Кристалина Георгиева: Бизнесът да не чака само европари

Бизнесът да се научи да работи с инструменти за финансиране, а не с грантове, защото това е бъдещето на Европа. Трябва да се ползват и парите на частния сектор.

Обратно в новината

Коментари - Кристалина Георгиева: Бизнесът да не чака само европари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за просперитета на фирмата избрахме да работим с БРИКС и СОШ!

Криси, все ни е тая и за бизнеса ви, и за евро съюза ви, и за световните ви постижения... Гледайте си там далаверите и ни оставете на мира с вашите съвети, прогнози и тинтири-минтири...

Обществените поръчки се печелят от 100 "наши" фирми. Останалият "бизнес" е този на монополите. Държавата вместо да стимулира малкия и среден бизнес абслютно съзнателно пречи.

Лъжи мажи, лъжи мажи, лъжи мажи...точно като Бойко Борисов.

на тоя б.фер,кой му дава думата бе.

Добре им го каза. Сега и Цветелин Кънчев, ще им каже същото и да ги видим тогава?

Цената на електроенергията в Чили спадна до нула и така се задържа 113 дни на това ниво, пише Bloomberg.

хайд ела отвори една фирма в БГ-то ама не казвай че е твоя скрийсе и да гледаме какво ще направиш. Хахах ай заври са в Брюксел и несе обаждай.

Ама какъв "бизнес" у нас бе, госпожа?! У нас монопол до монопол, майно льо! И ако не са им грантовете, обществените поръчки и далаверите, тези партийни мекерета да са умрели отвсекъде. Те понятие си немат от бизнес. Ако опре до тех те портфолио нема да имат, един паричен поток не могат да си сглобят, едно feasibiliti study. Обаче стане ли дума за спиране на европейските фондове ще видите какъв вой ще бъде нададен именно от т.н. "бизнес": как ни дискриминират в ЕС, как сме граждани втора класа, как ни експлоатират и как требвало да се залепиме за Евразийския Съюз. Сигурно, щото се надеват там да си бетонират монополното положение. Ама като се сетя какви чудовища са руските монополи, дупе да им е яко. Че и на нас, да не дава Господ!

someone

абсолютно си прав. над 50% от богатите у нас са богати от това, което ти си изброил, отделно са били в държавна сигурност. дълго живях в наивност, но наскоро ми просветна.

Слушаай сега, патицо ,незнаеща за какво си получаваш огромната заплата. В БГ истинските бизнесмени като мен за дребни и тук-там някой със среден бизнес, работещи със собствени средства , управляващи бизнеси , които са им познати до болка-баничарници, автоуслуги, компютърна техника, но всичко е на ниво далече от кражбите на европейски пари като тази с която се построиха кичозните комплекси по Черноморието. Така че нас не ни плаши, както досега , така и след 2020-та, а може би тогава за нас ще е по-добре, ЗАЩОТО ГЛУПАВА, БЕЗ ГРАМ ЧАР ЖЕНО, НА НАС НИ Е ТРУДНО ДА ИЗДЪРЖАМЕ КОНКУРЕНЦИЯТА НА ВАШИТЕ "БИЗНЕСМЕНИ " "КАЛИНКИ" С ПОДАРЕНИТЕ ПАРИ!!! Да ти напомня ли с какви средства се построи най- тежкарския и кичозен комплекс на юг от Созопол- Дюни???? Със средства откраднати по САПАРД и в Германия замесения в тази афера е в дранголника от 7-8 години , а нашите баровци се изживяват като недосегаеми, отлагат дела и накрая ще ги оправдаят, ако вече на са го направили. Не ни прави на по-глупави от теб Г-жо Антисекс!

someone

абсолютно вярно.

След 2020 година глей кво става. В България ще е фалит след фалит. С две думи дупе да ни е яко.

Ела да ни покажеш как става.Ако може без да ползваш връзки.

someone

права е, но да каже тя с какви пари завърши висше образование, благодарение на което сега получава голяма заплата - напълно безплатно и в университет, построен от тодор живков през комунизма.

КАК СЕ УЧАТ КРАДЦИ , ТА ТЕ СА КРАДЦИ . А ТОВА ЧЕ ГИ НАРИЧАТЕ , БИЗНЕС , ЕЛИТ ,ИЛИ РАБОТОДАТЕЛИ МОЖЕ БИ ГИ ПОДСЕЩА ДА ВИ СЕ ОТЧЕТАТ ПОДОБАВАЩО И ДА ПРОДЪЛЖАТ КРАЖБИТЕ И ЕКСПЛОАТАЦИЯТА НАД БЪЛГАРИТЕ ПАК С ВАШАТА ВИСОЧАЙША ПЛАТЕНА ПОМОЩ !

someone

подозирам, че от тези еврофондове се крадат милиони евро, може би около 1/3. от хората, които ги разпределят.

