Разкриха за таен разговор Шойбле - Варуфакис

Германските медии съобщават днес за таен телефонен разговор между германския финансов министър Волфганг Шойбле и бившия му гръцки колега Янис Варуфакис.

Обратно в новината

Коментари - Разкриха за таен разговор Шойбле - Варуфакис | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този разговор е като този"Ало,Ваньо!"Залъгалка за наивниците.

този заговор иде от САЩ да разтури ЕС чрез Гърция.....но ЕС е мафия и убива и граби малките държави като Б-я

Брей! Все така да ни грабят. Досега сме получили от ЕС 10 милиарда евро, а сме платили под 3. Ей това се вика еврограбеж от тъпаци като тебе.

Викaш добре се живее нa социaлни пимощи? Дa те и в костовaкa!

този заговор иде от САЩ да разтури ЕС чрез Гърция.....

Германия иска втори северен поток, но са твърдо против южен поток. Просто искат само те да лапат. Техни търговски вериги да налагат монопол и да се продават техни стоки, техните фирми да получават големи субсидии, а за другите трохи. Само те да имат полза от ЕС, а за другите правила, дисциплина, лихви и т.н.

Oсобено,.. внимание,... обърнах на това което е казал "шоибле": Aко,.. страните членки,.. не се съгласят на централизация на банките и данъчните закони, еврозоната и съюза като цяло няма бъдеще!?? Tоест, отказване от националният суверинитет, доброволно предаване на икономиката и данъците,банките,парите,хората,... или всичко на брюксел??!! Tа,.. Tо,.. Tова е,.. в планът на илюминатите, за "Hовият Cветовен Pед"!!?... поробване на целият свят,.. и всички народи,.. от шепа лихвари!!? HO,.. хората започват да се събуждат и да виждат, че този проект EC,.. не е,.. точно такъв както го показват със "Eвропеиски ценности"..???!!! Tоест,.. основната му ценност е:... Cъсипи,.. всичко което са създали поколения,.. за икономиката ти, и селското ти стопанство,.../за да не ни пречиш и да си ни конкуренция/?! A,.. ако искаш да живееш и се храниш,...Hие,.. ще ти даваме хартииките,.. които Hие печатаме и нарекохме "Eвро",...HO,.. като кредити??!! Kоито обаче,.. ни е ясно, че не можеш да върнеш,...защото си съсипа икономиката и няма с какво да ги върнеш??!!! Xахахаха....прекрасна схема Hали????????... (кур капан)??!!... доброволен роб!! Cам,.. си си, направил всичко!! Tи,.. искаше да си член при нас?! Hие,.. не сме виновни,...Tи,.. си виновен?!... гениален пъклен план,.. за унищожаване на народите и страните им!... по ужасен от комунизъм и фашизъм взети заедно!!;))

Eдинствен,.. Bаруфакис ги усети и им се противопостави,.. мъжки на хиените и е прав, че от тук нататък каквото и да предлагат на гърците всичко е пълен провал!! Tози човек, влезе в историята и един ден ще бъде признат с дълбок поклон!! Bелик е!!.. политик и финансист които обича и защитава страната си!! браво!!;))

Добре де, нали всичките ни управници са маскари, нали искаме да сме финансово като германците, тогава защо не искаме да имаме техните финансови правила? Колко точно ще е зле да махнем нашата паплач и да въведем общо европейски закони?

чети или гледай -Аарон РусоСАЩ да ти разяснят щом не си разбрал 33 и 34 са го чели явно

Гръцкото правителство обяви финансова ''война'' на световните лихвари и се предаде за 7 дни. Сега ще ги третират като ''победена'' страна и ще ги разпердушинят - особенно поради факта че правителството са крайно леви (най-обичанито месо от финансовите акули). А трябваше да се предържат към лозунга - ''свобода или смърт'' и да стигнат до край.... фалит или изход от еврозоната ако трябва. Така щаха да са плумъртви но свободни.... а сега ще са полумъртви и зависими за десетилиетия напред....

:):))))))))))))) Събудихте ли се някои "светила"??:):)))) Май не...:):))))))) Продължавайте да обвинявате нас-гражданите-в Гърция,колко сме мързеливи,въпреки,че всеки от вас знае,че грцките ресторанти-примерно-работят с една трета от персонала от който работят българските и са пет пъти по-бързи с поръчките...:):))) Като ви дойде ред да ви оглозгат,помнете сегашните ви коментари........ Дано се спасите,но като гледам начина на мислене.......

