Президентът почете в Белене жертвите на тоталитаризма

Паметта на жертвите на тоталитарния режим почитат днес президентът Росен Плевнелиев, стотици жители на град Белене и наследници на бивши затворници

Обратно в новината

Коментари - Президентът почете в Белене жертвите на тоталитаризма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЗАЩОТО ИМА СЛУГИНСКА ДУША И СЕРВИЛНА УСМИВКА. НЕ МУ УТИВА ДА ХОДИ ТАМ КАДЕТО, ДЕДИТЕ МУ СА ХРАНИЛИ ПРАСЕТАТА С ПЛИТОПОНЕНТИ

и кой го говори това? партиеца Плевнелиев който е от червено номенклатурно семейство? той говори че се подменя историята? малеее

а жертвите на новата власт-кой ще почете?

за съжаление се прави всичко възможно да се забравят жертвите на болшевизма , особено тези от кървавия период 1944-56г. , което е обяснимо 90 % от работещите в т.нар. служби , прокуратура и съд са наследници на убийци , крадци и мародери.

КАСАПИНЪТ ПОЧЕТЕ ПЪРЖОЛИТЕ

"Престъпленията на комунизма не бяха заклеймени, нито наказани подобаващо, а българите, които изпитаха репресиите на режима, не получиха справедливост." И какво като го е казал това Росен Плевнелиев? Каква полза ще има? То по същата логика и Тодор Живков навремето разправяше, че социализмът бил "едно недоносче". Това прави ли го по-малко убиец, това прави ли го по-малко комунист и с по-малка вина, като същия въпрос трябва да си зададем и за бившия комсомолски секретар другаря Плевнелиев. Това мога да кажа.

Кога ще почетеш старците избити по селата от циганите?

Таваришчи, смело напред към изборите. И като земем власта пак ще покажем на народа къде зимуват раците, както едно време. А сега им обещавайте светло партийно бъдеще, равенство братство и високи пенсии!

Продължава да го играе "прекален светец" на колене и лакти пред (видиш ли ти?), "демокрацията"!

А няма ли нещо за ястребинчетата да каже - нали те не са били с шумкарите, в гората. Деца, техните родители, старци - разстреляни, къщите изгорени - великата демокрация!

Тъжното е, че има "хора", които се радват за тези убийства. Същите, понеже е модно припяват за "цвета на нацията". В същност много от избитите преди 09.09 са студенти, но за платените проститутки "цвят на нацията" сигурно е мутри, крадливи политици и робовладелци.

Два въпроса: 1. Защо Плевнелиев не каже истината за репресиите на комунистите, след като твърди, че тази истина е прикрита? Нали е съвременник на диктатурата на пролетариата? 2. Плевнелиев, ако реши да казва истината, дали ще започне от собствената си биография и тази на родителите му? Ей така, за да покаже, че е мъж на място!

Отговарям ти и на двата въпроса накратко. Самият Тодор Живков, когато беше под домашен арест още, се обяви за най-големия демократ и съжали само не заради ареста, а че бил вече стар, иначе ако бил по-млад щял да "яхне митинговата демокрация" и да оглави митингите! Какво повече да си говорим? Защо се учудваме тогава, че неговия другар Бойко Борисов също се пише демократ? Все едно Хитлер да присъства на възспоминание за Холокоста пред мемориала Яд Вашем в Йерусалим!

Е такива като този най ги "харесвам". Клел се във вярност на БКП и СССР преди, а сега бълва отрова срещу тях и се кълне на САЩ и НАТО.

Че то има ли някой от "управляващите" дето да не е така? Даже от БСП, дето са уж наследници на БКП се правят на света вода ненапита.

ПЛЕВНЯТА Е НАПЪЛНО НЕНУЖЕН И ВРЕДЕН ТЪРТЕЙ

Сакън да не кажа нещо за палячо и дира ще го скрият значи Е можели така? Когато дойдеме на власт ще останете не само без работа......обещавам ви го!

Стига сте ни държали в миналото,за да се държите на власт!Искаме своето време,своя живот!С умрял човек не се жшвее днес-живия с живите! "Моят живот не е твоя!"

браво на президента за силните думи! само адмирации за смелостта му да изрече една историческа истина в сегашните тъмни мутренско-комунистически времена

Той , ако не знаеш, също е бил комунист.

Както и потеклото му.

