Радев забранил на министрите да говорят за еврокомисаря

Президентът Румен Радев нареди на служебното правителство никой от министрите повече да не повдига темата за българския еврокомисар.

Обратно в новината

Коментари - Радев забранил на министрите да говорят за еврокомисаря | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето затова искам да остане служебното правителство, няма партии и партийки, няма коалиции "аз на тебе, ти на мене", отговорността тук носи президентът, а той е избран от народа, започвам да подкрепям президентската република, в момента сме такава.

Когато се напише ''неназован източноик'' всеки нормален разбира че това е поредната медийна постистина..Който е гледал какво казва Герджиков и има дори малък умствен капацитет е разбрал как се надсмива над медийните проститутки...

Абе подлоги как веднъж не написахте нещо вярно за някое събитие или изказване????Така направихте с полувинчатото изтъкване на казано от Нинова, така правите и сега след като не се напънахте да видите как Герджикова ви прави за посмешище...

Най-вероятно,натискът върху правителството за излъчване еврокомисар е огромен. Лобисти,външна намеса,организирана от България.

ТОДОР ЖИВКОВ БИ ГЛАСУВАЛ ЗА БОЙКО БОРИСОВ, А НЕ ЗА КОРНЕЛИЯ НИНОВА.

Пич, ти като ходиш на кенеф, първо сваляш ли си гащите?

Добре. Изкарай гьостерицата и смачкай лигльото Герджика заради Гарела.

Ама големи идиоти има тук коментирали. Нямал право да забранвява. Абе мушмули, запознайте се със закона - служебното правителство се назначава от президента и той има пълните правомощия да го сменя, уволнява, назначава и прави каквото иска докато не влезе в сила новото народно събрание. Парламент няма и въпреки че не президентът директно управлява с укази, то той назначава определя министерския съвет на практика, което го прави отговорен и с право да сменя и маха и да забранява разибра се. Нали ако министърът не се съобрази със забраната му може да бъде сменен.

Ти къде си виждал умен/мислещ простестър? :)))))

никъде

Хубаво, ама един умен човек няма да тръби в медиите какво е наредил на министрите, а ще го направи дискретно и разумно. В противен случай самият той се дискредитира. Според другарката Нинова обаче Б.Б. нареждал на кабинета, сега последно кой му нарежда?

Най-лошото е, че след импийчмънта ще дойде идиЙотова.

Кой ще го направи този импийчмънт? "Автентично десните", дето се борят за 1% гласове, за да получат субсидия ли? :)))))))) Или пак ще има търкалящи се по жълтите павета? Надали, "пари за протести - нема"! :))))))

Опитът е показал, че най-резултатни (и най-масови) са спонтанните протести - т.е. тези, за които не се плаща.

ТОЯ ЧЕХЛЬО ПОД ТРОЕН ЧЕХЪЛ СЕ ПРАВИ НА МЪЖ.

А в преддверието на еврозоната без евро вземат ли. Щото нас това ни е проблема - беднотията и все чакаме някой друг да ни спаси от нея. Е няма да стане. При толкова много уж еврофондове вече 10 години напредък никакъв за нищо.

да сте ТОЛКОВА неблагодарни, ами градинките, фонтаните, безмислените футболни игрища по маали и паланки, ами самонадупчващите се магистрали и пътища след първия сняг? ми всички тия хубавини и изключително ценни придобивки защо не ги отчитате? това е такъв напредък!

Ам кат ми пропада 5 пъти улицата пред нас с новия канал и пет пъти я праят колко ли опапаха. Добре ми е къщата по-навътре, ама съседите....

Господин генерал вие сте български офицер и работите като такъв, истински българин - не не сте комисар в униформа и опит за козируване но неизвестно на кого, май на Вас господин генерал.

I LOVE FAKE NEWS!!! позоваващи се на ненаименувани свои източници! АМА ГОЛЯМ КЕФ МИ ПРАВИ ДА ЧЕТА ДИВОТИИ!!!