"софинформбюро" се събуди...то елините не са свикнали по това време да бачкат и не ми говори за обслужване,че точно на Кавала и на Тасос бях и ми е за последно до като тази държава не стане "бяла"

К`во да ти кажа бе червей..:)))) По езика ти се разбира,че си пораснал в помийна яма...:):)))))) С българите,не се държат така хората там-уважават ги!! Сигурно личи много,че си мангал,та затова,разбираш ли...:):))))) П.П. Никът ти,какво означава?? Колко от мозъка ти липсва ли??:):)))))

Няма как нормалния, средно интелигентен българин, да мисли, че гърците са мързеливи, само защото не били работили в най-голямата жега при 40 градуса. Няма как и да не е наясно, че милиардите които дължи Гърция, в огромната си част са гепени от същите тези парти и олигарси, които сега изнудиха народа да ги връща. Е, не са били толкова алчни колкото нашите и са пускали малко повече фъндък на обикновените хора, но това не променя нещата. А относно това, какво говорят и мислят лумпените, за които на чуждата нива винаги по-лесно се оре - на кого му пука.

Обърни внимание,че пиша "някои от "светилата""... Нямам предвид,всеки които не знае как стоят нещата и е заблуден,а идиотите!! Като пример ти посочвам,че едни идиоти,когато пишех,че банките са гепили от бюджета 80,000,000,000 ме обвиняваха в лъжа и още малко щяха да ми поискат да го потвърдат самите банкери,за да "докажа",че не лъжа..:):))) Когато Хампарцумян каза,че са не 80,000,000,000 а 90,000,000,000-млъкнаха... Когато пишех,че Германия не екстрадира в Гърция,гръка който е бил директор на СИМЕНС в Гърция когато СИМЕНС открадна парите,отговаряха,че "Германия е правова държава с независима съдебна система и това е невъзможно"...:):)))))Сега и по този въпрос млъкнаха...:):))) Същите те,са идиотите които навремето сочеха Гърция като пример и когато им се казваше,че нещата не "вървят",отговорът им беше:-"айде бе мръсент комунист с промит мозък"... Сега,те са първите които псуват гърците,без да се замислят идиотите,че Гърция е до този хал,заради 70 годишното управление на евровасалските братските им партии ПАСОК и Нова ДемокраДция!! Те нямат никакъв морал... За тях пиша по този начин-Иначе,всеки може да бъде подведен и да види истината в някой момент!! П.П. Нашите политици,не са по-добри от вашите... Напротив,нашите крадат тройно повече!! Тези които имаха облаги,бяха тези които им осигуряваха гласовете!!

Разбирате ли, идеята за ЕС е много добра но не във вида който виждаме днес. Много от нас си въобразяват че България има интерес от членството си в ЕС.....евро програми, евро финансиране, безвизово пътуване и възможност да учиш в рамките на ЕС. Само че добрите новини спират до тук. Европрограми - така са направени че да вземеш заветните парички трябва всъщност първо да ги имаш. А ако ги имаш изобщо няма да се занимаваш с глупостите както на нашата така и на ЕС бюрокрацията. Свободно движение на стоки и капитал - Много хубаво само че от тая работа имат полза само богатите членки. Ако помислите и поназнайвате малко математика и малко икономика ще разберете защо. Да учиш в ЕС - тук нямам забележка ако разбира се мам и тати имаха дохода на немеца да речем. - Свободното придвижване - тук нямам никакви забележки и съм ОК ...... Какво обаче става с живеене и работене в рамките на ЕС? За България още правилата са други. За финансов капитал изобщо няма да говоря. Как по точно една страна ще натрупа такъв като е дала възможност на чуждите инвеститори почти да не плащат данъци и да стават монополисти и после свободно да изнасят и малкото капитал който е останал в страната под формата на печалба. Точно заради това каквото и да правим все ще сме определен капитал без да можем да го надскочим. Без протекционистка политика по отношение на стоки и капитал сме обречени на това което е в момента.

Марш в Сибир, диво и варварско комуне такова.

Нито съм "дърто" нито "варварско" за "комуне" ще се въздържа. Поне ми е много ясна тази идея. Само дето бая ъпдейт трябва да и се направи и току виж се получила. А "варварското" е сега .... на никой не му пука за друга и живота стана нещо което само с щракване на пръсти можеш да отнемеш без последствия. Ето това е варварско.

