Прокуратурата води ново разследване за АЕЦ ”Белене”

Към настоящия момент се води ново разследване за АЕЦ „Белене“, всичко е в ръцете на прокуратурата, обяви енергийният министър Теменужка Петкова.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата води ново разследване за АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А аз знам кого ще осъдят. Михаля.

Разследването е поредна инсценировка в стил шменти-капели на Тиквата, за да се премени и нагизди за президентските избори като света вода ненапита. Та нали именно той в угода на краварите загроби и 3-те крупни енергийни проекта и сега тръпне пред перспективата от народно възмездие, щото колкоти и да е лош "матреала" денят е близо. И счетоводителката от снимката няма да го спаси, нито с гърдите си, за които я назначи за министър, нито с папките които разнася като разсилна, щото за двуго не става, нито с тоталната си некомпетентност по темата енергетика, с което стана за смях в Иран.

Прокуратурата нищо няма да свърши,както винаги,защото е едро престъпление,а не дребно !Виж ако беше дребно,ехе,досега да са осъдили "портиера"и отчетат дейност! Колкото до приватизация на АЕЦ е това вече е за прокуратурата ,но пак няма да има " данни",въпреки че е престъпно да се дава атомен обект в сеизмична зона на частен инвеститор само и само да се отърват през техния мандат,заставайки срещу националната сигурност и евентуално радиационно замърсяване при земетресение ала Фокушима!

Какво стана с тройния шлем?!Та каква прокуратура да прекрие нещата ли?Ами тенесиста е ясен,купил два хотела по 8 мил. единия на синчетата си и има още други.Нали НАП го разследва,какво стана....?За какво лапат дебели заплати разни служби за разследване и спец.съд?!Ами КТБ?

В България и на децата вече е пределно ясно, че разследеанията на тежки престъпления и особено на крупни планирани кражби, като голямата измама Белене, КРБ и др. АКО ИЗОБЩО СЕ ПРАВЯТ, стават ЗА ДА СЕ ПОКРИЯТ ВИНОВНИТЕ И ПРЕСТЪПБИЦИТЕ, И ЗА ДА СЕ ПРЕДОТВРАТЯТ ЕВЕНТУАЛНИ БЪДЕЩИ КОРЕКТНИ РАЗСЛЕДВАНИЯ, които биха могли да разктият престъпницитe и да доведат до справедливите им присъди. Това е истината, другото е вятър и мъгла, и балони и залъгалки за тълпата!

прокоратурата отдавна трябваше да се заеме с р. овч., който надроби цялата попара с белене.

Е щом прокуратурата се е заела, на бандитите им е спукана работата, жална им майка...

Занимавате ни с глупости, а за ултиматума на ЕК за версификация на ядреното гориво и съответните рискове не казвате нищо... Какво се случва там? чуваме че рискът е голям. Има ли нещо вярно? Ако не излет и го кажете.

от тази туфа няма да излезе заяк и това много добре ни го казаха съдиите които осъдиха българия за това че тука са такива министерчета с врапчови глави нема лабаво ще плащат и внуците ни за това безхаберие в угода на една нация на 20000 км от нас!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Хм, май имаше едно министърче дето развали смело договорите с Росатом и замина да пляска руснаците. Защо побойникът Мони не е гледал тогава какви договори има или няма, а тръгна да раздава кютеци? Пък и тази ухилена и доволна Теменужка какво направи досега, освен че продължи да приватизира изхода на елиндустрията, докато на входа лапат държавните пари тези с америк. ТЕЦ и възобновяемите източници?

Постоле чувал ли си плащане на неустойки по договор.Защото ако това стане тока не ще поскъпне двойно ами тройно.

Яворчо, и ти, и аз ще го плащаме, няма да е тази ненормалната измислена министърка! А си отговори сам: за да плащаш неустойки значи си нарушил някакъв договор. Защо не са гледали тогава, преди да го нарушат? И кой им търси отговорност, че са и пак на власт... А про-про, никой не написа колко са разноските по делото, просто ни ги лепнаха тихомълком! А ти играй още играта на "мои и твои" политици...

