Еврогрупата се събира извънредно и чака нова гръцка оферта

Еврогрупата се събира извънредно след гръцкия референдум и чака предложения от Атина. Мартин Шулц призова за хуманитарна програма за Гърция.

Обратно в новината

Коментари - Еврогрупата се събира извънредно и чака нова гръцка оферта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ето мафията вече се е събрала и се чуди как да прецака византийците, но що имат претенции швабите, след като само вземат от ЕС и нищо никога на плащат,нали знаем,че поръчва музиката който плаща,браво на византийците,че не се дадоха

Еврогрупата да си се събира колкото си ще. Къде бяха преди години когато отпускаха огромни кредити, които няма как да се върнат!!! Сириза и още по-малко Ципрас нямат вина, че партиите преди тях са вземали и трупали дългове. Както нашето правителство взема и трупа на наш гръб 16 милиарда под натиск на САЩ за да купува стара бойна техника, която освен това е с много по-ниски технически показатели от руската. Западните държави след като са наясно, че дълговете са ги давали от алчност!!! Ако не се опрости голяма част от дълга и не се даде дълъг гратисен период те няма да се върнат. Гърците няма да търпят робия, те са свободолюбиви, никога не са били под робство, имат достойнството и мъжествеността да се борят, което на нас липсва!!

всеки нещо чака. Или гони... Тук ЕС чака оферта, в Атина чакат софра (ама не с постна пица), трети чакат танкове, четвърти танкери, освен това много често се чакат още следните неща: Михаля, трамвая, комунизЪма, най-готината мацка, някой да ни "оправи"за Х дни, списъкът всеки да си го продължи сам. Общо взето ... напразни надежди.

имаше едно време един шлагер: "чакам те да доидеш, мили мои, ела при мен... византижците ще доидат, ама "без чантата с новите предложения.или - по балкански-ще "забравят", особено ако някож трети гооолам политик им е пуснал нова муха....

г-жо Меркел,кога Германия ще изплати репарациите ,които дължи на Гърците от Втората световна война?

ДАЙ НИ ГОСПОДИ ЕДИНСТВО НА НАРОДА НИ ,КАТО ГЪРЦИТЕ И НИ ИЗБАВИ ГОСПОДИ ОТ МЕКОТЕЛИТЕ В ПРАВИТЕЛСТВОТО

Ако става въпрос, и аз не ща да плащам ипотеката, и гласувам гадната банка да се закрие!!!

Ако ставаше с референдуми и ние да му спретнем един с един върос : --Съгласни ли сме германците да ни хранят? Сигурен съм ,че ''ДА'' -то ще мине рейтинга на путин :)

Аз мисля че ние българите трябва да бъдем по добронамерени към към гърците и въобще, защото най малкото са ни съседи , а й партньори в бизнеса! Така че по лека в изказванията и оценките , защото и ние не сме зле....

Не, на условията на кредиторите. Гласувахме с НЕ, защото искаме 1. опрощение на дълговете с мин. 30% 2. да не ни безпокоят поне още 20 години с глупавите въпроси , кога ще почнем да плащаме дълга си? 3. веднага да ни се отпусне помощ (без да има регламентиращи условия като ... как, за какво и до кога) от 100 Милиарда. Така изглежда за нас ЕС след референдума, сложихме ви на място! Не знам друга нация в света за която бих отговорил ако ме попитат, що за народ са гърците? Ако ме попитат, ще отговоря ... не ме питайте! Лек ден.

Помагайте, банкоматите имали скрити сервизни функции. Ако задържиш натиснати точно определено време всички бутони давали повече от 60 €. Някой ако знае да казва.

...и като го подритнеш отдясно докато набираш пин-а, също пуска още 10 Евро....

Има един много стар и сложен индиански танц за тая работа. Заплетени са му стъпките ама е нещо от рода на - стъпка напред - 12 стъпки назад. Играе се само на новолуние и требва да се принесат 12 девици в жертва. Като финал банкоматът пуска само ако си изработил нещо.

Ето това е когато няма, разумни,смирени,и хитри политици...Ще осакати толкова хора тоя глупак....Лоша работа..Все повече харесвам Бойко.. Ние не сме цвете,но тия ще се сбият,,,,не ми се мисли

Щом харесваш проста мутра-пример ясен си ми.....

Офертата е "изодзад без вазелин!!!!!!!!!!на тез двамата май няма да им хареса!!!!!!!!!!!

изотзад ще е за гръцкия народ - тия ще си подадат оставките и ще се спасят..

