Деца потрошиха 6 чисто нови автобуса в София

Шест от чисто новите автобуса на градския транспорт в София са били потрошени с камъни от вандали. Щетите са на стойност над 20 000 лева.

Обратно в новината

Коментари - Деца потрошиха 6 чисто нови автобуса в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво !

Никъде не прочетох тези "деца" от кое малцинство са: от българското, от циганското, от турското, от арменското, от еврейското, от арабското и т.н.? В еднонационалната държава България (според Конституцията) българчетата вече са малцинство, на фона на циганската популация! А нашите страхливи и продажни журналисти ги е шубе да напишат и кажат чии са тези "деца". Може би самите тези деца имат вече деца?!

Децата да полагат общественополезен труд , за да могат да покрият поне част от сумата за поразиите, които са направили. Под стриктен надзор, за да не се скатават. Тогава ще има възпитателен ефект. А на родителите да се наложат глоби. Едва тогава може би ще разберат, че в този живот за всяко нещо се плаща.

До кога ще прикриват престъпниците,вместо да ги линчуват публично,за урок на другите изроди?! Затова никога няма да се справи с престъпността никоя власт.Да ни пази Господ!

Не е нужно линчуване, а наказание с позор - да ги връзват една седмица на площада с табела какво са извършили.

Децата в ТВУ, а родителите в затвора и да им се отнемат родителските права. Да видим дали други ще посмеят после.

Дечица, миличките! Невинни душици :)

Pодителите да заплатят за щетите а децата в детска пeдагогическа стая.

Мръсен комунист ! Децата ли ще мъчиш бе ???

Ще ги интегрираме ли!??? Мамка им мръсна мангалска! Боой боой !!!

Сега родителите им да платят щетите!

ша платат родителите - те ще се откажат от тези и сте си направят нови чавета! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Браво на пишлигарите от малки са навлезли в занаята,няма да се учудя ако утре кажат,че парите от КТБ са изнесени от деца.

има една приказка според нормата и формата по темата да се сложат външни камери на всички автобуси независимо нови или стари на българите само стари раздрънкани автобуси и малолетни и непълнолетни които рушат обществена собственост съд, Ако съда не свърши работа в тву минимум една година

Веднага да се запали катуна, от който са дошли ! Шуове за приматите на стойност 20000 лв.!

Това не са деца, а изродчета, които докато порастнат ще ви чупят костите като остареете, и ще ви крадат пенсиите от джобовете. Родителите на такива деца да бъдат глобявани с една година труд в полза на държавата.

пораснат

2000 година едни такива "деца" след футболното дерби убиха Младен Младенов, който кротко си пиеше бирата в центъра на София.... размина им се!!!

ВСЕКИ ДЕН ЩЕ ПИТАМЕ, какво наказание е наложено на престъпниците, разбили автобусите. Наказанието трябва да е и материално, и възпитателно. Затова трябва да е десетократно по-високо от предвиденото за подобни престъпления в закона. А това е престъпление!!! Защото преди 25 години децаот близки до надлез Надежда блокове, в които държавата беше настанила в апартаменти цигански семейства, хвърляха павета по минаващите под надлеза трамваи и за зла беда паве уцели млада жена в главата. Тя се строполи с разбита глава, занесоха я във все още тогава функционираща болница насреща, но беше ясно момичето беше осакатено за цял живот, ако изобщо е оживяло. Затова НИКАКВА МИЛОСТ ЗА ПОТЕНЦИАЛНИТЕ УБИЙЦИ. Убиецът е убиец дете или възрастен. Ако не разбира, какво прави, понеже е дете, защо не хвърли камъка върху главата си?

От толерастията си, ще изчезнем.

Законът е ясен: отговорност за постъпките на децата носят РОДИТЕЛИТЕ ( макар че според вас Деси от протестите има право да сваля правителство и да налита на полицаи ). Дали са бедни циганчета или българчета с маркови дрехи хулигани "футболни фенове ", резулататът е един и същ.

мисля, че със сигурност не са циганета... "нашите" не са по-нормални...

1000 %, че са циганета. Вече нарочно пишат, ако извършителя е българин и също така умишлено укриват имената и етноса ако е циганин. Затова ако видиш едно сухо съобщение, че в малък град, или село има убит възрастен човек, след като е бил връзван и измъчван, или пък има пребит лекар в болница, то знай - мангали са. Мръсни кирливи сажди, които не са минали през тръбата. Засега!

Гледайики вчера заседанието на бюджетната комисия на всички им стана ясно какви хора сме изпратили в парламента.Дилетанти,ниско образовани.,макар с дипломи иначе с голямо самочувствие.Хора които не знаят азбучни истини в областта на финансите а имат претенции да правят закони.Просто бяха жалки.Не случайно Е.Хърсев /поканен като експерт/се разгневи на неграмотноста им и ги наруга публично.С такива хора ли ще борим кризата.Аз мисля,че нови избори биха допринесли да се изчистим от дилетантите и партократите.