Ей това руските слуги се пънете ама от пънене друго освен насиране не се вижда като резултат. КОЯ е по-добрата алтернатива за БГ бе. Съветска република - в която дори youtube е блокиран сайт ли. НИЩО не е по-добро от свободна търговия за икономиката, ако има проблем с нея той е, че не е достатъчно свободна - белким се стигне до една зона и с щатите, това ще е бая пробив. Продава който има какво да продаде. Ако не можеш да измислиш какво да правиш та да се продава се цаниш на работа при някого, който може. Последното на мене поне не ми се налага - така че МОЖЕ, просто не всеки го може.

Искаш да кажеш немски ... комунизма като идеология се е родил в Германия и неговите бащи и майки са немци които апропо държат ЕС в ръчичките си днес и на които много искаме да имаме доходите. Колко сте захлупени Боже, дори комсомолците едно време си задаваха някои въпроси. А вие квото кокалче ви подхвърлят тва глозгате.

В Нова Европа продажбата на задници е много популярна. Сигурно на това се дължи търговския ти успех.

Прав си Хъм. Тези които изкупиха нашите предприятия, банки, ЕРП-та, построиха молове, крадци на злато и други, не се никакви инвеститори. Те са само грабители. Създадоха си монополни организации и изнасят всичко н чужбина. Щяха да бъдат инвеститори, ако инвестираха 30-50 % от печалбите си в развитие на нашата икономика, а те само грабят. Лошото е че нашите "народни представители" не са огганизирали един закон на тема ДАНЪК МОНОПОЛ, за да ги принудят да инвестират в България.

СССР-2 , да живее:)

Някой знае ли на кого са подчинени централните банки /на повечето държави по света/ и на основата на какви закони са регистрирани? С какво са обезпечени парите, които емитират централните банки? Реално световната банкова система е построена така, че всички централни банки да плащат лихви на ФРС на САЩ /която в действителност не е на САЩ а на частни банкери/. Това е една от формите на скрита колонизация, позволяваща на банкерите да упражняват влияние върху крупния бизнес на цели държави. Затова всеки, който се опита да се освободи или да не се подчинява, бива безжалостно унищожаван.

След предателството на Ципрас и отстраняването на Варуфакис на ред е Гърция. Тя ще бъде смачкана от третополовите.

Че какво плаща примерно нашата ЦБ на ФР? Това че си кретен е ясно, но не и на кретените, които сте болшинство. И все пак е добре да знаеш, че ФР е ТОЧНО НА САЩ. Там имат глас и частни банки и въпреки това си е подчинен на правителството, което назначава управителят на ФР и по-голямата част от управителния съвет.

вестникът е на тия които крадоха парите.Как ще е автентичен разговора, вие за идиоти ли вземате хората? Да бяхте поне помислили дире,че за втори път се пробвате...глупаците сме бг, че мислим че има медии

В момента ЕС е Четвъртия райх. Германия лапа най-много толкова стоки и пазари е колонизирала, еврозоната ,еврото и ЕЦБ са под неин контрол. Квотите са заради нея. На нея винаги търсенето на пазари и е било проблем.

и неината икономика е наи-силна.

Нейните банки.

Най-силна защото ЕС е нейна колония. Ако всяка държава имаше производство дали германските стоки щяха да влизат на чуждите пазари? Ес съществува,за да е силна Германия. Тя дели плячката със САЩ. Виж във Франция фермерите как протестират вместо масово френско месо се вкарва и германско. Германия няма да има силна икономика ако не държи чужди пазари и ресурси, евтина работна ръка от държави като БГ. Не може заради Германия цяла Европа да отиде по дяволите. Германците са най-бъгавия народ в Европа.

от нас нищо не зависи..

Аре да се разпада тая измислена щуротия ЕС която само пречи да просперират страни които са извън нейното управление. Писна ми вече. Преди години беше Варшавски договор и СИВ а сега НАТО и ЕС. Все гнусни отвратителни съюзи които не са в наш интерес. Има една валута наречена "световен долар" която си е едно към едно към американския и това е всъщност единствената валута в света която има някаква стойност защото е защитавана и обезпечена както с американско така и с руско оръжие. Така че валутния ни резерв трябва да е в американски долар и златце по възможност ...да махаме борда и да се освободим най-сетне и да почнем да си печатаме парите че така вече не може да се продължава. Все ще ни държат в икономии и ако си въобразявате че дори и тук да почнем да се разбираме ще почнем да забогатяваме ...жестока се лъжете.

не виждам какво толкова е станало?! Обсъждали излизането от еврозоната и съответно връщане на драхмата. Това хиляди хора го предлагаха. Обсъждали са го, търсили са решение, разигравали варианти ... чудо голямо.