Президент Фатмак Радев Каунски с всяка своя изява нагнетява обстановката в страната! Този президент е на всички фанатизирани и озверели националисти славяни в България! Ако не дойде на власт ГЕРБ - всичко отива към все по-лошо в България!

Губиш уредената обществена поръчка, нали? Или участваш в санирането по схемата 40% (рушвет за ГЕРБ) 40%(откраднато от теб) , 20% (материали и труд)

Кажи на твоя бог Боко да покани Местния на аллах представителя на "турско кафенце" и да продължи уж да управлява!

гробта у гроба.

хората го харесват за разлика от Боко Тиквунски.

Нещо не мога да разбера - според другарката Нинова това правителство било едва ли не на ГЕРБ, в същото време Радев, дето беше до Нинова след президентските избори, нарежда на кабинета??? Май Нинова трябва да се прегледа някъде?

Кой да му нарежда, Рада Дълбоката и Пинокио Бойкикиев ли? Или леля ти Цецка, партийната секретарка? Това правителство е назначено и подчинено от Президента. Така е според конституцията.

Нинова на въпрос ще запазва ли служебни министри ако стане премиер каза, че не познава тези хора и няма как да работи с тях. Това е принципна позиция. У герб принципна позиция нямате и не може да познаваш такова нещо. Там имате тиквена позиция само.

Другарю, не съм от ГЕРБ, и не си мисли, че всички, които са против наглата комунистическа паплач, са от герб. Естествено, че другарката Нинова няма да запази същите министри, тези в служебния кабинет са бушони, които ще бъдат употребени и захвърлени след изборите. Истинските подготвени кадри за крадене тепърва ще ги видиш, ако спечелят изборите. Значи Нинова се хвали, че Радев бил техен президент, той назначава правителство, ама Нинова не ги познавала? Хайде де, тия приказки даже и при децата в детската градина не вървят.

Тоя Герджиков се взе много на сериозно, като че не помним, че е от крадливото НДСВ, както и корумпето Даниел Вълчев, дето се показва да дава акъл, а колко спомогна да се източи от повереното му министерство

Жалък комедиант, сламен човек е този прецедент-марионетка на СлаНинова и идиЙотова.

Все повече се убеждавам , че на България и трябва президентска република. Вижте служебните правителства и на пр. Радев и на пр. Желев (Герджиков и Софиянски) са все успешни. Дори и тези на пр. Плевнелиев управляваха спокойно и демократично.Ако ми повярвате разпространявайте, че един консерватор ви е запалил за идеята и го подкрепяте напълно.

"Успешни" щото практически почти нямат правомощия и не могат да се домогнат до лапачката . Най - много да се назначи тук - таме някой приятел на работа и дотам

И кое им е успешното??? Управляват без парламент, който да ги контролира, не налагат никакви по-големи реформи и политики, всички министри знаят, че са макс. 4-5 месеца на постовете си. То така всеки хванат от улицата може да управлява успешно и спокойно.

Комунягите няма да изпуснат шанса да прокарат някоя своя кобила за еврокомисарка, я Бокова, я Плювчиева, я Йончева, я снахата Пръмова, но пилота-прецедент може да ги изненада и да прокара своята кобила Деси, напук на кобилите Йотова и Ниньова.

коняра си е коняр, разбира ги тия работи, докато чисти фъшкиите ....!

правилно им забранил, много приказват тия, само военния по сдържан

Прецедент, на който Президеншата му прави, каквото си иска зад гърба му и му опъва конците, не е муж.... Ако ще генера-адмирал от подводната флотилия на Непал и Бутан да е!

проявяваш ти! До сега не е станало ясно как точно президентшата влияе върху решенията на Радев! И дали въобще влияе? Точно това предизвиква неподкрепената с нищо помия, която изливаш! Но той си има над 60% одобрение, нали, а пукни се сега!

99,99% има...

И Курнела от Позитано, и идиЙотова от съседния кабинет усърдно му дърпат конците на тоя мухльо.

Прецедент беше предишният, доноснико. Пак обърка понятията,

РИВАХТЕ СРЕЩУ ПЛЕВНЕЛИЕВ И ПОЛУЧИХТЕ СУПЕР ЧЕХЛЬО РАДЕВ.

