Нормите на енергийния пазар на ЕС не засягат Северен поток-2

Нормите на енергийния пазар на ЕС не се отнасят за морската част на газопровод Северен поток-2, който ще свързва Русия и Германия по дъното на Балтийско море.

Обратно в новината

Коментари - Нормите на енергийния пазар на ЕС не засягат Северен поток-2 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те нормите засягат сал тиквените държави! Де що има подайгъзници - сал тях засягат!

юристите на ЕК инфраструктурните газови проекти, които не са на територията на страните членки на ЕС, не могат да попадат под действието на нормите за регулиране на вътрешния европейски енергиен пазар, по-специално - на Третия енергиен пакет. ЗА ЕДНИ МОЖЕ,ЗА ДРУГИ НЕМОЖЕ,ЗАВИСИ ТИЯ ДРУГИТЕ КОИ ГИ УПРАВЛЯВА И ЗА КАКВО ГИ УПРАВЛЯВА

Още чакам полския шистов газ да потече като пълноводна река.

`e са! :))))))))))))))))

Нашият отказ от ЮП ни отряза от собствен глас в ЕС. Сега - каквото кажат другите. Пък и ЮП щеше да даде повече възможности на южна Европа - Сърбия,Словения, Унгария, Италия. Трябва ли й силен юг на Германия? Ами не. Там е целият проблем. Току-виж й се постеснил пазарът.

Статията показва колко ги е страх руснаците. На Вова му останаха само 3 бр Украински потоци, 2 бр. Полски и един северен, ама на 40% и повече не може. При 3 пъти по-ниска цена на нефт и газ и 2 войни срещу Украйна и Сирия, Путинска Русия се срива ежедневно. Към 01.02.16 на Путя му останаха по-малко от 50 млрд долара резерв

2 Северни, кретен. Плюс Син поток, плюс далекоизточните... плюс 3 долара за барел добивна цена...

50 млрд.доларов резерв -само във фонд Резервен, 250 млрд.долара във "фонд ФНБ", плюс валутните резерни на Централната банка 400 млрд.долара, без златните резерви които , вероятно са още толкова.

Е как така този газопровод, който минава през северно море и стига до Германия, не минава през ЕС, а този през Черно море минава през ЕС. Германия пак ще постъпи несправедливо и пак ще се провали, ще провали и целия ЕС.

Балтийско море, a не северно море, грешка допуснах :)

Изводи: 1. Има европейци, има и по-европейци. 2. Кретенът Туск не знае кои са страните, членки на ЕС.

Генеральный директорат Еврокомиссии по энергетике пришел к выводу, что строительство "Северного потока-2" должно соответствовать требованиям законодательства ЕС и нормам Третьего энергопакета.

В тази връзка, да си припомним сатарата латинска сентенция: "Това, което е позволено на Юпитер, не е позволено на вола." Западноевропейците по лицемерие и перфидност могат да се мерят само с янките. За нас остава ролята на колониална държава с послушен компрадорски елит.

Май европейците за сетен път ни припомниха онази наша ненаучена поговорка,че- За е.ано дупе цяр няма

Просто руснаците се опитаха заедно с тези от кабинета Орешарски да изнудват ЕС! Турски поток не е спрян. Ердоган и Путин са приятели все още! Северн поток 2 е една протегната ръка от Германия ,към Русия. Протегната фалшиво обаче. Ако Русия заиграе по свирката на ЕС може и да стане. По-скоро обаче това няма да се случи!

а от нашите идиоти по искане на янките (справка думите на Б. Борисов пред американските бизнесмени пред които в прав текст призна какво е направено от българските правителства, и по-точно от него, по тяхно настояване). Северен поток 2 не само ще се построи, но и от него германците ще ни продават руски газ чрез вътрешноевропейските газови коридори, идеята за които отново е на доминиращата в ЕС Германия. А поради подлогарската политика на нашите управляващи ние ще губим милиарди от нереализирания ЮП.

