КНСБ: 1500 лв. средна заплата след 4 години

КНСБ настоява съотношението между минималната и средната заплата да е не по-малко от 50%. Съвсем резонно е средната заплата да стигне 1500 лв. след 4 г.

Обратно в новината

Коментари - КНСБ: 1500 лв. средна заплата след 4 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нивото на минималната и ср.запрата в България са на сегашното ниво заради КНСБ и Подкрепа, които до дупка потдържаха едрия бизнес България!!!!! Пламенчо сега стана активен но както винаги това ще е само на приказки!

Ако това стане, горко ни на нас "пенсиите"! Защото цените ще се вдигнат два и повече пъти, а пенсиите, особено на тези, които са пенсионирани вече, няма как да се променят.

Този тип как филосовствам все едно, че той дава заплатите. Да започне да работи, да събере хорам да плаща заплати, осигуровки, наеми, заеми и т. н. и тогава пак да дойде да се изкаже, да видим как ще мисли. Аман от малоумници с комунистическо мислене. Пазара на труда определя нивото на заплатите, не някакви клатикуци. Като има липса на кадри нивото на заплащане се вдига. Който иска повече пари да си сяда на гза, да учи и да се усъвършенства.

И си прав и не си! Ако имахме пари, нямаше да работим за мижави заплати и щяхме да си искаме своето! Като сме бедни - една група боклуци си купуват яхти и острови и ни заплащат, колкото да не умрем! И... когато нямаш, нямаш какво да ипотекираш за да ти отпуснат кредит и да рискуваш, развивайки нещо свое! Така че - без подобни!

Нямам нищо против КНСБ. Но ми прави впечетление , че всички политически партии в една или друга форма говорят за тези 50 % увеличение на работната заплата. По начало хората са недоволни от голямата ножица в доходите. Когато обаче всички политически сили говорят в един глас, това означава , че върховете в България изпълняват чужда програма , където българите нямат глас и трябва само да слушат. ( не е европейска , където имаме глас). В условия на пазарна икономика могат да се правят само прогнози. Та за ЕС , където сме, си има макроикономическа рамка инфлация до 3 %. При 3 % ръст и 3 % инфлация и 4 % допълнителен ръст на минималната работна заплата , след 4 години минималната става 700 лева средната 1350 и депозитите се обезценяват с 8 %. сумарно. Намаляване на разходите в енергетиката , което да доведе до всеобщо повишение на работната заплата, може да има , ако програмата за саниране обхване по - голям брой сгради , стойността и се намали , но броя на жилищата се увеличи. Тази програма има така наречения мултипликационен ефект , който беше и последната надежда на Тодор Живков , така почитан днес . Смисълът е повече пари за работни заплати на безработни и рабоници, по - малко пари за отопление на всички българи, повече природен газ за автомобили на метан. По малко разходи в транспорта и за личния автомобил. Повече екология. Финансиране от Европа . "Възможност за финансиране от Русия, ако вярвате в талъсъми, защо да не очакваме да чуем за братята българи ще даден един милиард куб метра газ на преференциални цени, без политически условия)

Да разгледаме едно средностатистическо семейство след 4 години на средна работна заплата. То взема 2700 лева брутно възнаграждение. Но нетно към 2100. Жилището им е санирано безвъзмездно и вместо 1000 лева плаща 500 лева за отопление или това е еквивалентно на 2140 лева заплата. имат кола , коят харчи 6 на 100 или 1200 литра бензин за 20000 км годишен пробег или 2400 лева минава на газ ( метан) и харчи 1200 лев и това е еквивалентно на 100 лева на месец или 2240 лева. Жилището има 15 години по - дълъг живот или 15 / 45 ( 45 години трудов стаж) = 1/3 600 лева /3 = 200 лева Или това е еквивалентно на заплата от 2440 лева . Или едно увеличение от 16 %. Или на 1560 брутна заплата или 3120 на двамата. Това е от страна лично потребление. А иначе означава по малко внос на скъпи горива и повече пари за наука, образование , здравеопазване , социални плащания.

г-н димитров, супер! но на фона на всико това, как ви изглежда пенсионер с 200-з00 лв. пенся?? или да чакаме естественя ход на нещтата?

