Дефицитът към август надхвърли 1.27 млрд. лева

Дефицитът в хазната продължава да расте и през август, като сумата достигна 1.276 млрд. лв. - 711 млн. лв. недостиг в бюджета и 565 млн. лв. очаквани пари от ЕС

Обратно в новината

Коментари - Дефицитът към август надхвърли 1.27 млрд. лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма ли кой да ми каже едно правителство на БСП да е постигнало икономически ръст до сега. Четири са. Моля ви дайте ми оня пример, който ви кара да гласувате, загубеняци, за БСП. Понеже трбява да си бая прост, за да гласуваш за партия, която единствена е правила криза след криза и никога не е оставила възходяща икономика. Ако такъв строител ви строи къщата, ще имате ли покрив над главата си? Не. А защо смятате, че с БСП ще живеете заможно тогава? То е абсурд на абсурдите. Това са тотални извратеняци и резултатите им трябва да ви говорят за това, ако нямате сетива да го видите и асимилирате, докато ви го правят.

Ч,удно, как така расте? Бойко не управлява от 2 години, а хазната се е одупчила. Няма начин- само Бойкова работа е, независимо кой управлява! Да живей БСП-то по земнуту кълбето!!!

Хазната се одупила, но резервът се удвоил! Ама то иска акъл, да се сети някой!

Удвоила се е глупостта ти. Резервът се е увеличил с размера на взетите заеми. И аз да стана премиер, и аз мога да удвоя резерва по този начин. Не че съм толкова прост като БСП, че да го направя, за да надуя поредната гумена кукла и да поканя тъпаците да правят плодотворен секс с нея. От гументите кукли на БСП само мирише, бебета не стават. Ялова мисъл престъпни душици, уродясали мозъци. Само търсят цифра, за която да се захванат и забравят всички други цифри. Може би толкова им е мозъкът, че една цифра могат да помнят? Не. Мошеници са и изпозлват глупостта на електората им, който помни действително максимум едно нещо. И е тъп.

Тъпанаревуту тъпанару! Промитуту мозък на матриалу не хваща за кво иде реч.Че на хазната не й стигат парите, а фискалнио резерв пълничък, хем с 4 милиардчета отгоре Бойко!

а да кажете нещо за тези некадърници в момента които върлуват из министерствата и дерибействат .Някой да помисли за хората от провинцията ,за тези на които потопиха домовете , за тези които спят на походни легла,за тези в Мизия ,Добрич ,Варна ,Търново ,селата където възрастноте хора нямат дрехи дори да се преоблекат .За тази пасмина беше важно резиденциите ,уволненията ,назначенията , ревизията на бюджета ,митниците за каналите за контрабанда. Дори Капон и Иванов онзи ден в прав текст казаха кои са монополистите в скъпата енергия и понеже за една година им резнаха от лапачката и смъкнаха част от шкембетата лойта сега трябва да си я набавят . Затова ревизия на договорите за скъпа енергия и НАРОДЕН СЪД ЗА ТЕЗИ КОИТО СА ГИ ПОДПИСАЛИ И ЗА ТЕЗИ КОЖОДЕРИ КОИТО НЕ СЕ НАЛАПАХА .А това което казаха Капон и Иван Иванов е че Валентин Златев и Цветелина Бориславова са притежателите на наи многото от съоръженията произвеждащи тази мародерска зелена енергия.

Е и?! Някой да е учуден за една година на управление на бсп и дпс, какво друго очаквате....

Какво толкова? Симеон Дянков в края на великия си финансов период на гърба на България какво направи? Като не му достигаха пари, вземаше от фискалния резерв и когато размера му спадна до санитарния минимум - някъде около 2,2 млда., взе парите от здравната каса - около 1,5 млда и ги добави към резерва! Защо сега не направят същото, а рИват? Да не са по-глупави от Дянков, нищо че оня се беше обучавал в Англия! Да посегнеш на готови пари не се иска много акъл - иска се безочие!А те повечето от тях ,го имат в изобилие!