Руси подаде нещо на Германия,която не само го пое с удоволствие но и започна люто да го брани за да не и го отнемат.

Само тя остана вярна на руснаците!

ЕС се управлява от някакви идиоти, които живеят в някаква паралелна реалност. А може би нас ни правят на идиоти. За каква диверсификация може да се говори, след като се продава един и същи газ от Русия. Има различни пътища. И какво ме интересува Украйна като транзитна страна, след като веднъж ни остави без газ, заради собствените си игри. Украйна е ненадежден партньор и трябва да бъде заобиколена. Тя, по американска заповед иска да дърпа кранчето на всички анмерикано неугодни. Не е тайна, че цялата газотранспортна система трябва да стане американска собственост, гарантирана печалба. А така цялата американска инвестиция се обезсмисля. И като средство за натиск към потенциално непослушни държави, като България. За това е този американски писък, през европейска шефска уста. Дето би трябвало да го е грижа за европейските интереси, а не за американските.

Напълно съм съгласна. Отделно лицемерието - трети пакети, либерализации на пазара, дрън - дрън, ама на Русия й държат сметка от къде точно трябвало да си транзитира газа и кой да не прескачала. Само ме развеселихте, че сме били от "потенциално непослушните държави". Ние такива усилия положихме още от преговорите за приемане в ЕС да докажем, че откъдето ни свирнат, ние сме винаги готови, вие зачеркнахте всичко с лека ръка....:)))

А за Южен Поток точно проблем бе морската част! Едва ли не очакват разклонение в Черно Море. Чисто технически бе нормално да стигне до сушата ни, преди да влезнат такива норми.

Бу ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха!Бриджит Бардо,кажи,идиот ли си?!

ЛИЛИПУТЧЕ твоята работа няма да стане ,колкото и да се напъваш!

защо триете хвалебствията за лилипута .ТОЙ си Ги заслужава

Сравнявам страните, в които са се загнездили американските паразити с тези, в които са се загнездили руските човеколюбци или разни религиозни миролюбци. Да речем Саудитска Арабия, Катар, Кувейт, Израел със Сирия, Иран, Ирак в Близкия изток. Или Япония и Южна Корея със Северна Корея и Виетнам в далечния. Или Западна и Източна Европа след 2-та световна война. Тая американска империя на злото направо ги е изцедила, за разлика от просперитета донасян навсякъде от руснаците :)

На каква цена? Че безплатен обяд няма. Хм, не ме кефи да съм марионетка, а посочените от теб държави като проспериращи, са точно такива.

Ами изборът е марионетка като Япония или независими като Северна Корея. Или по пътя на развитието вече изпробван от други, или обратно във феодализма със своя уникална цивилизация, както ще да се нарича - Руский мир, Ислямска Джамахирия, Идеологията Чучхе, Папуаски Бабуинат и т.н. Да не говорим, че присъединяването към развитите не е достатъчно, трябва си доста работа и учене, но това го виждаме и в България.

Путин, който спря потока е паразит? Внимавай в картинката!

Ти от Марс кога падна? Цял свят знае, че Путин лично закла Патока! Пи вас май Интернет няма?

Нямате аргументи и преминавате към лични нападки. Колко типично за форумен русофил. Въпросът е щом не можете аргументирано да оборите едно малко момченце вие какъв сте?

Я ЗАРЕЖИ ТЪПИЗМИТЕ И ОТИДИ ПРИ ЧИЧО ТИ СОРОС ДА ТИ ПЛАТИ НАДНИЦАТА ЗА ДНЕС .

Какъв ти Сорос, на мен ми плащат направо ZOG и илюминатите.

Черно море да е езеро в Централна Европа, че спряха ЮП че не отговаря на нормите на ЕС. Ама на кои норми? Някой да ги е чел? Или пак двоен аршин - щом е за Германия може, щом е за България - не може.