И какво, дали подкупатурата (Нали ти си го избра този Цацаров - каза Кокинов на Буда) ще стигне до ислямиста-евреин(бивш) = гьомнето Николай Младенов, Делян Добрев, Б. Методиев Борисов, Тр. Трайков? Или само до Калинушка Путкова? От 2009г. ГРОБ са на власт, с кратко премигване 2013-2014 г. за ужас на Америка за България?! Американските ТЕЦове, ЧЕЗ, ЕВН, ЕнергоПро, Веолия ще се разследват ли? Само да не обидите Каратиста, Доктора или Спас Русев, бе! Свиваком и КТБ да не ги пипате ей, Митко Цайса косъм да не пада от Веждите му Рашидови, разумете! И какво ще установи подкупатурата? Че 320 000 лева на ден по лихвите са минимален допустим разход, който в сравнение с 2 милиарда разходи е пренебрежимо малък. Кой ще приватизира Белене? Борисов-Дончев холдинг ли? Или Росатомстройекспорт? Или Енрон? Или ЧЕЗ? Или Рамадан с Пръмова? Май по-голям шанс имат вторите! Признайте си, ГРОБАРИ, кой от вас иска най-много да краде в Белене! Признайте си да ви олекне, долни комундета ГРОБКПарски! Стига сте ни хвърляли брашно във въздуха с лафове за подкупатура, за да замажете насраното! Кажете си - главните крадци на републиката са тези 180 дупетата и министри!!! Дали са същите замесени във ВЕИ далаверите и търговия с ток? С Кадиев ли сте, а? С ДКЕВР, нали? Концесионирайте, концесионирайте! За да ви концесионираме и ние по модела на Авиокомпания Еър-Доган.

Русия беше подписала договор за изграждането на АЕЦ Белене безплатно срещу 49% от собствеността, с които да си възвърне инвестицията от 4 милиарда евро (цената е от сайта на атомстройекспорт), колкото е цената на двата БЛОКа. След изплащането 100% оставаше за България. Обаче вашия тъп като свинска опашка Наркотрафикант, такъв си го сложи, и на вас, и на нас, че сега от нулеви разходи вече сме 1,2 милиарда лева назад + 200 милиона за адвокатски хонорари + няколко милиона щети за НЕК + дневна лихва от 320 000 лева на ден! И въпреки това, тук има соросоиди, който продължават да плюят България и нейния партньор и освободител Русия! Има идиоти, лобисти, национални предатели, които за центове рушат България. Неграмотници, възгордяли се до небесата на Сорос, сеещи лъжи, против Божията Воля. Ето затова е крайно необходимо да има Независим Народен Съд! Всеки драскач и дрискач против България е живо доказателство за спешната наложителност. Защото същите идиоти не плюят по "модерния закон за концесиите" на мутрата Дончев, против терористичния живковистко-пиночетовски "закон за борба с тероризма" на идиота Ненчев! Къде сте бе, другари, Борисов погреба България с 40 милиарда с лихвите за няма и 2 години! Къде сте, ненормалници? Знаете ли колко товарни вагони, влакове с пачки са това????? Да споделя на Соросоидите, понеже са твърде тъпи, една малка истина: Имахте шанса да направите Ръша зависима от България! Така, както в момента е зависима от Украйна или Турция. Но понеже сте идиоти, и това не постигнахте! Ако бяхте построили Син Поток и Южен Поток през България, Бургас-Александрупулис, щяхме да диктуваме транзитните такси и да получим много отстъпки от цени на енергоносители! Зависимостта към Русия се бори със създаване на взаимна зависимост, а не с организиране внос на газ от плутон. Ама как да ви го вкара човек в тъпите глави, като там имате място само за чалга и Сорос.

Стига си лъгал бе кретен!Нито е имало договор нито подобни дарения!Олигофрен,пак се продал на дребно,блатна мурзилка!Колко пъти ще ги пускал тези простотии! Не ни трябва втора АЕЦ,а и след толкова спекулации,изобщо не ни занимавай с твоите лепки от север!Тъпанар!

"Бяха извършени финансови инспекции както в НЕК, така и в БЕХ , така и в бившето Министерство на икономиката, енергетиката и туризма по отношение на отпусканите целеви средства и тяхното разходване". днес, след толкова години?

тези,които бяха спряха строителството !!! В момента щяхме да имаме работеща атомна централа, ама някой получи тлъсти комисионни за американските тецове , а евроатлантическиориентираните са тъпи говеда.

знам го номера, след цялото разследване ще сбъркат датата и всичкото напън отива зян. защото съдът ще каже, че нашите на дървосекачът не могат да бъдат съдени, понеже са от малцинството.

Кога ще разследват Р.Овч. и другите от енергийната мафия.

Трябва да се разследват тези измикяри управници,слуги на евроатлантическите си господари,кото спряха проекта АЕЦ,,Белене" и ,,Южен поток" и сега ако има Бойково хъбче ще го пълним от Румъния,Турция и Гърция, а може и от Северен поток 1 и 2 от Германия през Унгария и Сърбия.Имената на тези престъпници са известни,защото те са позьори и се правят на мнаго десни .

