Словакия предлага газова връзка, ще включва и България

Oператорът на словашката газопреносна система "Юстрийм" (Eustream) предлага нов газов проект, който ще включва България.

Обратно в новината

Коментари - Словакия предлага газова връзка, ще включва и България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СМ

Така както се развиват събитията не е зле да се помисли за разпределител на границата с Унгария. Вероятно скоро Унгария и Русия ще имат обща граница.

Tа тя Словакия получава РУСКИ ГАЗ през Украйна, ако някой не си е направил труда да види откъде им се захранва Eustream, а от Норвегия и Северно море има доста да си мечтаем да получим природен газ!

дядо ми преди 100 години само с руска газ се е топлил,или германия преди построяването на северен паток не е съществувала ;)не си хабете енергиите за глупости :п

Много весело как тъпунгери без достоверна информация и опит се изказват компетентно.

АМЕРИКАНСКИЯТ ВЪНШЕН МИНИСТЪР ДА СИ ГЛЕДА КОНТИНЕНТА И РАБОТАТА ЗАЩОТО ОТ БЪЛРАРИЯ ЩЕ ПРОБИЕМ ПРЕЗ ЦЕНРЪРА НА ЗЕМНОТО КЪЛБО И ЩЕ ПРЕКАРАМЕ ТРЪБА ДА ИМ ПОДАДЕМ БЪЛГАРСКА ГАЗ!!!

Вместо енергиен център за Европа се превърнахме в просяшка държава заради тъпоумието и слугинството на тиквите!

Високата цена на руската газ смазва българската икономика и не я прави конкурентоспособна. Добра Новина....

да те ева в словака!!!

НЕ осъществихме "Син поток " или " Южен поток " ,сега ще слугуваме на Словакия .Малко ли ни са ЕРП-та ,тец Марица 1 и 2 , златните рудници , извратената приватизация , та сега и на Словакия ще слугваме и на американските ни господари военни бази ще правим . Ние самите сме си виновни за всичко , няма да ме учуди ако изгонят и последния българин .

Искат да ни починят на Турция,това е истината! Да си припомним дали Запада едно време си мръдна пръста да ни освободи от турците??? Никой не ни брои за държава и народ! Откъснаха ни от Русия и ще ни хвърлят на вълците! Мнго българи идея си нямат дори колко е силна Турция!

Като добри дипломати са се доказали.

Почнаха и да ни будалкат словаците. Бравос на тоя с високия рейтинг!

Ще бъдат построени газопроводи с дължина 570 км и капацитет до 20 млрд. куб метра годишно, по които да може да се транспортира газ от Русия до Балканите или от Запада до Балканите. ЗНАЧИ, ПАК РУСКА ГАЗ.НО БЪЛГАРИЯ Е САМО ПЛАЩАЧ... И КАК НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ С ЛЕКА РЪКА ПОДПИСВАТ И ПИЛЕЯТ НАШИТЕ ПАРИ?!?!

Моя детска мечта е била винаги да се грея с норвежки газ.Е, разгеле - най-накрая, благодарение на Словакия, която няма едно находище, но иска да усвои парите на Европа в изграждането на мрежа.Умно и хитро!Ха да ги видим, руснаците!Ще им остане само един Китай!

Колко ще ни струва норвежката газ? Това е въпросът ???

Слагате 100 долара на 1000 м3.върху цената на руската газ като минимум.Толкова ще ни струва норвежката газ !

Норвежците не могат да покрият само пазара на немците а що се отнася за въпросната словашка компания влез им в сайта да видиш от къде ще идва газта не е трудно ще се справиш или аз да ти публикувам малко инфо

Ние винаги си падаме по гъзовите връзки!?

Знам едно - че България е в енергиен аут!И за това не са ни виновни нито Русия нито Европа.Вече няколко пъти напомням за стария виц в който Бай Ганьо изяжда солта,отнася боя и накрая си плаща като поп!!!

какво и кога България щеше да спечели от отзи проект. Колко време щеше да се изплаща и кой щеше да плаща за поддръжката на тръбите докато почнем да печелим от него. колко е цената за пренос на газ в момента?