Ами последните 27 години ни научиха , че хората не трябва да разчитат много на пенсия . Но не е зле да се осигурявате на по висок доход за да хванете по - голяма пенсия. Ако сте били гастарбайтер в ЕС или другаде може и да вземете допълнителна пенсия в размер на 150 200 евро , което прави към 300 , 400 лева прибавени към вашите 200 300 става 500 700 лева . Може да сте си купили малко жилище , където давате стая или две под наем или цялото жилище. Най накрая , ако всичко това не сте направили, може да разчитате на обществени столове за бедни ( нещо което трябва да се направи , където да ви хранят безплатно . хем диетично хем евтино)

djeza

Ще измрем от глад дотогава, а и парите ще са се обезценили и пак ще сме бедни. Направете го веднага! Или само си мерите увехналите "атрибути" сега преди изборите?

Трябва ревизия на средната работна заплата.Над 2 млн работят с РЗ от 460 лева.Как така ги получиха тези 1000 лева средна работна заплата?

Някои хора се осигуряват на пълна заплата. Ако ти успееш да ми сметнеш как с 460 лева успяваш да имаш достъп до инертен и устройство с което да пишеш, ще съм много признателен. Наем, храна, режийни, транспорт, дрехи...

70 % работели със заплата под средната . Грубо може да се сметне , че на двама с 500 лева има един с 2000 или общо 3000 /3 та хиляда. Разбира се има хора и с 460 лева други със 800 , а и хора със 1000 лева други с 2000 хиляди лева , трети с 3000 и повече. Разликите идват от квалификацията , работният ден , дали се работи нещо търсено или се отчита дейност. На фона на голям брой хора с ниски пенсии, тези пари изглеждат много , ако се отиде в чужбина са смешни. Едно добро поле за популисти и ние ги виждаме вече.Освен това има хора в туризма, които са на минимална заплата , но доходите им идват от бакшиши. Бакшишите не могат да се хванат и те са премия давани от състоятелни клиенти за добро обслужване. 10 % е обичайният бакшиш и в някои страни е неписано право и дори келнерите си ги пишат в сметката. Рушветите вече са сива укономика, контрабандата , наркотиците и мафиотски дейности са черната. Тези пари не се отчитат. Парите от гурбет също са важно перо. Така че дори и лица със средна работна заплата не са в никой случай богаташи.

При 10 % годишна инфлация , сумарната инфлация след 4 години е 46.4 %. Ако отчетем 1 % лихва по депозитите , то за 4 години , те ще се обезценят с 41 %. Ако има 3 % ръст на икономиката , то респктивно ръстът е 12. 5 % за 4 години. При 3 % ръст на икономиката и 7.5 % инфлация , доходите могат да нарастнат с 50 %, но реално ще нарастнат с 12.5 %. . В този случай парите по депозитите ще се обезценят с 28.6 %. За да има реален ръст , трябва или да има по голям икономически ръст или да не се правят шлемове, а да се наблегне на енергийна ефективност и увеличението да дойде не от инфлационни инвестиции , а от съкращаване на производствените разходи. При 4 % икономически ръст за 4 години 17 % сумарно. и парите поде позитите се обезценяват с 24 % а инфлацията 6.5 % и реалните доходи растат с 17 %. Ако се намалят загубите в енергетиката и се оптимизира производството и се отложат безцелни инвестиции, тези 50 % може да бъде реален ръст на доходите и минимална обезценка на спестяванията. Ако се отчете, че най - засегнати ще бъдат тези , които разчитат на депозити , то изяждането на белите пари за черни дни, ще засегне най много тези с ниски и средни доходи. Колективизация , лагери , национализация , обмяна на парите, два пъти хиперинфлация, и сега се очертава една само "умерена инфлация" или съм оптимист.

10% инфлация... Това ще рече, че пицата от 6 лева е станала 6.6, а догодина ще е 7.26... За нищо ги нямате цифрите и процентите.

Хората имат къса памет и забравиха зимата 1996 1997 или сте били малък тогава, или сега не си спомняте. Но тогава станах милионер. И имаше едни банкноти по 100 лева , дето заместваха стотинкоте, а веднъж дадох милостиня един лев на монета и "просякинята" с възмущение го хвърли .