Щом го е казал Плевнелиев, значи не е истина. Интересно е, как смело лъже държавния глава, никакви задръжки, никакъв срам. Затова и си мисля, че му плащат не българи, и си е агент, активен при това. Но понеже не е сам на върха няма наказание, да не говорим за страх. Но пък сами си режат клона на който седят. Сигурно ще го назначат някъде в НАТО.

симо

Абе ,идиото,ами обещай по 50 000лв на глава/партизанска или яташка / и въпросът ти е решен....То като гледам сума ти козяшки герой има готови да ги вземат.Ма то какъвто си тъпунгер и този шанс пропусна вече.

Те са готови, но ако може на компютърна игра... Тези са същите, които са били доносници по соц. време. Същите са, дето са потривали ръце, когато са избивали Ястребинчетата. Гена им е такъв. Те не биха влезли в директна конфронтация, защото са по-долни от плъхове.

Най-вероятно си някой наркоманизиран келеш, щом пишеш такива неща за деца. И Митко Палаузов не е изолиран случай, дето цвета на нацията са убили. В същност, цвета на нацията са били от страната на комунистите. Много от тях са били студенти. . "Жандарм ( нерегистриран ) 29.05.2016 20:03 Ако малкият келеш не беше ходил с шумкарите (терористи по всякакви класации), нямаше да го гръмнат. Каквото е търсил, такова е намерил."

хахаха, по-голяма нелепост още не бях прочел, че цветът на нацията били комунистите. това да не ти е северна корея бре?

скъпи заблудени приятелю. Ако онези комунисти-идеалисти като Гое Милев и прочие бяха оцелели след девети септември - щяха да изгният именно в Белене. Защо си мислиш, че комунистите са се борили за човешки добрини? Става дума за взелите реално властта тъпунгери на девети. Боричкането комунисти-антикомунисти е цирк за пред публиката. Всъщност по-големи капиталисти от комунистите няма, как да ти го кажа, че да разбереш.

Хайде да видим какво е правил малкия при партизаните: - Не е ходил на училище; - Не е контактувал с връсници; - "другарчета" са му били криминални неграмотни типове, негодни за нищо друго, освен да се продадат на чужда държава - СССР. - Тези "другарчета" са го "учили" да стреля, убива, да граби мандри, да не спазва обществения ред ... ... Що за идиоти са тезу родители, които вместо да живеят порядъчно и да се трудят чесно и почтено, хукват да бандитстват в гората и замъкват невръстният си син да стане същият урунгел като тях? Такива са или за панделата, или за бесилото. Коя нормална власт ще търпи подобни бандити и терористи? Каквото са търсили, такова са намерили...

Вземи прочети "Немили недраги". Мислех, че всеки един нормален човек, който е ходил на училище е запознат с него, защото това е истината за българската действителност, а и не само българска. Идеалистите се бият, мрат за родината, а накрая свършват отвергнати и в мизерия. Така че, не обиждай идеалистите.

"Който не може да прощава и на него Бог не прощава1"

Имайте милост към това нещастно дете Бойко Методиев Борисов, той е бил жертва на комунистическия режим и това се отразило на неговата психика, превърнали са го в болен шизофреник, отявлен нарцистичен простак и ревностен радетел за човешки добрини. Тяхната партия ме караше да ходя с червена връзка. Тяхната партия насила ме караше, те ми опорочиха детството. Това са думи на българския премиер Бойко Борисов. Опороченото детство на българския премиер, разбира се, не е единствената травма, която му е била нанесена от комунистите. По-късно, като юноша, той е станал комсомолски секретар. Отново насила. А младостта му е била опорочена от насилствено членство в БКП и насилствено учене в милиционерската школа в Симеоново. Мъките на Бойко Борисов обаче не са свършили с падането на комунизма. Както знаем, след промените той е бил принуден да напусне МВР, защото не е искал да напусне БКП. По този начин се оказва, че тяхната партия така здраво е опорочила детството, юношеството и младостта на Борисов, че той дори не е искал да я напуска. Мръсните номера на комунистите спрямо Бойко Борисов обаче не свършили с падането на комунизма. По време на прехода тяхната партия принуждава нашия премиер лично да охранява сваления комунистически диктатор Тодор Живков и да му разтрива ушите сутрин, обед и вечер. Така, опорочаването на живота на българския премиер продължава с пълна сила. Стига се дотам, че Бойко Борисов присъства лично на откриването на паметника на Живков в Правец, което вероятно е било кулминацията на унижението и принудата за една истинска жертва на комунизма...