ей... човек неможе да пита бе... вендага тръгват с минусите :)))

ИМА ОЩЕ ПО-СЛАДЪК ВИЦ ГА БАЙ ГАНЮ: ПЪТУВАЛ С ВЛАК ОТ ЕВРОПАТА ЗА БЪЛГАРИЯ. НА ГАРА БУКУРЕЩ ВЛАКА СПРЯЛ. ПРЕЗ ОТВОРЕНИЯ ПРОЗОРЕЦ ГАНЮ ПРАВИЛ НАЙ-РАЗЛИЧНИ МАЙМУНЖУЛУЦИ. СЪБРАЛИ СЕ МНОГО ЗЯПАЧИ. ВЪОДУШЕВЕН , ГАНЮ СМЪКНАЛ ГАЩИТЕ И ПОКАЗАЛ ГОЛИЯ СИ Г.... ПУБЛИКАТА АПЛОДИРАЛА. НО ВЛАКА НЕЩО НЕ ТРЪГВАЛ. И ТОЙ ПОПИТАЛ МИНАВАЩ ЖЕЛЕЗНИЧАР КАКВО СТАВА? АМИ, БАЙ ГАНЬО, ДОКАТО ТИ СЕ ПРАВЕШЕ НА Г.. , ТВОЯ ВАГОН ГО ОТКАЧИХА И ВЛАКА ЗАМИНА ЗА БЪЛГАРИЯ. .... ТАКА ЧЕ, ДОКАТО НАШИТЕ УПРАВНИЦИ СЕ ПРАВЯТ НА..., ВЛАКА С ПО-ДОБРОТО БЪДЕЩЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ЗАМИНА.

хаиде вижте в сайта ''Юстрийм" (Eustream) от къде идва газта която ни предлагат -Eustream - Highway природен газ за Европа Нашата основна мисия е да транспортира газ през Словакия и Словашката република към Европейските пазари. За тази мисия може да изпълнява отговорно, ние работим в Словакия преносната мрежа високо налягане. Нашата транспортна система е важна енергийна връзка между страните от Общността на независимите държави и на Европейския съюз. С други думи, ние сме основен портал и най-голямата магистрала на руски газ в ЕС. Търговското наименование на нашата компания "Eustream" отразява специфичната позиция.

Ало полираните мозъчета , като нямате мнение и грачите само добре заучени фрази . Поне се научете чете те Словаците не предлагат газ !!!! предлагат тръба , фуния , свита ламарина . Пълнежа вътре за тези ширини винаги е Руски

НА НАС РУСНАЦИТЕ НИ ПРЕДЛАГАХА ГАЗ И ТРЪБА. ЕС ОБАЧЕ КАЗВА-НЕ!!!! ЗА БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ!!! С ПРОСТИТУТКИТЕ НИКОЙ НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВА. БРАВО НА ГЪРЦИТЕ- ДОСТОЕН НАРОД!!!!

гърците като чуха за хъб на турско гръцката граница и на следващата седмица подписаха договор за обединение на енергийната система с турците гърците още от сега потриват ръце как ще ни продават газ без 3 ти енергиен пакет

Да не забравяме че ние и в момента доставяме газ и за Турция и Гърция. Така че сме много по напред от Гърците, тоест имаме тръби а що се отнася за газ нито Турция има нито Гърция.

Ало полираните мозъчета , като нямате мнение и грачите само добре заучени фрази . Поне се научете чете те Словаците не предлагат газ !!!! предлагат тръба , фуния , свита ламарина . Пълнежа вътре за тези ширини винаги е Руски

Договорите на страните от ЕС получаващи природен газ транзитиран през Украйна ИЗТИЧАТ през 2018-2019 год--след което танзита през Украйна ЩЕ БЪДЕ С П Р Я Н !!!!!!!!ЕС още от сега ще трябва да заделя средства ако не иска икономиката му да рухне!!!!Слугувайки на САЩ бюрократите от Брюксел си ГО начукаха!!!!!

А това че Русия ни до е начукала вече 70г не си забелязал нали?!

Басри, не така, бе мой човек!!!!

И като бъде СПРЯН, ще спрат и плащанията към рашата. Без рашънски газ ще преживеем някакси. Ама те без мъни ще се чустват по-зле от нас. Така, че ми дреме на макарона, като спре газта. Има и други енергийни източници.

Хубав проект, само че цената му е нещо ниска?? Защо ЮП струваше толкова скъпо?? Руснаците искаха да ни доят като крави!!

Шизофренията се състои в това, че колкото да се въртят и да сучат, каквито стойки да правят, а пак става дума за руски газ. Друг няма и в близко бъдещо няма да има.А може и в далечното. Чиста клоунада на тези, които нямат мозък.