Кой беше тоя Плевнелиев?

ЧЕХЛЬО ПОД ТРИ ЧЕХЪЛА Е ТОЯ ПРЕЦЕДЕНТ

Ще остане извезсетн в историята като Прецедентът Ал Бънди. Всъщност няма да остане, защото ще го забрявим много бързо. След 5 години, никой няма да го помни. :)

Браво, Румба, само така! За читаво стадо е нужен мъдър и храбър овчар.

Наистина...

ген. Радев изпълнява и задълженията на мин.председател, тъй като НЯМА ДЕЙСТВАЩО НС! ЕДИНСТВЕНО той носи отговорност за действията на правителството! Много сте тъпи....хем не можете да се намажете на малкия му пръст, хем ругаете....Прост народ,какво да се прави....

ПРОСТИ СА СЕЛЕНДУРИТЕ ОТ КРУШОВИЦА И СЛАВЯНОВО.

Ти си чел закона и конституцията ли, умнико? Или си фантазираш собствени интерпретации? Президентът изпълнявал ролята на Министър-председател при условие, че има Министър-председател... :)))))) Кой е простият? Кой е простият? А-а?

Мин.председател, ама назначен от него, бе кретен! Ако поиска може още утре да го уволни! Трудно можеш да го схванеш!

ОТ ПОЗИТАНО СА СЕ ПОГРИЖИЛИ ДА ИНСТРУКТИРАТ РАДЕВ КАКВО ДА ЗАБРАНИ.

Радев ТИ нямаш абсолютно никакво право да ЗАБРАНЯВАШ нещо на когото и да било , освен на домашната си чистачка и ....кобилата си:( Президента няма право да ЗАБРАНЯВА на Премиера каквото и да било , макар и премиер на служебен кабинет!

:) на дали ще те разбере тоя шапкар макар и бивш генерал си е ръб

Това Радев си го знае... всичко е PR за шматките, които гласуваха за него, за да си мислят, че е голям муж! Помните ли, кой друг така забраняваше и беше голям муж? Боко Тиквич - :)))))) Измисленият генерал Радев просто копира истинския генерал Тиквич... Що Тиквич е по-истински генерал ли? Ами щото Тиквич има повече власт от Радев :D

Което показва: ГЕРБ и Борисов. За да има стабилност и обединение

Не знам как Радев се спря на този Герджиков. Вярно че трябва да е опитен, но прилича на ентусиаст без особена мисъл.

СПРЯЛА СЕ Е КУРНЕЛИЯ.

Има една дума, която го характеризири, какъвто и да е като човек - "ВОЕНЕН". Военните поне от 70 години нямат ония статус на висша интелектуална прослойка в обществото от времето на Царство България. В последните десетилетия се характеризират от вица: Решил Господ да даде акъл на военните и когато се връщали от учение, застанал на моста да ги чака. Обаче военните форсирали реката.

откога президента командори премиера????

Служебен е. Май може да го сменя всеки ден ако иска. Така че този тук се назначава и уволнява от президента.

Не май ,ами направо ,ако се наложи това му е в правомощията.

Надали целта на Радев е да ни вкарва в съюз с Русия и надали той е русофил след като подписа СЕТА .Пък после каза ще щял да го дава на нашия КС е да де но той няма по големи правомощия от ЦК на ЕС и ЕС е, и тагава СЕТА ще влезе ли в действие а българофоби и русофоби ? Та с това свое действие той какъв се явява русофил или русофоб или българофоб я да ви видим М ?

НЕ Е ПОДПИСАЛ СЕТА! Този убийствен за страната ни договор беше подписан през ОКТОМВРИ 2016 г. от БОЙКО БОРИСОВ! В началото на март 2017 СЕТА беше ратифициран от Европейския парламент. Предстои ратификацията му от 28-те национални парламента! КОЛКО ПЪТИ да ви се изяснява този въпрос???

30 милионна Канада ви изба майката комунистическа :)))))) Да бяхте подписали договор с Китай да ревете, а то няква си Канада - с населението на китайско село и без армия. Държавица по-малка от Полша.