да говори за престъпленията на комунизма е все едно на връх Воскресение да има заря.

Този " жандарм" по татово време е бил най малкото инструктор в окр. комитет на комсомола.От тия няма отърване... от комунисти, станаха фашисти

Комсомослки секретар и млад комунист в ВМЕИ Ленин, почернил живота на стотици млади учени.

... гласувате за него?

Няма ли да почетат и Палаузов? Утрепаха го малолетен!

Ако малкият келеш не беше ходил с шумкарите (терористи по всякакви класации), нямаше да го гръмнат. Каквото е търсил, такова е намерил.

Келеш си ти, маймуно необръсната!Адашчето е било с родителите си, не е била въоръжено и е трябвало да проведат беседи с него , а не да го трепят и да зимат 50хил. лв. за главата му.

То и вие ако не бяхта рязали партизански глави нямаше да сте в Белене.

Г-н Плевнелиев ще остане в историята като един уважаван Президент и патриот както д-р Желев. Жалко че и двамата погребаха деца и въпреки това не се огънаха на принципите си.

Плевнелиев е безкрайно неудачен избор, с мътно комсомолско и БКП минало, престъпно натрупано благосъстояние и фалшифициран вот. Накратко, поставеният Плевнелиев е един напълно ненужен човек... Плевню изглежда като нахилен идиот, безспорно. Заеква дори когато си чете речите. Най-често гледа така, че не си сигурен дали ще се засмее или разциври. Това е защото и той самият не е сигурен. Във Варна президентът Росен Плевнелиев остави поредното усещане, че се държи като слънчасал. Плевнелиев се изтъпани на площада пред съда и подскачайки неадекватно рече, че Варненският окръжен съд бил модел за България. Плевнелиев бе зает да се хили като изоглавен и като си тръгна, хукна да се връща бягайки, защото забравил, моля ви се, да каже довиждане на шефката на съдийките Ванухи Аракелян. Зевзеци от площада коментираха, че Росен Плевнелиев спешно трябва да се прегледа при известния варненски психиатър Войнов, защото има видими ментални смущения в поведението, лицевите мускули и неадекватните подскоци и хилене... Няма да забравя когато на концерта за Българската коледа, Президентът се смя, и то точно в момента, когато по монитора показваха болни деца. Тогава го съжалих, защото той просто не беше разбрал къде е и за кого е Българската коледа. Според мен, този човек трябва много сериозно да се прегледа и то главно главата... С номинацията на М.Попова за вицепрезидент, ГЕРБ се опитаха да вкарат някакъв мъжкарски елемент в президентската двойка. Опитът се оказа неуспешен. Няма сила, която да опази тоя левак - Плевнелиев от собствената му инфантилност и автентична тъпота...

Ето и едно друго мнение: Президентът Плевнелиев е изпреварил времето си. Той е единствения Български политик - технократ. Например, ако си припомним неговото първо слово като такъв, той каза: "Хора, санирайте жилищата си." Тоест, той бръкна още тогава в раната: Хората имат проблем, той предлага решение. Така правят нормалните политици. А не да обявяват Бокова за почетен гражданин или да вдигат цени зад гърба на народа с користна цел.

Народният съд пипа на времето много слабо!!!? Щом сега има кой да полага китки...

Няма я вече славната червена армия да пази тъпите сталинисти... И им се случват разни кофти неща на сталинските боклуци. Скоро намериха един с разпран дирник от Голям Кралимарковски yй.

На този му е тръгнало на гробища! Ама и той съ натиска.

да не забравяме българосъвецките празници на които всички доскоро скандирахме -дружбата със ссср необходима като въздуха и слънцето ,със бпк и кпсс навеки напред,какво стана със хората,техните деца,роднини които бяха на трибуните!и ето сега им берем плодовете и истинското лице на днешната българска демокрация!българия стана за подигравка и посмешище сред развитите икономики и култури!

За последните 20 години ли хортуваш,баба? Е, виж ка съ открехнааме към светъ!.. баба дори не си дига гащите!?....

Баба ти Вуна я гони склерозата вече 20 години и се мота без гащи по селото. Добре че в село Нанагорно нанахуище на дядовците вече не им става, защото иначе на Вуна лошо и се пише...