Блажени са вярващите будали. Знаеш ли ,че към момента новите цени на катарския компресиран газ са по-ниск от цените на неповторимия руски газ. И че пристанища има и в Гърция и в Румъния . Само у нас няма защото с толкова много рубладжии нищо не ни отърва.

и на кое пристанище го получават тоя аз я кажи

Нещо си много далеко от работа с втечнени газове.Метанът се втечнява на около 200 атмосфери.....нещо да ти говори Симитли преди месец? Значи от нам къде си ти втечняват метан,което не е никак евтино,транспортират ти го което е рисково,декомпресиране и метана е по-евтин от този който върви по тръбата.....съвсем ни вземахте за гугутки.

Точно тъй. Зтова Путин създаде Арктическото подразделение на русската армия. Имал стратегически интереси сред ледовете.

Много заблудени,но и не мислещи хора изказват мнението си тук.Северен поток се построи светкавично за глупавите германци а южен го размиваха във времето нашите глупаци,търсещи вода в пустинята.Затова сме на никъде.

Много си тъп, СП германците сами си го платиха и построиха, затова стана светкавично!! И все още работи едвам на 50%. Ако ЮП работеше на 50% , което беше почти сигурно , ние щяхме да сме на загуба 100%. Панимаеш??

Колко са смешни някои русофоби без мосък тука!! Направо не е за вярване! Абе, галоши! Словакия не е производител на газ, Австрия не е производител на газ! Нали пак от Русия ще купуват и ще ни го връщат пак през Украйна, където обаче синчето на Байдън ще е царят на тръбата! И да не си мисли някой, че транзитът до там и обратно до нас няма да се калкулира в цената. Колкото токът от Мариците е по-евтин от Козлодуйският, толкова и тези доставки ще са! Ама който е прост - той бива мост. И ползва чужди ЕРП, дерящи българския народ и използващи построената от българите енергопреносна мрежа! Не са ни виновни нито австрийци, нито немци, нито словаци, нито руснаци и американци! Виновни сме си ние, защото това, което сам си направиш, друг не може да ти го направи! Прост народ= прости управници=слаба държава!

Абе собственик на тръбите не е ли Газпром?

Е, вече и синчето на Байдън! Нали инвестициите в Украйна (5+2 млрд официално, и още много неофициални) си чакат реда за възвращаемост! И Уестингхаус са на опашка, и военната промишленост, пък и шистов газ имало в Източна Украйна, където са отцепниците. Да не си мисли някой, че между укрите и САЩ е пламнала изведнъж страст от пръв поглед.... Отзад им стоят а ония са се навели със свалени панталони!

Газов ХЪБ това беше най голямата простотия която слушахме един месец

не... най-голямата беше - "подписахме ДОГОВОР за стореж на Турски паток" то се оказа: "пописахме СПОРОЗУМЕНИЕ за НАМЕРЕНИЕ за стореж на Турски паток", а после турчина им каза - ще посмиля, имам и други оферти. - не вЕрваш? Ми не си чел новините тази седмица значи.

Русия и Турция планират да подпишат междуправителствено споразумение за "Турски поток" до средата на 2015 г., а първите доставки да започнат в края на 2016 г -това е в края на статията която коментираш

... отиде си газовия хъб на вожда (на малоумниците) !!! И ко ша прайм сега - ша плескаме с ръце и ша са прегръщъми ли?

А руснака, "газ пикае". Смърди, та не се трае. Само дет не е газта а на русофилите гъза. Толкова се поосраха мислеха, че българите преебаха само дето Путинчо хюмне*о не бе виждал на Ердоган парчето Той му рече еи така: Газ ще има, ама ей сега ще проуча тоз въпрос Щото хич не съм и прост Виждам струва бол пара Та ще чакам 2 века за да мога аз да взема жълти рубли за калема

ибрик!

Наглите рашисти ще духнат борша пак.

Той путята до там ги докара рашистите, че на тях вече и боршът им се види деликатес преголям...

Знаеш ли колко ми дреме какво става в Русия, Щатите или Германия! Знам само, че откакто се разбъзикаха нещата между големите, левът и еврото поевтиняха с над 30% спрямо долара, а ние плащаме на руснаците за газа в долари! Май не само те останаха прецакани!? А русофобчета прости?!