...а преди социализма се наричаше робство...

да започнем със сбутаното най-вкрая "Няма никакви потвърждения засега, че телефонният разговор, публикуван от "Катимерини", е автентичен." и така трети ден.

Автентичен е, защо да не е?!!! Американците са го записали - те нали подслушват всички политици в Европа.

има още един, голям проблем. вътре са казани маса глу-пос-ти. такива, които даже чевръста с устата ученичка от икономическия няма да изръси.

Варуфакис е единственият европейски политик, който дръзна да назовава нещата в ЕС с истинските им имена и стоейки твърдо и докрай на позициите, заради които беше избран от гръцкия народ! Затова го жертваха толкова безцеремонно и бързо! В ЕС идеята, лежаща първоначално в основата на създаването му, е тотално заменена с болните германски (и чрез тях американски) амбиции за тотално господство над европейските народи, без право нито на суверенитет, нито на нормален живот. Естествено е, че подобно нещо е обречено рано или късно на неуспех. И това го разбират дори идеолозите на идеята, затова са толкова безцеремонни в подобни ситуации. И затова ние никога и при никакви оббстоятелства не трябва да ставаме част от еврозоната. А защо да не помислим и за излизане от ЕС?

въпросът е доколко тези болни амбиции са немски и доколко отвъд океански, важен по моему въпрос, защоте все пак на един континент живеем,все още...

Ето заради такива идиоти,Гърция трябваше да бъде оставена да се срути.Това е имал предвид Шойбле...Има идиоти,които си го просят...Но,докато за другите страни е нормално(донякъде) да има такива,то за България,която преживя две катастрофи...Нашенските идиоти не подлежат на лечение

Много болно е твоето въображение "123" но това не е новина-писал съм много пъти за германците и техния манталитет...излъжеш ли ги за тях си НИКОЙ!!!Но тук на Балканите сме свикнали да си лъжем и да ни се разминава а гърците са в световния елит

Баси и "тейния разговор", щом и аз вече го знам...

МАЙ НЯМА ДА ГО БЪДЕ :) ПОД МАСКАТА НА "ЕВРОЗОНА" ГЕРМАНИЯ СЕ ОПИТВА ДА КОЛОНИЗИРА ЕВРОПА И ДА СЕ НАЛОЖИ ПОЛИТИЧЕСКИ И ИКОНОМИЧЕСКИ. ТИЯ ГЛУПОСТИ ДА СЕ ОТКАЖЕМ ДОБРОВОЛНО ОТ СУВЕРЕНИТЕТА СИ В ИНТЕРЕС НА БРЮКСЕЛ, КОНТРОЛИРАН ОТ ГЕРМАНЦИ, НАПРАВО СИ МИРИШАТ НА НЕО-ИМПЕРИАЛИЗЪМ!

ако бяхме народ, не племе, да се бяхме дигнали и да изхвърлим всичките германцки холанцки и прочее боклуци от магазитните, защо ни е холанцко млеко ,например? ама не сме....племе сме..първобитно при това

И аз се чудя защо селенията която комуноидите докараха в градовете и я направиха "работническа класа" не се върнат по родните места и там няма да видят нито немски нито холандски и каквито и да е било стоки а само овцете и кравите на бай Пешо но тук се научихте да храчите....що бе селски кретени не се откажете и от х'американските технологии с които храчите тук...не ви ли стигат радио точките по селата???

А уж ЦРУ обеща да не подслушва правителствотомна Германия... А де!

Ами подслушвали са това на Гърция, и не са успели да затворят линията...

когато двама министри на външните работи на две преговарящи държави, всеки седнал в собствения си кабинет, с очевидно несъвпадащи интереси, водят телефонен разговор, ............ на ВСЕКИ е ясно, че този разговор се подслушва, записва, гледа от най-малко 5 разузнавания!!!! как Варуфакис може да заяви в подобен разговор, че ще отрича тов, което казал?!?!

При това предупреден явно и открито , че разговора се записва.

вестникът е на тия които крадоха парите.Как ще е автентичен разговора, ?Измислица и те си я създадоха,

Малко преувеличен е интелекта на г-н Варуфакис.

грешен отговор! голдън сакс, чрез представителя си за европа, хер шойбле, мажат усилено ските на варуфакис. последният, освен самонадеян и арогантен, се пада доста по-интелигентен от повечето от нас, събрани заедно.

Какъв провал, ЕС ще се разпадне, а БГ няма да има нищо общо с това......

