Европа очаква трудни преговори за новите гръцки предложения

Новите гръцки предложения днес ще бъдат в центъра на срещата на Еврогрупата. Атина смята да поиска двегодишна програма за подкрепа от ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Европа очаква трудни преговори за новите гръцки предложения | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

13% ДДС за тока и основните храни и 23% корпоративен данък ! И да се повиши на 27% ! Смайващо. При нас 20% ДДС за всичко и 10% корпоративен данък ! България - рай за чуждестранните фирми !

Всичко това с увеличението на данъчните ставки добре, но при почти нулева събираемост - "кел файда"! Там основно трябва да се насочет усилията!

Дали ще преговарят с нашите?Не им се налага,там само се нарежда!!!

5 na 100 лихва??? на 300 млрд -15 млрд колкото нашите взеха и то годишно това е просто неизплащаемо ако някой си прави илюзии че на междудържавно ниво могат да се дават заеми с 5% и те да се връщат просто живее в каменният век това си е живо обирджийство

Ще поискаме евракис и ще предложим ОХI.

Е сега ако са пичове тези от еврозоната, ще си насрочат и те референдуми във всяка една от страните. При спазване на минималния срок за това от две седмици, а въпросът да е много кратък и ясен: "да даваме ли още пари на гърците, като отпишем досегашните им дългове". През това време Гърция на системи, както е в момента без банки и банкомати. И охито накрая ще е станало само ох.

Да не би да очакваш "пичовете от еврозоната" да оповестят публично всички условия, които поставят на Гърция по системата "пари срещу реформи", за да могат европеските граждани да формират мнение?

Майтап бе, Уили, ама само си представи ситуацията и всичката "гордост", която произтича от нея.

Алоооуууу закостенелата парична международна мафия, не давайте нови кредити на Гърция ами им направете 200-300 завода и фабрики да им заработи икономиката - те сами ще си осигурят пенсионерите и започнат бавно да погасяват старит задължения. Но май никой няма интерес от създаване на силни икономики - в крайна сметка в основата на капитализма е заложен модела богат-беден, добре-зле. Едни за да са добре требе други да са зле нали така?!

И 500 завода да им направят, като им фраснат квотите за производство и за износ - за какво са им на гърците тези заводи? Да изнасят за Русия и Китай ли? :) Гърция е нарочена за отстрел. Но отстрелът трябва да изглежда пред очите на всички като предизвикан от самите гърци. no tie - no pay!

хаиде потегляаите към брикс, мамуни прости, къш да ви няма!

Ма каак моооже, бе! И този ми го пращат без вратовръзка! Ми възмутен съм, няма да преговарям с това нищожество! no tie - no pay!

Преговори изобщо не трябва да има.Няма да си платят и на 20 вноската. Да плати САЩ, като са им важни.

Ритайте гърците и приемайте Украйна!

Ако Европа приеме да редуцира дълга на Гърция , какво ще се случи, ако и Испания и Италия започнат да се чувстват "горди" ??? Ако не се накаже Гърция за наглото си отношение към правилата в Европейския съюз, съюзът няма да може да поддържа правила в скоро време !!! Из цяла Европа ще се народят разни ципраси и варуфакиси, които ще спечелят борбата с Европа и ще я превърнат в един комунистически хаос , където всеки се опитва да прецака съседа, а и не само !!! Толерантност към нарушаване на правила означава умножаване на тези нарушения !!!

Бюджетът на ЕС е145 млрда евро,а в ЕЦБ има свободни 141 млрда евро,като се очаква Гърция да си внесе вноската от 3.5 млрда евро на 20 юли,за да се върже евробюджета за 28 държави членки и помощи за регионите с войнствуване.Целият дълг на Гърция 340 млрда евро,а отписването на 170 млрда евро е колкотото евробюджета на 28 държави за програми за работа за безработните младежи и земеделие,и преодоляване изостаналост ...Коментират,че дори и Гърция да не плаща лихви и вносни,то пак няма да си балансира бюджета и ще има преразход за популярни социални помощи,от които няма възвращаемост към БВП ИЛИ МИРА,ИЛИ ИКОНОМИКАНА .ДЕМОКРАЦИЯТА ЗАПОЧВА С ИЗПЪЛНЕНИЕ НА РАВНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ЗА РАВНИ ПРАВА. НЯМА КАК ДА СЕ КОМПЕНСИРАТ ОЩЕТЕНИТЕ В ОЩЕ ПО-ТЕЖКО ПОЛОЖЕНИЕ В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ,КОИТО ЩЕ ПОНЕСАТ ОЩЕ БРЕМЕ /ПО-НИСКИ МИН ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ,НЯКОИ ОТ СЪВЕСТНИТЕ РАБОТЕЩИ ДАНЪКОПЛАТЦИ СЕ ОПЛАКАХА,ЧЕ И ТЕ ИМАТ ДНИ ,НЯКОИ ВСЕКИ МЕСЕЦ,В КОИТО НЕ МОГАТ ДА СИ КУПЯТ ХРАНА/ОТ НЕ-ВРЪЩАНЕТО НА ЗАЕМИТЕ В СРОК

ТОЯ ЕС САМО ПЕДАЛИ ВЕ! ГЪРЦИТЕ -НАЙ- ГОЛЕМИТЕ!