щом оставиха прокурорите са праят на дюлгери между впрочем сички имат кокетни вилички са чуди чуек от де кинти и време?!

КОЛКО МНОГО ПАСМИНА ЧАКА ТУК ЗА ЗАТВОРА и се лични убавци ,Белене е благодатна почва ,нооо стиска ли ти или и те те държат на къса каишка ,та не можеш гък да кажеш , а само се дуеш с празни приказки и закани ?!

А защо не попиташ Къна, кога Бойко Борисов ще си отиде при магнолиите?

какво искаш ???Да го приватизират и да ти продават ток на пет пъти по високи цени ???Когато Козлодуй е раздути разходи за ожхрана и подръжка пак е печеливш .Значи спре ли да съществува Козлодуй тия дето ще са направили тока на Белене ще продават ток само на суперплатежоспособни.Ще огасим лампите на държавата.Да го беш направил Станишев а не некакви хайдути да се чудат ккаво да продават.

Май ти е Огаснала граматиката.

различно от евро-атлантик, както и разследването, че някой е откраднал нещо от проекта АЕЦ"Белене", от това, че руската фирма е осъдила България, чрез международен съд, за това че Българското правителство едностранно и еднолично е прекратило изпълнението на клаузи от международен договор!

А защо не попиташ Орешарски защо не изпрати изисканите документи от адвокатите защитаващи българските интереси.

Българска логика:Слагаш минус защото си червен и си съгласен да плащаш от джоба си и да оневиняваш един премиер който бягаше от отговорност.

Докато Цацатурата се напряга да изфабрикува улики и доводи, за да обвиняват само хора с ляво политическо мислене, безизходицата ще е пълна! Всичко това е защото големи енергийни проекти са Руски. САЩ има алергия от всичко руско, а върху десните политици у нас, пък, има пълно влияние и за това те са им любимци, колкото и да са некадърни. Харчим милиарди, за да угодим на политическите прищевки на САЩ! Пазарна политика, у нас отдавна не съществува във търговията с външни партньори. Всичко по-значително трябва да получи одобрениетона САЩ. А, както е видно те не ни разрешават нищо, та ако ще да нямаме реален друг избор! Прави са навярно, как векове сме живяли с газени лампи и без ел.ток. Значи и сега можм без ток, бензин и други предимства, ползвани от големите и силни държави! А, ние сме бедни и слаби! Назад към средновековните тефтерни - информационни технологии и начин на живот!

За охрана на неработещ обект - всеки месец по 700 000 лева. Ето начин да се оправдае кражбата на огромни суми пари ! Мога с елементарни сметки да докажа, че подобна охрана и в най-тежкия случай струва не повече от 10-15000 лева ! Къде отиват откраднатите пари ? Естествено - в джобовете на управляващите, които носят часовници за по 50000 лева. А ние, пчеличките - да бачкаме, за да плащаме сметките на паразитите-кръвопийци ! Проклета да е цялата крадлива мафия и нейните пионки и поддръжници !

Онази дебелата,която наля парите на НЕК в КТБ няма ли да я разследват?

Ааа има ги милиардите... само че в заем...за последните 2 г. ...18 милиарда.

то трябва да се разрови по-дълбоко, например около кръга "българският Великден" и по-специално около любовницата на мони

Големи теркове са тия от прокуратурата- от м. май 2012г. до април 2016г. са доказвали ,че няма престъпление,сега започват отново.Няма ли кой да им провери дипломите и часовниците-водомери.

Точният Въпрос е "Няма ли кой да ги арестува" ? Всички структури в туземията са овладяни още след 9.9.44-та от прорашистки кадри, назначени от азиат-болшевишкия окупатор и в момента се владеят от техните отрочета, дечица, внучета и правнучета.

Тия, ако му паднат на Ердомран, направо ще ги обезкости!

abasador

еми прави са, от Софийска градска прокуратура, за прекратяване на разследването..." заради липса на престъпление." Фалира се някоя банка, изнесат се милиарди в чужбина, но "престъпление няма." По вина на некадърни управници, се започва и спира един скъп проект, България е осъдена милиони да плаща, но "престъпление няма." Съдебната власт така решава както и на практика става, когато българският народ трябва да плаща "престъпление няма." Лек ден.

"Прокуратурата "пропусна" в отчета си разследването за КТБ Отчетите на прокуратурата за 2014 и 2015 г. бяха приети с мнозинство в Народното събрание, въпреки че в тях липсваше каквато и да е информация за разследването за фалита на КТБ. От 110 гласували депутати 90 подкрепиха доклада за 2014 г., а 95 - за м.г. Документите съдържаха главно похвали за свършеното. " Това е новина от днес! Та какво да очакваме от "тази " прокуратура, след като отчетите за "свършената работа" се приемат с такова единодушие от "законодателната власт", която иначе не спира да тръби, че "съдебната реформа" им е много важна?!

