Премиерът: Отделяме по 1 млрд. лв. на година за санирането

Отделяме по 1 милиард лева на година за санирането на блокове по програмата за Енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, заяви Борисов в Благоевград

Обратно в новината

Коментари - Премиерът: Отделяме по 1 млрд. лв. на година за санирането | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1 млд /на година/ : 900 блока = 1 100 000 лв/блок ... Някой знае ли как и моята малка фирма може да "участва" в "санирането" ... два блока да "санирам" ... не искам много ... пък и мога да реша правилно за кого да гласувам и подкрепям ...

Там се отделят мноооо пари. Друг е въпросът - откъде се отделят?

Както дори и на дъното на океаните разни бактерии намират начин да съществуват,така и гърбавите намират начин от всеки лев да откраднат поне половината.

г-н премиер, а след като се "усвоят " милиардите остава ли нещо налице ?

А заваряват ли се заварките на панелките? А мият ли се блоковете с водоструйки или лепят върху прах и после - убити живущи пред блока? Над 18 м височина не може да се лепи стиропор по пожароизисквания.

900 БЛОКА Х 1 млн. лв/блок = 900 млн чудна работа! По милион на блок. То един блок да го построиш с топлоизолация струва толкова.

ТАЯ ГОДИНА ПАК ЛИ ЩЕ ОТДЕЛИТЕ ЕДИН МИЛИАРД И ЩЕ САНИРАТЕ ПАК ДВА БЛОКА

фалш и измама.

От които 2/3 откраднати, айде знаеме се...

Това от изтеглените или от парите на данъкоплатците?

"Премиерът: Отделяме по 1 млрд. лв. на година за санирането" А колко от тях усвоявате, че не стана ясно от изявлението?;))

Премиерът: "Отделяме по 1 милиард лева на година за санирането". Наглец! Отделят ги данъкоплатците за пълнене на неговите джобове.

Какъв е този 1 млрд. ??? Сам се реших на основен ремонт в дома ми - дограми, изолация и измазване. Няма как да излезе повече от 5 000 на апартамент. При количества има отстъпки. Дори 50 апартамента да има в един блок ще излезе максимум 250 000 за всичко. А Борисов ми говори за над 1 000 000 на блок. Значи се планира 2/3 от сумата 1 милиард на година да бъде насочена към касата на ГЕРБ!!!

Е РЕШИЛО ДА ПРАВИ ПОМЕН С ЧУЖДИТЕ ПАРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ГЕРБ = СВИНЯ ДО СВИНЯТА, КОМУНИСТ ДО ПАРТИЗАНСКА ВНУЧКА!!!!!!!!!

Откриване на саниран блок в Благоевград ли Бойко ? Това ли е работата на м-р председателят,на министъра на РР,на областният управител и още на безчет тунеядци. Кога ще откриеш градската тоалетна на ,,Орлов мост" и на,,Плиска",за да се разбере ,че правиш нещо и за понуждата на столичани?

Чудя се, този човек с образование и професионален опит на пожарникар дали някога се е замислял какво ще се случи, ако се запали апартамент в такъв един саниран блок! В прав текст - ще изгори абсолютно цялата външна изолация за минути, а в добавка ще се запалят пластмасовите/дървените дограми на всички прозорци ...т.е. пожар във всички апартаменти почти едновременно!

познавам няколко блока в центъра, които са санирани вече - там си живеят семействата на определени хора, а обикновен народ кучета са ги яли...

С моите данъци, чужди панелки ? А за мене ? Зарибяват ви. Айде на нов заем.

страшно удобно е да се краде при тн безплатно саниране всички знаем че не може да е безплатно конституционният съд трябва да отмени това беззаконие и кражба

Кой печели от стиропор? https://link

СТИРОПОР- ОПАСНАТА ИЗОЛАЦИЯ https://link

Тоя ше ходи да ги открива лично всичките 900 блока! Ше му се изтъркат обувките от обикаляне!

Дай Боже да му се изтъркат за хубаво, лично ще му купя нови. А ти гледай да спестиш от обувки за Борисов, за да продължиш да си лочиш комунистическата помия, с която си свикнал да погрухвашпреди заколение.

хаха как да не ти се засмея и дати кажа обидно че си българин. 1. Това не есаниране или казано основен ремонт. 2. Питам се това пари от европрограма ли са или са от заемя дето го взе БОКО И Парламентарните бандити? 3. Виж какво пише в сайта на ЕС за тази прогтрама 4. Поинтерисувай се кои са най-проблемните места на панелките. Тогава му купувай обувки на Боко и дебелото Лили.

Еййй, то няма наяждане тва крадливо чудо бе!!!

СЛЕД САНИРАНЕ ---- https://link

Май се оказва че България е взела заем който всички ще го платим, но една малка група хора ще намажат. А за "САНИРАНИТЕ БЛОКОВЕ" да сложиш стирпорена изолация, дограмица и ремонт по покрива хехех незнам как да го нарека? Най важното на панелките е заварката!!!!!! Тях никой неги пипа явно!

