вашта мама, деба, Цеца, чий син е Цвъко, ващия Онбашия, да не говорим, за Бойко- тиквата, който носи нгз, Партийна книшка, отзаде, ебасси, със цип на джеба!

Просто стана модерно да си вярващ, но по-жалко от това няма. Повечето нямат ни най-малка представа от свети тайнства, триединството и тн. Просто са необразовани, но да не позират. Имаме тн. "Народна религия" - смесица от православие, комунизъм и древни обреди и поверия

Не е модерно но е начин за разделяне на народа и ако видим кои са тамплирите и в светия синод(агенти на ДС) става ясно че е начин на вербуване на души.

Нека ходят,нека. Хубаво е за тези които имат грехове :))) Аз що не ходя...

че що не ходиш? смаилчо, ходи!! това че си обрязан не те прави инвалид бе!

Вътрешна необходимост,хармония естествен стремеж към духовността.

та пляс

100% посещават кръчма...

А за посещаващите кръчмите, този процент е близо 100%. По-важното е: И к'во от това?