Големи, големи, колко да са големи, щом чакат педалите да ги спасяват??!!!

"Педалите" ще ги "оправят" :)))

Знаеш ли колко гръцки бюрократи и персонал работи в ЕС. И вземат заплати по 30 000 евраки на месец.

но аз ще им пожелая ДРУМ БУН и приятно пътуване. През цялото време правиха циркове гавриха се с тези които им даваха пари. Пфуй.

Имам финансово питане, защото не ми е ясно, не е точно по темата. САЩ държат печатницата за долари и си печат колкото им трябват. Защо Китай и Русия обаче държат печатници за юани и рубли. Защо те не започнат да печатат юани и рубли, защо само американците да могат така?

Заради цената на парите. Темата е сложна и няма как да се обясни тук. Приеми че всяка страна печати постоянно, в някакъв обем. Ако поне да печати прекалено много, валутата се обезценява. В случая и САЩ и ЕС печатят постоянно. Но това става с мярка затова няма негативен ефект.

Ясно е, че всички страни печатат в някакви обеми, за да поддържат валутата си - нали старите банкноти се изтеглят от обръщение и т.н. Но американците си печатат колкото им трябва и никога не фалират. Защо да не се печатат така петро-рубли или юаните на силния икономически Китай?

Сега и на Китай и на руснаците ли да им берем ядовете?!! Като е толкова лесно с една печатница да си оправиш положениети, да почват, стига мрънкане.

САЩ НЕ държи печатницата за долари. Нещата са на обратно.

На гърците им останаха само три проблема: 1. Как да НЕ платят на терористична Европа; 2 Как да вземат още пари от приятелска Европа; 3. Как при решаването на горните два проблема да НЕ си променят мързеливия комунизъм, който са си построили на гърба на другите

По-добре да излизат от зоната и почват от нула. Ако са велики както казвате до 10 додини ще стъпят на крака. Евро е имало и преди и след Гърция.

...да вземеш от "роднина" заем, да ти се помогне да си "стъпиш на краката" да развиеш индустрия и да изградиш стопанство, и да не може6 да си върнеш заема!!! Защо? Не работят ли? Мързи ли ги? Нали имат нови и високи технологи, какво пречи да си връщат заема, стоките им се купуват от европа... или искат да пооткраднат с големи заплати с големи осигуровки, и да не върнат взетото. Може би се сравняват с "другите европейци", онези от Германия Франция и са осигурили на гражданите си "тяхното" ниво...??!! Дали?

"...За гръцкия дълг - отписване 50%.." Хахаха- надай се , Надо:) Няма да ви мине номера, гръцки ТЕРОРИСТИ И ИЗНУДВАЧИ! ОСЕМНАЙСЕТТЕ ОТ ЕВРОЗОНАТА СА ТВЪРДО ЗА ИЗЛИЗАНЕТО ВИ ОТ ЕВРОЗОНАТА, А И ОТ ЕС. Нали уж бяха "терористи"- вие защо им предлагате СПОРАЗУМЕНИЕ? КОЯ самоуважаваща се държава ПРЕГОВАРЯ с терористи? :) Каквото сами си надробихте, сега ще си го сърбате- изобщо не ми е жал за вас!!!

Този път те подкрепям, можеш да палнеш една цигара на публично място и да се осмърдиш на фасове в мое присъствие! :)

А ЦокАлокос с изути,гащи ли е?!

Това е положението: 16 от 18 държави в еврозоната, изключва се Гърция, подкрепят излизане на балканската страна от валутния съюз, заявиха източници в Брюксел, цитирани от гръцки медии. Гърция ще излезе от ЕЗ пук после ако ще да тича в БРИКС или където и е кеф.

Мисля , че тогава само Ципрас и Варофакис, ще тичат към БРИКС, ГОНЕНИ С КАМЪНИ.

И тези дето са извън еврозоната са на същото мнение. Защото гръцката простотия засяга, макар и непряко и тях.

Тези "предложения" на Атина са практически неизпълними. Повечето хора във форума /и на само/ знаят защо. Споразумение няма да има нито след 2 дни, нито след 2 години. А какво ще се случи с Гърция, ще поживеем, ще видим.