КНСБ " предлагал " хубава работа.

Боли го оная работа тоя. За един подпис да се строй на мястото на сградата на КНСБ във Варна, взе 2 апартамента и един магазин. Вие му мислете.

Питал един циганин на сватбата " Подаръците веднага ли се дават?" , отговорили му "може и после". "Е тогава подарявам и коня и каруцата".

1) Освен КНСБ никой друг не е предвидил за България ръст над 3%, ако дори и той е повече оптимистучен като прогноза. 2) На разбирам защо синдикатите с такъв неистов плам се борят за премахване на плоския данък. Та това означава по-малки доходи за РАБОТЕЩИТЕ. 3) Минималната работна заплата е глупост, увеличаването ѝ административно ще има същия ефект както през 2009-2011: уволнения на нискоквалифицирани кадри и повече безработица.

А какво трябва да е съотношението между минимална заплата и минимална пенсия

Питаш "забранени" неща ! Ще се направят , че не виждат въпроса или че е несъществен !

Да беше Жив, поне по-умни бяха КОГАТО СИ ЩАСТЛИВ НЕ СЕ САМОЗАБРАВЯЙ СЛЕД ВСЯКО ЩАСТИЕ ИДВА НЕЩАСТИЕ И КОГАТО СИ НЕЩАСТЕН НЕ СЕ ОТЧАЙВАЙ СЛЕД ВСЯКО НЕЩАСТИЕ ИДВА ЩАСТИЕ! Цицерон Гюле гюле, аптал

Най много се лъже преди избори и след лов.

не е моя идол. върти опашка. слушахме го. на хранилка е и този. няма кой да работи в производството. номенклатурик кадър е този. хънмънвайвайвай. жалко за 80% от народастрадалец

По соца с 10 заплати можеше да си купиш 1 телевизор, а сега с 1 заплата можеш да си купи 3-4 телевизора. Това как ще го коментираш?

Ми лесно е.... телевизорите поевтиняха зверски, ама ти явно не можеш да го разбереш. Да не казвам, че и тогава имаше хора, които можха да си купят по 2-3 телевизора с една заплата.

Това не е вярно. Сега с една заплата не може да си купиш телевизор. 460 лв заплата взимат 3/4 от българите, това са чисти 360 лв. А един нормален хубав телевизор е 1500 лв. Т.е. ще са нужни чисти 5 заплати сега /без да харчиш пари през това време/ за да си купиш телевизор. А през социализма е било в пъти по добре. Баща ми казва, че с половин заплата са ходили на море....всичко е било стотинки, в пъти по добър стандарт на живот, така че надали са му били нужни 5 заплати за тв както е сега.

При социализма един български телевизор по лиценз струваше 1500 лева или с 6 средни заплати можеше да се купи сега с една средна заплата се купуват два такива телевизора с минимална заплата и поиловина един."Баща ми казва, че с половин заплата са ходили на море.." Е имаше "бунгала" , които бяха евтини и където се хващаше ревматизъм и стол същто евтин и ако не ходиш по заведения и си пиеш студена вода , може . Но иначе си трябваха левчета и то много. Това което , сега поддържа хората са стоките втора употреба, но евтиното почти винаги излиза скъпо.

МЕРСИ! А за "вноските" за автомобили, за нуждата от "жителство", за да си намериш работа по специалността? А за кукумявките по чернобилско време, които си купуваха от Правителствена болница "Антиструмин", случайно да не пометнат? За ТРИ хладилника "Мраз", за които щяха да се избият клиентите в магазина? За телевиорите "Електрон", за които дъртите щяха да се избият и аз трябваше да ги разтървам, защото този бил предназначен за любовницата, а не за нашето семейство! Има и още пикантерии, но не искам да губя време на изморения читател на коментари! Така, че - увеличение - на момента, шоково, а не след някакво чакане на имагинерни години! Всичко останало е 100 каратов популизъм!!!

Гледали сме го този филм, с хилядите левове, където тогава източиха спестяванията на хората ... а имаше много влогове, за децата, за жилище и т.н. Румъния дръпна напред поради една причина ... че даде ефективни присъди на корумпиранта власт, съдебна система и т.н.