проблемът със диктаторите на българският комунистияски режим подчинен и ръководен от и за интересите единствено от москва трябваше да бъде безкомпромисно решен още от зародиш от -1989год а не да се робува на стари авторитети,сега вече късно,българската демокрация е подкопана и заразена от тези хора така,че нищо ме може да се промени и да приемем фактите такива каквито са -икономическа победа на хората от комунистическата апаратура на диктатора тодор живков! а сега се глсят да си назначат техен верен човек!

А в някои страни с аналогична историческа съдба не правят лицемерни 'поклонения пред паметта на жертви на комунистическия терор', а още 1989 ИЗЧИСТИХА всяка следа от комунистически членове, протежета и деца на комунистически ледери от властта. Тези държави вече се развиват демократично и имат все по-близки до западноевропейските стандарти на живот, вкл. здравеопазване и образование... Уви, България не избра този подход, в резултат на което в съвременна България цари простащината, невежеството, корупцията и шуробаджанащината. А на власт са деца и протежета на комунистическите велможи от 1989

А тези страни кога ще стигнат нивото на образованеи и здравеопазване от времето на социализма, май никога. То дано поне нивото на капиталистическите страни стигнем за социалистическите можем само да мечтаем.

Е, сега сме на ниво - капитализъм за примати!?

someone

комунистите имаха кусури, но ще ви кажа какво построиха - 4 държавни университета, стотици фабрики и заводи, хотели, блокове с апартаменти - от 1989 насам колко такива неща се построиха? по-скоро окрадоха?

гърците и югословяните по същото време живееха 3 пъти по хубаво бе глупако лъжливи а българите дето успяваха да се измъкнат на запад въобще не искаха да се върнат в кочината

someone

нарушаваш правилата на дир.бг като обиждаш. при гърците не беше комунизъм. за югославия е вярно, но това не омаловажава построеното от комунистите.

Първият и най-известен е Георги Димитров. Когато Съветската армия окупира България през 1944 г. той праща от Москва паролата "Авгиевите обори да се изметат с желязна метла". Комунистите избиват за три месеца 30 000 българи без съд и присъда. Това са кметове, свещенници, учители, низши полицаи и военни. Практически е избит целият елит в малките градчета и села. След това скалъпват противонародния съд с който вече "официално" избиват още 2793 души - регенти, министри, депутати, висши военни и полицаи, индустриалци, банкери, търговци, писатели, художници и артисти - това е целият национален елит. След това други 100 000 души са вкарани в 12-те затвора и 56-те концлагера, а доста повече са изселени в провинцията. Лично на другаря Димитров е и едно чудовищно изобретение - вкарването на синовете на противниците на комунистическия режим в казармата да отбиват военната си служба в Трудови войски като миньори в урановите рудници. Службата там е 4 години, войниците копаят урановата руда без всякакви предпазни средства и всъщност не знаят какво работят. През 1990 г. служилите в тези поделения през четиридесетте и началото на петдесетте години са преброени. От 55 000 души - "ОТБИВАЛИ ВОЕННАТА СИ СЛУЖБА" В РУДНИЦИТЕ СА ЖИВИ ЕДВА 3000, ВСИЧКИ ОТ ТЯХ БОЛНИ ОТ РАК ИЛИ ЛЪЧЕВА БОЛЕСТ". Това е първият политически геноцид в България. До момента няма наказани, дори темата е табу. С изкопаната от тях руда е направена първата съветска атомна бомба.

Като гледам сегашния ,,елит", напълно подкрепям и оправдавам комунистите .

dimbi74 е един доморасъл мухльо дето не е посмял да се премести и на километър от там където се е родил седнал да дава съвети за психическо здраве и сила на духа, най големите путовци и некадърници се гушите там в тая пропаднала държавичка и се окуратавате един друг но не смеете да си подадете носа в чужбина защото знаете че сте неспособни да се справите с трудностите окуратавате един друг но не смеете да си подадете носа в чужбина защото знаете че сте неспособни да се справите с трудностите

Виж пичага, стой си там в дупката където и да е тя, мий си тоалетните и не се меси на нас родолюбивите българи. Ние тук сами ще се мъчим да си оправим родината, вашата ,,помощ" не ни е нужна.

от 1984 г съм в чужбина бе боклук, десет човека ганьовци и узбеки работятда ми пълнат гушата, като се връщам следващия път ще ги взема с мене да трошат пред очите ми главите на доморасли педразчета като теб

Докато престъпленията на комунизма не влязат в учебниците по история ще растат поколения захласващи се по чалга, путин и тръмп...