Проблемът не беше да догарат газопровода до тук. Проблемът стана с това, че трябва да премине през територията на страни- членки на ЕС

Що, СП-2 през страни на марсианския съюз ли ще минава??? Просто тези, които са достатъчно по-умни от нас да не си играят на фили и фоби, без сантименти, взеха газа, които така или иначе има да идва през Русия да се транзитира през тях, вместо през нас. И не ми обяснявайте колко неизгоден бил договора за ЮП за нас, защото за това не са виновни руснаците. Те може да са се пробвали и Германия да цакат, ама там не е имало продажници да се хванат.

А защо Морската част на южен поток засягаше европейското законодателство?

От ТАСС може да си плямпат квото си искат, ама Патока Доналд (Туск) вече закла и Северния Паток-2!

В ЕС става това, което кажат дойчовците. Пановете могат да си плямпат колкото искат.

Де да можеше ТАСС да определя нормите, ама СССР умря и ТАСС може само да се пеняви и да се пуйчи!

В света на фантастиката е така. Сега ни предстои в тази тема за нечии фантазии да четем стотици фантазирани и изсмукани от пръстите постове на роби-фантасти.

Да, до границата на Германия нормите на енергийния пазар в ЕС може и да не се отнасят. Какво става от там нататък обаче? И ако Северен поток 2 бъде одобрен, лъсват явно различните критерии към две ,на книга, равноправни страни членки на ЕС.

Четем тук, че едни мъдри роби казват затова, че руските другари са намерили само "служебна бележка" вместо разрешение от ЕК, е виновен Борисов. Борисов и правителството му са най-голямата пречка пред руските другари да намират нужното им в подходящ момент.

На швабите им трябва газ защото имат промишленост , а както каза Б.Б. у нас много се търсят овчари ...

След упорито търсене, руските другари са намерили - служебна бележка от съветските другари работили с Вангелия. На нея пише - потокът ке биде. Не се уточнява на какъв Великден ке биде, обаче?

.....най после се разкри голямата политика. Не може една дребна българия да бъде на кранчето и да дава газ за Европа. Сега всички съмнителни от ИДИЛ влезли в Европа но регистрирани в България ще върнат у нас и срещу това ще ни продават газ от северен поток с 30-40% надценка, Ако не приемем обратно ДАЕШ-ИДИЛ ще ни врътнат и кранчето.С една дума ще имаме ХЪБ за ИДИЛ-ДАЕШ а не за газ. Малка модификация. И нашите ще свият опашка между лошото и по- лошото, ама ще отговаря на всички енергийни и мигрантски пакети -европейско, съгласувано решение на ЕК......"в наша полза".

Руснаците отново приемат желаното за действителност. Или се опитват да пускат пропагандни кьорфишеци. Потенциално може и цената на петрола да се вдигне, и в Донбас и Сирия да победят, и Южен поток да им разрешат. Ама надали.

Кольооо , Кольоооо не си бай Кольо а жив бай Ганьо !!!

Смятате, че Русия ще може да се справи с нещо от изброените? Или ЕС и САЩ ще премислят позициите си? Според мен е наивно, но щом ви харесва, кой съм аз, че да разрушавам въздушните замъци на хората.

ний на балканите пак ручаме жабетата, а швабите отново най-хитри и богати .....що ли ни трябваше ес ....то идеята хубава....ама не може да сме все от страната на булката.....

Драги петоколонници, бихте ли ни обяснили, какво означава - "служебна записка" и каква тежест има като документ, а после ще ви питаме каква е помпозната сграда от снимката и защо е водопада от внушения и пожелания с който ни заливате?

МНОГО ПОРАЗИИ СЪТВОРИ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОРИСОВ СПРЯМО БЪЛГАРИЯ!!!ЗАЩИТАВА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ В УЩЪРБ НА НАЦИОНАЛНИТЕ!!!ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО Е ИЗЧЕРПАНО ОТ КЪМ ГЛОБАЛНА ВИЗИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО НА СТРАНАТА!!!