Сънувай си мокрите сънища рубладжио,за тях копейки не трябват и се замисли какво ще правиш когато и децата ти те изоставят с този акъл....в Русия ли ще бягаш:))))))))Дочакахме да се разпадне гнилия капитализъм по КО стана бе другаре.....колоса на глинени крака подви ашиците и сега е на коленца.....по-добре е да не се събуждате и в съня си да си заминете:))))))

Жив, здрав и все така положително настроен...........

Черпя бира, ако напишеш колко правописни грешки имаш в коментара си.

Коментарът се отнася за избирателя.

Истината излиза наяве, вижда се че германското правителство начело с бабата Меркел са маши в ръцете на американците, те здраво държат с компромати Меркел и тя им играе посвирката. Докога Европа ще е подлога на американците?

На фалиралата ти РФ ли да е подлога? :)))

Китайците разпродават американски ДЦК като луди от началото на годината, за да запушват дупката на собствения си капиталов пазар, ФЕД не смее да пипне лихвите, че току-виж балонът на борсата и недвижимостите гръмне със страшна сила и засенчи трагедията от 2007/8. Котировките на петрола и почти всики суровини се сриват от месеци..Скоро притесненията около Гърция ще ни се сторят бял кахър на фона на задаващата се буря.

Всички ли тролове са толкова неграмотни, няма главни букви, няма запетаи. Как се приема мнение на неграмотен човек, пък много вещ по европейските въпроси, световната икономика и т.н..

Май "исмислената" теория на конспирацията започва малко по малко да се оказва истина! Zeitgeist филма е създаден през 2007 г. и всичко казано там започва да се потвърждава!

Това, че Германия имаше план за излизане от еврозоната на Гърция за 5 години не е никаква тайна.......

тези дни почти няма вести от немско? защо нашите медии не ни осведомяват всеминутно за нареждания от германия?гърция нещо май промени в геополитиката, немците замлъкнаха и се поскриха ,нещо райха го закъса....а и съвети им се дават от щатско бързо и незабавно европата да намери начин да си увеличи потреблението дали с държавите ще се намесват данъци ли ще свалят или ецб "количествено ще облекчава" иначе са загубени... и какво стана с германските икономии

Ми ко да стане?ФВ произвели,кажи-речи повече автомобили,отколкото българите и гърците , произвели гевреци..Взети заедно..Да беше прочел,не само да нагъвете пиците подхвърлени от Сидеров

за количествените облекчавания и потреблението гу казва мудис те не са тролове, поне според тукашната фразеология, нал тъй?

"...като предадат част от суверенитета си на Брюксел." Това не се ли наричаше колониална, или някаква там друга зависимост?

Използвате термини от омразния социалистически период. Днес се нарича "евроинтеграция".

ОК да прехвърлим суверенитет, но германците да ни прехвърлят още стотина завода та да имаме и ние някаква индустрия, а не да изнасяме лекари и инженери...

е нужно. имаме си заводи, които бяха с машини на средно или над средно световно равнище. нали именно германците са в основата на забраните за производства от страна на ЕС. ставаме конкуренция. основното е вън от ЕС.

Да, но други интереси натиснаха събитията и родиха нещо различно. Като дойде на дневен ред темата Франция ще видим истинския джумбиш. Най- добре драги да изпревари събитията и да пуска печатницата.

Ех , зашо геният на финансовите игри Варуфакис не бе на мястото на предатела Ципрас , та за една нощ да мине към драхмата и да каже чао на омлазните кърлежи от ес.Гениален , мислещ за народа си. Дано го изберат на изборите за мин. председател.

Ами да бяха минали, ама после помощи йок и чао на субсидиите за земеделие, туризъм, икономика. Ако беше до направил гърците щяха да го ощавят за 24 часа.

stan_posta@

С помощи и субсидии се лекуват болни икономики, не проспериращи.

НА ГЕРМАНЦИТЕ ИМ СЕ Е ПРИСЪНИЛ 4 РАЙХ МАЙ :) МНОГО ПРАВИЛНО, ЧЕ ЦРУ ГИ ПОДСЛУШВАШЕ!

Не беше ЦРУ, агенцията по сигурността беше. Не че е от значение. Те подслушват и франсета, и германци... да не би на някой да му щукне да го играе независим от САЩ

Добра,германска логика...И в другите страни са се навъдили разни цоциалсти,които си мислят ,че харченето оправя работата...Но някой друг да им даде парите за харчене...

моше послъгвал... ццц.. не може да бъде