Ямата изкопана на остров Белене е съзнателно унищожаване на доказателства за жестоки престъпления извършени от комунистическите главорези. Строеж върху костите на жертвите на червените сатрапи. И безнаказаност за червената боржуазия! Пито - платено! И погребано под реакторите и бетона! Спете спокойно деца! Партията бди...и вече ви ограби! Гласувайте за червените милионери! Те мислят за Вас!

Това не е АЕЦ-- това е голяма мандра.

Творение на български бандити, с руско самосъзнание с едничка цел лично и руско облагодетелстване и съсипване на България ,която за тях е една дойна крава !

проекта е неефктивен, неизгодно слкючен в ущърб на българския народ. корупционен. неекологичен. що за хора могат да сключат такива сделки в ущърб на българския народ. който сега трябва да плаща заради некадърността на тези боклуци.

"неекологичен".... имаш ли някаква бегла представа от това как работ един АЕЦ. Това е най-екологичният източник за производство на електроенергия в голями мащаби. Сравни я с един ТЕЦ и ще сам ще си отговориш на въпроса кое е екологично и кое не.

"Разследването е започнато отново през месец април т.г., след като през март е прекратено от Софийска градска прокуратура заради липса на престъпление." На първо четене буди недоумение , но на второ - всичко ни е ясно: Тези БЕЗУМИЯ се получават именно защото прокуратурата, пък и съда, действат на принципа "По ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТ", а не , както е редно в уж "правовата ни държава" - по законосъобразност! Което ме подсеща пак да цитирам настоящия Председател на НС: "България е държава с реформирана съдебна система" Дали?!;))

За охрана 700 000 лв. месечно!!! Тя централата, ако работи ще произвежда ток за 600 000 лв. месечно! Да не би охраната да са 7 човека, блазе им, е не всеки може да охранява АЕЦ, така си е, това са си хора назначени за работа, а неееееееееее работа за хора! Наближава времето да заиграе дебелата тояга, та някой може и да съжалят че са ги взели тези скромни РЗ!

Ей, големи разбирачи по всички въпроси... Калкулатор виждал ли си? Хайде сметни 2 блока по 1000 мегавата - за един час колко електроенергия произвеждат? Ще ти подскажа - 2 000 мевгават/часа. Или 2 000 000 киловат/часа. Умножи ги по 3 стотинки - колко се получи? Това е за ЧАС, ако не си разбрал. Егати малоумните коментари, честно... Всички неграмотници - експерти по въпросите на енергетиката.

Мноооооооого задълба в казуса приятел, казах го символично, потърсих логиката, намекнах за анализ, а ти киловати стотинки и , а ДДС защо забрави ?

Ейй 600 000 лв. са много пари бе! На мен ми се струва, че не изкарва повече от 600-700 лв за месец.

Теменужке, Теменужке- хич не ти е там мястото.

На 18 април 2011 г. е публикувано съобщение на БЕХ ЕАД, че банка HSBC е наета за стратегически и финансов консултант по проекта Белене. Консултантът е трябвало да разработи концепция за развитието на проекта АЕЦ Белене и да актуализира икономическия му модел и оказване подкрепа при цялостното преструктуриране на проекта по икономически обоснован начин. ОТКОГА БАНКИТЕ ЗАПОЧНАХА ДА РАЗБИРАТ ОТ ТАЗИ НЕСВЪРЗАНА С ТЯХ МАТЕРИЯ?! КОЛКО ПАРИ ПЛАТИ БОРИСОВ НА ТЕЗИ "СПЕЦИАЛИСТИ" БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОИТО БЕ ВЗЕТО РЕШЕНИЕТО ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ПРОЕКТА БЕЛЕНЕ?! ЗАСЕГА НЯМА КОЙ ДА РАСЛЕДВА ТЕЗИ НЕЩА. ДА СЕ НАДЯВАМЕ, ЧЕ ЕДИН ДЕН ЩЕ ИМА СЪДЕБНА РЕФОРМА ПОДОБНА НА ТАЗИ КОЯТО ИЗВЪРШВА В МОМЕНТА РЕДЖЕБ ЕРДУАН!

Народът го каза на референдум. Дори не уважи предложението като не гласува.

Пак разследване?? Щом като за 5 години досегашните нищо не са направили всичките да се уволнят!?! Докога ще ги храним такива търтеи!?!?