Тройната начело с БСП остави 8 милиарда резерв! 1.5 милиарда задължения към бизнеса и 2.4 милиарда увеличение на пенсиите в световна криза правят 4 милиарда по-надолу. Оказва се, че Борисов в свтовна криза е задържал резерва на 4 милиарда, което комунистите постигнаха от 12 милиарда в период на невиждани за България инвестиции поради влизането в ЕС. Легендата за милиарди от здравната каса е насока. Не е истина.

СЪКРАТЕТЕ АДМИНИСТРАЦИЯТА ПАРАЗИТНИТЕ ЗВЕНА НАКАРАЙТЕ РОМИТЕ ДА СИ ПЛАЩАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ДА СПРАТ КРАЖБИТЕ И НЕЩАТА ЩЕ СИ ДОЙДАТ НА МЯСТОТО. ТОЛКОВА Е ЕЛЕМЕНТАРНО.

"Не е толкова просто!" Ще ти кажат. Трябва сега едни законодателни промени, после да се съгласува с министерствата, с комисиите и да се гласува.... От вечното пробутване на този номер не остана нищо за крадене вече. Какво ще откраднат сега? Лошото е, че ние все си плащаме ли плащаме и накрая умираме недоизплатили и започват да плащат децата ти ,пък тези дето вземат все нямат какво да плащат.

От където минат БК(С)П и ДПС, трева не никне.

Средната заплата в КТБ и Банка Виктория е 2 000 лева и банката не работи. От къде се плащат тези пари? Защо миньорите, които работят получават по 300 лева месечно, а банков служител който не работи /при затворена банка/ получава 2000 лева/средна заплата/! Кой финансира в момента тези банки-от бюджета ли са тези разходи?

Трябва да се съкратят минимум и 50 % от служителите в КТБ и виктория и останалите да минат на минимална работна заплата.

Не може-защото в тази банка- КТБ са само роднини на съдии и прокурори и членове на Политбюро/ тоест силното бивше БСП/

Още нищо не сте видели драги сънародници - големия ще го ядете като дойде време да се връщат заемите - щото то сега пари липсват - взимаме на заем - не се усеща липсата още. Ама като дойде време тия милиарди да се вземат от бюджета ще стане интересно - аз данъци няма да платя повече на тази държава - който е гласувал за комунарите той да им плаща

Резервът 8,2 млда ? А в края на предното управление беше 3,7 млда, включително и опосканите 1,5 млда от здравната каса! Значи вследствие "катастрофалното" управление на Ореха, резерва се е увеличил със 4,5 млда .Това е факт, който няма как да се завоалира!

Те са от заеми тези милиарди над 4 те - не се брои, освен това вече са предвидени за връщане на стари заеми

Външната задлъжнялост на България за същият период е нарастнала от 13,8 млда на 15,2 млда - разлика 1,4 млда! Т.е. Орешарски е увеличил дълга с 1,4млда, а е "спестил" 4,5 млда.Пак нещо не излиза сметката!Някой някъде лъже много кораво!

Хора, забелязвате ли нещо странно в поведението на Боко Борисов? Този човек прозря, че границите са преминати и че нацията е доведена до предела на поносимостта на тежестите на едно криминално управление. Борисов е тъп, но не чак толкова, че да не схване с ума си на селски тарикат, че ако прекали с навиването на пружината, ще лъде отхвърлен от нея със страшна сила. Всяко деяние на подземието му има предел, трябва да прояви чувство за самосъхранение, затова призовава напослъдък към поносимост между партиите, които той отрови. разбра тази проста милиционерска чутура, че държавата не е банка за обир, че хората не са човекоединици, зачислени на котлова храна, а основа на живота. 25 години са му нужни, за да схване, че е дошъл моментът, когато хората трябва да извадят по 300 лева за ток при пенсии 270 лева. Че безработните и селяните нямат пари за храна на децата си, че дори трудолюбието на българина не е спасени в условията на една купена от мафията държавица.Че се задава страшна буря извън партиите и идеологиите, допълнена от страстното желание на пустинни главорези да се настанят в земята ни. Има българи, които просто се самоубиват с равнодушието си. Те убиват и страната си.