ТОДОР ЖИВКОВ МЛАДШИ-СЪЩАТА ПРОСТАШКО-СЕЛСКА ФИЗИОНОМИЯ НА ТРАКТОРИСТ.ЗАХРАНВАН С РУСКИ ПАРИ.ЧОВЕК БЕЗ СОБСТВЕНО ДОСТОЙНСТВО.СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ.СМЕЕ НИ СЕ ЦЯЛ СВЯТ.

в западния печат- SPIEGEL, die WELT, FRANKFURTER ALLGEMEINE, TIMES и т.н. Само дето трябва да ви се превежда....нещастници...

Sprechen sie Deutschen, другар?

Цел на Радев и останалите рублофили е присъединяване на България към Руската федерация. Европейската тема е за заблуда.

Колко дена има още Герджика като премиер? Много рамо се сетил женералето да му забранява какво да приказва. Защо не му каза предварително какво може и какво не? Или като разбра колко им се иска на харата с най-ниските доходи в Евопа Еврозона и как това бие и по него (защото той назначи Герджика)? Пак прах в очите на слепите.

Иииииииииииииии, този президент....., ха-ха-ха!!!

Герджиков тъпо говведо ERM 2 НЕ НИ ТРЯБВА и ако някой трябва да го реши ТО този е РЕФЕРЕНДУМ малоумнико - от 2 стола ще се проснете на земята !

loyola

Е нали е било тайно съвещание, как така пишат по вестниците какво са се съвещавали?

Йотовица им е изпратила в редакцията предварително да знаят кво да пишат

Не си ги представям Плевнелиев и Цачева в този момент как биха ръководили държавата. Доста добре беше изборът му за президент

на два пъти се справи много добре със задачите си в подобна ситуация.

Г-н Недуразумение беше обстрелян и от своите...Едва ли, за добре свършена работа!!!

Що се правиш на луд ,ако гербавите бяха издигнали плевела резултата щеше да е още по-плачевен за тях .

не биха се подчинявали безпрекословно на строгата господарка Йотова

Ами същите марионетки са и те - каквото им кажат, това щяха да дрънкат.

по БНТ-НЕ СЕ ТЪРПИ! Говори с клишета, ужасно досадна, чудя се само как така няма никаква самооценка...вместо да изчезне от хоризонта, тя отново се тика...Голямо унижение беше Борисов да ни я предложи за президент...Добре, че народът в крайна сметка е мъдър, отврати се от "майката" и избра ПРАВИЛНИЯ ЧОВЕК!

Някой може ли да ме светне, дали президентът има правомощие да забранява, каквото и да е, като реално управляващият в България е министър-председателят?

Да те светна. Правителството е назначено от президента с основна функция да подготви изборите. Нищо повече. Така, че Радев спазва Основния закон на България. Но има спомени, когато чифута Софиянски като служебен министър-председател ни набута в Еврейския съюз, "демократично" без референдум, както стана и членството ни в юдейското НАТО, чрез евреина Паси.

Слава Богу, че софиянски е направил поне едно добро дело, което отвори огромни възможности за реализация на качествените българи, които обикновено нямат "правилен комуноиден произход" и ги спаси от терора на туземните азиат-болшевишки гаулайтери !!!

А ти къде искаш да те набутат, бе нещастник. Да те набутат към Азия ли искаш, бе. Хващай си партакешите и се махай от тази европейска държава. Заминавай за Русия или Северна Корея...Трябваше след 1989г. да има чистка, вие тогава се бяхне спотаили и чакахте възмездие за престъпленията си, но онзи капут Желев го беше страх да вземе решението....

Софиянски те набутал в Еврейския съюз? Аз си мислех, че те е набутал евреинът от БСП - Станишевич!!!!

Светни се сам в този случай Генерала командва .

Какъв генерал, ве сельо?! Тук си има закон и конституция.

Щом е забранил, значи Йотовица вече е нагласила шилестия гъз на Бокова за там.

И какво лошо в това, освен че на тебе ти се повръща, но това си е твой проблем.