Ох, бях в Амстердам и за няколко часа в едно малко немско градче - Фрайбург се казва - миналата седмица бях.... мъка, мъка, мъка, мъка, мъка... такова загниване, не ви е работа, то няма думи да го опише човек, ама гниене ви казвам ей, няма шега, поетите не могат го опишат. Ох тоя Запад, толкова прогнило-загнил и толко вкусен, маамустара...

Ако си жиголо кво ти е!!!!!!!!!!!!!!!!

Малаките искаха към 400 милиарда репарации,сега ще им дадат към 800 милиарда щот ЕС умира и за еврогейците няма да има аванта ма тва само боко тъпото не го вдява!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Казано е "който има очи да гледа,който има уши да слуша"ЕС е пътник бе ахмакоооооооооооо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

нищо няма да им дадат...ще ги изчакат да се вмиришат, па после ще ги спасяват....

:))) Успокой се бе приятел,,карай магистралите са и твои,,,,Лек ден,,Недей да се срамуваш да си пишеш името,,,ОК

Чета коментари и се дивя на невежеството на огромна част от коментиращите. Даже и да ви плащат на всеки пост, поне не пишете явни глупости, които са пълни с противоречия. Например: 1. Гордите гърци казаха Не на офертата на кредиторите, а после искали да сключат споразумение със същите тези кредитори за 48 ч. И това е голяма победа, нож в тялото на гнилия ЕС и т.н., а чакат на гнилия ЕС да ги спасява. 2. Пълна победа на референдума, а Варуфакис подава оставка. Е как хем победи, хем подава оставка. Ааа, това било мъдър гросмайсторски ход на Ципрас, като в шаха. 3. Гордите гърци, които казаха НЕ се редят и се бият на опашките пред банкоматите. Ами според мен това не се връзва с гордост, а с унижение. 4. Кредиторите искат затягане на коланите, а Ципрас иска 30 % опрощаване на дълга, останалата част да се разсрочи за 20 години и да му дадат нов дълг без поемане на ангажименти за сериозни икономии. И тука маса народ ахка и охка пред "мъдростта" на Ципрас, която де факто е пълна глупост и т.н и т.н. Няма нормален, що-годе грамотен човек, който да повярва на подобни щуротии, но много хора тука явно ги приемат за чиста монета без да се замислят.

Еврогейците не спсяват Гърция, а себе си. Те се натискат гърците да вземат нови кредити с които да заплатят старите си задължения към европейски банки. А старите им задължения са възникнали по същия начин както сега заборчняваме ние. Боко тегли кредити за да купува третъа употреба самолети и пушки от европейски фирми. Така, че децата ни ще има да връщат едни пари на евро. банки които са отишли в евро. фирми. В БГ са останали само дългове. Да ама гърците не са с робската психика на българите. По отношение на 2-рия въпрос. Варуфакис заяви веднага след насрочване на референдума, че ще подаде оставка след провеждането му, независимо от резултата.

Не е така. Гърците искат нови кредити, но ЕС не дава без гаранции за реформи. При това гърците искат нови кредити не за да връщат старите. За старите искат 30 % редукция и 20 години отсрочка за плащане. На теб ако някой ти поиска заем при такива условия би ли му дал? Аз не бих, направо ще го отрежа. По-добре да загубя парите, които вече съм дал, отколкото да му дам и други, които няма да ми върне. Разбира се в конкретния случай има и политически измерения, но гърците прекрачиха всякакви граници на търпимост. Варуфакис каза, че ще подаде оставка, ако ДА-то спечели на референдума, а то стана точно обратното: Не-то спечели и той подаде оставка.

Ес се натискал гърците да вземат нови кредити... Пич, ако от ЕС се натискаха да дават кредити току така, досега да им бяха дали 100 пъти. Напротив, от ЕС им казват, че отпускането на нови кредити както досега ще води само до натрупване на нови дългове, а не до подобряване. За да има някакъв смисъл, гърците просто трябва на първо време да започнат да харчат толкова, колкото изкарват, а с парите, които им отпускат да разходват не само за заплати на администрацията, а за дейности, водещи до подобряване на икономиката им (като повишаване на събираемостта на данъците например) Иначе ще затъват все повече и повече. Ама какво ли се хабя да ти обяснявам...

Тази банково-кредитна ала-ала винаги ми е приличала на финансова мега-пирамида, но експертите казват, че не била. Аз нали съм си дилетантин, върви ми обяснявай ...

жега в Дойчланд а?))))

еми то, в Антарктида е малко по хладно.