НИКАКВО саниране, само СЪБАРЯНЕ на блоците на соците! С това саниране се убива и последния шанс Българинът да се върне на село и да си забивее пак честито в къща с двор и пак да бъде ЧОВЕК. Панелката е замислена, като интернат/затвор за простолюдието, разселване и смесване, удобно контролиране на простите, никаква възможност за семейни и културни общини. Политтехнология е това. Парите да се дадат за саниране на селата и селските комуникаций, за програми за циганското обуздаване.

1 милиард дрънканици , а може и по подобие на детското предаване да бъдат милиард едно желания и някои фирми с милион по-богати .

Бойко Заема бива да каже, как отделя по 1 милиард лв. на година за саниране при икономическото състояние в което се намира страната .... Щото едно е да инвестираш 1 000 000 000 в производства с експортна ориентация, създаващи работни места и плащащи данъци, а друго е да вземеш заеми и да ги инвестираш в саниране, от което ще се нагушат вносителите на строителни материали и строителните фирми (близки до ГЕРБ). ...

Правят се и двете неща. И в експорт се инвстира, даже много повече. Иновативните програми вкарват милиарди за технологичен ръст на производителите. Но комунист не вярва, че може да се мисли за повече от едно нещо наведнъж. Прости сте.

да се запознаем и ние? Дай источника на твоята истина? Аз лично обикалям доста в България и не виждам голямо раздвижване на високите технологии. Ако казваш че една фирма дошла тук да за да ползва евтините работници и съответно се е изхитрила да ползва някоя евросубсидия е голяма работа хаха значи нищо не разбираш от икономика и индустриялно развитие. Аз основно виждам фирми които просто сглобяват. От вън им се карат детайлите и ноу -хауто и тук просто сглобяват. Ако това дава принадена стойност нямам думи!

Малоумните Бокови подмазвачи не можете да сглобите едно изречение, без думата "комунист". Толкова сте жалки... Набийте си в простите селски кратуни, че Вожда ви Е КОМУНИСТ. Дори не е бивш, а настоящ. Дебелата свинкя до него е внучка на "Активен Борец". Тъпи и ограничени сте, досущ като лоената топка ББ.

Според мен санирането трябваше да се направи за всички панелки, като се почне от най-старите. Проблемите с панелките вече са много сериозни, а те са единствените жилища за много хора. Вече евтино масовостроителство няма - то се и вижда колко е качествено. Енергийно неефективни сгради - ама на топлофикациите какво им пука - търговският уред е един ( в абонатната), че и те сами си го отчитат - те са на далавера.

Панелките вече ще започнат да падат, те - санират. Абсолютен фарс. Пак някакъв келепир около проекта, нищо повече.

Няма да паднат панелките. Питайте специалистите. Много по-здрави са от днешното масово "тухлено" строителство. Друг е въпросът, че не е здравословно жилище.... Един железобетонен ковчег.... А това саниране е просто разкрасяване )

Трябват ти 1000 лева за погребението нещастнико. Да дава Господ Бог да е скоро!!!!!!!!!!!

Това в превод от "популистки" означава: Гласувайте за ГЕРБ за да получите подарък няколко хиляди лева. Ще ги връщат с лихвите+50% финансова неефективност всички които плащат данъци.

ХА ХА, "БЕЗПЛАТНО САНИРАНЕ". БАЗПЛАТНО Е САМО СИРЕНЦЕТО В КАПАНА ЗА МИШКИ, САМО ТАМ !!!! ДАВАЙТЕ, ДАВАЙТЕ МИШЛЕТА, ВЛИЗАЙТЕ В КАПАНА ЗА "БЕЗПЛАТНО" СИРЕНЦЕ, А КОГА ЩЕ СЕ ЗАТВОРИ ТОЙ, НЕ ЗАНИСИ ОТ ВАС !!! А ТИЯ КОИТО ЗАЛАГАТ СИРЕНЦЕТО, ТЕ УМЕЯТ И ДА ЧАКАТ !!!!!!!!!

Ще му казваме вече Санчо.

наглеците от греб да бъдат ОТБИТИ от държавната копаня и да бъдат НАТИРЕНИ в каменните кариери където да си отработят извършените зулуми

ПОРЕДНАТА ЛЪЖА НА ЛЪЖИТЕ. ВЕРВАЙТЕ МИ!!

Който вярва на лъжите или истините на ГРОБ получава средства,които по принцип са предназначени за ВСИЧКИ българи,а не само за идиотите,купените цигани и съучастниците на крадливата "партия".Който не гласува за гърбавите и не им повярва по една или друга причина остава гладен и беден.За справка:цяла Северна България и особено Северозапада.За неповярвалите на лъжите на гърбавите остава да изплащат солидарно дълг от около 23 млрд лева заедно с повярвалите идиоти,цигани и съучастници.Та по-добре е да повярваме на крадеца,така или иначе ни краде и да се надяваме някой ден от крадец да се превърне в собственик.