евросубсидиите са към своя край. затова ГЕРБ нищо чудно да предложи за президент Лиляна попова- защото след 2-3 години тя ще бъде без европари. Няма ги тях няма го надутият и рейтиг.

Ние въобще не чакаме европари, Стали. Тях ги чакат само приближените ви "бизнесмени". Онези, които ако ги попиташ публично, какво правят, ще отговорят "Вие сте прости и не можете да правите бизнес". Правил съм услуги на такива за по хиляди лева. И не са ми искали фактура! Какви несметни нелегални средства се въртят там ми е бедна фантазията, ти вероятно знаеш по-добре.

Браво!!!

Ал

"Бизнесът да се научи да работи с инструменти за финансиране, а не с грантове" По-важно е ЕС да се научи да работи без грантове. Но са такъв мощен механизъм за влияние... Грантовете (разбирай раздаване на пари) толкова много изкривяват пазара, че на практика вече пазар няма. Ако не участваш в някоя грантова схема не можеш да оцелееш. Вече мерилото за пазарна стойност на една стока не са отношението цена/качество, а (себестойност-грант)/качество. Изкуствено себестойността на стоките се намалява до около 10 пъти, и оттам и цената, а печалбата се увеличава. Който успее по-добре да усвои гранта, той ще доминира на пазара. А не който произведе най-добрия продукт. Пазара вече не работи. Всички работим за ЕК.

ДИР, грижете се за психичното здраве на читателите си, моля ви ! На тая, поне не й показвайте гадната мутра !

Кристалина Георгиева: Бизнесът да не чака само европари защото те са за нас управляващите.

someone

да.

лъжкиня.

Тези "европари" всъщност са пари, които сме платили за членски внос към ЕС, които бюрократите в Брюксел ни връщат на около 90%, за да могат тукашните управници да ги раздадат на свои хора и фирми, и така управляващата класа тук да е "за" членството на България в ЕС, независимо какво е мнението или желанието на народа!

Добре, добре! Добре обработвате общественото мнение! Само не ми стана ясно, на тази дискусия беше ли обсъден въпроса, кой ще е следващият ни Президент? Май-май Кристалинка ще е?

Така, така.... За бизнеса /немутренския/- кредити от вашите мутренски банки; за мутрите -европаричките- неизмъчена суха пара! Еййййй.....посрахте се бе,...ама сами ще си ядете л а. н а т а, ако я карате все така, бе... ва... ма....!

Най-обичам да ми говорят с брюкселски акцент, така се чувствам по-европеец........!

Разбирай, "бизнесът (но не и нашият)."

Ох, Георгиева, бизнеса може и да може да работи без грантове, ама политиците, с които са навързани като свински черва - не могат! Тези грантове са им нужни "като слънцето и въздуха за всяко живо същество" - познат ти е този цитат, нали;) И направо отсега се кахъря за тях - ще дойде 2020 и пъллноводните потоци ще попресъхнат и тогава - мъка, мъкааа... и за "бизнеса", и за политическите му покровители. Така че не си губете времето там с Юнкер, ами се захващайте да измислите нови схеми за финансиране, че ще ни увехнат "грандиозните постижения във всички области на икономиката и бизнеса" и Баце няма да стигне "4, че дори и 7 % ръст" за чудо и приказ!

Ами дълговата спирала, е другият "инструмент" за фалиране на държавата.

"Дълговата спирала" си е много сериозен инструмент. И ти си прав - те вече са го измислили! Спирам да се кахъря за тях - започвам сериозно да с кахъря за електората, че "след тях и потоп", ама те са си построили ноевия ковчег, а в него място за прости електорални единици няма - само за "елитни екземпляри"!

обслужва предимно големите икономики . Ние сме на опашката за тизи средства.

Политиците могат ли да работят без грантове? Не, не могат. Как тогава очакват бизнеса да работи така? Кристалина ще работи ли без заплата?

Тая до кога ще ни дава акъл?????

отново да се кандидатства и разбира се старт ъп-ите" Текста е много клиър!

тази излъчва такъв негативизъм,че просто е отровна.Любопитно ми е има ли на някой във форума да му малко,минимално малко, как да кажа ....поносима.

Рано или късно Плевнята, Тиквата,Цв.Цв. , Лизашки, Шаламанов, Сюлейман ПасиПетърчо-коня,сталинка(кристалина) георгиева,социоложката-министър на МВР,американското долно предатече митов,първанов,тиквуня,кукунева,филип димитров,костов,калфин,станишев,меестаня,доганя,хафъзов,изкормен исмаилов,валерката симеонов,бинев-мутрата,мангала-московски,протестна мрежа и други знайни бандити на ЦРУ-ка каишка ще отговарят пред международен военен трибунал за 25 годишен геноцид над Българското население. Да си припомнят Закона на Стамболийски за съдене на виновните за националната катастрофа в ПСВ и Народния съд след ВСВ.