Те са точно такива каквито ги описваш, да! Това не неоспорим факт. Но ето ...избори имаше и точно след тези избори са тук.Явно е , че изборите не променят нищо. С какво изборите сега биха били по-различни от тези преди месец или преди 4 или преди 8 години?

как се казват децата извършили престъплението. дайте им имената. нека знаем кои са. в свободна държава живеем. РЕДЖЕП И ЮСУФ ЛИ СА или нещо ромско/римско/ АЗИЗЕ И ЛОРЕНЦО

Какви деца растат само!!!

тук в шатите ако деянието е особено опасно децата се садят като вазсрастни.

Затова САЩ е най-добрата държава за живеене. През много мъка и престъпления са минали Щатите, докато станат държавата с най-добрата демокрация. Не ги славословя, защото те имат много грехове пред света. Но за своя народ, за своята страна управлението на САЩ винаги е правело възможно най-доброто. Затова никой гражданин на САЩ не е нарекъл държавата си престъпна, както направиха граждани на другата, претендираща за велика, държава, когато преди няколко дни отбелязваше репресиите през 1938 г. (въпреки че за някои случаи е имало основания). Автопредателството е автогол, размазващ лицето.

Родителите на тези деца законно ли живеят в Студентски град? Ако не, защо още са там? Варненци се канят да налагат сериозни глоби на кампингуващите по морето! Какво да кажат софинаци за незаконно кампингуващите в София!

Живеят в гето, което общината го руши за 15 път за последните 5 години. Само си представи колко време, енергия, служители, заповеди, сведения, становища от общински и държавни служби са отишли за един тривиален проблем. И това е само едно от многото цигански гета в софийски бантустан.

не разбрах защо не се споменава дали тези деца са от малцинствена група или ще си играеме на политическа коректност? Независимо дали са циганчета или не , родителите им трябва да поемат отговорност и или да им се удържа от заплатата или да полагат по 1 ден труд като чистят автобусите по линия 102.

НА ВНИМАНИЕТО НА СОФИЙСКА ОБЩИНА!!! ВСЕКИ ДА ПЛАЩА ЗА ТОВА, КОЕТО Е НАПРАВИЛ! НЯМА ИЗВИНЕНИЕ ЗА ДЕЦА, КОИТО РАЗРУШАВАТ! ЩОМ ИМАТ СИЛА ДА ХВЪРЛЯТ КАМЪНИ НА 15 МЕТРА, ЗНАЧИ НЕ СА ДЕЦА! ЩОМ СЪЗНАВАТ, ЧЕ РУШАТ, ЗНАЧИ НЕ СА ДЕЦА! СТИГА СМЕ ПЛАЩАЛИ ЗА ИДИОТИЗМА НА НЯКОИ ПРИВИЛЕГИРОВАНИ СЛОЕВЕ! АКО СА ДЕЦА И НЕ РАЗБИРАТ КОЕТО ПРАВЯТ, ЗАЩО НЕ ЛЕГНАТ ПРЕД АВТОБУСА!(Прости ми, Боже!). Защо не почистят пътя, защо не ходят на училище, защо не помагат на стари и болни? Защо-о-о-о-о-о? А разрушават СЪЗНАТЕЛНО! ТОГАВА ДА ПЛАЩАТ, АКО ЩЕ И ЦЯЛ ЖИВОТ!!! ТОГАВА, ТАКИВА КАТО ТЯХ НЯМА И ДА СИ ПОМИСЛЯТ ДА БЕЗЧИНСТВАТ! ЗАЩОТО ПАРИТЕ ЗА АВТОБУСИТЕ И ЗА ПОПРАВКАТА ИМ СА МОИ, НАШИ, НА ЦЕЛИЯ МИЗЕРУВАЩ БЪЛГАРСКИ НАРОД! А НЕ НА ТЪРТЕИТЕ, ПОЛУЧАВАЩИ СОЦИАЛНИ И МЕЖДУНАРОДНИ ПОМОЩИ! ВИЖТЕ САМО КАКВИ ДЕБЕЛИ СТАНАХА ЗАДНИТЕ ИМ ЧАСТИ! ЗАТОВА РУШАТ!

Тези деца родители нямат ли?Беше редно в тази статия да бъдат осветени имената на родителите им. Освен ако не са крупни кредитополучатели от КТБ.