"Премиерът: Отделяме по 1 млрд. лв. на година от санирането" В кой джоб или сметка?

Забравяш Лието и Румито и те трябва да папкат, нали слушкат?

преди 5 години санираха кметството в Сарафово,лъснаха го здраво.но, тя горката къщичка е доректно за събаряне.усвоихме едни пари,по едикоя си програма,налепихме модерная стиропор,но странно защо никой не се сети да замени каратавана поне с 1бетонен пояс,ако няма пари за плоча.а да ремонтираме покрива-абсурд.о,дограмата я сменихме,но малко издайно,година след ремонта по фасадата се появиха дълги и дълбоги пукнатини.боятя кораб не кара ,казват старите морски вълци,може само за кратко да скрие ръждата.не мога да разбера,тези живеещите в стари блокове защо са по-Българи от мен ,и аз с мойте данъци да плащам техния ремонт,е неможе ли и те да платят за санирането на бащината ми къща.а може би знам- къщата дава 3 до 5 гласа,а блока 300

безплатно саниране, ако нямаше задължителните сдружения/фирми/

А може би искаш и сдъвкано да ти го изплюят в устата, като се храниш?

Тарикате много добре ме разбра, но сигурно си и тролче... Казвам ,че няма нищо безплатно. Ще си платят , по-късно..., няма отърване от "Сдруженията"

Турскофъфлещ циганин съм, но до сега сред нашите не е имало чиляк, който по-да се хвали от бат Бою. Аш колсун, бива го. Само че с неговото хвалабство целият наш мемлекет непрекъснато кара рамазан.

Pesh0

Оставете простите , да живеят в панелните блокове . Вие хитреците , си купете , ново строителство , там всичко е както трябва , алчния предприемач , не е пестил от желязо и бетон в конструкцията , сградата седи на няколко колони , по проект . Стая с 2 килера , колкото панелна гарсониера , се продава , тристаен , 80 квадрата . Ковата дограма , е от най - качествените и конденз изобщо не се получава . Абе всичко е ок ... Оставете ни простите да си живеем в панелни блокове .

Аз платих 15 000 лв за саниране на етажа ми от кооперация до блока дето открива Бойко. На какво основание от моите данъци се харчат милиарди за облагодетелствуване на определени хора,които даже и не бяха съгласни с мероприятието?

Pesh0

лъжеш , аз си нанирах тристайна панелка , с 10 см изолация , най - скъпата силиконова мазилка и ми излезе около 2000 лв . .... без труд .

Mноууу, си прост, ве брато, че си неграмотен виждаме по писането ти, ама простотията ти е за Oскар!! ;))

"Отделяме по 1 милиард лева на година за санирането на блокове по програмата за Енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, заяви Борисов в Благоевград"...това заяви мистър 70/30процента ! По времето на Костов, комисионните бяха 10%, даже си спомням за един министър, на който казваха "10%"... мисля, че това беше оня" дебелосерковец"(е...цяла България се сеща за кого говоря).!След това дойде тройната коалиция, коята искаше по 30%! Те бяха едни от последните разсипници на държавата! НО! След това дойде синът на бай Тошо простака ...същия хитрец като него,...който въведе нови правила в бизнаса!...Искаш нещо от него, а той отговаря..." аз взимам 70%, .а ти взимаш 30%!!! Е бах ти владетеля...може да остане в аналите на историята! Хем еБа..а. държават, хем и самите ВАС!! Но прост народ,...слаба държав!!!Но, не се "косете"...., аз ВИ пиша от чужбина " драги ми слуги на борисоф".Сега можете да ме плюете, и да ме анатемосвате,....но аз съм спасил семейството си и себе си от структурата " крадем и Е..б..е ...м България и всички в тая държава "НО да си доидем на думата по темата: Ами тези пари да не ги раздаваш ти бе просТАК? Ами нали ги плаща целия бългрски народ?? Какво си ми задавал примери с баба Радка от Бургас оня ден, щото се насра и нямаше ко кажеш по исканията на референдума на Слави!?

Цял ден ББ хвали ту- Румито, ту- Лилито. Явно "умря циганката, дето ги хвалеше" и започнаха да се хвалят сами, за щяло и нещяло! Голяма неделна разходка и пиар!!!

Лъжа и измама.

при нас на посрано нема такива работи

По цял ден обикалям София и не виждам нещо да се санира, или може и да има десетина блока... някъде си. Всичко си е старата мизерия и блоковете са си все същите - всяка коза (етаж) за свой крак. Тук нещо не се връзва - за толкова пари цели комплекси като Люлин и Младост щяха да са коренно променени, но...

Аз пък съм силно притеснен за нашите волейболистки в Аржентина . Като разбрах на какво са ги качили .