Както е казал мъдрия български народ от дълбока древност за газовите връзки : Като изпуснеш питомното гони дивото! Сега ще получаваме много предложения защото всички дето ни прееба.....ха вече ще имат свои доставки и ще ни предлагат защото ще си осигурят балъци за клиенти. А ако не бяхме толкова тъп народ а да си избираме тъпи политици, сега ние можехме да им предлагаме.

Съмнява ме се цената на този да е толкова висока колкото руската ! Браво, руснаците да се шибат в гъза, след като се ебават с целия свят и искат да таковат дявола във въздуха. От турски поток ще остане само анадолския г*зобрък :)))))))

Глупаци са тия, дето мислеха, че от Южния Паток, ще потече мед и масло. 100% натовареност... кажи коя тръба има такава натовареност? :)) При 99,99% какво точно ни дължат? И защо половината го плащаме ние, пък тръбата остава руска? :) По братски викаш... Ама, големия брат получава повечето. Това значи по братски. По равно, е нещо друго. А справедливо е нещо съвсем различно ;)

Той Путин ти каза бе. Ше ч плащате 25 години и после ще имата печалба от нея. ДА... ама при 100 евро за барел на петрола. сег е 50... т.е. 50 години ще им работим безплатно. А в крайна сметка то си остава тяхна тръбата. и през това време разбира се няма отстъпки за България за газта. Не. като за брате - най-високата. Ще се изплаща трабата от преноса и 50 години ако е 100% натоварена. ако взема да минава от други страни газта - 100 години... ха честито. добре че се оттървахме. може да видиш колко са тарифите за пренос на Газ в сайта на Газпром... смешни.

а относно гърците, на тяхна територия има две много стратегически бази до Лариса на НАТО на КРИТ американска и гърците са наясно с това че ЕС ще си плащат като попове и ако трябва ще влачат от такива междини държави като нашата само и само да са добре гърците

Ама това защо? Ние послушно си мрем и без да ни подават газ в камери.

И така- според докладите на булгаргаз, цената на руският газ на ГИС "Исакча" в Украйна е 573.90 лв. за 2014г.- т.е. 473, 25 долара за 1000 куб.м. руски газ при 1 долар=1.2 лева. При 1долар= 1.4 лева, цената е 409,9285 долара за 1000 куб.м. газ.

казваш долара беше 1,2 лв??? Що ми се струва, че долара от 15 ДЕКЕМВРИ 2012 досега под 1,48 не е падал.. И цената става 383 долара... А при сегашния КУРС, що не го смяташ...

385 $ е цената за украинците

Товарищи. Как ще мине тръбата от Гърция в България, като ще трябва скоро да опъваме тел и по гръцката граница? Разпад на материята.

България спокойно може да поиска 100-150% намаляване на цената! Преди седмица сключихме договор с "един концерн' да ни достави специални гащи и сами да си "произвеждаме" газа

Този коментар го пишеш вече втори път- не само, че е неверен, но е и обиден за българите, чужденецо! като искаш да обиждаш българите и всички да ти пригласят -пиши си в руски форуми- що щеш в български форуми?

Не бъркай българите с българските пишман управници.

Надигнаха вой и рИваха 1 месец как вече нарамват кофите и тръгват да носят газ за Турция. В крайна сметка - договр... нъц. "Русия и Турция ПЛАНИРАТ да подпишат междуправителствено СПОРУЗОМЕНИЕ за "Турски поток" Работата на руснаците е като - "Някога, някъде, може би, най-вероятно, е възможно при добри обстоятелства да се подпише някакъв документ който има намерение по някъкъв начин, а може би и коствено да се пренася нещо си от Русия за Турция. Те такава е Руската работа." Но инъче грачат все едно са построили и псукат след 2 часа.

Да ама според весник дума, даже почти са врътнали кранчето и чакат газта да дойде всеки момент, а те турците им обясниха преди 2 седмици, че толкова лесно не могат да вземат решение, защото са обвързани и с ЕС и САЩ. В крайна сметка подписаха меморандум добро пожелание за бъдещо сътрудничество.

Българска му работа! Ореваха Костовите хора, че Син поток ще замърсява Черно море и в резултат Русия го построи и забрави, даже турците искат да го увеличат до 19млрд.куб.м годишно. А българия се лиши от транзита за Турция. "Те такава е нашата работа." Кучетата си лаят, Турски Поток си върви...

