Разбиха незаконна търговия на лекарства в аптечна верига

Незаконна търговия с лекарства от аптечна верига във Велико Търново бе разбита при спецоперация на ДАНС, МВР, Агенция по лекарствата и НАП във вторник.

Обратно в новината

Коментари - Разбиха незаконна търговия на лекарства в аптечна верига | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При законните лекарства нещата са по ясни-витамин С / апчета/ струва на производителя 7.5 ст.Продават ни го по 150 ст.На печелившите и чадъра-Честито!

Не е Салвия,а Марешки! Защото се цели да му се попречи да се кандидатира за президент.Че току виж объркал сметките на Тиквата.За сведение-аз съм от негласуващите от 3 г.Въпреки подготвяните затова санкции!

Салвия е!

Веригата е САЛВИЯ. Има аптеки във В. Търново и в Горна Оряховица. Обществена тайна е, че притежава и склад за лекарства, който няма разрешително от ИАЛ. Най вероятно е подадена от конкуренцията, тъй като прави огромни обороти по НЗОК и продава лекарства с най ниска надценка и на най ниски цени в областта. При всички случаи са покровителствани и е имало чадър и от здравната каса, тъй като не е възможно без помоща на високопоставени служители от там и на проверяващите да не бъде засечено изписването на скъпи лекарства на нищо неподозиращи лица, като тези лекарства един път са заплащани от касата и после са реекспортирани. Защо касата не е проверила лекарите, които предписват такива хапчета, а? От безхаберие или защото им е плащано да си затварят очите? отговорът е: И двете.

Едно нищо незначещо изреченийце: "Посредством медицински лица е осъществявано фиктивно изписване на лекарствени продукти, заплащани впоследствие от Националната здравноосигурителна каса." ------------------------------------------ И резонен въпрос: КАК ТАКА НЗОК Е СКЛЮЧИЛА ДОГОВОР С НЕЛИЦЕНЗИРАНА АПТЕЧНА ВЕРИГА и им заплаща лекарствата по рецепти? През "медицинските лица"?!!! Не е луд този, дето яде хляба, а онзи който му го дава. НЯКОЙ ЩЕ ПОНЕСЕ ЛИ ОТГОВОРНОСТ... ИЛИ ПАК НИ ЗАРИБЯВАТЕ ЗА ТРИ ДНИ... После си преразпределяте баницата. Че и журналята вътре. Озвен ако не са безкрайно прости, за да пишат такива пасквили

от търново съм. Не съм чула за това, въпреки, че често съм по аптеки. Сигурно пак трябва да съсипят някого ,който им пречи. Вече ми дотегна от тъпи истории

За всичко са виновни депутатите, че пишат такива закони. Когато някоя верига продава хранителни стоки некачествени, средствата за масово осведомяване нямат право да казват името. Защо, здравето ли е по важно на населението или интересите на някоя фирма?

и името на аптечната верига е ? .... до кога ще ги криете ?

ПЪЛНО е с нарушения и дори плачат за санкции , само че НЯМА КОНТРОЛНИ ОРГАНИ , спят още зимен сън!

няма спиране. Всеки втори фармацефт е PR на някакво лекарство

ФармацеВт,фармацеВтична,умникоооо...

Толкова коментарии и толкова малко хора схванали какво са правили всъщност във веригата аптеки. Джипитата пускат рецепти на реални пациенти за скъпоструващи лекарства. Пациента няма как да разбере, макар че някои са навити да съдействат, ей така за спорта от кражбата. Та докторите носят рецептите в аптеките, които ги изпълняват фиктивно и си делят парите постъпили от касата в договорено съотношение.

goose

Поредната брилянтно избродирана операция като тази с фонда за лечение на деца, дето се срина тотално? :-)

Без нея Агенцията по лекарствата никога нямаше да разбере!

Нещо конкретно???С общи приказки само се вдига ПУШИЛКА ,а резултат няма.....

ЧЕ, лично съм виждал български лекарства да се продават в други държави до на половин цена спрямо тази в наши аптеки

Дайте жокер - започваме да си мислим за почти всички.

Оставете го за малко човечеца, той за нас мисли, не за Вас Поръчково ли е този път нападението.

Ако въпросната схема е била прилагана рисково, значи е имало голям марж на печалбата при измамата. Което от своя страна означава, че тази печалба не е реинвестирана, а просто изнесена. И докато назначават проверки, лицата с плячката отдавна са отплували в международни води :)

Аптечната мафията не прощава. Пък и ако подбиват цените гледай какво става. Това че опаковка от 800 ибупрофена в UK e 2 паунда какво да му кажеш. То от бедните се краде, не от богатите!