Новият гръцки финансов министър Евклидис Цакалотос е на огнено кръщение Евклид(ис) въвежда малък брой аксиоми и въз основа на тях доказва много други твърдения (теореми). Съвременния Евклид , при преговорите ще ползва една единствена аксиома,а тя е -няма да плащаме, въз основа на което ще докаже теоремата , че няма да плащаме , защото не искаме да плащаме.

Дългове не могат да бъдат опростени. Това могат да го решат парламентите на отделните страни. Причината е най-вече, че това не е в интерес на финансовата дисциплина в съюза. Ако се направи подобен компромис, и други страни при изпадане в подобна криза, биха поискали същото! Относно предположенията, че евентуално излизане на Гърция от ЕС, прибижава руския флот до Средиземно море, то е несъстоятелно! Гърция задължително ще остане в НАТО, и няма да посмее да обяви неутралитет! Болката от нахлуването на турската армия в неутрален Кипър все още е жива! А някои гръцки острови са по-близо до Турция от Кипър!

Путин ще пази гърцките острови, докато станат - пожправяне на историческа несправедливост чрез референдум, защото те винаги са били руски и са люката на Русия. Доказателство за това е гречката. Защо мислите тя сен арича гречка в Русия, не словчака например?

Ами тя гречката се нарича булгур.У нас,а и в Русланд знам поне три народности които използват това име.Българи,Гагаузи,и Молдовци .

Приемаме всичките Ви предложения. Направете референдум и очакваме отговор ОXI.:)

де,гледайте гърците,а нас кой ще гледа? Я се вижте,на кво приличаме!

като се стиснала ще са трудни....но Ципрас ще се постарае да ви е по вътре.

Не схващам смисъла на изречението : "какво ще предложи Гърция днес". Сякаш вчера нещо е предложила...Ципрас никога не е предлагал реформи. Какво ще поиска , е по правилно.

СЛУГАТА на САЩ /ЕС/, ще ИЗПЪЛНИ В С И Ч К И искания на Гърция!!!!! Ако не ги изпълни- Русия и Китай ще влезат в Гърция и в Средиземно море по чехли!!! Гърция освен 2 000 острова ПРИТЕЖАВА и 32% от бреговата ивица на Средиземно море!!!НАТО/ разбирай САЩ/ Н И К О Г А няма да допуснат ТОВА без бой!!!!!

Има си хас, да допуснат варварите до границата ни. По - добре сиртаки отколкото казачок.:)

Може ли с Армата да стигнат до курорта. Питам, защото с Армата е сигурно, ,че няма да стигнат. Или ще се запали или ще се повреди. Освен с чехли на бос крак има опасност да принесат на Балканите гъбички типични за руската кал и валенките, както предупреждават миколозите. И докато там липсва храната на гъбичките витамин Ц, поради липса на полодове и зеленчуци, то тук на Балканите ги има в изобилие и последствията са непредвидими.

Я па тоя! И как рашата ще "влезне" в Средиземно море, през Гибралтар и Босфора ли? Те на Гибралтар англичаните държат здраво скалата, па има и португалци, испанци и италианци, които напоследък са много бесни на игричките на Ципурата за тяхна сметка. А от Босфора колко му е на Ердоган да развее "турския паток".

да бъде предложено лекарството което охотно на предписват на фалирали държави..а то е ПРИВАТИЗАЦИЯ ! Няма не искам...щом имаш държавни активи ,а не можеш да плащаш... значи ИСКАШ!

Това е единственото лекарство.

ПРОБЛЕМА Е ЧЕ У ГЪРЦИТЕ ВЕЧЕ КЛЮЧОВЕТЕ НЕЩА СА ПРИВАТИЗИРАНИ....

Проблемът е, че не всичко е приватизирано и имат държавни служители десетократно повече отколкото трябва.

Отписване на дълга 0%. ДДС 20%. Пенсионна възраст 65 г.

е голяма работа,според мен! Хем технологична,хем добра и диалогична,стига ние да зме в ред и да я уважаваме!

Както знаете и бяхте осведомени от медиите, другаря Станишев изостави България на произвола на Борисов, след поредната загуба на избори и отиде да се бори за лява Европа в Брюксел. Дали пък вече не е туширал десния противник и да е докарал гръцките си другари до такова олевяване, че да загубят разсъдък и чувство за реалност? Какъв борец, а?

Ципрас обещаваше като марксист и сега изпълнява обещанията си като марксист. Обеща на гърците да не се пипат пенсиите и заплатите, а днес смятал да пести от пенсии. Марксист. А намалените пенсии гръцките пенсионери ще получават по водопоровода, защото банките не работят и няма да работят скоро.

За гърците и дълга може да се пише,нали?Ама за КТБ си траят и се ослушват,като шопар ,кога пика на тенеке.Докога ще траят?Писна ми от тези гръцки проблеми,нашите не са ли важни!

А,бе пичове са гърците!Няма лабаво при тях.Можем само да се учим от тях,защото нашето ниво е само КТБ- 4-5 млрд откраднати и никой не му пука в държавата.

