ЕЦБ разочарована от страните основателки на еврото

ЕЦБ заяви днес, че страните основателки на еврозоната са се раздалечили икономически - разочароващо развитие, противоречащо на замисъла за еврото.

Обратно в новината

Коментари - ЕЦБ разочарована от страните основателки на еврото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Замисълът за единна валутна единица в ЕС е много добър. Нооо, създадената бюрокрация от тунеядци, непрофесионалисти в областите, като икономика, политика, стратегия, пазарна конкуренция съсипаха всичко. Да видим в Брюксел кои са в европарламента - хора, които са с три синджира, с огромни бокаи на краката, тотално зависими от Вашингтон. За да може Германия и Франция да са монополисти във всяка сфера на обществото, унищожиха всички, които (не дай си боже) да са им конкуренти. Нагърбиха се с непосилен товар. Вместо да съзидават, те налагат ограничения, санкции и прочие. Страните въвели еврото се научиха да не работят и лъжат, достатъчно е да са написани изрядно процедурите, формулярите, т.е. гледа се бумащината, а не реалното състояние на нещата. Време е изначално всичко да се промени. Иначе...ще има да чакаме Годо.

..........ЕЦБ заяви днес, че страните основателки на еврозоната са се раздалечили икономически - разочароващо развитие, противоречащо на замисъла за еврото. ... --- Еврото = Нов Колониализъм... България пропада и пропада и пропада... и скоро няма да я има съвсем Само западни агенти ще има из територията ... ---

Ройтерс да направи справка в САЩ откога са частни банките - 102 години - 1913 г и оттогава запада налива в кацата.Е вси ЕС държави наливаха,ама като няма дъно сега ще излизат,но как?

А колко е просто.Провежда се референдум за или против ЕС с явно гласуване и оповестяване на гласовете в реално време.Нека бьлгарите да рашат сьдбата си.Или Мафията не я устройва?

според мен на излизането от ЕС не трябва да се гледа като на табу. Това е просто един Съюз със всичките му условности. СИВ беше такъв съюз и СССР беше такъв съюз. Ето Естония напусна СССР и е по-добре. ГДР Унгария бившата Чехословакия и Полша напуснаха СИВ и са по-добре. Гърция и Испания също трябва да могат да напуснат ЕС. Не трябва да правим от това драма. Щом суверенът казва ОXI, ми значи пиленцето е порастнало. Време е да се отдели от грижите на мама Меркел и тати Оланд и да напусне уютното гнезденце, да разпери крилца и да се понесе към мечтаният континент БРИКС.

така е , когато тази еврозона е създадена само за Германия , а чрез нея САЩ да контролират останалите канарчета. Иначе няма нито мисъл,нито логика , нито разум в действията на европейските чиновници, те са там да получават високи заплати и да изпълняват директиви....

Не е и за Германия създадена. Хората в Германия си спомнят с много съжаление за времето на марката и особена на Берлинската стена. От тогава насам положенитео непрекъснато се влошава. Но както и нашите управници, така и германските отчитат непрекъснато повишаване на качеството на живота. Еврото е с цел услуга на крупния капитал, не на отделния човек.

с умиление за старото време, защо за втори пореден път гласуват за статуквото? на меркел и ко?

А простия народ вдига ръка и козирува и с гордо вдигнато чело върви към ..... гилотината а последните му думи са, да живей живей демокрацията.

В политико икономическия крах в който се намира сега България, само това ни липсва да влезем в еврозоната и сме свършени като държава. Но евроатлантическо ориентираното ни правителство ни тика зорлем натам и както без да ни питат ни натикаха в агресивния блок НАТО така ще ни вкарат и в зоната! Бог да пази България от продажните ни политици!

Кво става тук бе? Много слабо.Никакви коментари Няма я кодовата дума "Русия" и троловете ги няма никакви

В паника са. Ундурмата с прсевдореформата в съдебната система не мина нито пред избирателите, нито пред запада. Избори идат, парите, които са си раздали за послушание вече са усвоени и се оглеждат за още. Не е ясно какви директиви ще им пуснат за спама и си правят пас.

Ами като не четат Карл Маркс кретените, така ще е! Човекът е сред 5-те най-велики икономисти на съвремието ни и той е казал, че само страни с близки нива на икономическо развитие могат да станат основата на Европейските съединени щати. Но на Чичо Сам и на реваншистите от Германия това никога не им е била целта, защото иначе не биха могли да диктуват и налагат (робски) условия на останалите страни от Европа! Сегашният е обречен модел, който ще доведе до развал на ЕС, но той ще отврати от една добра идея европейските народи, както и грешната интерпретация на социалистическата идея доведе до разпад на соц.система и негативно възприемане на всичко свързано с нея, особено там, където се претворяваше в реалност.

Иво ти ли си бе бате

Вашето, време изтече-свърши. Ялова вече е парадигмата на "КУХИТЕ ОБЕМИ", която е позната в България от времето на "зрелият социализъм". За разлика от Вас, ние българите РАЗГАДАХМЕ Вашата демагогска, илюзионистична "капиталистическа" система. Затова Господ българинът ще ВЗЕМЕ ВЛАСТТА от Вашето днешно атлантическо-англосаксонско рептилско-шейпшифтърско управление и ще я връчи в ръцете и главите на автентичните носители на БЪЛГАРСКИ ГЕН, намиращи се разпратени по всички точки на света (като Дилма Русеф, примерно.)

Нали такъв ви е бил плана? Богатите стават по-богати ,бедните по-бедни, а най-бедния направо отива курбан.

Няма италиански гражданин,който да обича еврото! Ако сега има референдум във Италия за излизане от ЕС-смятайте я отписана!

... и ще се раздалечават още повече, поради вродения на капитализма егоизъм - по-добре да спечеля в Китай или Виетнам 2 долара, отколкото в България 1 долар. Нищо, че сме заедно в ЕС.

....за 15 години редица страни със сравнително ниски доходи (Испания и Португалия) са запазили или дори увеличили (Гърция) изоставането си от средното равнище на доходите, се посочва в икономически бюлетин на ЕЦБ Щом Испания, Португалия и Гърция ги смятат със сравнително ниски доходи под средноевропейските, тогава ние що дирим в ЕС, след като близо 400 хил.българи са видели в тези страни със ниски доходи "Обетованата" земя.