ЕК прави система за гарантиране на депозити

ЕК ще предложи създаване до 2024 г. на система за гарантиране на депозитите, за да се избегнат банкови паники и за да могат вложителите да бъдат спокойни.

Обратно в новината

Коментари - ЕК прави система за гарантиране на депозити | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ОСТАВА И ДА НАМЕРИТЕ НЕКОЙ ДА СИ ДЪРЖИ ПАРИТЕ НА ДЕПОЗИТ ПРИ 0% ЛИХВА.... Държът си ги тея, с по 200 милки и нагоре. Щот се пак, 0.5%-1.5% и ти капе некъв кеш. ОСТАНАЛИТЕ ГО ДУХАТ. ФАУИТЕ ШЕ ИМА ЯКО. АПА И ВОЙНАТА ПОЧНА.

Отказвам да плащам на тарикати и мошенициза фалита на която и да е банка - българска, гръцка, немска, френска, хърватска, люксембургска...Свръхплатените (от нас - данъкоплатците) евробюрократи искат да гарантират само собствените си спестявания от високите си доходи - за наша сметка. Всеки вложител в банка да си носи риска, както и самата банка. Така и самите банкище бъдат по-внимателни в операциите си. Май е най0добре да се присъединим към британците и вкупом да напускаме ЕС.

Кой те пита тебе какво "отказваш"? Ще плащаш. То не е по желание.

Напротив - по желание е - ако народите търпят да ги доят...

При фалита на КТБ през 2014 г. се убедих, че закона за гарантиране на влоговете в този му вид наложен ни от ЕС е глупост. Тряба да има гарантиране до 50-100 хил. евро, но не на целия влог а примерно на част от него, например 80-90%. За да имат стимул вложителите да избират по-сигурни банки, а не да ламтят само за високи лихви.

Много хубава идея, проблемът е само че ЕС няма да съществува по това време.

Т.е. Банковите фалити ще се финансират от Държавите?

Не от държавите, а от тебе и от мене, защото парите ще бъдат събирани от тебе и от мене...

Опа! ЕС не можаха да опазят границите и земите си, сега остана да опазят само парите си...

Същевременно ще девалвират еврото така, че със 100000 човек да може да си купи само една електрическа кола...

Еха, тамън за нашите далавераджий...!