Да се приравни на терористичен акт в НК, тъй като това е умишлено действие с което се цели да се предизвика болка и страдание на пътниците и шофьора. По циничен начин и на обществено място, съпроводено с рецидив. Ако този камък счупи стъклото на шофьора и той загуби управление, в резултат на което се случи катастрофа с жертви? Автобусът в Бургас го взривиха и имаше 6 жертви и бе терористичен акт, а това какво е??? Така че обвинение в планиране, подготовка и извършване на терористичен акт, да ги гледа специализиран съд при закрити врата, 20 години принудителен труд - чукане на камъни в кариерата. По същия начин и с тези, които крадат релси и иборуфване на ЖП линиите. Колко влака дерайлираха заради циганския терор?

Напълно съм съгласен, колега, но много силно се съмнявам, че дупетатите ще имат смелостта да го направят. Преди няколко години, при Кобура, Минчо Христов и Стела Банкова предложиха кражбата на кабели и метални части от инфраструктурата да бъдат разглеждани като саботаж. Резултатът от гласуването в пленарната зала, доколкото си спомням, беше 99% против! Та затова се съмнявам...

навлиза ме в 2 ра фаза на воината,а тя е цигани срещу селяни ! засега циганите печелят убедително! маи те ще се бият в финаланата фаза на воината срещу милицията :)))

така е другари селяни,не трябваше да си оголвате десния фланг като си изгонихте гражданите :))))

То като са малолетни, тогава в поправителни училища при строг режим и принудителен труд до погасяване стойността на нанесените щети, както и престоя в училището. За родителите, съответните последици. Лек ден.

Както всички золуми на тъмнокожите ни братя ще бъдат заметени като маловажни,застрахователната компания ще плати щетите с премиите които ние изплащаме с ежегодно увеличаваща се гражданска отговорност,ромчетата ще надуят бузи и мускули и до година ще започнат да трошат и глави!

Ами, ако имаше жертви!?... Кой още се заблуждава, че от тези племена може да се очаква промяна? Сега Цветелин Кънчев, БХК, защитниците им от Брюксел, да платят щетите! И запомнете, докато само се усвояват средствата за интеграция без да се търси сметка за резултатите, положението ще се влошава, ако има накъде, де... Искате родителите да поемат отговорност!? Те са агресивни, не търпят критика, не понасят съвети, а децата от малки са закърмени с това поведение и чалга! Докато не им се ограничат помощите, да ги вкарат, ако трябва насила в училище, да се спре с тази нелогична толерантност към агресията им няма да се промени нищо... Младите, образовани българи бягат оттук, обезлюдяват се цели региони, всичките неграмотни и безработни цигани се тълпят в София, утре и политиците, които се мислят за недосегаеми, ще усетят агресията на тези племена върху себе си! Тогава ще видим, какви ще ги дъвчат!

Родителите да платят щетите + глоби като наказание - такава мярка е адекватна. Всичко друго - мъгла и пак ще има изпочупени автобуси!

Това не са били деца, а малки цигани. Има разлика.

Направените щети, трябва да се заплатят от виновните, а не от застрахователя. Тук нямаме ПТП или паднало дърво например. Тук явлението е много по -страшно, а то е непознаване цената на един български лев. Семействата на извършителите трябва да се съсипят морално и финансово. Защо ли, ами защото никой в Европа или у нас , не би желал парите му да отиват вместо за транспортна услуга на хиляди софиянци, за шоуто на две безотговорни деца. Иначе в знак на протест - спирам да си плащам данъците от следващата година!

Искам да знам, на каква стойност са глобите, които ще трябва да заплатят родителите и на колко общественополезен труд са осъдени вандалчетата и техните родители? Защо се крият техните имена? Всеки трябва да отговаря за постъпките си!

Познай в три отговора - защо новините за циганския терор и вандализъм са обезличени?? По това се разбира извършителя.

Родителите на гамените,потрошили автобуса да заплатят щетите в троен размер.Ако нямат средства,държавата има механизми да вземе стройността чрез продаване на търг на имуществото,ако нямат имущество да изработят това,което трябва да платят в трудово възпитателно общежитие. Обаче,както става обикновено в България-престъпление има,наказани няма.

Обществено полезен труд!....