Качете ги тия медицински картони в нета, че да гледаме как здрави хора са лекувани и какви лекарства са надписвали!!!

Защо нито ДАНС нито МВР нито Агенцията по лекарствата не разследват какво правят чуждите фармаконцерни у нас? А те си изпитват лекарствата в нашите болници върху нас без никой въобще да разбере. Затова дават и доста големи заплати на работещите при тях, отделно и докторите, управители на болници си получават комисионните от биг фарма. Никой ли не знае или се прави, че не вижда?

Дали без да разбере? Дълбоко се съмнявам. Просто тъй като това са господарите на политиците ни те се правят на ни чул, ни видял

И то да е само една.... Там са далаверите с милионите.

,,Понеже тази верига е в процес на РАЗРАБОТКА името на веригата се пази в тайна,,Т.Е.докато се забършат всички следи,които не е изключено да водят много,ама много нагоре,та чак до правителството и току виж,че собственик на веригата е някой депутат,независимо от мнозинството или от коалиционните партньори,или недай си Боже малко по нагоре.Както пееше ФУРНАДЖИЙСКАТА ЛОПАТА Веселин Маринов,,,Нашата полиция ни пази,,=ОТ НАС РАЗБИРА СЕ..

Посредством медицински лица е осъществявано фиктивно изписване на лекарствени продукти, заплащани впоследствие от Националната здравноосигурителна каса. " Тук и двете мафии - фарма и доктори са намесени! Така че освен името на аптечната верига, ми липсва и името на "медицинските лица", харчили парите ни за здраве!

ааа, сакън! Само политиците са виновни, останалите по принуда го правят, не от лакомия ;))

Sm3hurk0

мвр, данс, ала бала и други държавни служби са ......, иззети са PC конфигурации..., за тежест на новината и се лъска имиджа на въпросните служби... Новината е като платена реклама, без името на веригата аптеки.... Хубава работа, ама българска.

Нашата полиция зорко бди за правата на международните фармацевтични картели !

Вече ме убедиха, че аптеките са по доходоносни от наркотиците. За година и половина определени масово използвани лекарства увеличиха своята цена със 125- 150%- например Атенолол 25 мг, Аспирин протект и др. Да не говорим за скъпоструващите и животоспасяващи лекарства. Затова хората са принудени да търсят лекарства от съседни страни. Министерството на здравеопазването и др. специализирани органи нехаят при този произвол на най-новата мафия в България. Ние ще умрем, защото нямаме пари за лекарства, но това чака голяма част от българската нация!!!

В световен мащаб най-много се печели от търговия с оръжие. След това - лекарства.

Пред тях по средата или зад тях от "белото сладко".

Не си прав !!! Лекарствата са на първо място !!! Просто са по-масови !!!

Преди около 10 години завърших икономика. Още по статистиките тогава, за последните 15 години най-големи печалби се изкарват от търговия с лекарства. Това с оръжията е мит от комунистическо време.

лекарства използва всеки човек на планетата. оръжие и наркотици - само определени. по тази причини хаповете печелят много защото знаят, че на всеки са му необходими и за това вдигат изкуствено цените.

Чак в Каспичан ли намерихте такава аптека бе. Ми те в София се насраха.. Реекспорт, контрабанда...

И коя е аптеката? Иначе от новината ви няма смисъл.

да не би да е руската "Медея". Щото "плащанията" у нас към руски вериги не спират...

Медея има само в София и една в Кюстендил.

Аптека "Медея" има и в Стара Загора. При това се намести с името на отдавна съществуваща в града аптека с това име. Нали според ИАЛ не може в едно населено място да има повече от една аптека с едно и също име? Как тогава им се разреши да ползват това име?

незаконно е да имаш почтен нормален бизнес и да бачкаш за насъщния, всички трябва да са наркотрафиканти, там държавата поема пълна издръжка, охрана и медицинско ВИП обслужване

Алооооо!!Стига с полуистините!!!Съвсем се оляхте-или пишете кой неи трони със сирене менте-60 Фирми .същото и за веригите аптеки!! или нищо не пишете-щом ви е жал за отровителите и ги браните ог фалит, те да не ви снасят в сухо, а!?!?! Моного нещо ги пазите??????

Ма, как така са я разбили? Изпотрошили са рафтовете и илачите ли?

на кого ли са пречели? кой ще заеме аптеките след тях?

..според вас няма вариант наистина да са вършили нещо незаконно? Не сме такива хора, а? ;))))))))

Ха! А незаконно евтин бензин намерили ли са? ;))

Ааа не там казаха че нямало картел и всичко било У ред !

Ама на руски език им излезе заключението, нали? ;))))))))