Темата е за "служебна записка" , а не за правителството на Борисов.

Русофил

РУСОФОБ-БЪЛГАРОФОБ,ВСЕВЪЗМОЖНИ ФОБИИ!!!

Отдавна стана ясно, че натам вървят нещата. Никой не ни е виновен между другото. Преди няколко дни българският парламент (с гласовете на 27 души плюс два пъти по толкова въздържали се) отказа да заеме позиция за опит за възстановяване на Южен поток. Това е положението. Ако имате въпроси, не ги четете от листчета, че г-жа Арнаудова ще се появи от някъде да размахва пръст.

Поредният руски кьорфишек. Eдна жена каза ........

ДРУГО!! Още преди дни АВСТРИЯ каза УРА за Северен поток 2. А сега си прочете за тръбата ТЕСЛА. За кумова срама от ЕС я писаха България-Австрия. Демек от ХЪБЧЕТО му, РЪБЧЕТО уж ша пускаме гЪз за Австрията. Истината е АВСТРИЯ ША НИ ПУСКА ГАЗ по нея.. А ние ще си плащаме ТРАНЗИТНИ ТАКСИ ЗА НАД 2000 клм.. ТУЙ Е ТЕСЛАТА, ДЕТ НИ ЦЕПНА ЕВРОПАТА..

хе-хе... нито туск, нито ренци разбират че каквото е добро за германия е законно, а каквото не е добро не е законно....

КАК ВАЖАХА!!! Та ЕС ни спъваше да дадем дори и РАЗРЕШЕНИЕ ТРЪБАТА ДА МИНЕ ПРЕЗ БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИЧЕСКА ЗОНА.. Щото трябвало след пускането на тръбата, да имало възможност и ТРЕТИ страни да си са закачат на нея. Когат им скимне туй да го направят.. А за СУХОЗЕМНАТА ЧАСТ в България имаше ДРУГ ДОПУСНАТ ОПЕРАТОР..

Ами то както в BG то. За теб и за мен важат правилата. За определени тарикати - не. Други живот - на Луната.

Кой духа супата...България. Каква хубава европейска ценност. Ето още една - ще имаме бежанци от Германия. Да са Ви 4естити :)

Ето го и разковничето за Южен поток - през Албания. Така де, по европейски мъдро и юридически издържано. Да видим какво ще кажат сега "специалистите" от ЕК. Пък за Северен поток 2 няма лошо - трябва да се топлят "бежанците". По всякакъв начин...

След последния северен поток Шрьодер стана служител на Газпром. Инак бабата ще продължава санкциите срещу руснаците до есента... абе наказва ги страшно...

до есента бабата нема да я има. дори и сега, посрд зима, на месец влизат по 60 000 чалмалии. през пролеттат и лятото- двойно и тройно! сбогувайте се с бабата, че скоро няма да е там!

"Потенциално този извод може да подкопае всички опити да се блокира проекта", пише в. "Политико", позовавайки се на служебна записка на юридическата служба на ЕК." Интересни коментари очаквам от всички "български" "девирсификатори" и "хъбостроители"!

кой скочил не разбрах! не държавите ами марионетните правителства могат да скачат :) срещу икономически изгоден проект

"В публикацията се посочва, че според юристите на ЕК инфраструктурните газови проекти, които не са на територията на страните членки на ЕС, не могат да попадат под действието на нормите за регулиране на вътрешния европейски енергиен пазар, по-специално - на Третия енергиен пакет." "Пъстър свят" - къде сте уважаеми и ще може ли да коментирате горният цитат, но така пламенно, както цитирахте същит тоя ТРЕТИ енергиен пакет по отношение на Южен Поток!

Дудна си аз, че щом BASF е решила, ЕК може само да козирува. А кой беше комисар по конкуренцията?

Вече няма и двойни стандарти! Има само един стандарт- немски!!

Закона е за кон, не за лъв!