Шулц не в час. Хманитарна програма е нужна за България, където МРЗ е 190 евро и където хората работят и оставт бедни. В Гърция МРЗ е 700 евро и гърците наемат българи за ратаи и слуги.

Социалистите са пълни тъпаци в днешно време..в цяла Европа :( жалко, но факт...а никой няма интерес от слаби леви политици.

Милиардите, които тегли мутро-кабинета за да има какво да краде, също ще трябва да се връщат. Когато му дойде времето ще съм много любопитен дали българина ще продължава да превива врат или най после също ще каже ОХИ.

Няма нужда да се чака този момент - аз предлагам референдум за намаляване заплатите и бонусите на държавни служители. Мислиш ли, че ще има преобладаващо "НЕ"? :)

Българите искаха да живеят добре и си избраха социалисти с правителството на Луканов, след което настъпи печално известната с глада и купоните за храна Луканова зима. Българите настояваха да живеят добре и си избраха пак социалисти с правителството на Жан Виденов, след което настъпи печално известната с глада и хипер-инфлацията си Жанвиденова зима. Сега гърците искат да живеят добре и си избраха социалистическата партия да ги управлява. Въпросът е: Каква зима ще настъпи в Гърция?

И ще се помни дълго, поне 25 години. Ние още помним Лукановата и Виденовата зими.

Отговорът е много лесен . Такава зима , която натрупа 320 млр. по времето на "Нова демокрация" и ПАСОК, в Гърция няма да има.

ПАСОК не бяха ли гръцките социалисти?

За да се стигне до мутропростотията на т. нар. десни и всеобщия "просперитет".

Виждам, че тъпотията в България се разпространява като епидемия. Лемън Брадърс /САЩ/ като фалираха и запалиха целия свят, да не би да беше, защото бяха взели кредити и не можеха да ги върнат - не, защото бяха раздали лесни кредити, които не можеха да си съберат и срещу голяма част от раздадените пари не стоеше нищо реално!!! Това е проблемът и на кредиторите на Гърция - това е проблем за близо 400 млрд.евро.

Що поне не прочетеш казуса "Лемън Брадърс" и тогава да спамиш? При всички фалити, донесли милиардни загуби става дума за злоупотреби. Целенасочени при това, за лично облагодетелстване.

Щото съм доста добре запознат, затова "спамя". Знаеш ли, че официалното твърдение е, че Лемън Брадърс фалираха, заради лоши активи? Знаеш ли, какво е актив и какво е лош такъв и то за банка? Съвсем накратко: освен материалните активи, активи за и вземанията, пасивите пък са задълженията - това е най-общо казано, като за този форум.

гръцката(българската и т.н ) простотия , какво общо има със сащ ?

Разбирам гърците ,че не им се ще да искат повече кредити, то и да харчиш пари не е лесно ! Не разбирам защо ЕС и ЕЦБ се натискат да им дават пари, след като сами гърци не искат !

Защото така са си запалили чергата, че не знаят, как да си я изгасят, а гръцкото правителство го използва, защото много добре го знаят. Ето за това им се радвам, защото са ПОЛИТИЦИ, а не кът наш'те мухльовци, на които им е през х.. за народа.

Ststar

Предлагам на Меркел да направи референдум с един въпрос: Искат ли германците да работят и да плащат дълговете на гърците, а те да ядат и пият. И да видим немското nеin или гръцкото охi е по-демократично.

Гърците може да се върнат към корените си и да приемат учението на Диоген. Освен финансовите изгоди е полезно за здравето. :)

Вие, който сте се нарекъл Софокъл сигурно знаете, че Диоген е лош пример за подражание в "битов" и житейски" и "персонален" аспект. Въпросната личност Диоген е живяла в бъчва на площада, от подаянието на околните (тоест е просил). Като най-ярката му проява е била - ПУБЛИЧНО ОНАНИРАНЕ - покатерен на бъчвата отгоре!!! Та така и гърците сега се "из-онанират" на търпението на Европейските народи - кредитори!

Непрекъснато се учудвам на дивия плам, с който тук ни обясняват, че с Гърция е свършено, едва ли не от утре - КРАЙ! Със същия плам преди шест месеца ни обясняваха че рублата ще се сгромоляса до дни и че РФ ще се разпадне. Помните ли? ... Така, че по-спокойно Гърция няма да се срине нито утре, нито след година....Пийте валериана и намалете пропагандата!