пропускаш туземните прорашистки олигарси - златев, гергови, велчеви, василеви, манчев, божков, пеевски, банев, славова, бориславова, веткови,... ???

И защо реши, че са "прорашистки"? Не съм чул никой от тях да защитава интересите на Русия, а някои от тях са свързани с турската партия ДПС!

как тази проста и неприятна жена се е издигнала на този пост. Явно на млади години хубаво е писала осмиците.

На тая красотата й бледнее пред остроумието й.

президент? Няма шанс ,ако е тя.

никакъв шанс, кой би искал толкова неприятна личност да е президент, а мелодията на гласа и е направо убийствена, все едно глас на рапортуващ комсомолски секретар

каква противна физиономия

Много противна е тази Сталинка, отвърт

Firi

Сталинке тъпа докато не видим заводи на водещи западни компании и наши заводи мизерията ще цъфти, а хората ще се изнасят! Е ти ги примерите с бойлерите и мивките в Севлиево и там квото прави тоя Домусчиев в Разград! Другото са шменти капели, да нема лошо в някоя градинка и шосе но не това е главното!

И как очакваш да съм конкурентен на някой, който не инвестира собствени средства а получава наготово еврокомунистически субсидии? Хенри Луис Менкен, определя демагога като "човек, който проповядва доктрини, за които знае, че са неверни, на хора, за които знае, че се идиоти."

Не само еврокомунистически субсидии. Как очакваш моите домати да са по-евтини от гръцките, при условие че гръцките са дотирани и гъркът и на половин цена да ги пусне на моите, пак ще е на печалба. Въобше това субсидиите и грантовете станаха средство за разчистване на конкуренцията.

Изобщо даже не му се налага да ги "пуска". В момента в който си получи субсидията, вече е на печалба и спокойно може да ги изхвърли на боклука. А пък ти се трепи да произвеждаш, за да плащаш с данъците си неговите субсидии. Това е комунистическата чума, която погубва съвременната цивилизация.

Тая тетка нека си лапка 25000 евро месечна еврозаплата, ама поне да си затрае. А то само ръси порой от простотии!

Как ще работи "бизнесът"без евро пари,като всичко припечелено е вложено в ненужни изгъзици?

Подкрепям! Тия европари са дадени за партиите, които няма от къде да си изработват финансирането. Затова политиците си крадат от европроектите. Защото разходите им са големи на горкичките. А и време трябва за харчене. Затова не ходят в парламента да творят закони, подпомагащи икономиката. Като иска някой някакъв закон, трябва да си плати за гласуването. Това е то пазарната икономика. А бизнесът като иска да се развива, да си ползва собствени средства или кредити от банките.

През 80-те години Румен Гечев, Стати Статев и Кристалина Георгиева са изпратени на обучение в САЩ. В по-ново време Комисията по досиетата огласи Гечев и Статев като агенти на ДС. А Кристалина - не. Следователно или е изпратена в САЩ без да е вербувана или и досега си е агент. Действащите агенти не се огласяват от Комисията.

още една, която е назубрила общи приказки, смисълът на които на никой не е ясен

Глупости на търкалета, до кога разни административни плъхове ще ни учат на бизнес. Пък и този неудачник Юнкер, даже измислил "план Юнкер". Това с грантовете е измислица на ЕК, с тях научиха бедните страни как да крадат и симулират дейност. Сега нови насоки, вижте КОЙ се грижи за малкия и среден бизнес: Томислав Дончев, Владислав Горанов, Лиляна Павлова, Меглена Кунева, Йорданка Фандъкова, депутати и ... предприемачи! Все изпечени партийни михлюзи, барабар с тази Кристалната, утепала се е от генериране на бизнес в Световната банка.

Да бе, още малко и швепс! Ние ще се изгърбваме от бачкане и дори ще си плащаме за това, а вие ще си веете дебелите задници из Европа... Всичко (частно) - в биткойни и етериуми, а вие духайте супата на вискчи нива - от горе до долу!

Бизнесът да се научи да работи с инструменти за финансиране, а не с грантове, ....... Итази се научи да се изразчва, като типичен европейски чиновни с едни общи и нищо незначещи приказки- "инструменти" за финансиране. Явно, че на тази и трябва, действително някой по-голям "инструмент", че да почне да говори нормално.

Да бе, кой си е намразил "инструмента", че да се занимава с нея!

Ами този, който срещу 'инструмента" си получи финансиране.

като бат Бойко.

Ти чакай да спрат и еврофондовете, краво заспала и тогава ще видиш какво е истинското лице на т.нар. БГ бизнес. В момента всичко чака на евро пари, но не за да гради и да създава, а за да усвояват НАШИТЕ хора. Омагьосан кръг и все по-зле зле ще става.