направихме ,че не избесихме комунетата 1989..много сме виновни пред следващите поколения

Виновни сте ами как, ако за тези 26 г. бяхте надградили постигнатото през соца, никой нямаше да говори за него. Но вие алчни капиталистически боклуци разграбихте държавата и съсипахте живота на народа. Че и щял да беси, кого ще бесиш бе, тези които искат да то вземат краденето от държавата и народа ли.

ще им избесиме копелетата сега като Русия се усере още малко

" алчни капиталистически боклуци разграбихте държавата "-прекрасно знаем че споменатите от теб са бивши комуняги и агенти на дс.кгб!!!Свидетели бяхме как комунягите направиха вътрешно -партиен преврат и свалиха бай Тошо,обърнаха палачинката и станаха демократи.Почнаха голямото грабене или мирната горбачова перестрока. Защо беше мирен прехода според теб? Защото всите комуняги преядоха финансово с крадене и техните деца учат в чужбина и се връщат да продължават съсипването на България.Оня ден синчето на Добри Джуров се хвалеше по тв че е Добри е помогнал за свалянето на Тато...ПРЕХОДА НЕ ТРЯБВАШЕ ДА Е МИРЕН...даже Ленин го е казал че няма такава революция.....

До вчера почиташе (беше с) извършителите , днес почита жертвите . Креатура жалка и безлична.

Забележете начина по който си произнаса заучените пред огледалото речи . Като рецитал за прослава на партията. Мани бегай тоя нафталин. Не вярвам на крокодилски сълзи.

Поне един от наште ви се извини, макар и по заобиколен начин! Какво още искате, да ви върнем награбените централни имоти и парцели? Че вие утре можге най-нагло да си поискате и откраднатите мчилиони в банковите сметки на дедите ми след 9.9.1944-та бе! Глей ти какви наглеци! Вие срам нямате ли, не ви ли стига, че ви оставиха живи? Хайде сега на мушамената маса в кухничката, че рядката супица ще изстине, а утре сте дружно на работа! Дяано сте разбрали посланието.

В един момент бях повярвал че и в тази държава ще настъпи промяна. Повярвах и на Костов който предаде(продаде)надеждите крехки за по добро . И ето сега простотията ,безпардонната пошлост властват в БГ. Не съм реваншист но е време конюнктурни и продажни политици да си ходят. В конкретния случай е добре да полагат итест зо интелигентност. Щяхме да си спестим поне тиквич.

Баща му е партиен лидер,макар и треторазряден.Но лидер.Работил усърдно за Партията,точно в периода на мракобесието и Лагерите.Синът е комсомолски лидер,приет в редовете на същата Партия,още като студент. КОЙ почита паметта на жертвите?Този,който с убеденост и апломб,е член на Партията,създала ужаса,взела живота на хиляди,разрушила семейства.....? Дали би било нормално,член на Хитлер Югенд,а после на ГНСП,да отиде в Освиенцим,за да чете слово за Холокоста,пък и венец да остави?

Е, друго си е бивш комсомолски секретар на БКП да почете жертвите на тоталитаризма.....

Плевня, ако тръгнеш да почиташ жертвите на фашизма, няма да ти стигнат още два президентски мандата.

sega zaplahata ne e fashizma a putin

Ако живееш в САЩ е заплаха, но ако живееш тук в България, не е заплаха. Русия е наша двойна освободителка и братска нам страна.

Плевенлиев, по- голям тоталитаризъм от този на парите на евреите и ттип - няма! Запомни го, момче! Имаш ли офшорна фирма?

на мандата ами дразни само хората? Само неадекват като него ще ходи по паметниците на хора с които няма нищо общо да говори глупости! И от Шипка насам само тва прави всяка година.То не бе президент не бе роско!

kakvo losho ima

на България трябва да бъде Българин - да се държи като Българин , да е облечен с дрехи направени в България, да се вози в самолет направен България и т. н.- като не може, да си оди у Гърция на крадената къща.

" дразни само хората?" Ти, на убийците от комуноидските концлагери и на екземпляри изповядващи касаплъка им, хора ли им викаш?

Другарят Плевелиев отиде в Белене. Веднага след това, в Белене рязко падна нивото на коефициента за интелигентност.