Управляващата коалиция тук ще се сгромоляса на секундата, в която матряла схване, че мизерията му не е неизбежна, а се поддържа изкуствено от крадци и послушковци. Погледни го от този ъгъл и ще разбереш ужаса на тролските шефове.

Мат`ряла схвана накрая за кого не бива да гласува. А като гласуваме всички, ще се види най-добре и ще тръгнем по-целенасочено за където трябва. Лошото е, че тоя мат`рял е свързан дълбоко, болезнено с Матушката и ще трябват още доста доказателства, докато разберат, че малкото братче ни цака на всяка крачка.

Ако отпуснат нови пари на гърците и ние ще искаме! След като 480 евро за гръцките пенсионери са катастрофа според гръцкото правителство, ще трябва нашето правителство да обясни какво точно означава живот с 65 евро на месец! Изобщо нашето правителство ще го закъса, ако гърците пак намажат!

Въпроса е на колко още закъсали европейци им се върти същата мисъл в главите?

Е точно затова им отказват да им отпускат помощи без реформи. Точно , защото НЕ СА БЕДНИ, А ИМА И ДОСТА ПО-БЕДНИ ОТ ТЯХ.

Нещо, което е позволено за гърците не е позволено за останалите в Европа!:)

и като дойде офертата, ще бъде подложена на демократичен референдум.

евреина надписвал, надписвал - сега рещил да се "смили" да "отпише малко"??? - благороден евреин? - не бе, старшия равин му припомнил, че ако заколят овцата - после коча ли ще доят??? и решили да и дадат малко храна да преживее и после да продължат да я доят (те евреите от еврейската печатница, а не китайците от брикс)

Но това е основен принцип в лихварството. Вземаш максимума, но така че овцата да продължи да пуска вълна и мляко.

Тва колко пъти ше го постваш?

Само дето в случая с Гърция няма овца изначало, а само един коч, дето пие узакис и играя сертакис!

Ако на Гърция опростят част от дълга ,то ние трябва кретените дето ни управляваха 25 г. да ги избием като кучета до 9-то коляно заради това което направиха с България.

Стига, стига че няма да останем! Ами онея от по-преди - ??

шЪ ядат "хурката" от тук нататък гърЧулята ... добре да го ЗНАЯТ!!

Много се гордеякато православен, ибалканец,че точно православен,и балкански народ започна борбата за равноправие, справедливост, и свобода на държавите и народите от световните лихвари. БГ народ никога няма да еволюира до там,че сам да започне такава борба защото е малък на мислене, смачкан, прост и страхлив. Гърците пак ни посочват пътя. 1821-22 г. те се борят и се освобождават от турците, ние сме по-късно,и с помощта на братята руси.

Поздравления за коментара!!! Това е самат истина!

Не е православно да се съди ! Е ако е подкрепено с рублей - може !

OK за това. Само кажи защо започнаха т.н. "борба" като дойде време да плащат? Защо не се бориха със "злото" Европа, като вземаха паричките?

Да видим, какво имаме: Атина иска споразумение /т.е. ще изпълнят условията на кредиторите за пенсионна и административна реформа/, но при отписване на 30% от дълга. Така има вероятност кредиторите да си получат дадените пари назаем. Германия отказва и така ще трябва да отпише целия дълг, защото при фалит на Гърция с танковете ли ще си приберат заемите?! Никой не е виновен на кредиторите, че са давали толкова много /не/обезпечени с гръцки ДЦК-та/ заеми, за които е било очевидно, че няма как да се върнат! В банковите среди, когато се случи така се търсят виновниците не при кредитополучателите, а при тези, които са се подписвали под такива договори за кредит! За това подкрепям гърците!!!

дори и да отпише 30% от гръцкия дълг, като лихвите по останалата част си вървят ...икономиката не може да навакса да плаща раздутите разходи при мижави реформи и липса на приватизация ,а гърците не се спират да искат все нови заеми?? Няма наваксване,това е...някой трябва да спре това.

да де ама офертата на ципрас беше - отпишете ни дълг и ни дайте още. А не- вие ни отпишете дълга, а ние повече няма да ви питаме за пари.

След избора си на Ципрас и референдума вчера, поне се успокоих че българите не сме най-простия народ в Европа

Това е добро попадение :))))

в троленето ли? "Попадението" го има в над 100 поста в същия смисъл, папагале.

Четенето на умотворенията ти не ми дава основания за подобен успокоителен извод.

Опивай се от своите умотворения.