Каквото и да предложат гърците в неделя референдум и пак сиртаки. Другата седмица отново.

30 млрд няма да им опростят, но 8-10 млрд твърдо ще им харижат. За сметка на това пък Боко Умния заплю 8 млрд дълг, въпреки, че 1 година преди това обикаляше детските градини като обран еврей и плюеше Орешарски, че бил взел голям дълг от 1(един) млрд. Помним, помним. Цървулът си остава цървул даже, ако е от крокодилска кожа. хе-хе

Ципрас казал, че Mеркел като чула новото предложение, веднага казала ОК! После се оказало, че превода бил грешен - отговорът бил OXI !!!

Кой каквото иска да казва, но гърците май ще успеят да си отпишат още 50% от дълга. Чудно ми е защо германците обаче биха се съгласили на това? Тогава и ние, испанците и португалците следва да поискаме отпрощаване на дълговете.

При grexit еврото ще се обезцени до 0.8 долара. Загубите за Европа ще бъдат много по-големи от гръцкия дълг. Отделно ще има и ефект на доминото.

Другарю, Вуте, както знаете, еврото вече е срутено и ЕЗ се е разпаднала, защото от Москва наредиха на другарите тролове да то обявят преди "референдума", а Москва не бърка в порценките си и държи на думата си. Във връзка с това, ви предлагам, да се правите, че все едно еврото е изчезнало вече и ако ви трябва валута, то да разчитате на рублата.

Българските колониални роби и комуноиди отново да на крилете на розовите си мечти и с типичния си уличен речник , мечтаят за всичко лошо на България. Безсмислено е да им напомняме, че в ЕС членува България. Безсмислено е да им напомняме, че още пари загубени в Гърция, означава по-малко пари за България. Съмнително е, че те имат капацитет да осъзнаят това, а дори и да го съзнават, те като българомразци едва ли ще реагират на осъзнатото.

Гърци ако не искате да сте роби ориентирайте се към Биткойн!

При тия параметри, не мое ли и на нас да дадат 300 милиарда и 50% да ни ги опростат в последствие

Ако бъде опростен Гръцкия дълг, предлагам първа стъпка на сегашното правителство в България е да изтегли 100 млр. евро и да увеличи пенсиите и заплатите да изгради всички магистрали и така до победата. Тоест опростяването на задълженията ни. Защото не сме ние виновни а тези които ни дават парите.

Маляките или ще плащат или ще ръбят. Половин европа се опитва да спазва ограничени, атези не могат дори и малко да се сгънат....

Предложението на Гърция, (ако наистина е така), малко , даже направо си е, същото предложение, което Германия направи към своите "победители", когато искаше да и се опростят "репарациите от ВСВ", които тя трябваше да плаща. И на срещата в близкото минало, тогава Гърция се съгласи май на почти подобна схема. Лошото е друго за ЕС, на 25 юни май Испания изпрати депеша, че не може да си плаща, а пък Португалия и Ирландия май и те нещо се "замотават". В последните години и особенно "новата ЕС-комисия", много идеология, егоизъм и самовлюбеност (особено в Украйна) "вкара" в политиката си и май ще гледаме "разпадането на Империята". Май- ще се спази максимата, който се е захванал с нас, не е прокопсал.....

И тук виси един въпрос на българските граждани? Дали ситуацията в България не е същата? Дали "великите социалисти, Нова демокрация, Пасок, БСП, Герб, не "докараха" тия дългове и защо ЕС иска пак същите да седнат да управляват (като при нас) и да трупат дългове под не знам си какъв предлог? И аджеба, кои са по смели, по-демократични, по-борещи се, гърците или "великите българи", Адрешко или Зорба, и как така се затваряме учите, че видетели икономиката в България е във възход, я не виждаме, че всъщност "нашите работници" просто напуснаха България, защото заровихме икономиката си, за 25г я построихме, а за 25 дни я заровихме .....и слушаме, врели-некипели, как гърците са мързеливи, пиели узи о само играели.... дрън-дрън .Гърция в стремежа си да изпълнява "депешите" на ЕС и просто си зарови икономиката, и там изкореняваха лозо и т .н

valentor

Може би най-добре е / неее не танковете да дойдат/ да се предложи референдум в Германия , с един въпрос: Съгласни ли сте да продължаваме да даваме пари на Гърция ? К`ъв ли ще е резултата ?

Новото предложение на Гърция включва една твърда част помощ в размер на 30-40-50 000 000 000 и една не сигурна част, ще поканят еврогейците на купона ама ако се държат прилично.

Ко рече?

"Това, което вие, германците правите, не е добро за Европа" Маги Тачър пред Die Zeit 1996

"Поради самата си същност Германия е дестабилизараща сила в Европа" Маргарет Тачър, 1993