ХАЙДЕ ДА НАРИЧАМЕ НЕЩАТА С ИСТИНСКИТЕ ИМ ИМЕНА: ГРУПА ЦИГАНСКИ ДЕЦА,КОИТО ЖИВЕЯТ БЕЗ НАДЗОР ОТ РОДИТЕЛИТЕ СИ ЦИГАНИ,БЕЗНАКАЗАНО ВАНДАЛСТВАТ СРЕЩУ НОВО СКЪПО ИМУЩЕСТВО НА ЕДНА ОБЩИНСКА ОРГАНИЗАЦИЯ. ГАМЕНЧЕТАТА - ЦИГАНИ ЩЕ ОСТАНАТ НЕНАКАЗАНИ,ЗАЩОТО СА ДЕЦА. РОДИТЕЛИТЕ ИМ - ИЗМЕТ НА ОБЩЕСТВОТО,НЯМА ДА ПЛАТЯТ НИЩО,ЗАЩОТО ТЕ СЕ РАЖДАТ БЕЗРАБОТНИ И ТАКИВА СИ УМИРТ. А НИЕ,РАБОТЕЩИТЕ БЪЛГАРИ СМЕ ПРИНУДЕНИ ДА ПЛАЩАМЕ ЗА ТЕХНИТЕ БЕЗЧИНСТВА,ДА ОСИГУРЯВАМЕ СРЕДСТВА,ЗА ДА МОЖЕ ТЕ ,КАТО СОЦИАЛНО СЛАБИ ДА ИЗПОЛЗВАТ ВСИЧКИ ТЕХНИ ПРАВА. ДОКОГА!!! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ИМ ПОКАЖЕМ,ЧЕ ЗА ДА ПОЛУЧИШ , ПЪРВО ТРЯБВА ДА ДАЕШ ТРЯБВА ДА ГИ ЗАТВОРЯТ В РЕЗЕРВАТИ,БЕЗ НИКАКВИ ПРИВИЛЕГИИ И ТАМ ДА СЕ ГРИЖАТ САМИ ЗА СЕБЕ СИ-ДА СИ ПРОИЗВЕЖДАТ НЕЩАТА ОТ КОИТО ИМАТ НУЖДА ЗА ДА ОТЦЕЛЕЯТ. СТИГА С ТЕЗИ ЦИГАНСКИ ПРАВА. ИМАТ КОЛИ,ИМАТ МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ , НАКИЧЕНИ СА СЪС ЗЛАТО,НЕЗАКОННИТЕ ИМ КЪЩИ ДО ЕДНА СА С НОВА ДОГРАМА,НЯКОЛКО САТЕЛИТНИ ЧИНИИ,И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НЕЩО СЕ ТЪРГУВА ОТПРЕД. ТЕ НЯМАТ НИКАКВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ - ДА ПЛАТЯТ ДАНЪК СГРАДИ ,ТАКСА СМЕТ, И ТРУГИ ДАНЪЦИ. ДОКОГА?????

Още от едно време провинилите се пред обществото са пращани да чукат камъни за пътищата! И тъй като ББ е на власт, то пътища ще се строят! Така, че да има връчват по едно чукче в ръчичките и в кариерата! И докато не се изкопаят нормата камъни, няма храна! Друго спасение няма ...

Отговора е много лесен.Спират им помощите на родителите -детски,безработни и въпроса е решен.Следващите ще се замислят дълбоко.

Родителите им да отработят стойностите за възстановяването на автобусите, чрез полагане на обществено полезен труд!!!

ТЕЖЪК ,ФИЗИЧЕСКИ,КЪРТОВСКИ ТРУД! НАПРИМЕР В НЯКОЯ МИНА И ДА ГИ ОСТАВЯТ НА ХЛЯБ И ВОДА.

А как са реагирали в случая шофьорите на автобусите? Ако са алармирали веднага, може би полицията е щяла да залови вандалите веднага. За приблизително 2000 лв заплата биха могли да се стараят повече да се опазят автобусите.

"Братята роми" се забавляват ! Фандъкова, вместо да се предлага на западните дърти песове, да се погрижи за циганските гета, които никнат всеки ден в София.

Тва да мятаме павета и камъняк по всичко дето вози пътници си ни е етническа традисия. Мятаме по влакове трамваи , автобуси,тролеи....и каквото ни падне. Не ни закачайте ромските ценности, расисти такива. Иначе- жалба в Страсбург

Taка са намерили мамичката им да ... 'Деца'- какви деца бе?!??! Айде всичките в ТВУ и там всеки ден бой до посиране.

а и цигани да се !!!!!! точно пък за тях трябва да се спре практиката да им се плаща всичко та чак и да им се строят домове !!!!

Па ша върляме камъни по рейсувете, ний сме РОМИ и такива са ни наште етнокултурни особености. Кой не ни харесва - ей му Терминал 2 иначе завеждаме дело за расизъм.

за да започнем от някъде да вървим нагоре ....във всеки един аспект парво трябва да се научим ,а и да научим децата си ,че няма нищо ненаказано и при едно такова деяние всичко се плаща! Нека сега застрахователите ....не да си казваме "еее нали е застрахован"да намерят родителите и да им представят сметката !!!!!!!! Пък тогава да видим дали родителите няма да вземат мерки това да не се повтаря . За вичко трябва да бъде така ,а не само да чакаме нещо или някой да плаща вместо нас!

Какво сте се разбучали? Така е в България!

Не е ли нормално родителите им да платят щетите?! Това ще е "обеца на ухото" за тези деца и не само за тях. А този случай трябва и да се коментира и в училищните стаи. През това време Мария Илиева и Криско нека си пеят ...