Ами то ние не сме и само пред гърците! Къде слагаш братята украинци? Те да не са по-умни от нас и гърците? Само, че там кредиторите все още свиркат, защото дългът е само около 40 млрд и има още много какво да се краде от кредитодавателите. Но пък за сметка на това там глупостта е безгранична! И там скоро ще има обесени политици! За ралика от нас и Гърция!

Боко, нали си Шарли бе, нали ходи да тресеш висменки на шанз Елизе или кой знай какво беше там. Върви и ти да решаваш съдбата на Гърция заедно с Мергел и Оланд бе, Бока. Никой не те бръсне за слива, Бока, ако има нещо за приватизация- само тогава ти звънят от ЕС и ако има стари повредени натовски самолети, които са за Балканто- да ги изкупиш. Върви и ти там- на срещата. Да ти се смеят учените и що-годе интелигентни хора. Върви там- дай експертно икономическо и финансово мнение. нали знаеш приказката- видяла жабата, че подковават вола- и тя вдигнала крак.

+++

Педро, не можеш ли да измислиш нещо ново, а каунь?

adieu, adieu...

Кремъл: Гърция да ни се помоли, ако иска пари на заем. До гордия гръзки народ. Отидохме в молбите. :)))

Дългът на Гърция е известен, резултата от референдума е известен, известна е и бръснарницата. За сега не е известно "Сивилския бръснар" с колко % ще подстриже дълга и кога ще е следващата подстрижка ?

Основното меню в Гърция е демокрация с мандарини, демокрация с картофи и демокрация с ориз. Обаче скоро ще остане само демокрацията.

Гърците казаха не , защото не искат да паднат до дереджето на българите. За това се притеснявай, а не за тяхното меню.

Гърците казаха не , защото не искат да паднат до дереджето на българите. - но точно това ще им се случи. Не бой се - и българите искаха да живеят по-добре, когато избраха Луканов и Жан Виденов. Но всички знаем какво се случи после, нали. Така ще е и с Гърция.

Къде ми е базата , бе? Някой да ми е виждал базата? Няма ми я базата, деа....

И ние гордо заявихме през 1990г. , че няма да плащаме дълг, който го е взел диктатор и не са ни питали за него. Ама 25 години не можем да си изплатим тази проява на гордост. Докато в другите страни от Източна Европа се продавах предприятия на сериозни корпорации, които създават работни места и то добре платени, то у нас нито един свестне инвеститор не желеаше да инвестира, защото НИКОЙ НЕ ВЯРВА НА ДЪРЖАВА, КОЯТО НЕ ПЛАЩА ДЪЛГОВЕТЕ СИ САМО ЗАЩОТО Е РЕШИЛА, ЧЕ НЕ ИСКА ДА СЕ ДОГОВАРЯ С КРЕДИТОРИТЕ. И България тогава и Гърция сега са страни при които има варианти

Дългът е жуълти стотинки пред грабежа и източването, на което бяхме (и сме) подложени. Още преди 2000-а година сумата мина 1000 млрд долара. Мъм мън дълга от няколко милиарда, при положение, че имахме да вземаме, толкова колкото дължахме. СМЯХ!

Що обясняваш на човек, който сигурно е прочел като идола си само Винету? Там подобни неща не пишат, а да обясняваш на индианец що е компютър е обречена работа!

Именно - отказа да обслужваме дълг от 10млрд. долара ни струваше много пъти по толкова. И точно така - отказахме да плащаме без да предложим да си продадем вземанията примерно. Т.е. имали сме възможност да платим, ама сме много отворени и отказваме. Е след това историята я знаете. Та така и с Гърция - като отказват да обслужват дълг от 300млрд. , който имат възможност да обслужват това ще им струва трилиони. Та така става като се репчиш на великите сили. Особено пък като си в техния лагер. НИКОЙ НЕ ПРОЩАВА нито немец, ни французин, ни руснак ни американец.

В Гърция пускат в най-скоро време "Игрите на глада - 3" с режисьор Ципурата.

Ти не им бери грижа на гърците.Векове наред те са се оправяли сами.

"Векове наред те са се оправяли сами." - чети история, векове наред, както и нас, ги е оправяла Османската империя.

От Кремъл са потвърдили, че се е състоял тел.разговор между Ципрас и Путин днес.

къв е резултата - Путя потупал Ципурата по рамото и казал, че подкрепя гръцкия народ в справедливата му борба. Ха-ха-ха!

stan_posta@

Без тази подкрепа нямаше да има референдум.