И сега господа кажете ми като стигне газта до турско-гръцката граница как смятате гърците дали ще де съобразяват с третия енергиен пакет аз казва че още от сега казаха на ЕС да го ду.ха

Ще ви се- русията ще произвежда вятър с устата си:)

Какво ще стане с Гърция като ЕС и каже да го духа ......... Ортак с Киргистан !?

повече?? Този на който нефта e: а) 9% от износа; б) 32% от износа; в) 45% от износа.... Като сведущ да ни разясниш малце..

хехех смешници ми нали Словакия купува газ от руснаците какво се получава че пак ще купуваме руски газ само че през Северен Поток ама какво да правят заблуждават шматките че има диверсификация

Украинците купуват руска газ от Словакия на по ниска цена от руската

голЕЕЕЕми самаряни ги изкарваш... Купуват скъпо - продават еФФФФФтино

и колко е по ниската цена като за украинците им е 380 долара искам да ми кажеш в цифри

Нали сам си сложи това плюсче, за да видиш как изглежда?

Коя е разделителната линия между соросоидите и несоросоидите! Словаците са соросоиди, руснаците не са соросоиди, атакистите са несоросоиди, тези, които не са от Атака, соросоиди ли са! Ако е така, в България има 4% несоросоиди, и 96% соросоиди!

Това ли ти каза полковника от гестапо?!

Така наречените "соросоиди" са български патриоти.Другите са пасмина путеноиди предаващи Родината на масква.Асз не знам това соросоиди от къде дойде но го чух за първи път от алф-тв

БATKO

Соросоидите са 4% - процента българи гласували за Деформаторския блок. А тези гласували за Тиквата са си просто неграмотни и не са никакви.

Уважаемите Путинолизци да обърнат внимание на следния пасаж: "Газпром" съобщи и че е подписал с австрийската енергийна компания OMV допълнение към действащия в момента газов договор, който има за цел да адаптира договорните условия към променящите се пазарни ситуации и да се направи руският газ по-конкурентоспособен на австрийския пазар.

Хахаха- един шамар за рф- При търговска война с Русия Беларус може да напусне Евразийския съюз Лукашенко посочи, че в рамките на икономическия съюз не би трябвало да има търговски войни. "Ако това споразумение не се спазва, той Беларус не изключва напускането на Евразийския съюз", каза той.

напоследък за путята само квадратни му ги забиват - цената на петрола днес пак се сринала, имало свръхпроизводство, още повече се сринала и след оповестяване на размера на горивните запаси на САЩ... Абе мъка болшевишко-азиатска, мъка...

За това сигурно и Руснаците казаха ,че са готови и на цена под 30 долара .

БATKO

Ех, мечтииииии! То като гледам гърци, унгарци презират ЕС и веднага биха излязли, ако не ги е страх от терора на фашизираните шайки на американските посолства. Умните българи също не искат ЕС, или поне не такъв изроден ЕС, в който едни са началници, а другите слуги. А за вас глупавите няма да говоря, защото не разбирате за какво става въпрос.

Приказки от 1001 нощ. Когато гърците и унгарците излязат от ЕС, ела да те наградя с медал във формата на ибрика на Волен ага Всички,коитоса недоволни от ЕС могат с един референдум и да напуснат. А приказки и лъжи може всеки да приказва. Русия фалира, няма приятели, воюва със всичките си съседи, плаща на ибрици като Волен и ЦИпрас да мътят главит ена глупаците. Само че няма как да се наложи лилиПутина Русия над цивилизования БЯЛ СВЯТ.

Плюещите, кълнящите, ругаещите след всяка тема ги претеглихме на изборите! 4%, според мен и това ви е много, но се топите всеки ден!

Новината гласи,че от източник,различен от Русия можем да вземаме по-евтин газ.Сама по себе си чудесна новина,но за здравомислещите хорица.Явно обаче има доста,които не са съгласни да купуваме отдругаде.само от Русия,и то на най-високата в Европа цена/заедно с македония/.Сам по себе си спорът е меко казано нелогичен.Саме защото е НЕРУСКИ И ПО-ЕВТИН,излиза,че този газ ни е ненужен!?!?!