А колко ли ще стане ДЕПУТАТСКАТА ЗАПЛАТА?

Според ЕК минималната заплата трябва да бъде 60 % от средната. Тогава (след 4 г.) минималната заплата трябва да стане 900 лв. и ще се почувстваме наистина европейци! Оптимист?

Представете си че имате такси , което ви гълта много бензин. Изкарвате 2000 лева на месец, но давате 1000 за бензин. И заработвате 1000. Слагате газова уредба и харчите два пъти по - малко за гориво и заработвате 1500. Ако сте бриджьор и всяко второ раздаване обявявате малък или голям шлем , може веднъж на 10 раздавания и да го изкарате, но иначе ще влезете много и ако играете на пари , ще загубите много. Зарязваме шленовете и си гледаме интереса, вероятно това е достатъчно да се увеличат всички заплати с 50 %.

Знаехме си, че пак морковчето пред носа на магарето, за да влачи, ама нейсе... Тате обеща да ми купи колело, ама друг път. Тия измекяри вярват ли си сами, че още някой ги слуша? Заговорили били всички.... Ми нека си говорят. Междувременно децата ни пораснаха и се изнесоха, ние също си намерихме начини, а те още си говорят ли, говорят и маркират нещо като загриженост...

Тия не престанаха да ни мислят за балъци. Какво ни интересува средната заплата след като ще я получават 5-6% от работещите. Принципа на средната заплата е шефа на завода яде месо, а всички работници ядат картофи, значи средностатистически всички ядат мусака.

за да има 50 процента увеличение на заплатите, трябва да произвеждам петдесет процента повече. ако днес произвеждаме 10 ябълки, след четири години трябва да произвеждаме 15.

abe alankoolu sled 4 godini v bg kutia cigari ste e 1500leva

Ал

Всъщност държава и синдикати (дупе и гащи) точат лиги за увеличени с 50% осигурителни вноски. Ако някой служител си мисли, че реално ще получава повече, малко се е пообъркал. А дупетата и гащите си мислят сметката да я плащат работодателите. На чужд гръб 1500 лева са малко. Я пробвайте вие да плащате средна заплата 1500 лв! То даването не е като взимането...

След 4 години ще сме с ЕВРО..... ;)))) Та, лъжете сега на воля, може и 1800 ЛЕВА да се каже....после ще се оправдаете, че сме с друга валута вече;))

Разберете, за да има ръст на заплатите, трябва да има ХОРА , които да работят - с чиновници , администрация и държавни бюджети, не става, необходими са количества от качествени хора , които да работят, а те избягаха отдавна и бегълците се увеличават с всеки час. И разберете - не е възможно всички работоспособни да заживеят в София, не разбирам защо трябва да си го причиняват.

Янка Такева ли ги обещава тези "космически" заплати? Ние вярваме в дребните неща, а дори и те се провалят! Вие не можахте да стопирате или елиминирате Наредба 1 от 16.01.2017г, свързана с пътните разходи на учителите, а да се надяваме на нещо по-сериозно, би било уместно като първоаприлска шега! Старите цигани лъжат по-реалистично, я тук се разиграват фентъзи сюжети! ВЕрваЙте ми!

Най-хубавото на розовите прогнози е,че обикновено не се сбъдват,но и не се търси отговорност от идеалистите-или не са живи,или са ги забравили отдавна.

Тез живи ли са,сега ли събраха кураж?

Резонно средната заплата трябваше да е 1500 лв преди 20 години, но нищо, КНСБ нека си приказват глупостите, нали това им е ролята в организираната престъпна група на властта.

защо не си заврете обещанията някаде там по дупките

Я, та тя сега в София е толкова! Е, не баш толкова,но някъде там.

Личи си,че предстоят избори.Като минат темата за заплатите ще изчезне.Тъпото българско стадо,ако иска добри заплати да си ги извоюва и заслужи!Досега не си спомням някои работодател да ме е питал,дали искам да ми вдигне заплатата.