Ами,..ще расте,след като два милиона българи в чужбина, пълнят чужди каси вместо нашата-хъ хъ.Ама сега ще ви пълнят ,ама не хазната,а г--а и то с човечета,мангалите.хъ хъ.

Поредните опорни точки на Моника.ГЕРБ са виновни за дефицита,за кишата,за сушата,за ланшния сняг....В икономиката на една държава мили тролчета има инерция.Това което днес се случва е в резултат на действията на миналото правителство на големия експерт.А да попитам,къде са заемите които той взе?

в резерва се , бе аритметик такъв! От 3,9 милиарда се е увеличил на 8,7 милиарда за една година! Да не мислиш, че е дошло от твоите данъци?

Защо бюджетът ще подпомата КТБ/Корпоративна търг.банка/, а там работят над 2 000 чевекас безумно високи заплати-които продължават да получават , а банката от 4/ четири / месеца е затворена? Кой и откъде се плащат заплатите на служителите в КТБ, на служителите в клона им в Брюксел и на Квесторите? защо аз не мога да си получа минималният влог, а тези всичките ненужни хора ще тежат на бюджета?Искам отговор от банкерите-журналистите да се включат в разследването. От бюджета ли се вземат парите за заплатите им и защо аз ще плащам техните заплати, а не мога да получа моите смешни спестявания?

Защо ли?Цецо Светията каза да питаме ''марионетката Орешарски''...А Цецо може да е всякакъв,но поне информация не му липсва.Сигурно знае какво говори

То след БСП държавата винаги рухва. Дългове, фалит на банки, сваляне цени под себестойност и ще останем и без ток.

То след Герб е още по-зле. Не бой се, сега ще имаш избор, от сорта на: Кое око предпочиташ да ти извадим лявото или дясното. Все пак имаш "избор" нали?

Да се внушава:"ГЕРБ са виновни за бедното състояние на държавата"! Хайде тролове,изроди мои, набивайте го в главите на балъците, че коалицията избори трябва да печели!

Ти си набивай в главата собствените тъпотии, остави другите!

Бе нали добрите управляват, защо още пари изчезват? Най-добриякато дойде кой знае как ще ни обръндза.

Това са харчовете на БСП. Ще продължат още десет години.

Смо маймуните и комунистите не знаят, че като засилиш колата по нанадолнището, се спира бавно и трудно. И понеже маймуните не гласуват, остават само комунистите, които не знаят какво означава да пуснеш държав апо нанадолнишето, което БСП рпавят 4 пъти от 4 управления. Друга политическа партия на власт не е правила икономически спад, освен БСП. От 3 управления 3 спада, а последния път не им стигна времето, понеже ги изритахме. Но ето че натам е засилена икономиката, вижда се ясно. Ако бяха останали още година, щяхме да си спомним за Виденов. То и така помним. А бе я кажете за един успешен мандат на БСП! Станишевото вкара икономически спад от началото на 2008 година и лъга година и половина, че криза в България няма.

Поредния потоп след комунистите.

Предизборни боковщини. Той бюджетът не е като язовир Искър - на едно ниво. Направи се плащане - дефицит, дойде плащане след няколко дена - на +. Ама журналистите чакат да е много на минус и тогава почват да плашат хората. Кой ли вярва вече на журналисти !?

Милиционерите на ГЕРБ в съюз с мутрите и наркодилърите на Борисов 4 години вилняха в икономиката. Хора без елементарна икономическа култура, водени от американския гражданин от български селски произход евреина Дянков съсипаха народа и особенно пенсионерите - 2,5 милиона души живи хора. Днес близачите на Борисов се хилят и канят будалите отново да си дадат гласа за онези, които след по-малко от година ще гоните с камъни по площадите. Резултатът от експериментите с лаиците на ГЕРБ са главно за ваша сметка и за сметка на пропадналата ни държава. Тук се настани феодализъм, турска простащина и дупедвско управление. Няма Европа, няма светлина, няма оптимизъм - само кражби, разруха и невиждан цинизъм. Този народ е сляп, покорен и еснафски прост.