БATKO

Кой те излъга че газът от Европа ще е по евтин? Според Евростат газа в Европа струва с 50% по-високо от газа в България (в момента руски) Ти като искаш да плащаш с 50%, а с танспорта ще излезе 100% по-скъп - ами плащай, но ние българите искаме евтин газ, а такъв е само от Русия. Нямам против откъдето и да дойде, но по-евтин от руския няма. И стига с лъжите, носа ти стана 2 метра.

3евзек

Това крайната цена за потребители или цена на едро до границата?

Поне ти кажи каква ще е цената на тази ефтина газ . Като си казал - евтина добре но колко ще е евтина ?

3евзек

Ами дай да видим де. Все ще се случи в 3-4 години от следващите 50 да струва по-малко.

Каза се ясно през Украйна Газ няма да има след еди коя си година , Сорос и Маккейн парите ще им изгорят там . Договор хубаво но каква ще е цената на тази Газ . Пояснете стига с това Шменди капели и Бойкои той Газ ще пуска и Азейбърджанска - Плевнелиева и Катарска на баба си трънкина АМИ ЦЕНАТА ????????

цената със сигурност ще е по-ниска от тази, която плащаме в момента на г*зпром...

БATKO

В Европа цената е с 50% по-висока, виж в Евростат.

Ама Ти си роден за Политик ! Сега пък почваш със сигурност , така започна и Несвършващият Преход . Кой , колко и от кога ?

Турция иска да стане регионален енергиен център и е отворена за всякакви предложения в тази сфера. През 2009 г. е дадено началото на тръбопровода Набуко, който не получи подкрепа заради липсата на стратегическа визия у ЕС". Ние започнахме проекта ТАНАП, защото ЕС не подкрепи Набуко. Русия ни предложи да обърне Южен поток от България към Турция. Ние сме открити за всяко предложение на всяка страна", каза турският премиер и подчерта, че "никой няма право да критикува" Турция за тази й позиция.

русифилистичетата сте си плюли в устенцата с дпс-то... Или, викаш, между вас русофилите и туркофилите няма разлика, важното е да е против България, нали?

Ами прекарайте даже на от Обама на дирника но кажете и цената . Да стройм хубаво все ми е дно от къде но поне кажете цената на тази прословута Западна ГАЗ .

Е, и? Казал-рекъл- това няма НИКАКВО значение, защото рф НЯМА подписан договор за строеж на газопровод и доставката на руски природен газ за турция:) Не разбрахте ли,че съм юрист, а не политикан, и че мен ме интересуват САМО ОРИГИНАЛНИТЕ ТЕКСТОВЕ НА ВЕЧЕ ПОДПИСАНИТЕ МЕЖДУНАРОДНИ ДОГОВОРИ, СПОГОДБИ И Т.Н.! Къде ви е ДОГОВОРЪТ ЗА ДОСТАВКА НА РУСКИ ПРИРОДЕН ГАЗ ЗА ТУРЦИЯ И ДОГОВОРЪТ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ГАЗОПРОВОД "ТУРСКИ ПОТОК", ПОДПИСАНИ ОТ ТУРСКИ И РУСКА СТРАНА? НЕ СЪЩЕСТВУВАТ , НАЛИ ТАКА?:)

Не разбрах само Словакия откъде ще го взема.

си тъпчо, и да ти обясним, няма да го разбереш...

А ти сигурно си Злобчо, а?

След като Биби провали 3 газови проекта има възможност да загроби и четвърти!

Глупости- дори и вие, руските мурзилки, знаете, че аз не мога да бъда автор на коментар с такова съдържание:) Тези елементарни кагебистки номера вървят пред мужиците в русия, но не и пред българите в български форум, защото ние сме образовани, а вие- мурзилките, сте отпадъка на обществото и като такива, сте необразовани. Изведнъж се оказа, че ако не ме псувате, за да ме принудите да се махна от форума, а трябва да извадите логически аргументи, не можете изобщо да водите смислен спор с мен:)

НАХ си нужна, че да спорят с тебе))) Сама си пишеш,и сама си отговаряш)) създаваш обществено мнение))

и що се отричаш от ТУЙ ДЕТ ГО КАЗА ПРЕДИ ДНИ.. Че ББ е спрял ТРИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ПРОЕКТА НА руснаците... То бива бива чамова дъска, ама.. Ама ни е помни и откъде и кога ТИ САМАТА КАЗА, ЧЕ Е СПРЯЛ ЮП-то.. В началото на ЮНИ 2014 от ВАШИНГТОНА, га бехте на "работното" си посещение за мабиване на обръчите..