КНСБ настоява съотношението между минималната и средната заплата да е не по-малко от 50%. Съвсем резонно е средната заплата да стигне 1500 лв. след 4 г. Чета статията, и виждам как от нея извира див балкански популизъм. Първо 1500 лева , след удържане на данъци и осигуровки стават 1180 лв. Второ за 1500 лв. средна заплата може да се говори основно в София, а в Северозападна България, където сега средната е 600 лв, да направи "лъвски" скок много ме съмнява. Трето след четири години мащаба на цените ще бъде друг, и тези 1500 лв. сигурно ще се рабняват на днешните 800 лв. И четвърто , докато в България не се създадат икономически условия за развитие на малкият, семеен бизнес управия няма да има , а само синдикални идиотщини.

А може ли да попитаме какви ще бъдат цените след 4 години? Селски хитрости сега се наричат трудова психология.

И аз мога да ви обещая и по 5000 лева заплата. Правя една инфлация и сте готови.

Един банкер, посредствен, който бе посредствен инженер-химик по-време на социализма за месеци се преквалифицира в банкер, отдавна взема по 250 000 лв заплата (без бонусите)! Аз вземам 800 лв, заплата! Средната ни заплата с него е 125 400 ле. Да, ама не! Аз вземам 800 лв, въпреки официалната средна заплата от 125 400! Ай, сиктир!

КАТО ДОЙДАТ ИЗБОРИ И ЗАПОЧВАТ ЛЪЖИТЕ . В РБ ОСТАНАХА ПЕНСИОНЕРИ КОИТО СА АКТИВНИТЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ.НЕЩО СА ТЯХ ДА ОБЕЩАЙТЕ, НАПРИМЕР: МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ 1000 лева. А МАКСИМАЛНА 1300 лв.и цените да останат същите

КНСБ политическа партия ли е и какво прави П.Димитров редом до Борисов на пресконференция ? По места повечето председатели фигурират в съвета на директорите ,чии интереси защитавате ?Средна такава заплата може ,заедно с вашите ...само ,че нашите не растат ...поне не се явявайте ...

Да, да, ако герберастите дойдат пак на власт и уморят 1/2 от мат'ряла ще стане и 2000 лв.

С Пешо комшията изядохме днес на обяд средно по 6 кюфтета, аз 3 а Пешо 9.

За пореден път че тия хора във властта и синдикати живеят в някаква друга и съвсем различна държава от тази в която живее 90% от народа. Какви 1500 лева средна заплата като в провинцията масово се взима 5-600 лева и как за 4 години ще принудиш един пишман бизнесмен да ти направи 200% увеличение на заплата !? Поредна предизборна лъжа и замазка. Как в северо-запада ще взимат средно 1500 ? Кой ще ги взима ? Пловдив била икомоническата столица а каква е средната заплата в ТИЗ някой да знае ? смеех братя, смеех.

да му кажеш на това лице?Празни и безсмислени слова.Абе специалист на специалистите вземи и направи една фабрика, хайде да не те измъчваме цех направи и раздавай по далеч по големи от1500лв, заплати.Плащаѝ и още по високи данъци и осигуровки,за да напълниш нои и тогава ако си жив останал излез и поискаѝ и останалите да го направят. Иначе сега е много лесно да накараш другите да плащат,пък ти да си целият в бяло.И накрая не се ли усещаш,че няма как ти синдикатче да си повече загрижен за хората от този който работи заедно с тях и плащат включително и вашите заплати.

Заплатата няма значение , колко ще е хляба , 5 лв ? а сиренето 25 . и на ви 1500 .... нали ви обещахме :)

да продължи да ме лъже и да ми каже: -След 4 години каква пенсия аз ще взема??? 200 лева или 1200 лева?

По-лесно е да стане 1500 лв. отколкото да има някакъв реален растеж......... Защото пенсиите от минималната до тавана ЩЕ СЕ ОБЕЗЧЕНЯТ НА СТОЙНОСТТА НА НЕКОЛКО ЗДРАВНИ ВНОСКИ........:)

Полудяха от КНСБ! След четири години и Лео Меси няма да го има в играта.

Средна заплата 1500 лева , кило домати 50 лева.Така стоят нещата в държава без икономика и в спонтанен разпад.

В България, винаги се говори в бъдеще време, или дайте да дадем. Средна заплата от 1500 лева, трябваше да има още преди 20 години. И 3000 лева да дадете, скоро няма да има кой да работи.