Крайно време е народът да разбере кой за какво е плащал луди пари без проект и без договор, кой се е облажил от руснаците насрещно, за да зачерни хубавата ни територия. И наглоста им продължава, защото руснаците си искат "услугата".

Знаете ли кое по ред е това разследване? И да викажа, и това разследване ще завърши като останалите. Защото хората които са отговорни за източените средства са във властта.

Прокуратурата да не забравя, че Борисов лично и публично изказа че е спрял проектите по нареждане на САЩ. Това за мен е държавна измяна. Аз икономическа обосновка не видях да е показана, само празни приказки по подобие на тези в ООН преди да нападнат Ирак за да свалят Садам! Публичен факт е че Борисов изговаряше на изуст суми без да представи доказателства за твърденията си за тези суми. Те накрая достигнаха до плашещите 20млрд. Тази колосална сума не бе дадена за централа, но в същото време по-голяма от нея сума бе взета като заем, без да се обясни на публичността за какво е необходим и защо изведнъж толкова спешно. Така не само нямаме централа, но имаме и длъгове, които реално погледнато са достатъчни за няколко централи по цена на производителят, който твърдеше споменаваше цена от около 6млрд.

Икономическата обосновка е точно в цифрите които Боко ти е давал. Ти каква искаш? Национално предателство е да се почне ненужна централа за такива огромни пари. Държавния дълг през 2014 г. е : 11,535 млрд. евро. Държавния дълг на 1 юни 2016 г. е 13,37 млрд евро или иман нарастване с 1,84 млрд евро или 3,5 млрд лева нарастване. От друга страна фискалния резер на 1 юни 2016 г. е 13,4455 млрд лева, а през 2014 г. е 9,2 млрд. лева, т.е. разликата е 4,22 млр лева нарастване. Или като цяло имаме намаление на държавната задлъжвялост със 700 милиона лева. Къде ги тия 20 милиарда дългове натрупани за периода? Производителя говореше всякакви глупости първо бяха 4 млрд,, после 6,3, в руския печат се появиха изказвания за 8 млрд ЕВРО и това без съпътстващите трансформаторни станции и далекопроводи. Така че е по добре тъпаци като тебе да си мълчат.

Не говори глупости! Всеки може да си говори всичко, но без обосновка са празни приказки. А икономическа обосновка се прави на конкретни факти, подкрепени от цифри. А не смукане на цифри от между пръстите за да се всява паника! Как изчисли 20млрд. питам аз? Производителят може да е говорил всякакви цифри, но никога над 6 мрлд! А за дълговете е достатъчно да се види че те достигнаха БВП и ставя ясно къде са.

Прокуратурата да се заеме с крупните милиардни грабежи в Белене, докога изнемощелият български народ ще плаща милиардни заеми за да издържа крадци, цигани и тежка държавна администрация, която не може да се справи с престъпниците.

Белене е Цариченската дупка на БСП Там има още много кинти закопани за Курнелия

Прокуратурата води ново разследване за АЕЦ Белене Какво ще да е това странно разследване, което през март е прекратено, а през април възобновено. Ясно е , че прокуратурата сега е получила поръчка , кой точно е грешният човек,след като е прекратила разследването срещу истинският виновник.

Абе, ясно е, че милиардите ги откраднаха, но къде скриха централата! Тя да не е 5 лева да я туриш в джоба?

Ха-ха-ха, тези ни вземат за канарчета ,ама и ние им се връзваме на раздувките. Само да внимаваме да не откраднем 2-3 кебапчета, че тогава цялата строгост на закона ще се стовари върху нас. Дори и ще влезем в годишния отчет за едрата престъпност и борбата на властта с нея! Ха-ха-ха...

Пак прах в очите на хората! Говорят за "някакви си" 30 милиона, а милиардите, дето огробиха ББ и калинките му, заради слугинажа пред задокеанските господари - нито дума. Само лихвите, които ще трябва да се плащат от слугите, скоро ще са повече от тези обсъждани суми, а за тях никой няма да носи отговорност! Така е при ГЕРБ! Кърджалийска и башибозушка работа!

Едва ли ще вкарат Боце под отговорност. НЯМА ВИНОВНИ

Щом са установени много тежки и груби нарушения, какво следва за длъжностните лица от Софийска градска прокуратура, които са отчели липса на престъпление? Някой да им търси отговорност за укриване или съучастие в престъплението? Първо да се отговори на този въпрос! Другото е наливане от пусто в празно.

Кога прокуратурата ще направи разследване за неизгодните договори с американските централи?

И ще трябва да вкара цялото правителство на Станишев в затвора, барабар с Р.Овч, които промениха договорените от Костов 3,5 цента за киловатчаст