Дежурния трол пусна по 5-6 пъти анемичните си опорни точки и реши само да цъка минуси :)))

+++

Не ги мислете гърците. Ще ядат сиртаки, ще пият бузуки, а и Ципъра им обеща по една безплатна въдица. Абе не ги мислете бе :-)))

Тепърва в България кризата ще бъде страшна. Българските слуги няма къде да се скрият . Гръцкото "не" е нищо в сравнение с българския ужас.Бедността и мизерията чука на всяка българска врата. Гневът на народа ще се превърне в непобедима сила. Денят ще дойде.

"Гневът на народа ще се превърне в непобедима сила. Денят ще дойде. " Денят ще дойде по-бързо, защото IP-адреса ти е известен.

Гърците еВаха мамата на " стабилните" евро-атлантически ценности. Опикаха ценностите им. Видя се колко е стабилен съюза. Колос на глинени крака. Едра диня на кибритени клечки. Мергел и Оланд са като крокодили- изяждат жертвата си, после ронят за нея крокодилски сълзи. Тея двамата са по мечешките услуги, които после излизат солено на възползвалите се от тях, както и на нас ще ни излязат солено 16-те милиарда и другите милиарди преди тях.

adieu, adieu...

Според някои корифеи във форума ние ще сме ги изяли,изпили,вдигналиса пенсиите до 2000 евра,а заплатите по 5000 и след някоя друга година ще връщаме 50 млр.Така обясняват и гръцката криза.

ГЪРЦИТЕ СА ВЕЛИК НАРОД ЗАЩОТО ЖЕРТВАТ СЕБЕ СИ В ИМЕТО НА ДЕЦАТА СИ, А НА БУЛГАРИСТАНЕЦА МУ ДАЙ ДА ПАСЕ ТРЕВА ЗА ДА СЛУЖИ ВЯРНО.

кой ще им прави децата като се жертват бе алмак ?

начело с наш Лупи са гиганти в икономическата наука.

да спамиш безспирно.

+++

Жертват се за децата си, завещавайки им милиардни дългове. Тъпотия...

Варуфакис се връща в Тексас да преподава икономика.

може да дойде да преподава и в БГ...то и Жан Виденов преподава икономика...., а си мислех че е в затвора за престъпления по служба в особено големи рамери....

Май Германия вече си прави сметките за времето след. Имам предвид след ЕЗ. Дойчо може да смята добре - 1000 млд загуба покрай преговорите, 500мллрд покрай рефинансирането ,а чакат още 10 "Гърции". Отделно дълговото бреме на тия страни е формирано заради благоденствието на собствените им фирми и излизането от финансовата криза на едни банки.... Май е по-евтино да дигат седенката. Ви какво мислите?

Нещата придобиват вид на конфронтация "или-или", защото ако се клекне на Гърция, след това идва на ред Испания с 3-4 пъти по-големи дългове, а после и Италия с едни допълнителни 7-8 пъти по-големи дългове от Гърция! Що да се учудваме,че червеното знаме на Ком. партиите в тези страни става все по-актуално?

Ами за това им е много по-изгодно те самите да разтурят ЕЗ-то. Но май не схванахте идеята.

Г-жа Меркел пак се изказва неподготвена! Гръцкият народ не е казал с референдума, че не иска да прави реформи, за да си плаща дълговете, а че не иска да прави точно конкретно предложена реформа! Което значи, че трябва да се преговаря! А не пак да се поставят ултиматуми! А това, че Мартин Шулц призовава за хуманитарна помощ за Гърция, означава, че наистина гърците са прави да не приемат подобно самоубийствено предложение! Та те точно за това говореха! Че предложената реформа не решава нито един проблем, а прехвърля бремето на дълговете върху най-слабите и уязвими слоеве на населението, което те не приемат! А какво да кажаем ние, с положението на нашите пенсионери и нивото на пенсии и заплати? Или ние сме много добре!? Но гърците заявяват това на всеослушание, докато нашият тулуп си мълчи пред европейците като напишкано детенце, само да не го усетят! Щото иначе няма да има потупване по рамото и "конгратулейшън"! Нишо, че "матр'ялът" плавно и неотвратимо се стопява!

То няма да има ултиматум. Ще има молби и кандърми от "гордите" гързи да им се отпусне милостиня.

Има и изход - драхма! Все още най-старата парична единица в Европа! Що да не си я върнат? С какво Гърция е по-различна от България, Румъния, Полша, Чехия, дори Обединеното Кралство?

Предполагам, че гордите гърци и днес, както и утре и т.н. ще продължат със сиртаки, "бандера роса" и други песни и пляски по площадите. И така до победен край.