Да и дойдоха БСП и положиха огромни усилия да оправят всичко и даже замалко да успеят, но подводните камъни от времето на Костов ги провалиха. Паралелно с всичко това един мармот завиваше шоколад в станиол.

Това което сте написали е вярно но го знаят вече и децата в детската градина.Нищо ново не казвате.Дайте изход от ситуацията или замълчете.

Децата си имат други проблеми.Бесепарите посегнаха на ваксините,че и на закуските им...Не прощават,другарите.Грабеж до дупка

Постилат червен килим пред ГЕРБ и Боко, но народът не е глупав!!! И това правителство го чакат демонстрации още от първия ден.

то и за герб да я пуснеш все тая.От трън та на глог и по-висок

ами ако това "служебно" правителство на герб, не спре да харчи разточително скоро дупката ще стане трап..За има-няма 3 месеца оплюскаха почти 9 милиарда от резерва

Абе тия милярди за нищо ги нямате :) Би ли ни обяснил за какво са похарчили тия 9 000 000 000 лева?

Тия добри бре, от 7 милярда резерв харчат "почти 9" и остават 6 милярда. Ясно, че не си от Герб, ама хората тука могат да смятат, тия ги говори на баба ти, която и без това гласува за ПАРТИЯТА МАЙКА.

Да бе те за "заварват" държавата в криза, за да имат оправдание за скока на всичко.

Три милиона българи днес ще "изпушат" цигари за по пет лева, което се равнява на петнадесет милиона ... за месец - 450 000 лв. За година - който може да си го сметне сам ... но при всички случаи цифрата е по - голяма от текущия дефицит. Какво може да искаш от народ който си харчи парите за наркотик и после плаче че е социално слаб и някой би трябвало да му помага.Не социално, а умствено слаб народ - никой не може, дори и да иска, да му помогне!

Сега е момент ада приемем още 20-30 хиляди новодомци от третият свят за да храним и тях. Колко му е да теглим нови заеми. Тези който ги теглят не плащат а получават поощрителни комисионни като добри нещатни служители на банките. Когато в една държава няма християнски морал, държавата рухва. Порядъка се обръща в хаос.

Господа, трябва да се краде. Да се краде ефективно, със замах, нахално и безпроблемно. Как? Като се вземе властта. Исканите от ЕРП непрестанни искания за повишаване на цените на тока плюс милиардните заеми на правителството са форма на разпределение на милиони лева и евра за отделни типове, чиито имена би трябвало да са обект на разследване от ДАНС. От 25 години няма хванат нито един крадец във властта. Имаше опити със Софиянски, само за да се изгаври съдът с народа ни, като го обяви за единственният чист престъпник. Толкова банално, така повторяемо и все по-крупно става ограбването на хората, че е чудно как може доверчивостта ни в управлението да е така сляпа! Вулгарни трикове, схеми и нагли обири са ежедневието на органите, и колкото по-големи са сумите, толкова повече настървяват останалите лапачи да газят законите и логиката на демокрацията. Затова - гответе павета и сопи.

Наистина - личи си по състоянието на здравеопазването, което окрадоха ,най-вече. Ако повториш пък това твърдение пред фирмите подизпълнители по магистралите /които фалираха,защото г-н Няма беше решил да не се разплаща с бизнеса/, ще те закопаят жив в някой плитък ров, колега.

И пак ще има тъпири, които без да са платени ще пуснат бюлетина я за БСП, я за ДПС, я за Атака...

За да няма дефицит я вземете ни увеличете данъците що още ни чекате

И вместо оня убавец Чобанов да поеме няква отговорност, заедно с цялата си шайка некадърници, той пак кандидат за депутат. Няма ли някой с пое малко морал в тая държава ...

Славните традиции на Партията повеляват,власт да се сдава само след фалит....И след ограбване на банките.Социалното си е социално

Не знам за кого ,но знам че е изключено за ГЕРБ.

E, преди години избрах ГЕРБ. И за пръв път ми се наложи да науча адреса на бюрото по труда.

или калпав чиновник.

Нанай маро!